Communicatie Australie

Communicatie Australie

Australië is een westers land en dus kun je hier gewoon (mobiel) bellen, internetten en e-mailen. Maar natuurlijk kun je er ook nog gewoon een brief of een kaart sturen. Hier vind je een overzicht van de voor jou nuttige communicatiemiddelen in Australië...

Bellen naar en uit Australië

Wanneer je met een vaste telefoon vanuit Australië naar Nederland of België wilt bellen, draai je eerst 0011, gevolgd door het landnummer (voor Nederland is dit 31 en voor België is dit 32), het netnummer zonder de eerste nul, en dan het abonneenummer. Wanneer je bijvoorbeeld naar iemand in Amsterdam belt, wordt het nummer: 0011 31 20 1234567.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Als je vanuit Nederland of België naar Australië belt, draai je eerst 0061, dan het netnummer zonder de eerste nul en dan het abonneenummer.

Mobiele telefoon

Ook in Australië is er een GSM-netwerk dus kun je hier genieten van de voordelen van een mobiele telefoon. Hoewel niet alle afgelegen gebieden bereik hebben is het toch slim een mobieltje bij je te hebben wanneer je met de auto weggaat. Stel je voor dat je pech krijgt in the middle of nowhere. Een mobiele telefoon is ook handig wanneer je bijvoorbeeld bij een uitzendbureau bent ingeschreven er een baan voor je is.

Sms'en is een goedkope manier om even met je thuisland te communiceren dat alles goed met je gaat. Je kunt hier zowel een abonnement nemen - wanneer je minstens een jaar in Australië blijft - of je koopt een prepaid kaart.

Slim is om je simlock vrije (dual band) telefoon vanuit je thuisland mee te nemen en er een Australische simkaart in te stoppen. Ook is het mogelijk een mobiele telefoon in Australië te huren, maar dit is erg duur.Je kunt het beste na aankomst in Australië rondshoppen voor goede aanbiedingen. Er zijn diverse aanbieders, waaronder Telstra, Vodafone, Optus en Virgin Mobile.

Telefooncel

Australië heeft net als veel andere landen een open en concurrerende telefoonnetwerk en je kunt hiermee lokaal, interlokaal en internationaal bellen. Lokale gesprekken met Telstra telefoons kosten A$ 0,40 per gesprek, onafhankelijk van hoe lang je belt. Bij interlokale en internationale gesprekken betaal je meestal per minuut.

De openbare telefoons accepteren Australisch muntgeld en/of telefoonkaarten welke in veel winkels en kiosken te koop zijn. Openbare Teletypewriter (TTY) telefoons en creditcard telefoons, waarmee je met de meeste grote creditcards kunt bellen, vind je op internationale en nationale luchthavens en op veel centrale locaties in heel Australië. De telefooncellen zijn voorzien van uitgebreide gebruiksaanwijzingen.

Voor internationale gesprekken is bellen met een speciale internationale telefoonkaart het goedkoopst. Die kun je in iedere tijdschriftenwinkel kopen. Er zijn twee soorten: Eén voor de tikken van de telefoon en een prepaid kaart met een code die je er af moet krassen. De prepaid kaart is de goedkoopste optie. Bij de laatste bel het nummer op de kaart, toets de code onder de kraslaag in, gevolgd door het landnummer 0011 31 voor Nederland en 0011 32 voor België, het netnummer zonder de eerste nul en dan het abonneenummer.

Email & Internet

In heel Australië en vooral op plekken waar veel reizigers komen, kun je je e-mail checken en internetten. Bijna elk hostel en hotel geeft je toegang tot het web. Maar er komen ook steeds meer internetcafés die over het algemeen redelijk geprijsd zijn. Vooral 's ochtends geven ze vaak kortingen.

Gratis internet heb je in bibliotheken, al heb je hier wel vele wachtenden voor je en beperkte tijd op het web. Op Tasmanië heb je Online Access Centres waar je door vrijwilligers geholpen kunt worden wanneer je nog niet veel begrijpt van de wereld van het internet.

Post

De postkantoren van Australian Post zijn overal: in de stadscentra, de buitenwijken en in kleinere plaatsen, vaak in combinatie met een winkel. Ze zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend. Hier kun je als reiziger post ophalen die ze tot dertig dagen gratis voor je bewaren. Je kunt ook je post tegen een kleine vergoeding laten doorgesturen. Ideaal wanneer je geen vaste verblijfplaats hebt maar toch post wilt ontvangen. Brievenbussen zijn overal te vinden en herken je aan de rode of gele kleur.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors