Treinen in Australie

Treinen in Australie

Australië heeft geen omvangrijk spoornetwerk omdat het land dunbevolkt is. Op drukkere plekken zoals de hoofdsteden en de oostkust is er wel een goede dienstregeling tussen het centrum en de buitenwijken. Desondanks is in Australië het reizen per trein een goeie optie. Je reist langs prachtige vergezichten in moderne comfortabele treinen. Lange-afstandstreinen hebben slaapcoupés en slaapstoelen en de diensten tussen verschillende staten hebben restauratiewagons en buffetwagens.

In Australië vind je een aantal van de beroemdste treinroutes van de wereld, zoals de Indian Pacific van Sydney naar Perth. Dit is het langste rechte stuk spoorlijn ter wereld! Begin 2004 is na 70 jaar een andere legendarische treinroute eindelijk voltooid: 'The Ghan'-lijn van Adelaide in het zuiden naar Darwin in het noorden. Langs deze 2979 km lange route beleef je Australie op zijn best met de uitgestrekte rode outback tijdens ondergaande zon. Dit is niet zomaar een treinreisje, maar een cruise over land!

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors