Column Robin Het reddende zwembad in Kakadu National Park

Het reddende zwembad in Kakadu National Park

door Robin Kampman

We rijden het Kakadu National Park in met gemengde gevoelens. De lange rit door de Outback zit er op. Onze stoffige lijven hebben we afgespoeld in de tropische hotspring van Mataranka. Rond een uur of vijf komen we aan op een gratis campsite, maar we zijn ‘not amused’. Het is letterlijk een parkeerplaats met een stinkend toiletgebouwtje. Ik zou er zelfs overdag geen gebruik van maken. Wanneer we de autodeur openzetten voor wat frisse lucht, bedenk ik me binnen een minuut. Het is bloedheet en er zijn overal muggen. Het Kakadu National Park is nu al geen aanrader wat mij betreft.

Gelukkig reis ik niet alleen en ben ik al snel weer in een goed humeur. Mitch hakt de knoop door en besluit richting Cooinda Campground & Caravan Park te rijden. Die overnachting is eigenlijk ver boven ons budget, maar vooruit. Er is een zwembad, dan heb je mij snel overgehaald wanneer het meer dan veertig graden is. 

Wanneer de avond is gevallen wandelen we naar het outdoorrestaurant. Ik zie de gezellige lampjes in de bomen en hoor het geroezemoes van zongebruinde mensen. Nu besef ik pas hoe gelukkig ik ben. Het koude wijntje dat Mitch even later als verrassing mee terug neemt van de bar smaakt zo ontzettend lekker. 

Ons bezoek aan het Kakadu National Park wordt alleen maar beter wanneer we s’ morgens richting het zwembad lopen voor wat verkoeling en een bekende tegenkomen. Onze collega op Fraser Island heeft een carrièreswitch gemaakt en is nu reisbegeleider in het Kakadu National Park. Hij neemt ons met alle plezier mee op zijn tours richting Jim Jim Falls. Een gave hike met als beloning een waterval waar je kunt zwemmen. 

De volgende ochtend mogen we mee op een boottocht door de Yellow Water Wetlands en daar zien we het ‘echte’ Kakadu National Park met eigen ogen ontwaken. De krokodillen relaxen in de ochtendzon, een waterbuffel steekt over en we zien een ijsvogel. De natuur in het gevarieerde Kakadu National Park is echt adembenemend en ik besluit dat de ongelooflijke hitte, hoge luchtvochtigheid en alle muggenbulten het meer dan waard zijn. 

Over Robin

In juni 2017 is Robin samen met haar vriend Mitch, met een Working Holiday-visum op zak naar Australië vertrokken. Robin backpackt al vanaf haar zeventiende en heeft ook voor langere periodes in het buitenland gewerkt. Ze hebben samen gekozen voor Australië, omdat ze graag met een camper wilden reizen. Australië geeft hun de ruimte om te kunnen werken als het spaargeld er te hard doorheen gaat. 

Het plan was om één jaar te blijven, maar tegen het einde van dat jaar hadden ze 88 dagen werken op een boerderij er allang op zitten. Robin en Mitch hadden het gevoel dat ze nog niet klaar waren met Australië. Dus besloten ze nog een jaar te blijven. Zo hebben ze gereisd, gewerkt, bij een Aussie gewoond en twee auto’s gekocht die zij hun ‘huis’ noemden. 

Met plezier neemt Robin jullie mee in hun Australië-avonturen. Sommige situaties waren gepland en andere kwamen voor hun volledig onverwacht. Hoe ga je daarmee om als je als stel 24 uur samen leeft? Eén ding weet Robin wel: het is de beste beslissing die zij ooit hebben gemaakt.

Specialisten Australië

Meer Australie.nl

Sponsors