Walvis spotten Australië

Walvis spotten Australië

door Getaway Travel

Ooit zo dicht bij een walvis geweest dat je hem bijna kan aanraken? Dat kan in Australië! Van mei tot en met november zwemmen deze indrukwekkende dieren langs de Australische kusten.

De imponerende bultrugwalvissen en orka's komen uit Antarctica. Ze trekken naar deze warmere wateren op zoek naar een partner en om kinderen te krijgen. Na deze korte vakantie zwemmen ze weer zuidwaarts naar huis. Ze zwemmen bijna helemaal rond het continent. De trek is een ware attractie in Australië en wordt op de voet gevolgd door zowel Aussies als toeristen.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Walvisvangst

Zo gek als de Aussies nu zijn met hun walvissen, vroeger was dat wel heel anders. De walvissen waren toen ook wel geliefd, maar eerder om hun vlees en olie. De visvangst was zo groot dat de dieren bijna volledig waren uitgestorven. In 1979 kwam er een algemeen verbod op het jagen van walvissen. Vanaf dat moment ging het land zich inzetten voor de bescherming van dit oerdier.

Vijfentwintig jaar later zwemmen er weer een kleine 10.000 walvissen langs de kusten van Australië. Toch zijn de dieren nog altijd niet helemaal buiten gevaar. Het blijft uitkijken voor internationale walvisboten uit landen als Japan, die onverstoord verder gaan met de walvisvangst. In Australië beginnen ze daar in ieder geval niet meer aan. Het walvistoerisme is ieder jaar goed voor bijna 1 miljard dollar!

Walvis spotten Australië

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors