Rondcrossen op Fraser Island

Rondcrossen op Fraser Island

door Revy

Fraser Island is het grootste zandeiland van de wereld en het ligt op een half uurtje varen van Hervey Bay. Vandaag vertrekken wij met onze tien man tellende groep naar het eiland. We mogen zelf in een Toyota 4 wheel drive rondcrossen. Om kwart voor zeven 's ochtends staat iedereen paraat bij het Koala's hostel. We krijgen uitleg over het rijden in een 4 wheel drive en de juiste manier van spullen pakken.

Wij hebben een tophead (extra verhoging in de jeep) waar onze tenten, etenswaren, drank en andere spullen in opgeborgen kunnen worden. Deze moet op de juiste manier ingericht worden, anders is er een grote kans dat ons mooie jeepje omvalt. Nadat de drivers een stoomcursus how to drive a 4 wheel drive achter de kiezen hebben, vertrekken we.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Na een half uur op de boot, komen we aan op Fraser. Gewapend met onze 70 cm grote kaart van het eiland, proberen we een route uit te stippelen. Lake Wabby wordt onze eerste bestemming. De weg naar het meer is hobbelig (bospaadje met grote uitstekende takken) en zorgt voor een hoop aah's en oohh's van de mensen die door de jeep heen stuiteren.

Als we de jeep, die inmiddels de bijnaam Sandy heeft, bij de parkeerplaats droppen, is het nog een kilometer lopen naar Lake Wabby. Voordat we het meer überhaupt zien, moeten we een hoge zandduin beklimmen. Puffend en hijgend genieten we met zijn van het uitzicht op de top. We relaxen bij het water.

Rond een uur of drie vertrekken we weer richting auto, op zoek naar een verblijfplaats voor vanavond. We rijden voor het eerst op het zand. Geen gemakkelijke opgave. Er is nogal veel los zand waar weinig of geen sporen in staan van onze voorgangers. We slingeren van links naar rechts in de jeep. We hebben vooral veel lol wanneer we om de vijf minuten naar de krat met eten kijken die naar beneden dreigt te vallen bij elke kuil in het zand.

We overnachten op het strand nabij camping Happy Valley. Een deel van de groep zet alvast de tenten op, terwijl de andere helft voor het eten zorgt. Rond half vijf zijn we allemaal voorzien van een worstje en een hamburger van de grill. Als we allemaal voldaan zijn, begint het ineens te regenen. Snel pakken we de spullen in en rennen we naar de jeep. Vanavond lekker buiten voor de tent zitten, zit er helaas niet in.

De rest van de avond blijft het regenen. In de jeep zitten we allemaal knus bij elkaar en proberen wij ons een beetje te vermaken met leuke gesprekken, spelletjes op de gsm en schaduwpoppen. Om acht uur besluiten we toch maar onze tent in te duiken.

De volgende dag worden we om acht uur wakker van de regen. De hele nacht hebben we stevige buien gehad en het lijkt erop dat het vandaag niet anders zal zijn. Grace en ik besluiten voor iedereen sandwiches te maken die we onderweg kunnen opeten. Nadat we alles hebben ingepakt, rijden we door naar het noorden van Fraser, Indian Head. Daar vinden we een fantastisch uitkijkpunt over het water en de rotsen.

Voor de rest worden we alleen maar omgeven door zand, zand en nog eens zand! Onze volgende stop is het Maheno Shipwreck. De jongens zijn het rijden zat en ik krijg de sleutel in mijn handen gedrukt. Het lijkt net alsof ik mijn eerste rijles heb, zo zenuwachtig ben ik! Een aantal keer grijp ik naar de shiftpook aan mijn rechterkant (het is een Engelse auto), maar afgezien daarvan gaat het rijden best goed!

Na het Maheno Shipwreck en een wandeltocht door de zandduinen, besluiten we landinwaarts te gaan om koken. Op het strand slapen is vanavond geen optie, omdat het vloed wordt. Samen met een ander team van Koala's bereiden we ons diner en rijden we daarna door naar Central Station, waar wij vanavond kamperen.

Vanavond blijft het gelukkig droog, waardoor we met zijn allen buiten kunnen zitten. Iedereen is voorzien van een aantal alcoholische drankjes, die we nodig hebben voor het spelletje Slaps. Een heel simpel spel, maar oh zo vermakelijk omdat er altijd wel iemand niet op let.

Na een paar uurtjes te hebben, worden we om negen uur wakker. Onze laatste dag op Fraser is aangebroken en het ziet erna uit dat het voorlopig nog wel droog blijft. We pakken onze spullen in, maken nog wat boterhammen voor de lunch en vertrekken vervolgens naar Lake Mackenzie. Tot een uurtje of een liggen we relaxed bij het mooie blauw/groenachtige water. Nadat iedereen een verfrissende duik in het meer heeft genomen, vertrekken we alweer richting de boot. Op het moment dat we weer in de jeep zitten begint het te regenen. Ondanks het weer, hebben we echt een super tijd gehad met onze groep!

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors