National Library of Australia

National Library of Australia

door Getaway Travel

Aan het Lake Burley Griffin in het Parliament Triangle ligt een van de belangrijkste Australische instituten: de National Library of Australia. Dit icoon van de architectuur van de jaren zestig in Australië, telt vijf verdiepingen en herbergt de literaire en documentaire erfenis van Australië.

Grootste bibliotheek

Met meer dan vijf miljoen boeken, exemplaren van alle kranten en tijdschriften die ooit in Australië zijn gepubliceerd, duizenden films, geluidsbanden, manuscripten, gravures, kaarten en foto's is de National Library of Australia de grootste bibliotheek van het land. Veel hiervan kun je bekijken of bezichtigen via een interactief touch screen in de foyer.

ZELF NAAR Canberra?

Bekijk alle 6 reizen naar Canberra

Een van de topstukken van deze bibliotheek is wel het logboek dat kapitein James Cook bijhield toen hij voor het eerst op het schip de Endeavour naar Australië voer.

De National Library ligt in het Parliamentary Triangle, in het centrum van Canberra op Parkes Place. Op de website van National Library of Australia vind je meer over het  logboek van kapitein James Cook en andere praktische informatie.

Reizen Canberra

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors