Douane Australie

Douane Australie

Regels voor je handbagage

Regels voor vloeistoffen in je handbagage:

- Je mag alleen vloeistoffen en gels meenemen in verpakkingen van niet meer dan 100 milliliter.
- Deze verpakkingen mogen alleen worden meegenomen in een doorzichtige plastic zak.
- Per persoon is één doorzichtige plastic zak toegestaan.
- De doorzichtige plastic zak mag niet groter zijn dan 1 liter.
- De doorzichtige plastic zak moet hersluitbaar zijn.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Altijd toegestaan:

- Babyvoeding, die je tijdens de hele reis nodig hebt.
- Medicijnen, die nodig zijn tijdens de reis.

Medicijnen

Vloeibare medicijnen die een passagier nodig heeft voor de duur van de reis (= vlucht en verblijf in het buitenland) zijn toegestaan in de handbagage in grotere hoeveelheden dan 100 milliliter. Op verzoek van de beveiligers moet de passagier een doktersrecept kunnen overhandigen of aan kunnen tonen dat de medicijnen op naam staan.

Naast medicijnen mogen ook (vloeibare) koelelementen voor een veilig medicijntransport mee aan boord.

Dieetvoeding

Vloeibare dieetvoeding (bijvoorbeeld voor lactose/gluten-allergie) mag voor de duur van de reis in hoeveelheden boven de 100 milliliter in de handbagage vervoerd worden (denk bijvoorbeeld aan soya-producten).

Babyvoeding

Vloeibare babyvoeding in hoeveelheden boven de 100 milliliter is toegestaan in de handbagage mits men met een baby reist (denk bijvoorbeeld aan soya-producten). Gekookt water (om te mengen met babymelk in poedervorm) in hoeveelheden boven de 100 milliliter is daarentegen niet toegestaan in de handbagage. Check bij de luchtvaartmaatschappij of je de babyvoeding aan boord kunt verwarmen.

Aankopen op de luchthavens en aan boord

Na de ticket- en/of paspoortcontrole kun je op de luchthaven (taxfree) aankopen doen. Vloeistoffen en gels die je ná de ticket- en/of paspoortcontrole of in het vliegtuig hebt gekocht, worden door de winkel of aan boord - wanneer nodig - voor u verpakt en verzegeld. Deze zegel is één dag geldig.

Apart aanbieden van je handbagage

Bij de handbagagecontrole moet je alle vloeistoffen apart aanbieden. Ook jassen, colberts en grote elektrische apparaten, zoals laptops, moet je apart aanbieden bij de handbagagecontrole.

Kijk voor de laatste informatie op de website van schiphol.

Aankomst in Australië

Wanneer je in Australië aankomt, moet je je paspoort en instapkaart gereed houden voor inspectie. Australië heeft strenge quarantaine-regels betreffende de import van voedsel.

Verboden mee te nemen

Zorg ervoor dat je geen eten bij je hebt want ze zijn als de dood voor allerlei (landbouw)ziektes. Op je instapkaart - de Incoming Passenger Card die je krijgt uitgereikt in het vliegtuig- moet je voedsel, planten en dierlijke producten zoals vlees, zuivel, fruit, groenten, houten artikelen zaden en noten opgeven. Wanneer je dit niet doet, hangt er een boete of zelfs gevangenisstraf boven je hoofd!

Alle bagage wordt gecontroleerd. Snuffelhonden kunnen ingezet worden voor het achterhalen van quarantaine-artikelen. Ook de invoer van drugs, steroïden, vuurwapens, beschermde dieren en producten als kaviaar, schelpen en ivoor is ten strengste verboden. Wanneer je niet zeker bent van iets in je bagage, geef de goederen dan aan en vraag het aan een beambte van de Australische douane.

Drank en geld

Personen vanaf 18 jaar en ouder mogen 1125 ml alcoholische drank en 50 sigaretten of 50 gram aan tabaksproducten belastingvrij invoeren. Bedragen boven de A$ 10.000 in contanten of tegenwaarde in buitenlandse valuta moeten bij aankomst en vertrek worden aangegeven (travellercheques worden niet meegeteld). Doe je dit niet, dan ben je in overtreding.

Medicijnen

Bezoekers mogen een redelijke voorraad voorgeschreven (niet-verdovende) medicijnen invoeren. Deze moeten wel worden aangegeven. Het is verstandig een brief of recept van je arts mee te nemen waarin uitleg wordt gegeven over je ziekte en de door jou benodigde medicijnen. Voor sommige medicijnen, waaronder 'prestatieverbeteraars' voor sporters, kan importtoestemming en/of vrijwaring van quarantaine nodig zijn.

Kijk voor meer informatie hierover op Customs.gov.au.

Huisdieren

Huisdieren mogen mee naar Australië, maar moeten wel dertig dagen in quarantaine verblijven. Het betreffende dier moet bovendien in het bezit zijn van een invoervergunning afgegeven door de Australian Quarantine Inspection Service. De kosten hiervoor zijn voor de eigenaar.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors