Kangaroo Island

Reviews Kangaroo Island

8,6
8,3 Algemene ervaring
8,7 Locals
8,3 Interessant
9,3 Natuur
8,7 Stranden
8,3 Wildlife
8,7 Wandelingen en/of andere activiteiten
  • Aantal reviews: 6
  • Aantal waarderingen: 3

Magisch!! (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Yvonne van den Hatert op 06 december 2017

Na aankomst op dit prachtige eiland moesten we na een poosje toch even tanken. De eerste mogelijkheid was in Vivonne Bay. Op advies van de zeer vriendelijke dame moesten we toch echt even rechts afslaan na het bruggetje richting het strand. Zo gezegd, zo gedaan! Ik zag een prachtig strand met een pier en verschillende bootjes. We stapten uit om dit even op ons in te laten werken. Al snel zag ik dat het mogelijk was om na wat klimwerk onder de pier te komen. Daar ging ik dan: wat wankelend op de rotsen nam ik mijn positie in. Wat een fantastisch uitzicht! De golfen sloegen tegen de palen aan en ik nam verschillende foto's. Tot het moment dat ik door mijn camera een giga golf aan zag komen, oooh oppassen nu! Maar ik wil hier toch echt een foto van hebben, met gevaar om een nat pak te krijgen nam ik net op tijd de foto en vloog omhoog....ppfff camara droog ik nat!! Maar dat had ik er graag voor over :). Na een tijdje rond gekeken te hebben vervolgende wij onze weg naar het western park waar we een caravan hadden gereserveerd.

Pluspunten Kangaroo Island

  • Aardige locals
  • veel bezienswaardigheden
  • div goede verblijfplaatsen

Minpunten Kangaroo Island

  • duur
Ultieme tip: Ga rond november/december. Als je het kunt plannen zorg dat het niet te heet is, anders word je opgevreten door de vliegen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ge-wel-dig! (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Kim van den Heuvel op 02 december 2017

Een super gave ervaring, veel mooie plekken bezocht en gezien! Ook veel geleerd over de dieren en natuur. De mensen op het eiland zijn heel vriendelijk en vertellen je graag meer informatie! Geen spijt van mijn trip.

Pluspunten Kangaroo Island

  • aardige locals

Minpunten Kangaroo Island

  • niet van toepassing
Ultieme tip: Kangaroos, wallaroos en koala's voeren, aaien en vasthouden!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Kangaroo Island (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Michelle Wilkes op 12 november 2017

Wat een geweldig mooie plek! Zoveel leuke strandjes en kleine plekjes die niet heel druk bezocht zijn. Rustige baaitjes, prachtig weer. Heerlijk om tot rust te komen en te genieten van de bijzondere natuur en specifieke beestjes van Australië. Zeker dat ik er ooit in mijn leven nog terug ga!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Locals
10 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Kangaroo Island

  • typisch australie
  • heerlijk weer

Minpunten Kangaroo Island

  • toerisme
  • redelijk duur
Ultieme tip: Stokes Bay is een prachtig strandje wat niet druk is. Je moet het even zoeken maar kan je ogen uitkijken zonder al het toerisme.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Kangaroo Island (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Marnix van Oudheusden op 30 juni 2017

Niet ver van het vaste land ligt Kangaroo Island, nog steeds ongerept en bewaard gebleven van bijvoorbeeld vossen en anderen ‘’plagen’’ op het vaste land. Ook heb je hier andere soorten kangaroo’s en zit het vol met zeehonden en en vind je een ware mini sahara. Het eiland heeft meer schapen dan mensen en het leven hier is rustig. Als je een rondreis door Australië gaat maken mag dit zeker niet ontbreken. Ik ging er een week heen, een week vol mooie verassingen.

Hit the Road! Tijd om het eiland te gaan verkennen. Aan de zuidwest kust van het eiland vind je een ruige en iets koudere kust dan het noordelijke deel van het eiland. Dit heeft alles te maken met de open ocean vanuit Antarctica. Hier vind je vlak voor de Remarkarble Rocks het Cape du Couedic Lighthouse.

Remarkarble Rocks.
Ik dacht dat het veel groter was maar toch, het blijft een mooie verschijning aan de rand van de kust deze formatie van toch wel vreemde stenen

Pluspunten Kangaroo Island

  • Niet toeristisch
  • mooie stranden

Minpunten Kangaroo Island

  • Dure overtocht
Ultieme tip: Ga met een camper of auto, dan kun je het meeste ontdekken en zien. Ook al is de ferry duur het is het waard.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers

Openbare dierentuin (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Menno Schreuders op 24 juni 2017

Een geweldig klein eilandje voor de kust van Australie (ca. 100 km onder Adelaide). Overweldigende natuur en rust. Zeker aan te raden dit eiland te bezoeken wanneer je de Great Ocean Road gaat afrijden!

Pluspunten Kangaroo Island

  • klein
Ultieme tip: Ga heel vroeg in de morgen naar Flinders Chase NP!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een uitstapje naar Kangaroo Island is zeker de moeite waard! (bezocht in maart 2010)

Review geschreven door Berk Bakay op 06 september 2016

Als je in de buurt van Adelaide bent moet je zeker even Kangaroo Island bezoeken. We hebben ontzettend genoten op dit bijzondere eiland. Je komt hier meer kangaroos tegen dan toeristen en dat vonden we wel fijn. Op het weer na vonden we eigenlijk alles leuk op Kangaroo Island: de ferry, de glooiende wegen, de kangoeroes, de koala's, de zeeleeuwen en natuurlijk de Remarkable Rocks.

Op onze kamer kregen we ook nog bezoek van een Huntsman. Een akelijk uitziende spin die door de locals als "vrienden" worden gezien!

8,1
8 Algemene ervaring
9 Locals
8 Interessant
9 Natuur
7 Stranden
8 Wildlife
8 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Kangaroo Island

  • Mooie natuur
  • Vriendelijke mensen
Ultieme tip: Sla Flinders Chase National Park niet over. De weg naar de Remarkable Rocks is fantastisch!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors