Australisch Bier

Australisch Bier

door Getaway Travel

Aussies houden wel van een biertje en iedere staat heeft dan ook zijn eigen 'amber fluid'. Zo heb je bijvoorbeeld Fourex (XXXX) en Powers in Queensland, Swan in Western Australia en Victoria Bitter (VB) in Victoria. Er zijn ook kleinere 'boutique' brouwerijen, zoals Cascade uit Tasmanië, die over het algemeen van een wat betere kwaliteit zijn en steeds populairder worden. Wanneer je echt heimwee krijgt naar het bier uit je thuisland kun je in Australie ook Heineken en Amstel krijgen. Overigens is het erg goedkoop in Australië om een 'carton' of 'slab' bier te kopen; dit zijn kratjes bier met zo'n 25 a dertig blikjes bier.

Gelukkig is het in het vaak warme Australië ook normaal je bier (ijs)koud te drinken. Om je bier koud te houden zijn er coolers die je om je blikje (tinny) of flesje (stubby) doet. Standaard bier bevat 5% alcohol, al is er een trend gaande met meer light bier met zo'n 2 a 3% alcohol zoals Tooheys Blue.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Het bestellen van een biertje (285ml) kan nog wel eens verwarrend zijn. Zo wordt een standaard biertje een 'pot' in Queensland en Victoria genoemd en 'middie' in Western Australia en New South Wales. Een flesje bier wordt in South Australia een 'stubby' genoemd, maar als je een 'stubby' in Northern Territory besteld krijg je een fles van 1,25 liter!

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors