Mag ik Uluru nog beklimmen?

Mag ik Uluru nog beklimmen?

door Kimberly Hermans

Ja. Maar het beklimmen van Uluru is nog maar van korte duur. Een paar jaar geleden werd al aangekondigd dat er in 2019 een verbod komt op het beklimmen van deze befaamde rots. Nu is bekend gemaakt dat het verbod officieel ingaat op 26 oktober 2019. Dit is dezelfde datum waarop 34 jaar geleden Uluru terug werd gegeven aan de oorspronkelijke eigenaars: de Anangu. 

Omdat Uluru in de Anangacultuur is gevormd door hun voorvaderen, is de rots voor deze oorspronkelijke bewoners van Australië heilig. Zo worden er in de grotten van Uluru nog steeds eeuwenoude ceremonies uitgevoerd. En geloven de Anangu dat hun voorvaderen voortleven in onder andere Uluru. Daarom zien zij het als hun taak om Uluru te beschermen en dit verhaal te delen met reizigers die Uluru bezoeken. 

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 190 reizen naar Australie

Daarnaast zijn er doden gevallen tijdens het beklimmen van Uluru. Wordt er tijdens de klim veel afval achtergelaten. En slijt het gesteente door de vele voetstappen die gezet worden bij de wandeling omhoog. Uit respect voor zowel de Ananga als de rots zelf, is het dus beter om niet óp Uluru te lopen, maar dit gesteente vanaf de grond te bewonderen onder begeleiding van een local. 

Onafhankelijk advies over je reis naar Australië

De reisspecialisten van de Australië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Australië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Australië Desk!

Like deze pagina

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors