Australie.nl Jouw vakantie naar Australië begint hier!

Reviews Rondreis door de Red Centre

8,7
9,0 Algemene ervaring
9,0 Natuur
8,5 Plaatsen
8,5 Wandelingen
8,5 Bereisbaar
 • Aantal reviews: 3
 • Aantal waarderingen: 2

Fietsen rondom Ayers Rock (Uluru) (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Susanne Van Hooff op 27 november 2019

Met een campervan zijn wij vanuit Alice Springs naar Adelaide gereden. In Alice Springs hebben wij ons nog even voorzien van een rantsoen en een doos bier en wijn die we in een drive thru liquor store haalden. Wat een briljante ervaring was dat. Raampje open, drank bestellen en aftikken en doorrijden. Eerste stop was Uluru (470 km). Iedereen die naar Uluru rijdt wordt gefopt tijdens de reis ernaar toe. Je moet je voorstellen dat je rijdt in het oneindige niks wanneer opeens een berg opdoemt in de verte. Steeds dichterbij komend twijfel je of het Ayers Rock wel echt is, maar neehoor....Het is hem niet. Het is Mount Conner, ook heel mooi, maar haalt het niet bij Ayers Rock.
Net voor Ayers Rock (nu wel) hebben wij overnacht op een parkeerplaats, omdat je op het terrein zelf niet mag kamperen en omdat je ook niet meer kan (mag) rijden in het donker in verband met de kangeroes. Er zijn camping in de buurt, maar wij kozen ervoor om echt voor de outback ervaring te gaan in onze campervan en dus sliepen wij onder 1 van de mooiste sterrenhemels ooit zo zonder lichtvervuiling.
De volgende morgen hebben wij het laatste stukje gereden tot het bezoekerscentrum is. Hier troffen wij twee jonge gasten met een truck die fietsen verhuurden. Na ze te hebben overgehaald dat wij als nederlanders echt wel genoeg fietservaring hadden om op onze slippers te fietsen, zijn wij vertrokken aan onze tocht rondom Ayers Rock. Door het licht van de zon heeft de berg op elk moment van de dag en vanuit elke hoek een andere kleur. Machtig was dat om te zien, vooral ook toen wij aan de achterkant van de berg fietsten waar we maar een enkele toerist zijn tegen gekomen. Wij hebben de tijd genomen om ook steeds af te stappen en wat nissen, begroeing of teksten van aborigionals te bekijken en hebben er in totaal zo'n 3 uur over gedaan. Dit is echt een aanrader, want door de hoge temperatuur kan het te heet zijn om er volledig omheen te lopen waardoor iedereen aan 1 kant blijft.

Pluspunten Rondreis door de Red Centre

 • goede voorzieningen voor campers
 • ook zonder 4wd goed te bereiken

Minpunten Rondreis door de Red Centre

 • Het ligt aan de tijd van het jaar hoe druk het is;
 • Veel vliegen maar daar heb je netjes voor
Ultieme tip: Neem de tijd om deze parel (Ayers Rock) te aanschouwen. Doe minimaal 1 overnachting en huur een fiets, zodat je ook de achterzijde van de berg ziet.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Met een campervan door de Outback (Alice Springs - Adelaide) (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Susanne Van Hooff op 27 november 2019

Na een roadtrip met (australische) vrienden door West Australie zijn wij vanaf Perth naar Alice Springs gevlogen om ons avontuur met zijn tweetjes voort te zetten. In Alice Springs haalden wij onze campervan op en sloegen wij nog even wat rantsoen in voor onze tocht door de Outback. Een briljante ervaring was de drive thru liquor store net buiten Alice Spings. Bizar dat je vanuit je raampje even je drank bestelt en aftikt. Met een hoop blikvoer, veel eieren, fruit en een doos wijn en bier startte onze reis richting Uluru.
Op weg nar de Ayers Rock in Uluru komt op een gegeven moment dat moment dat je denkt dat je hem ziet, maar neehoor, dat is Mount Conner. Ook heel mooi maar haalt het niet bij Ayers Rock. Nog even doorrijden dus. Op het terrein van Ayers Rock mag je niet kamperen dus wij besloten net ervoor op een parkeerplaats te overnachten met uitzicht op de berg. 'S ochtends zijn wij doorgereden en hebben ontbeten aan de voet van Ayers Rock. Gouden tip is om hier een fiets te huren. Net voor het bezoekerscentrum staat een truck waar twee jonge gasten fietsen verhuren. De meeste mensen bezoeken Ayers Rock per bus dus is het aan die ene kant druk. Met de fiets kun je er helemaal omheen en dan merk je dat het aan de achterkant heel stil en rustig is en uiteraard supermooi. Doen dus.
Wij hebben onze reis voortgezet richting Coober Pedy n oud mijnstadje is en waar het leven zich onder de grond af zou spelen. Nou, dat is net niet helemaal het geval. Er zijn nog een kerkje, een hostel en een hotel/ restaurant onder de grond. De rest is gewoon lekker van beton en boven de grond. Dit was onze deceptie van de reis. Wel hebben wij net onder Coober Pedy in de outback overnacht onder de mooiste sterrenhemel ooit, omdat er geen lichtvervuiling was. (Ook doen!)
Net voor Adelaide heb je de Adelaide Hills, Frankrijk met kangeroo's en prachtige wijnvelden. Hier hebben wij onze campertocht afgelsoten met heerlijke wijn.

Pluspunten Rondreis door de Red Centre

 • Ook zonder 4wd goed te rijden

Minpunten Rondreis door de Red Centre

 • Coober Pedy;
Ultieme tip: Ga met de fiets rondom Ayers Rock. Slaap op een parkeerplaats midden in de Outback onder de mooiste sterrenhemel. (pas wel op voor dingo's) Drink wijn in de Adelaide Hills.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Onbeschrijfelijk mooi (bezocht in november 2012)

Review geschreven door Joyce van Dijk op 18 november 2018

Mijn dochter had gewonnen met All You Need Is Love en wij mochten met het tv programma naar Australië vliegen om haar te bezoeken. Ze liet ons de mooiste plekjes zien waaronder Finke Gorge National Park. We hebben zo enorm genoten van onze 11 dagen on de outback van Centraal Australië.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Plaatsen
10 Wandelingen
10 Bereisbaar
Ultieme tip: Veel zonnebrand op en een hoed. Het is er erg warm.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Waardering door Elsemieke Land op 13 feb. 2020
7,4

8

Algemene ervaring

8

Natuur

7

Plaatsen

7

Wandelingen

7

Bereisbaar

Reizen Northern Territory

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors