Op een onbewoond eiland

Op een onbewoond eiland

door Revy

Na een 11 uur durende busrit zijn mijn benen en mijn kont zowat in slaap gevallen, mijn mond kurkdroog en mijn hoofd voelt zwaar aan na de zoveelste poging om wat te kunnen slapen. 's Avonds kom ik aan in Airlie Beach waar ik Laura en Ingrid ontmoet. Morgen vertrekken we voor een 3 daagse zeiltocht naar de Witsunday eilanden (schijnt een van de mooiste attracties van Australië te zijn). Vanavond hebben wij een dorm (8 personen) geboekt bij Magnums.

Op het moment dat we de kamer binnen stappen hangt er een muffe geur van schoenen, sokken, vieze kleren en eten in de lucht. Echt veel slaap krijg ik die nacht niet. Om de 5 minuten kijk ik naar beneden (lig bovenin een stapelbed) om te checken of mijn zatte onderbuurman nog niet over mijn spullen heeft gekotst. 's Ochtends is de geur in de kamer, dankzij mijn onderbuurman, er alleen maar erger op geworden!

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Nadat we zijn ingecheckt bij onze Sail and Stay cruise naar de Witsunday Islands, krijgen we een introductiepraatje van de crew. Aan het eind zijn we allemaal voorzien van een kamersleutel, snorkelset en stingersuit (het is stingerseason en dat houdt in dat er veel kwallen in de zee zijn die zelfs levensbedreigend kunnen zijn!) Om half 4 varen we weg van Airlie Beach, bepakt en bezakt met veel alcohol. We zitten met 43 jongeren van allerlei nationaliteiten (de Ieren overheersen) op een boot. Ondanks de alcohol komt de party nog niet echt op gang. De crew heeft daar iets op verzonnen. Tijdens de reis mogen wij geen MINE zeggen. Zodra dit woord valt moet diegene 10 pushups doen. This should get the party started!

Rond 17 uur komen we aan op het eiland South Molle, waar we de komende twee nachten overnachten. Het eiland bestaat voornamelijk uit het resort, golfbanen en veel natuur. Als wij om half 6 de bar binnen lopen (happy hour), blijken wij naast de crew de enige lui te zijn. Aan de hand van de hoeveelheid alcohol die iedereen heeft meegebracht (helaas mag je deze niet mee naar het eiland nemen) had ik toch wel verwacht dat Happy Hour een succes zou zijn.

Na het eten is de sfeer nog steeds aan de rustige kant (zelfs de Borat act van de twee macho's on board mocht niet baten!) en de meisjes van de crew besluiten daarom een drinking game in te zetten. Met succes! De avond eindigt in een wilde party waar de drank rijkelijk vloeit, de dj lekkere dansmuziek draait en hoe later de avond des te meer Temptation Island achtige taferelen zich voor doen (een Zweedse neemt het er behoorlijk van wanneer de mannen om haar heen zwermen!).

Donderdag moeten we alweer vroeg uit de veren voor onze eerste tocht. Tijdens het ontbijt zijn de sporen van de wilde avond van gisteren nog op sommige gezichten te lezen. De gehele vaart verloopt vandaag dan ook rustig. Na een paar uur mogen wij onze mooie stingersuits aantrekken om te gaan snorkelen/zwemmen. Ondanks het heldere water levert het snorkelen niet veel op. Maar de crew verzekert ons dat we morgen zeker meer zullen zien. 's Avonds worden er weer drinking games georganiseerd, maar dit keer blijkt de sfeer niet echt op gang te komen. Iedereen is moe van de vorige avond of zeer duf door de vele zonne-uren die we vandaag tijdens de boottocht hebben meegekregen. Vroeg ons bed in dan maar, want morgen moeten we weer om half 8 paraat staan!

Ook vandaag valt de snorkeltocht tegen. Als we heel dichtbij de rotsen zwemmen zien we een paar zebravissen en scholen met kleine visjes. Maar ons snorkelavontuur is verre van de kleurrijke voorstelling die wij ons hadden bedacht. Als we weer aan boord komen, staat de lunch al klaar. Nog een paar uurtjes en dan varen we Airlie Beach weer binnen. De meesten proberen hun laatste trucjes uit om het MINE game succesvol af te ronden.

En ja hoor, Revy trapt er zo in! Ik sta bij mijn tas, wanneer een van de macho's vraagt wiens tas dit is. "Mine", roep ik. "Yeah you said it", roept ie trots. Ik maak het mezelf makkelijk en zeg dat ik geen pushups kan en maak er 10 Jumping Jack's van. Als we vervolgens bijna Airlie Beach binnen varen, is dezelfde macho op zoek naar zijn snorkel. Hij wijst naar een snorkel die op een bankje ligt en vraagt of het de mijne is of dat het zijn (MINE) snorkel is. Drop down and give me 10!

De rest van de middag besteden we bij McDonalds en het reisbureau, waar we onze volgende reis plannen. Voordat ik naar Airlie Beach kwam, werd mij verteld dat de hostels hier niet bekend staan om hun goede kwaliteit. Ons eerste hostel Magnums viel nog wel mee. Vanavond overnachten we in Koala's. Afgezien van het feit dat het er erg vies is, blijkt later dat we er ook niet veilig zijn! Als we in onze 'mooie' kamer een wijntje willen drinken, schiet er in een keer een beest langs ons heen. Een dikke grote kakkerlak! Misschien is het een beter idee om lekker buiten te gaan zitten.

Buiten genieten we van ons drankje en het vuurwerk (er is hier een festival) totdat een jongen, gehuld in alleen een handdoek om zijn middel, op ons afrent en uitlegt dat we beter niet hier kunnen gaan zitten. Vijf minuten geleden had hij namelijk een bruine slang gespot! Ahhhhhhh!! Aan het einde van de avond, na een geslaagde stapavond, zijn we de voorgaande incidenten gelukkig alweer vergeten!

's Ochtends word ik door Ingrid in paniek wakker gemaakt. Ingrid heeft een smsje van thuis ontvangen waarin staat dat de wintertijd is ingegaan in Nederland. Shit, dat betekent dat de tijd hier dus ook is veranderd! We zouden toch niet onze bus naar Rockhampton (Rocky) hebben gemist?! Nadat Ingrid bij de receptie om uitleg is gaan vragen, blijkt dat de Queenslanders geen klok verzetten, maar in New South Wales (Sydney) weer wel. Om de verwarring compleet te maken is het nu 9 uur verschil met Nederland en zodra we in de provincie NSW aankomen 10 uur verschil! Gelukkig halen we onze bus naar Rocky.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors