Overnachten in de Outback

Overnachten in de Outback

Jouw avontuur in de Outback wordt natuurlijk compleet wanneer je er blijft overnachten. Dit doe je helemaal back to nature door te kamperen tussen de dieren en onder de sterren. Maar wat dacht je van een nachtje op een echte Aussie cattle station? Op een veehouderij leer je niet alleen leuke mensen kennen maar ook alles over het Australische boerenleven.

Verblijf op een cattle station

Ga tijdens je verblijf in Australië een keer off the beaten track en logeer een tijdje op een cattle station! Hier duik je in het Australische boerenleven en doe je mee met alle activiteiten op de veehouderij. Zo kun je er onder andere leren koeien drijven, paardrijden, lasso werpen, geiten melken en fruit plukken. Vaak kun je na het werk gratis eten en overnachten, samen met de bewoners en andere reizigers.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Een verblijf op een cattle station is niet alleen een unieke kans om het leven in de Australische Outback te ervaren maar ook is het een leuke manier om veel nieuwe mensen te leren kennen. 's Avonds eet je vaak met z'n allen rond een kampvuur en wordt er tot diep in de nacht gekletst en meegezongen met originele Aussie liedjes. In Queensland zijn er verschillende cattle stations waar je een tijdje kunt verblijven, bijvoorbeeld in de buurt van Townsville en Rockhampton.

Kamperen in de outback

Voor dé back to nature ervaring, is kamperen in de Outback ultiem. Zonder douche, warm water, een wc of een supermarkt is een nachtje onder de sterrenhemel een te gek avontuur in de verlaten woestijn. Hoewel de Outback zeer uitgestrekt is, mag je niet overal zomaar wild kamperen. Zo is dit niet toegestaan in National Parks en reservaten.

Langs de grotere highways vind je speciale plaatsen waar je wild kunt gaan kamperen. Voor dieper in de Outback heb je een vergunning nodig. Maar dan zit je ook echt in the middle of nowhere en kun je 's ochtends een kangoeroe naast je slaapplek verwachten.

Jackeroo/Jilleroo School

Een bezoek aan Australië is pas echt compleet als je je hebt laten meevoeren in het Australian country life! En op de Jackeroo/Jilleroo School in Tamworth in New South Wales kun je dat. Hier zit je voor vijf of elf dagen in the middle of nowhere op een Aussie Farm waar je in een paar dagen tijd van alles leert over het leven op het platteland. Met een groep van ongeveer vijftien à twintig mensen met allemaal verschillende nationaliteiten, ga je naar het landgoed Leconfield. Hier staat de bekendste Jackeroo/Jilleroo School van Australië. Na een 'billy' tea bij het kampvuur krijgt iedereen een eigen paard voor die week toegewezen.

Ervaring is niet nodig want de Australische cowboys (Jackeroos) en girls (Jilleroos) zullen je goed begeleiden. Na wat oefening ga je voor het echte werk: schapen en koeien bijeendrijven, wedstrijdjes tegen de andere deelnemers doen en als je durft, kun je zelfs zwemmen met de paarden! Heb je genoeg van je paard, of het paard van jou, zijn er op de Jackeroo/Jilleroo School nog genoeg andere bezigheden als het scheren van schapen, lasso werpen en kun je hekken repareren.

Homestead

Voor een te gekke Outbackervaring moet je zeker een nachtje doorbrengen op een typische Australische homestead in Northern Territory. Zo'n negentig kilometer ten oosten van Alice Springs vind je de Ross River Homestead waar je deze ervaring kunt beleven. Midden in de Outback ligt het oude cattle station waar tegenwoordig een resort is waar je op verschillende manieren je in het Outbackleven kunt storten.

Zo heb je er originele ranch activiteiten als paardrijden, koeien drijven, boemerang gooien en lasso werpen. Ook kun je er kameeltochten maken en op safari gaan in de prachtige MacDonnell Ranges die tot de oudste bergketens ter wereld behoren. 's Avonds kun je je ook prima vermaken met alle andere gasten bij het zwembad, het restaurant en de bar.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors