Museum and Art Gallery of the Northern Territory

Museum and Art Gallery of the Northern Territory

door Getaway Travel

Dit prachtig ontworpen moderne complex bevat een maritiem museum, een mooie collectie Australische en Aboriginalkunst en exposities over militaire geschiedenis, natuurwetenschappen en de verwoestende orkaan Tracy. Genoeg te zien dus!

Aboriginalkunst

De collectie Aboriginalkunst is volgens velen de beste ter wereld en omvat verfijnde houtsnijwerken en bastschilderingen en uitleg over de Aboriginalcultuur. Zo kom je meer te weten over hun antropologie en scheppingsverhalen uit de Droomtijd, en er zijn zeer oude ceremoniële grafpalen.

ZELF NAAR Darwin?

Bekijk alle 32 reizen naar Darwin

Sweetheart

In het museum is ook een interessante collectie met kunst uit de Pacific en Aziatische landen, zoals een drijvend huis uit Maleisië. De trots van het museum is Sweetheart: een vijf meter lange opgezette krokodil die eind jaren zeventig in de buurt van Darwin rooflustig tekeer is gegaan.

Museum and Art Gallery ligt zo'n drie kilometer ten noorden van het centrum van Darwin aan de Fannie Bay. Wanneer je erheen gaat lopen heb je een mooie wandeling langs of door de Botanic Gardens van Darwin, maar en gaan ook bussen vanuit het centrum.

Op de website van Museum and art Gallery of the Northern Territory vind je meer over de Aboriginalkunst en andere praktische informatie.

Reizen Darwin

Foto's & video's Museum and Art Gallery of the Northern Territory

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors