Column Robin Jouw vakantie naar Australië begint hier!

Ultiem genieten

door Getaway Travel

We staan naast elkaar op de rand van de rotsen en ik kijk de diepte in.  Ik voel de hitte van de stenen aan de onderkant van mijn voeten. De honden rennen enthousiast voor ons uit.
Iemand duwt voor de grap tegen mijn schouders aan, alsof hij mij de afgrond in wil duwen. Haha, wat grappig.

Met wat vrienden zijn we naar dit National Park, met als hoogtepunt de Carrington Falls, gereden. De rit is prachtig en je bent er met ongeveer 2 uur rijden vanaf Sydney.
Er is ook een campground waar je kunt slapen. Volgens mij is het geen toeristische trekpleister die op iedere backpacker zijn  ultieme to-do lijst staat, maar dat maakt het juist een stuk aantrekkelijker vind ik. Bij aankomst parkeren we onze campers en 4WD rondom het picknick tafeltje. We verdelen de taken.  Iemand begint aardappeltjes in aluminiumfolie te rollen en een ander zorgt dat iedereen voorzien is van een (alcoholisch) drankje. Iemand is nog wild in gevecht met zijn tent, het opzetten ervan wordt blijkbaar niet makkelijker. 
De muziek gaat aan en we beginnen enthousiast aan het bouwen van een kampvuur. De avond begint te vallen en naast ons groepje is er verder niemand op de campground.  Het is er muisstil en pikkedonker. Met zijn allen zitten we rond het kampvuur, dat ons gezicht verwarmd. Tevreden prik ik nog een marshmallow aan mijn zelf gevonden tak. Er is geen internet bereik en naarmate de avond  verstrijkt worden er sterke verhalen verteld en diepe gesprekken gevoerd.
En dat alles voor maar $6 per persoon per nacht!

Over Robin

In juni 2017 is Robin samen met haar vriend Mitch, met een Working Holiday visum op zak naar Australië vertrokken. Robin backpackt al vanaf haar 17e en heeft ook voor langere periodes in het buitenland gewerkt. Ze hebben samen gekozen voor Australië, omdat ze graag met een camper wilden reizen. Australië geeft hun de ruimte om te kunnen werken als het spaargeld er te hard doorheen gaat. 
Het plan was om 1 jaar te blijven, maar tegen het einde van dat jaar hadden ze 88 dagen werken op een boerderij er allang opzitten. Robin en Mitch hadden het gevoel dat ze nog niet klaar waren met Australië. Dus besloten ze nog een jaar te blijven. Zo hebben ze gereisd, gewerkt, bij een Aussie gewoond en twee auto’s gekocht die zij hun ‘huis’ noemden. 
Met plezier neemt Robin jullie mee in hun Australië avonturen. Sommige situaties waren volledig gepland en andere kwamen voor hun volledig onverwacht. Hoe ga je daarmee om als je als stel 24 uur samen leeft? Eén ding weet Robin wel: het is de beste beslissing die zij ooit hebben gemaakt.

Specialisten Australië

Meer Australie.nl

Sponsors