Bussen in Australie

Bussen in Australie

Een van de prettigste en meest gebruikte openbaarvervoermiddelen voor reizigers in Australië is de bus. De bussen zijn allemaal van airconditioning voorzien en hebben wc's aan boord. Met maatschappijen als Greyhound, McCafferty's en Premier kun je door het hele land reizen. Zo goed als alle bekende trekpleisters zijn met de bus goed te bereiken.

Deze diensten gaan iedere dag. Je koopt van tevoren een pas, bijvoorbeeld van Sydney naar Cairns, die voor een bepaalde periode geldig is. Je kunt dan bij ieder tussenliggende station uitstappen en ook weer opstappen. Je moet wel een dag van tevoren telefonisch een stoel te reserveren. Check van tevoren bij een reisbureau wat voor pas het beste bij jouw wensen aansluit.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors