Sydney, een mix van culturen

Sydney, een mix van culturen

door Kim Boog & Suzanne Maat

We zijn in Sydney!!!! Wij wel, onze bagage alleen niet. Wat een heerlijk begin van deze reis. Op Schiphol hadden we al wat problemen met het visum (foutje in het systeem?) en ook nu de bagage mist denken we dat het een echte pech 'vakantie' gaat worden. Maar wij laten ons niet uit het veld slaan, want eindelijk is onze langverwachte reis echt begonnen. We kunnen het nog niet geloven maar het is toch echt zo.

Bij aankomst in Sydney ('s avonds laat zonder de bagage) vinden we dat we voor een keer een private room hebben verdiend. Eerst maar eens bijkomen. De volgende ochtend verruilen we vol goede moed onze eigen kamer voor een Dorm voor zes personen. Wanneer we de deur openen komt een niet erg frisse lucht ons tegemoet en is het een enorme bende. Okee... dit willen we liever niet. Bij de receptie verruilen we deze kamer weer snel voor een private room (dit hebben we nog steeds verdiend want er is nog steeds geen bagage). Wel voelen we ons een beetje trutjes want we laten ons wel erg snel uit het veld slaan. De volgende ochtend moeten we toch echt aan een gedeelde kamer en het valt natuurlijk alles mee. Wanneer een dag later onze backpacks arriveren, nouja deze hebben we hoogstpersoonlijk opgehaald op het vliegveld anders kon het nog wel twee dagen duren, zijn we toch echt Backpackers! Wat heerlijk!

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Sydney is een grote drukke stad met een mix van allerlei culturen. De links rijdende auto's zijn even wennen. Het is goed opletten met oversteken en voordat je het weet word je voor je sokken gereden. Sydney is alles wat we ervan hadden verwacht, met natuurlijk het Opera House en de Harbour Bridge.

We hebben een aantal heerlijke dagen in Sydney, toch zijn we ook erg blij als we de drukke stad even achter ons kunnen laten voor een uitstapje naar de Blue Mountains. Ervan overtuigd dat we alle pech wel hebben gehad blijkt dat het nog erger kan. Het is zo mistig in de Blue Mountains dat we helemaal geen Blue Mountains zien maar een dikke grijze mist. Toch kunnen we genieten van een prachtige wandeling door regenwoud met tropische geluiden die je normaal alleen kan horen op een cd die je bij een winkel als 'De Tuinen' kan kopen. Gelukkig voor ons blijven we twee dagen in de Blue Mountains en kunnen we als vele toeristen de Three Sisters bekijken. Het uitstapje is helemaal compleet als we op een paardrijrit door het gebergte wilde kangoeroes zien. Misschien moet we niet zo zeuren en hebben we helemaal niet zoveel pech!

Na een week Australië beginnen we alweer aan ons volgende avontuur. Op naar Nieuw-Zeeland! Hier zullen we ruim 5 weken met een campervan gaan rondtrekken.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors