Moet ik uitkijken voor haaien in Australië?

Moet ik uitkijken voor haaien in Australië?

door Kimberly Hermans

Ja. Australië is compleet omsingeld door water waar maar liefst tweehonderd van de vijfhonderd haaiensoorten ter wereld in rondzwemmen. Van de 26 gevaarlijke haaien in de wereld leven er zelfs 22 in Australië. De zogenaamde Big Three (stierhaai, tijgerhaai en witte haai) zwemmen vlakbij de Australische kust.

Het gros van de haaien komt niet in de buurt van mensen, maar er zijn wel een paar die even om de hoek kunnen komen kijken. Vooral bij de oost- en westkust zijn veel mensen aangevallen door haaien. Sinds 1988 zijn er 488 mensen aangevallen. 47 van de ongelukken waren dodelijk. Daarom neemt de overheid maatregelen, bijvoorbeeld door netten te plaatsen en drones en helikopters in te zetten. Er is zelfs een Drone Shark App, waarbij je een melding krijgt wanneer de drone een haai spot vanuit de lucht. 

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Als je met je voeten in het water staat moet je maar denken aan alle Aussies die hun leven lang al aan het water wonen, en zich echt niet laten wegjagen. Het feit blijft nog steeds dat er meer mensen overlijden aan muggenbeten en auto-ongelukken, dan dat ze gebeten worden door een haai. Dus als je even wilt afkoelen, houd dan de Drone Shark App goed in de gaten voordat je een duik neemt in het zeewater.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors