Waar komt de traditie van de Australische ‘barbie’ vandaan?

Waar komt de traditie van de Australische ‘barbie’ vandaan?

door Emma van Kampen

De ‘barbie’-traditie stamt uit de late negentiende eeuw en is overgewaaid uit Amerika. Toch was de Australische barbie pas rond 1950 een begrip. In eerste instantie staken Australiërs de barbecue alleen aan op evenementen, zoals een sportevenement, maar al snel brandde de barbecue ook regelmatig in de achtertuin. Rond 1960 doken de barbies zelfs op in parken en stranden door het hele land. 

Vandaag de dag is barbecueën misschien wel dé belangrijkste traditie in Australië en van veel inwoners hun grootste hobby. Australiërs grijpen dan ook iedere gelegenheid aan om de barbie aan te steken. Bij een huwelijk, verjaardag, verloving, Kerstmis, Pasen en Australia Day gaat het vuur standaard aan, eten ze hun buikje rond en gaan er heel wat biertjes doorheen. 

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Vlees, vlees en nog eens vlees wordt voornamelijk van de barbie gegeten. Met name lamsvlees, steaks en worstjes zijn favoriet. Maar ook vis en dan vooral garnalen zijn de laatste jaren steeds meer in trek bij de Aussies.   

Als je dacht dat de barbecue alleen aangestoken wordt voor de lunch of het avondeten, heb je het mis! Ook het ontbijt wordt vaak van de barbie gegeten. Niks cornflakes met melk; Australiërs doen het net even anders. Spek, eieren, worstjes, tomaat en champignons bereiden de Aussies op de grill om ze vervolgens op een nuchtere maag op te peuzelen.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors