Maria Island National Park Jouw vakantie naar Australië begint hier!

Maria Island National Park

door Getaway Travel

Maria Island National Park is een vriendelijk, autovrij eiland, vlak aan de oostkust van Tasmanië. In 1972 werd het uitgeroepen tot National Park vanwege het prachtige, unieke landschap: er liggen uitgestrekte bossen, er zijn grote varens, bergtoppen, fossiele vindplaatsen, kalkstenen kliffen en bijzonder mooie stranden. Er leven diverse soorten vogels en er lopen kangoeroes, wombats en emoes rond.

Darlington

Bovendien kent het eiland in het plaatsje Darlington enkele historisch zeer interessante gebouwen uit de Australische geschiedenis. Niet de geschiedenis waar het land het meest trots op is. Op Maria Island liggen namelijk enkele oude gevangenissen toen Australië nog een strafkolonie van Groot-Brittannië was. De oude gebouwen zijn hier goed bewaard gebleven en kun je bezoeken.

ZELF NAAR Tasmanië?

Bekijk alle 9 reizen naar Tasmanië

Overigens was het de Nederlander Abel Tasman die hier in 1642 voor het eerst voet aan wal zette. Het eiland werd vernoemd naar de vrouw van de opdrachtgever van Tasman, Maria van Diemen.

Fietstochten

Het eiland verken je het beste per mountainbike. Deze kun je huren in Hobart op Tasmanië en neem je mee op de ferry naar het eiland. Hier zijn verschillende fietspaden en trails aangelegd en je kunt hier mooie tochten maken, zowel langs de natuurlijke als historische hoogtepunten.

Een mooie route is die vanuit het historisch Darlington naar Haunted Bay in het zuiden. Aan deze baai kun je tijdens zonsondergang pinguïns uit het water op het strand zien waggelen. Van daaruit fiets je verder naar het westen waar prachtige baaien liggen.

Verborgen parel

Maar mis zeker de oostkust niet! Op anderhalf uur fietsen van Darlington ligt een van de mooiste stranden van Australië: Riedle Bay. Deze verborgen parel van vijf kilometer lang wordt omringd door een ruige omgeving van granieten rotsen, en is heerlijk rustig.

Behalve fietstochten zijn er ook schitterende wandelroutes op Maria Island, zoals de vierdaagse Maria Island Walk. Er zijn ook diverse dagtochten. Verder kun je er snorkelen, duiken en zwemmen. Kamperen kan op de campings, onder andere bij Darlington.

Maria Island National Park bereik je in 25 minuten met de ferry vanuit Triabunna, 85 kilometer ten noorden van Hobart op Tasmanië.

Op de website van Maria Island National Park vind je meer over de Darlington en andere praktische informatie.

Reizen Tasmanië

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors