Een levensgevaarlijke bestemming?

Een levensgevaarlijke bestemming?

door Kim Boog & Suzanne Maat

Terwijl het zuiden van Australië wordt opgeschrikt door afschuwelijke bosbranden en het noorden door overstromingen zijn wij bezig met alle voorbereidingen voor ons avontuur. Het is een onwerkelijk idee dat wij straks die kant op gaan. De verschrikkelijke beelden en berichten van getroffen gezinnen geven een vreemd gevoel. Deze mensen zijn alles kwijt; familie, vrienden, bezittingen, alles… Wij komen voor 'vakantie'. Onze voorbereidingen voor Down Under gaan gewoon door. Ruim een jaar geleden zijn we hier al mee begonnen. Je kent het wel, het fantaseren over het maken van een lange reis. Even geen verplichtingen, het opdoen van nieuwe ervaringen, op naar het onbekende. Na een aantal weken fantaseren vroegen we ons af waarom we de plannen niet echt gingen maken. We besloten in september 2008 weg te gaan. Helaas is dit iets uitgesteld in verband met studie en financiën. Maar op 30 maart is het zover: WIJ GAAN BACKPACKEN.

Op dit moment zijn we bezig met het regelen van vooral administratieve dingen: bankzaken, mobiele telefoon, reisverzekering etc. Hierbij komt de nodige frustratie kijken want voor alles wat er geregeld moet worden hebben we een hoop handtekeningen en papierwerk nodig. Al met al is het hoogstwaarschijnlijk meer dan de moeite waard. Ondertussen blijven de dagen aftellen, en komt de reis in rap tempo dichterbij. Tijdens de voorbereidingen wordt duidelijk wat onze reis zal brengen: de Blue Mountains bij Sydney, het Great Barrier Reef langs de kust van Queensland, Uluru in de Outback, Perth in westen maar ook het indrukwekkende Nieuw-Zeeland en de witte stranden van Fiji. Naast alle prachtige plaatjes die we in de reisgidsen zien, komen we ook de Funnel-Web-Spiders en vele andere gevaarlijke dieren tegen. Laten we hier maar niet teveel over nadenken, er zijn immers per jaar maar een aantal incidenten met dodelijke afloop bekend.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Bosbranden, overstromingen, giftige slangen, dodelijke spinnen, hongerige krokodillen, vraatzuchtige haaien… Australië lijkt op het eerste gezicht een veilige reisbestemming. Maar is dit ook wel zo? Mooi is het in ieder geval en wij hebben er zin in!

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors