Bioscopen in Australie

Bioscopen in Australie

door Getaway Travel

Na een lange dag surfen, duiken en barbecueën is er voor de gemiddelde Australiër niets heerlijker dan lekker onderuitgezakt een filmpje kijken, onder het genot van een hapje en een drankje. Het is dan ook niet bijzonder vreemd dat je in de meeste grote steden van Australië veel openluchtbioscopen kunt vinden. Wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet, voor het geval je de Nederlandse winters wilt ontvluchten.

St George Open Air Cinema, Sydney

In deze bioscoop kun je nog wel eens moeite hebben om je op de film te concentreren. Recht achter het gigantische scherm liggen namelijk The Opera House, Harbour Bridge en de rest van de indrukwekkende skyline van Sydney. St George is de populairste openlucht bioscoop van de stad. Het programma bestaat uit een mooie mix van gloednieuwe films, arthouse toppers en Hollywood klassiekers.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Camelot Outdoor Cinema, Perth

Door de vele activiteiten naast films kun je Camelot haast geen bioscoop meer noemen. Aanraders zijn de Live Jazz Night en de Sunset Blues avond. Camelot ligt in de achtertuin van de Art Deco Memorial Hall, een bezienswaardigheid op zich. Je kunt er zowel Australische producties als Hollywood films bekijken, terwijl je languit in een van de strandstoelen ligt.

Rooftop Cinema, Melbourne

Verreweg de hipste plek om een filmpje te pakken is het Rooftop Cinema in Melbourne. De naam zegt het al, je zit midden op het dak. En niet zomaar een dak, nee, het dak van het Curtin House, middenin het Central Business District. Het dak zelf is bedekt met kunstgras, voor een natuurlijk sfeertje. Ze draaien er cult klassiekers als Blade Runner, The Breakfast Club en Easy rider.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors