Australische Bushtucker

Australische Bushtucker

door Getaway Travel

'Bushtucker' is echt origineel Australisch voedsel en staat bekend om zeer sterke en ongebruikelijk smaken. Bushtucker betekent letterlijk 'eten dat de woestijn je biedt', en heeft zijn oorsprong in de eetgewoonten van Aboriginals.

Aboriginals volgden een nomadische leefstijl en aten wat zij tegenkwamen zoals kangoeroes, opossums, slangen en emoes. Deze dieren werden rechtstreeks in vuur gegooid en gekookt in hun eigen sappen. Ook vruchten, wortels, bessen, granen, zaden en noten stonden op hun menu.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Tot voor kort werd bushtucker voedsel alleen gegeten door plaatselijke bewoners en enthousiastelingen. Tegenwoordig leeft de interesse op en zijn er veel restaurants die deze unieke ingrediënten combineren met andere keukens. Zo ontstaan er gerechten als ijs met acaciazaad en krokodillenvlees gerookt in bladeren.

Maar durf je het aan de originele smaken te proeven van bushtucker, zijn er in Australië ook eetgelegenheden die zich specifiek richten op deze traditie en deze gerechten zo getrouw mogelijk serveren. Ook kun je tijdens speciale tours door de outback onder leiding van een Aboriginal gids lokale specialiteiten proeven.

Een van de smakelijkste specialiteiten die je kunt proberen, is de witchetty grub, oftewel de larf! Je laat de larf als een haring naar binnen glijden en als je er vervolgens op durft te kauwen proef je een smeuige, nootachtige smaak. Je moet er maar trek in hebben...

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors