Aboriginal kunst kopen

Aboriginal kunst kopen

door Getaway Travel

Vrijwel iedereen die naar Australië gaat komt wel terug met een of meerdere Aboriginal souvenirs. Terwijl voor veel Aboriginal stammen toerisme en het maken van souvenirs de enige bron van inkomsten zijn, zijn er veel winkels die helemaal niets met Aboriginals te maken hebben en onechte kunst verkopen.

Sommige winkels verkopen wel echt werk, maar verdienen er veel meer mee dan de makers zelf. Zo zijn didgeridoos in de meeste winkels machinaal vervaardigd. Het kopen van originele Aboriginal kunst is een goede manier om de Aboriginals te steunen en zelf een mooie souvenir mee te nemen. Voor een goeie en échte Aboriginal didgeridoo betaal je minstens A$150. Anders heb je grote kans er eentje hebt die ergens in Azië is gemaakt.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

De beste manier om er zeker van te zijn dat je iets goeds en origineels koopt is het rechtstreeks kopen bij een Aboriginal gemeenschap. Extra leuk is dat je zo ook iets van zo'n gemeenschap te zien krijgt en soms zelfs met de makers van de kunst kunt praten. Daarnaast zijn er een aantal goede winkels en galerieën in de grotere plaatsen als Sydney en Melbourne.

Galerieën met een goede reputatie waar je een bewijs van de authenticiteit van een Aboriginal werk kunt krijgen, zijn aangesloten bij de Australian Commercial Galleries Association (ACGA). Hier kunnen ze je vertellen waar de producten gemaakt zijn, door wie ze gemaakt zijn en in hoeverre ze origineel zijn.

Ben jij geïnteresseerd in de Aboriginal kunst? Breng dan ook een bezoekje aan het AAMU Museum voor hedendaagse Aboriginal kunst. Op de webshop biedt het AAMU originele Aboriginal kunstwerken te koop aan.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors