Overige vervoersmiddelen in Australie

Overige vervoersmiddelen in Australie

Stadsvervoer

De meeste hoofdsteden hebben goede treindiensten en/of regelmatige busdiensten die het stadscentrum en de buitenwijken bestrijken. Perth en Sydney hebben plaatselijke veerdiensten en Melbourne, Adelaide en ook Sydney hebben trams.

Taxi's Australie

Taxi's zijn over het algemeen niet duur. Behalve in enkele plattelandsstadjes werken alle Australische taxi's met een metersysteem. De prijzen staan weergegeven op de meter. Je kunt taxi's reserveren - tegen extra kosten - of aanhouden op straat. Let er op dat elke staat een andere kleur taxi heeft.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 122 reizen naar Australie

Veerdiensten Australie

Voor een eiland heeft Australië betrekkelijk weinig veerdiensten. De belangrijkste route is die tussen Melbourne en Tasmanië. Perth en Sydney hebben ook plaatselijke veerdiensten. Verder zijn er diensten tussen het vasteland en bestemmingen voor de kust als Rottnest Island in Western Australia en Fraser Island voor de kust van Queensland.

Liften in Australie

Liften wordt over het algemeen sterk afgeraden in Australie. Vooral na de 'backpacker murders' in 1992 op zowel mannen, vrouwen en stelletjes is het officiële advies ten opzichte van liften negatief. Er zijn dan ook vele prima vervoermiddelen in Australië zoals de bus, een eigen auto of de trein.

Wanneer je toch goedkoop wilt reizen door met iemand mee te rijden, vind je vooral in hostels mededelingsborden waarop je kunt aangeven waar je heen wilt en wanneer. Ook hangen daar vaak briefjes van mensen die een auto hebben en een iemand zoeken om met hen mee rijden en zo benzinekosten kunnen delen. Voordeel van deze manier van liften is dat je de kans hebt degene met wie je meerijdt, van tevoren kunt ontmoeten. Als je dan toch echt wilt liften; ga nooit alleen en laat anderen weten waar en wanneer je ergens heen reist.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors