Kan het sneeuwen in Australië?

Kan het sneeuwen in Australië?

door Kimberly Hermans

Ja. In het zuiden van Australië kan het zeker sneeuwen in de winter. Dit verwacht je niet, omdat je bij Australië waarschijnlijk denkt aan gebruinde surfers. Maar het continent is zo groot, dat je er verschillende klimaten tegenkomt. Zo heerst er in het noorden een tropisch klimaat en schijnt de zon er bijna altijd. In het zuiden, daarentegen, kan het op sommige plekken zelfs vriezen.

In de zuidelijke staten New South Wales, Victoria en Tasmanië is de kans groot dat er in de winter een dik pak sneeuw valt. Dan trekken veel Australiërs erheen om te gaan skiën en in een van de vele skiresorts te verblijven. Een populaire plek is Mount Buller, waar je met je snowboard op een hoogte van bijna 1.800 meter vanaf scheurt. 

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Dan is er nog de periode waarin er sneeuw uit de Australische lucht valt. Juni, juli en augustus zijn namelijk de wintermaanden van Australië. Wanneer het in Nederland hartje zomer is, kan het in zuidelijk Australië dus juist véél frisser zijn. Als je tijdens je zomervakantie door het zuiden van Australië reist, neem dan een dikke trui mee!

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors