Kangaroo Island

Reviews Kangaroo Island

9,1
9,2 Algemene ervaring
8,2 Locals
9,0 Interessant
9,5 Natuur
9,0 Stranden
9,3 Wildlife
9,3 Wandelingen en/of andere activiteiten
  • Aantal reviews: 6
  • Aantal waarderingen: 6

Heel bijzonder eiland (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Els van der Wal-Ruigrok op 12 april 2019

Heel bijzonder eiland, mooie natuur heel veel dieren en vooral rust. We sliepen op Flinders range, s'avond met een schijnwerper de kangaroes zoeken . Ook de zeehonden / zeeleeuwen van dichtbij gezien . En Remarkebel rooks.

9,3
9 Algemene ervaring
9 Locals
9 Interessant
9 Natuur
9 Stranden
10 Wildlife
10 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Kangaroo Island

  • rust

Minpunten Kangaroo Island

  • niets
Ultieme tip: De vele dieren
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Één van de mooiste plaatsen op de wereld (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Lois Straatman op 10 november 2018

Kangaroo Island is een bijzondere, magische plek. Het eiland is niet heel groot, maar er is zoveel te beleven! Daar heb ik mijn 1e koala gespot, gevolgd door nog 39 andere. We telden ze! Want ze zijn zo leuk. Heerlijke duinen om te sandboarden en een prachtige natuur. Er is veel respect voor de natuur in heel Australië. Dat is zo mooi.

9,4
10 Algemene ervaring
6 Locals
10 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Kangaroo Island

  • omdat het niet zo groot is kun je het hele eiland snel zien
  • weinig verkeer
  • heel veel verschillende dieren

Minpunten Kangaroo Island

  • per auto of tour is aan te raden
Ultieme tip: Ga in ieder geval twee dagen naar het eiland i.p.v één! Het js het waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Magisch!! (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Yvonne van den Hatert op 06 december 2017

Na aankomst op dit prachtige eiland moesten we na een poosje toch even tanken. De eerste mogelijkheid was in Vivonne Bay. Op advies van de zeer vriendelijke dame moesten we toch echt even rechts afslaan na het bruggetje richting het strand. Zo gezegd, zo gedaan! Ik zag een prachtig strand met een pier en verschillende bootjes. We stapten uit om dit even op ons in te laten werken. Al snel zag ik dat het mogelijk was om na wat klimwerk onder de pier te komen. Daar ging ik dan: wat wankelend op de rotsen nam ik mijn positie in. Wat een fantastisch uitzicht! De golfen sloegen tegen de palen aan en ik nam verschillende foto's. Tot het moment dat ik door mijn camera een giga golf aan zag komen, oooh oppassen nu! Maar ik wil hier toch echt een foto van hebben, met gevaar om een nat pak te krijgen nam ik net op tijd de foto en vloog omhoog....ppfff camara droog ik nat!! Maar dat had ik er graag voor over :). Na een tijdje rond gekeken te hebben vervolgende wij onze weg naar het western park waar we een caravan hadden gereserveerd.

Pluspunten Kangaroo Island

  • Aardige locals
  • veel bezienswaardigheden
  • div goede verblijfplaatsen

Minpunten Kangaroo Island

  • duur
Ultieme tip: Ga rond november/december. Als je het kunt plannen zorg dat het niet te heet is, anders word je opgevreten door de vliegen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Kangaroo Island (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Michelle Wilkes op 12 november 2017

Wat een geweldig mooie plek! Zoveel leuke strandjes en kleine plekjes die niet heel druk bezocht zijn. Rustige baaitjes, prachtig weer. Heerlijk om tot rust te komen en te genieten van de bijzondere natuur en specifieke beestjes van Australië. Zeker dat ik er ooit in mijn leven nog terug ga!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Locals
10 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Kangaroo Island

  • typisch australie
  • heerlijk weer

Minpunten Kangaroo Island

  • toerisme
  • redelijk duur
Ultieme tip: Stokes Bay is een prachtig strandje wat niet druk is. Je moet het even zoeken maar kan je ogen uitkijken zonder al het toerisme.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Kangaroo Island (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Marnix van Oudheusden op 30 juni 2017

Niet ver van het vasteland ligt Kangaroo Island, nog steeds ongerept en bewaard gebleven van bijvoorbeeld vossen en anderen "plagen" op het vasteland. Ook heb je hier andere soorten kangoeroes, zit het vol met zeehonden en vind je er een ware mini-sahara. Het eiland telt meer schapen dan mensen en het leven er is rustig. Als je een rondreis door Australië gaat maken, mag Kangaroo Island zeker niet ontbreken. Ik ging er een week heen, en het was een week vol mooie verassingen.

Hit the Road! Tijd om het eiland te gaan verkennen. Aan de zuidwestkust van het eiland vind je een ruige en iets koudere kust dan het noordelijke deel van het eiland. Dit heeft alles te maken met de open oceaan vanuit Antarctica. Hier vind je vlak voor de Remarkarble Rocks en het Cape du Couedic Lighthouse. Ik had verwacht dat de Remarkable Rocks wat groter waren, maar de vreemde stenen aan de rand van de kust blijven een mooie verschijning.

Pluspunten Kangaroo Island

  • Niet toeristisch
  • mooie stranden

Minpunten Kangaroo Island

  • Dure overtocht
Ultieme tip: Ga met een camper of auto, dan kun je het meeste ontdekken en zien. Ook al is de ferry duur, het is het waard.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers

Openbare dierentuin (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Menno Schreuders op 24 juni 2017

Een geweldig klein eilandje voor de kust van Australie (ca. 100 km onder Adelaide). Overweldigende natuur en rust. Zeker aan te raden dit eiland te bezoeken wanneer je de Great Ocean Road gaat afrijden!

Pluspunten Kangaroo Island

  • klein
Ultieme tip: Ga heel vroeg in de morgen naar Flinders Chase NP!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers
Waardering door Carla Wiedenhoff op 09 apr. 2019
8,9

9

Algemene ervaring

9

Locals

9

Interessant

9

Natuur

8

Stranden

9

Wildlife

9

Wandelingen en/of andere activiteiten
Waardering door Sylvia Lemans op 09 apr. 2019
9,0

9

Algemene ervaring

8

Locals

9

Interessant

10

Natuur

8

Stranden

10

Wildlife

9

Wandelingen en/of andere activiteiten

Reizen Kangaroo Island

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors