Waarom slapen koala’s bijna de hele dag door?

Waarom slapen koala’s bijna de hele dag door?

door Emma van Kampen

Koala’s slapen de hele dag door omdat ze een langzame stofwisseling hebben. De vertering van hun dieet kost veel energie. In de eucalyptusbladeren die koala’s eten, zitten namelijk veel gifstoffen en weinig voedingsstoffen. Door veel te slapen besparen ze de energie die ze nodig hebben om hun voedsel te verteren.

Een koala slaapt minimaal achttien en maximaal 22 uur per dag en is daarmee de grootste slaper van het dierenrijk. De overige vier uur van de dag spenderen ze aan eten, het zoeken van eten en het uitkiezen van potentiële partners.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 170 reizen naar Australie

Het eucalyptusblad is de voornaamste voedingsbron van koala’s. In de bladeren zit zoveel vocht dat koala’s verder niet hoeven te drinken. Veel mensen denken dat koala’s high worden van de eucalyptus en daardoor zoveel slapen. Maar dat is toch echt een fabeltje.

Onafhankelijk advies over je reis naar Australië

De reisspecialisten van de Australië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Australië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Australië Desk!

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors