Uluru (Ayers Rock)

Reviews Uluru (Ayers Rock)

9,8
10,0 Algemene ervaring
10,0 Mooi
9,1 Bereikbaarheid
10,0 Wildlife
  • Aantal reviews: 13
  • Aantal waarderingen: 8

Uluru bij zonsopkomst (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Marijke Duijvesteijn op 15 december 2017

Uluru bij zonsopkomst maakt een ongekende indruk. Het steeds wisselende licht en kleurenspel zijn ongeëvenaard. Kamperen net buiten het National Park is een prima optie. 's Avonds een BBQ en een prachtige sterrenhemel is de beloning.

Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Magisch ervaringen rondom deze bijzondere plek (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Linda Waals op 04 december 2017

Geniet van het moois wat deze plek je te bieden heeft en leer meer over de historie van deze magische en bijzondere plek! Leer meer over de Aboriginals en hun leefwijze. Geniet van de uitzichten, van Uluru welke er op elk moment van de dag anders uit ziet en bewonder deze fantastische plek!

Ultieme tip: Ga voor een zonsopgang en een zonsondergang waarbij Uluru een nog magischere uitstraling krijgt!!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Magical place ✨ (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Melanie van der Raaij op 25 november 2017

Ga je naar Australie? Sla de Uluru & Kata Tjuta dan niet over, een echte must see! Een bezoek aan deze plek is niet te beschrijven, dit moet je ervaren! Kom je met een budget, dan is slapen in het Pioneer hostel een prima onderkomen!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Mooi
10 Bereikbaarheid
10 Wildlife

Pluspunten Uluru (Ayers Rock)

  • Natuur
  • rust
  • waar voor je geld
  • bijzonder

Minpunten Uluru (Ayers Rock)

  • Dure bestemming
Ultieme tip: Maak gebruik van de hon on hop off tour. Loop uren rond en ontdek deze mooie plek, vergeet niet even naar de sterren te kijken 's nachts. Je zal er nooit zoveel gezien hebben.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Amazing sunset (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Tamara van de Wardt op 12 november 2017

Het was echt geweldig! Vooral de zonsondergang was heel bijzonder om te zien.
Verder raad ik het aan om een wandeling te maken om Ayers Rock heen. Echt de moeite waard.
Ook Kata Tjuta (de andere rots in het park) is erg mooi!

Ultieme tip: Zonsondergang bekijken.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

The Dreaming! (bezocht in januari 2011)

Review geschreven door Henk van den Brink op 08 juni 2017

Uluru is het icoon van Australië. In mijn overtuiging moet je rondgereisd hebben door e Outback en Uluru gezien hebben anders ben je niet "echt" in Australië geweest.
Helaas kan ik niet zoveel zeggen over de accomodatie bij Uluru. Zelf ben ik er over onverharde tracks naar toegereden met een 4x4 terreinauto. Maar de beleving "er geweest te zijn" is iets wat ik de rest van mijn leven zal herinneren en koesteren.
Als je niet in het resort of op de camping bij Uluru overnacht maar terugrijdt naar een andere locatie pas dan goed op. In de schemer of in het donker is het levensgevaaarlijk op de wegen door overhoppende kangaroes of vee dat vrij rondloopt en onderschat dit gevaar vooral niet!

Pluspunten Uluru (Ayers Rock)

  • Mooi
  • imposant
  • indrukwekkend
  • must have seen
  • icoon

Minpunten Uluru (Ayers Rock)

  • geen
Ultieme tip: Zorg dat je er zo vroeg mogenlijk bent en zo laat mogenlijk weer vertrekt zodat je zowel zonsopkomst als zonsondergang mee kunt maken. Zorg ook voor voldoende voedsel en water!

Ayers Rock (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Hennie van Eeten op 31 mei 2017

Het hele park is zeer indrukwekkend. Je zult het nooit vergeten. Ook de Aboriginals hebben een behoorlijke indruk achtergelaten bij mij. Heb op de terugweg een schilderij gekocht van een oude vrouw. Deze hangt ingelijst in huis. Een zeer mooie herinnering. Het is voor mij drie jaar geleden en ik denk er nog bijna iedere dag aan.

Pluspunten Uluru (Ayers Rock)

  • Zooooo mooi!
  • Waterpunten
  • Mooie wandelroutes

Minpunten Uluru (Ayers Rock)

  • Veel vliegen
  • Best ver rijden
  • Heel warm
Ultieme tip: Doe de lange route in plaats van de korte. En stop bij de Aboriginals langs de weg om iets van hen te kopen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

The Outback! (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Tim van Hattum op 09 mei 2017

De outback is een fantastische plek om te bezoeken tijdens je reis naar Australië. Huur een 4x4 Jeep en ga er zelf op uit! Honderden kilometers zonder tegenligger, af en toe een roadtrain of kangoeroe. Naast Uluru kun je ook de Olga's bezoeken, of een rit maken naar Kings Canyon en Alice Springs. Zeer aan te raden is ook de Glen Helen Homestead Lodge. Prachtig gelegen aan een rivier waar je lekker in kunt zwemmen.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Mooi
7 Bereikbaarheid
10 Wildlife

Pluspunten Uluru (Ayers Rock)

  • Rust
  • Mooi uitzicht
  • Warm

Minpunten Uluru (Ayers Rock)

  • Veel vliegen
Ultieme tip: Zonsondergang bekijken vanuit een van de uitzichtpunten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Magisch Uluru (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Fenna Lammers op 07 mei 2017

Uluru is niets anders dan bijzonder. Het was een droom voor mij om deze plek te bezoeken en heeft alle verwachtingen overtroffen. Het valt bijna niet te omschrijven hoe mooi het er is en vooral hoe bijzonder het is dat een formatie als Uluru bestaat. De zonsondergang was het hoogtepunt van mijn vier maanden backpacken down under. Totaal onverwachts (door dikke bewolking) kwam de zon toch door om de rots heel even op te lichten. En wat een effect! Zoiets moois heb ik nog nooit gezien. De rots gloeide op en de schaduwen in de rotsgeulen werden benadrukt. Een plek die zo ver weg is, maar zeker de moeite waard is om ooit naar toe te trekken.

Pluspunten Uluru (Ayers Rock)

  • Het is uniek.
  • Cultuur en historie van de Aboriginals.
  • Avontuurlijk.
  • Buiten slapen onder de sterrenhemel.

Minpunten Uluru (Ayers Rock)

  • Het is "far out of everywhere" en dus wel even plannen om er te komen.
  • Zeer prijzig.
Ultieme tip: Bezoek Uluru en Kata Tjuta begin april wanneer de nachten nog niet te koud zijn en de warmte overdag al dragelijker is. Boek een drie- of vierdaagse tour om alles eruit te halen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Uluru (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Sanne Jacobs op 22 januari 2017

Ayers Rock, oftewel Uluru is één van de plaatsen waar we aan denken als we het over Australië hebben. Voor mijn reis Down Under heb ik veel foto's gezien van deze geweldige plaats. Toch zou ik je aanraden, wanneer je in Australië bent, om er heen te gaan en het met eigen ogen te bekijken. Want wat is het een mooie en bijzondere plek. Je beseft niet hoe ongelooflijk groot het is, tot je het met eigen ogen gezien hebt. Echt een aanrader!

9,3
10 Algemene ervaring
10 Mooi
8 Bereikbaarheid
nvt Wildlife
Ultieme tip: Probeer zo vroeg mogelijk te gaan in verband met de warmte. Zeker wanneer je een rondje om Uluru heen wilt lopen.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

The Red Centre (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Emma Balt op 12 december 2016

Tijdens het plannen van je reis door Australië en een bezoek aan Uluru creëer je zelf een beeld in je hoofd hoe alles eruit ziet. Wanneer je vanuit de bus Uluru in de verte ziet gaat dat alle verwachtingen te boven. Veel groter dan je eerst zou denken en vanaf verschillende kanten weer heel anders. Door de extreme hitte (40+) was het niet verstandig om de hele wandeling van tien kilometer om Uluru te doen dus een paar korte wandelingen gemaakt. Ook Kata Tjuta (The Olgas) zijn erg mooi en kun je mooie wandelingen met verschillende "look-outs" maken.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Mooi
10 Bereikbaarheid
10 Wildlife

Pluspunten Uluru (Ayers Rock)

  • Prachtige natuur
  • Uniek
  • Interessant (als je een gids hebt die over de aboriginals verteld)
  • Cultureel centrum

Minpunten Uluru (Ayers Rock)

  • Lange afstanden (maar dat heb je er wel voor over)
Ultieme tip: Natuurlijk de zonsopkomst en zonsondergang. Zelfs regenachtig en bewolkt ziet het er nog prachtig uit. Slapen in een "Aussie swag" onder de sterrenhemel is ook een aanrader.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Imposante rots! (bezocht in februari 2012)

Review geschreven door Katja Hartog op 03 juli 2016

Ga hier zeker naar toe als je in Australië bent, het is even rijden voor je er bent vanaf Alice springs maar deze rots is gewoon een must op je lijstje. Loop erom heen, bekijk de rotstekeningen en ga naar de shop voor info.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Mooi
10 Bereikbaarheid
10 Wildlife

Pluspunten Uluru (Ayers Rock)

  • leerzaam

Minpunten Uluru (Ayers Rock)

  • die zijn er niet
Ultieme tip: Overnachten in een swagg! Onder de sterrenhemel bij ayers ❤️
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

The red/dead heart (bezocht in december 2007)

Review geschreven door Maayke Kazemier op 16 mei 2016

Wat een prachtige plek... Misschien wel mijn favoriete plek op deze mooie planeet. Heb de rots zonnig en regenachtig gezien, en het maakt niet uit wanneer je er bent, er hangt iets magisch in de lucht...

10,0
10 Algemene ervaring
10 Mooi
10 Bereikbaarheid
10 Wildlife

Pluspunten Uluru (Ayers Rock)

  • Aardige locals
  • mooie gallery
  • prachtige omgeving

Minpunten Uluru (Ayers Rock)

  • geen
Ultieme tip: Ga de zon op zien komen en ondergaan. Ga de rots niet beklimmen, het is niet verboden, maar de originele bewoners hebben het liever niet. Toon respect en doe de wandeling.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Uitzonderlijk mooi (bezocht in augustus 2001)

Review geschreven door Eldo Burgers-Gockinga op 14 mei 2016

Wij, gezin met 3 jonge kinderen, zijn met een kleine groep rond gaan reizen rondom Alice Springs. Daar hebben we allemaal de tijd van ons leven gehad. Slapen in de buitenlucht, gewoon in je swag genieten van de prachtige sterrenhemel. Ik zou het zo weer doen

10,0
10 Algemene ervaring
10 Mooi
10 Bereikbaarheid
10 Wildlife

Pluspunten Uluru (Ayers Rock)

  • Mooi
  • Sereen
Ultieme tip: Hou in je gedachten dat dit voor de aboriginals een heilige plek is: dus niet beklimmen
Aangeraden voor: Cultuurliefhebbers
Waardering door Lisa Smit op 25 mei 2016
9,5

10

Algemene ervaring

10

Mooi

8

Bereikbaarheid

10

Wildlife
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors