Chantal K. Bezoekje aan Nederland

Bezoekje aan Nederland

door Chantal K.

Afgelopen mei zijn we een week naar Singapore geweest en anderhalve week naar Nederland om vrienden en familie op te zoeken. Dit is de tweede keer dat we terug zijn gegaan sinds we in April 2010 naar Australie zijn geemigreerd. 

Natuurlijk is het altijd leuk en spannend om vrienden en familie weer terug te zien en we hadden zo’n druk programma dat we niet eens iedereen konden zien. Maar omdat we allebei in Nederland zijn opgegroeid heb je na de tweede trip toch zoiets van: is dit het nou? Alles is gehaaster dan aan de andere kant van de aardbol en veel dichter op elkaar. Ook hebben we weer even moeten wennen aan de drukte op de weg. Verder ging het rechts rijden prima, dat schijn je toch niet te verleren.

Net aangekomen in Amsterdam hadden we problemen bij het huurautobedrijf, omdat we geen creditcard konden overhandigen voor de aanbetaling. Na wikken en wegen wilde de baliemedewerker wel de aanbetaling van onze pinpas af halen, maar ‘dit kon hem wel zijn kop kosten’... right... moving on! Onze ouders wisten niet dat we een dag eerder zouden aankomen. We hadden een reisschema opgestuurd met daarop zondag als aankomstdatum. We zijn een dag eerder met hetzelfde vluchtnummer en om dezelfde tijd aangekomen. Toen we de auto uiteindelijk hadden opgehaald zijn we naar mijn ouders getuft. 

Mijn moeder was nog boven en kwam mopperend de trap afgelopen, omdat ze een pakje verwachtte en ze dacht dat daarom de deurbel zaterdag om half negen ’s ochtends ging. In plaats van de postbode stonden wij voor deur. Verbazing, blijdschap en natuurlijk tranen kwamen erbij kijken. Mocht je ooit je ouders willen verrassen dan is dit een HELE goede manier om dat te doen! 

Na een ochtend in mijn ouderlijk huis, door naar Leon zijn ouders. Niet thuis... hmm waarschijnlijk op een verjaardag. Na wat rondjes te hebben gereden en even naar het centrum te zijn geweest weer terug. Nog steeds niet thuis. Toen hebben we gebeld. Er werd uiteindelijk opgenomen door Leon zijn vader en we hebben gelijk opgehangen, zijn uit de auto gestapt en naar hun huis to gesneaked. We belden aan en zijn vader stond achter de deur. Er zit een ruit in van glas in lood en hij zag ons staan en versteende bijna. Zijn vader ging zijn moeder halen bij het verjaardagsfeest een paar straten verderop. Wij stonden in de keuken te wachten todat ze er was. Wederom verbazing, blijdschap en tranen. Dit is was zo leuk om te doen!

We hebben tijdens ons verblijf in Nederland de nodige toeristische dingen gedaan, waaronder een bezoekje aan de dierentuin, de Efteling en ook hadden we een dagje Amsterdam gepland. Om tien uur ‘s ochtends van huis vertrokken om bij de metro de auto te parkeren en vervolgens op Rotterdam Centraal de trein te pakken naar Amsterdam. Spijkenisse: geen parkeer plaatsen. Rhoon en Poortugaal: geen parkeer plaatsen. We zijn doorgereden naar Slinge waar we uiteindelijk in een woonstraat hebben geparkeerd, want ook de parkeerplaats bij de metro was geen vrije parkeerplek te bekennen. Toen we in Amsterdam aankwamen begon het te regenen... Typisch... We hebben een rondvaart over de Amsterdamse grachten gemaakt en zijn vervolgens weer terug naar Rotterdam gegaan...

Een gezegde gaat: het beste van weggaan is weer thuiskomen. Thuis is voor mij nu Australie en ik was inderdaad weer blij om thuis te zijn na deze vakantie.

Over Chantal

Toen Chantal (1985) 14 jaar oud was verhuisde haar vader naar Australië. Na er drie keer op vakantie te zijn geweest, werd ze verliefd op het land Down Under. Haar partner Leon was net zo enthousiast en samen regelden ze een visum. Na 2,5 jaar wachten op dat felbegeerde stickertje in het paspoort was het dan eindelijk zo ver. In april 2010 verhuisden ze samen naar het land van de Aussies.

Na eerst een paar maanden bij familie in Rockingham te hebben gewoond, kocht Chantal samen met haar partner in 2011 een splinternieuw huis in Baldivis. Dit is een stadje dat op drie kwartier rijden van Perth ligt. Beiden zijn ze nu werkzaam in Perth CBD, zij als secretaresse in de mijnbouw en hij als ingenieur in olie en gas. 

Geniet van Chantal’s verhalen over het leven aan de andere kant van de wereld. She’s living the Australian dream!

Specialisten Australië

Meer Australie.nl

Sponsors