Rocky & the Wildgirls

Rocky & the Wildgirls

door Revy

Na een zeven uur durende busrit met de Oz Experience (erg leuk, buschauffeur lult een end weg over van alles en nog wat en geeft tips en info over Oz), worden we netjes door iemand van het YHA Hostel opgehaald.

Rocky is een plaatsje met ongeveer 60.000 inwoners, dat doet denken aan een Amerikaanse stad. Overal zijn Amerikaanse fastfood ketens zoals KFC, McDonalds en Subway, supermarkten zoals K-Mart en Target. Vooral de huizen doen aan Louisiana en andere zuidelijke staten van Amerika denken.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Dinsdag is onze laatste dag in Rocky en we besluiten er nog wat leuks van te maken. 's Ochtends vertrekken we met Capricorn Dave naar de Capricorn Caves. Zeer interessant om te zien! Dave heeft ons eigenlijk alleen maar van vervoer verzien, maar hij is een ware celebrity hier! Hij heeft meegedaan aan het MTV programma Wildboys, met Steve-O en Chris.

Een van Daves andere tours bestaat uit het verkennen van wildlife, wat inhoudt dat je in een modderpoel gaat zwemmen, insecten over je heen laat lopen en in een groepje mieren gaat staan met blote voeten. Wij hebben maar afgezien van deze tour, omdat we niet wisten of wij het wel aankonden na ons kakkerlak/slang avontuur.

Na de grotten worden we gedropt bij het Cultureel Centrum. Hier worden wij geïnformeerd over het leven van de Aboriginals. Zelf mogen we ook aan de slag met de boomerang. Cool!

Wanneer de bus om half vier nog niet verschijnt, besluiten we de mensen van Oz Experience een belletje te geven. "I was just about to call you, the bus is about an hour late," kreeg ik te horen. Fijn. Na een dik uur arriveert onze ride.

Onze irritatie verdwijnt lichtelijk wanneer Haley (onze buschauffeur) ons verwelkomt aan boord van de luxe Oz Experience Coach met leren stoelen! Omdat Ingrid en ik de nieuwelingen aan boord zijn mogen wij een dvd uitkiezen (de Heath Ledger film Two Hands!). Helaas krijg ik niet alles mee van de film, omdat ik mij niet helemaal lekker voel. Waarschijnlijk een combi van wagenziekte en kronkelige/hobbelige wegen.

Net voordat wij aankomen in cattle station Kroombit, geeft onze chauffeur een paar handige tips voor de activiteiten van vanavond. Haley is zo gek als een deur en kan het niet laten de mannen erop te attenderen om zeer goed na te denken over de mechanical bull.

The mechanical bull, een nep stier waar je rodeo op kan rijden, staat tevens bekend als de nutcracker. Met andere woorden, mochten de mannen nog sex willen dan zouden zij hun zaakje aan een kant moeten dragen. De hele bus komt niet meer bij. De stemming zit er in voor vanavond!

Rond 18.30 uur komen we aan op de boerderij waar het eten al op ons staat te wachten. Vooraf krijgen we een lekker soepje en het hoofdgerecht bestaat uit puree, een stukje vlees, pompoen, erwtjes en saus. Super lekker! Na het eten beginnen de avond activiteiten.

Het eerste wat we leren is hoe we met een zweep moeten omgaan. Nee niet voor in de slaapkamer, maar om de geiten bij elkaar te drijven, met het geluid van de zweep. Dit blijkt nogal een opgave (niemand heeft thuis geoefend!), maar na wat oefening gaat het iedereen goed af.

Daarna maken we ons op voor de mechanical bull. Ik heb nog nooit zo hard gelachen! Het was niet alleen een opgave om op de stier te blijven zitten (ik ben geen expert, na 2x heen en weer bewegen lag ik er al af) maar ook om er überhaupt op te komen!

We ronden de avond af met het spelletje Little Red Bull. Een van de cowgirls vraagt ons om een cirkel te vormen waarbij de mannen en de vrouwen elkaar afwisselen. Iedereen moet een rijmpje opzeggen, wanneer je het knuffelbeest in handen krijgt. This is my little red bull, and because i loooooove my little red bull I'm going to kiss it on the… je mocht zelf een lichaamsdeel kiezen (ik had de linker achterhoef).

Nadat de little red bull rond was geweest vroeg de cowgirl of iedereen zijn lichaamsdeel nog wist, want nu moest je hetzelfde rijmpje opzeggen voor je rechterbuurman en (je voelt hem al aankomen) hem daar kussen. Die van mij viel gelukkig nog mee. Maar uiteraard waren een aantal mensen de lul!

De volgende dag moesten we lekker vroeg opstaan. Na het ontbijt kreeg iedereen een paard toegewezen voor het onderdeel mustering. Bij mustering ga je te paard de geiten opzoeken, die verspreid staan over een groot stuk land, en bij elkaar brengen. Erg leuk om te doen en zeker goed voor de teamspirit

And last but not least, het vangen van een geit en deze dan zogenaamd brandmerken. De groep werd opgedeeld in teams van drie. Samen met nog een Nederlandse jongen vormden Ingrid en ik de Goatchasers. We hebben veel lol gehad en zijn uiteindelijk tweede geworden. Woehoe! Misschien heb ik toch mijn roeping gevonden?!

Revy

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors