Beklim deze 58 meter hoge boom voor een magisch uitzicht

Beklim deze 58 meter hoge boom voor een magisch uitzicht

door Emma van Kampen

“Na een lange maar vooral zware klim kom je op het uitkijkplatform in het topje van een enorme eucalyptusboom. Het uitzicht is adembenemend.”

Al meer dan een maand reis ik door het ongerepte Australische landschap van Western Australia. Vanaf Perth rijd ik met mijn huurauto drie en een half uur zuidwaarts, op zoek naar een nieuw avontuur. Ik stop bij het Gloucester National Park waar de 58 meter hoge Gloucester Tree staat. Vroeger werd deze eucalyptusboom gebruikt als uitkijktoren om bosbranden te spotten. Nu is de boom een klimattractie: 153 metalen staven steken uit de boom en vormen een spiraalvormige ‘touwladder’ om de boom heen. Zonder zekering of vangnet pak ik de eerste stang stevig vast. 

De eerste treden gaan soepel. Stapje voor stapje ben ik steeds verder verwijderd van de grond. ‘Niet naar beneden kijken’, herhaal ik continu in mijn hoofd. Hoogtevrees heb ik niet, toch tril ik van spanning. Maar ik moet en zal het uitkijkpunt dat op 53 meter ligt bereiken. De parkwacht vertelde mij voordat ik begon met klimmen dat slechts één op de vijf mensen de top haalt, de rest komt allemaal na een deel van de klim weer terug. Het wordt zwaarder en zwaarder, maar de bosrijke omgeving maakt alles goed. Als ik de laatste tree heb gehad, kijk ik vanuit het uitkijkpunt over de boomtoppen kilometers de verte in… Ik zie een panorama aan uitgestrekt tropisch bos vol waterbronnen, dit is nog eens een écht hoogtepunt. 

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors