Taste of Tasmania festival

Taste of Tasmania festival

door Getaway Travel

Wil je het beste proeven dat de Tasmaanse keuken je te bieden heeft? Dompel je dan aan het einde van het jaar een week lang onder in het feestgedruis van Taste of Tasmania in Hobart. Op dit uitzonderlijke festival proef je allerlei lokale Tasmaanse gerechten en dranken. Maar ook veel internationale keukens zijn er vertegenwoordigd.

Taste of Tasmania vindt plaats in de haven bij Princes Wharf no.1 en spreidt zich uit over de straten van Parliament en Salamanca. De toegang tot het festival is gratis, met uitzondering van het grootse feest op oudejaarsavond.

ZELF NAAR Tasmanië?

Bekijk alle 9 reizen naar Tasmanië

Specialiteiten

Er zijn verschillende stalletjes met ieder zijn eigen specialiteiten waaronder vele Tasmaanse gerechten en dranken. Wat je zeker moet proberen zijn de lekkere aardbeien die volop op Tasmanië groeien. Ze worden niet alleen 'gewoon' met slagroom geserveerd maar ook als ingrediënt gebruikt voor ijs, smoothies, cheesecake, muffins, pudding en koekjes.

Bij The Fishbar krijg je verschillende soorten vis die rond Tasmanië worden gevangen, zoals zalm, mosselen, oesters en kreeften.

Wijn proeven

Houd je van wijn? Dan moet je zeker naar Taste of Tasmania. Het is wellicht nog niet zo bekend, maar Tasmanië maakt uitstekende wijnen. Door het klimaat produceert het eiland heerlijk frisse en zuivere rode en witte wijnen en prima mousserende wijnen. Het wijnbouwgebied kent een koel klimaat waardoor de pinot noir, chardonnay en de riesling domineren. Proef ze bij de vele wijnstalletjes op Taste of Tasmania in Hobart!

Reizen Tasmanië

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors