Wijn proeven Australië

Wijn proeven Australië

door Getaway Travel

Australie kan zich tegenwoordig meten met de beste wijnproducerende landen ter wereld! De Australische wijn hoort nu gewoon in het wijnschap van je supermarkt. Er komen steeds meer verschillende soorten bij. Dat is niet voor niets want de Australische wijnen zijn heerlijk.

En wat is er dan leuker om deze wijnen te proeven in het gebied waar ze vandaan komen? In Australie zijn verschillende wijngaarden waar je dit kunt doen met een deskundige uitleg van de makers in een schitterende omgeving.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Hoe proef je wijn?

Tijdens de wijnproeverij krijg je een lijst met verschillende wijnen van de desbetreffende wijngaard gepresenteerd. Deze is verdeeld onder rode, witte en rosé wijnen en zijn vaak het beste die er in de kelders te vinden zijn. Het is niet de bedoeling dat je zelf andere wijnen 'aanvraagt'.

Om een beetje als wijnkenner voor de dag te komen, proef je de wijn als volgt. Schommel voorzichtig met je glas en ruik aan de wijn om de aroma of bouquet tot je te laten komen. Neem dan een slokje en laat de wijn over je tong en langs je verhemelte rollen. Zo komt de wijn het beste tot zijn recht.

Wil je de wijngaard niet helemaal bedoezeld verlaten, dan kun je na elke slok de wijn uitspugen in een 'spittoon'. Voel je vrij met de wijnmaker in discussie te gaan. Australische wijnboeren zijn heerlijk 'down to earth' en oprecht benieuwd naar wat jij van hun product vindt.

Wijn proeven Australië

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors