Parliamentary Triangle Jouw vakantie naar Australië begint hier!

Parliamentary Triangle

door Getaway Travel

In de Parliamentary Triangle liggen zo'n beetje alle belangrijke regeringsgebouwen en monumenten van Australië bij elkaar. De Amerikaan Walter Burley Griffin ontwierp een indrukwekkend stratenplan in de vorm van een driehoek.

Je vind hier het Parliament House, de High Court of Australia, het Australian War Memorial en de National Library of Australia.

ZELF NAAR Canberra?

Bekijk alle 10 reizen naar Canberra

Centrum van het nationale leven

De gebouwen vormen een schat aan architectuur, kunst, geschiedenis en politiek en worden wel het centrum van het nationale leven genoemd. In het midden van de Parliamentary Triangle ligt een groot meer, Lake Burley Griffin, omringd door parken, fietspaden, sculpturen en monumenten.

Hier kun je ook heerlijk relaxen door de verschillende picknickplekken en je kunt er boten en fietsen huren. Spectaculair is de 140 meter hoge fontein, die een monument is voor kapitein James Cook. Op de website van Parliamentary Triangle vind je meer over de gebouwen en andere praktische informatie.

Parliamentary Triangle zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Australië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Australië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Australië Desk!

Reizen Canberra

Foto's & video's Parliamentary Triangle

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors