Melbourne

Reviews Melbourne

8,4
8,8 Algemene ervaring
8,5 Beziens­waardigheden
8,8 Locals
8,4 Restaurants
8,5 Veiligheid
7,4 Stranden
  • Aantal reviews: 11
  • Aantal waarderingen: 10

Ik heb er 15 jaar gewoond en gewerkt en ga nu voor de 6de keer terug (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Hennie van Dartel-Koning op 19 maart 2018

Er zijn veel mooie plekken in melbourne zelf, maar ook daar buiten, ga naar een VVV kantoor om wat meer informatie te halen, pak de tram of de trein en ga op onderzoek uit. Neem een boot reisje over de Murray River erg mooi om te doen, de Great Ocean Road is ook mooi om tezien

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Restaurants
8 Veiligheid
8 Stranden

Pluspunten Melbourne

  • er zijn genoeg pluspunten
  • het oude trein station
  • victorian market
  • de tennishal.

Minpunten Melbourne

  • ik weet even niet zo de pluspunten
Ultieme tip: Ga ook buiten melbourne er zijn zoveel plekken wat je kan bezichtigen, zoals de Healsville Century, Phillip Island
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Magisch Melbourne (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Vivian Bekker op 29 december 2017

Met een prachtig station, veel muzikanten op straat en overal graffiti voelt Melbourne als een echte alternatieve stad. Je voelt je er vrij en kunt er van alles doen. Zowel de cultuurliefhebber of de shopaholic zullen zich er geweldig voelen. Een bezoek aan de Melbourne STAR maakt het compleet: een mooi uitzicht over de hele stad. Breng een bezoek aan Old Melbourne Gaol en eet daarna nog even een hapje bij het strand van ST Kilda. Wil je echt de omgeving verkennen? Neem dan een bezoek aan Philip Island, rijd the Great Ocean Road en bezoek Wilson's Prom. Melbourne maakt je dromen waar.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
nvt Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
8 Stranden

Pluspunten Melbourne

  • Aardige locals
  • Gezellige sfeer
  • Goed winkelen
  • Veel overdekte winkelcentra
  • Goed bereikbaar
  • Alternatief
  • Graffiti
  • Muzikanten
  • Oude stijl

Minpunten Melbourne

  • Druk
  • Ver van andere steden
  • Veel verkeer
Ultieme tip: - Bezoek aan oude gevangenis Old Melbourne Gaol - Ritje in de Melbourne STAR - Ritje in oude trams door de stad - Ga opzoek naar de Graffiti walls
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Shannen van Dinther op 10 december 2017

Hier vijf maanden gewoond en het is een fantastische stad met geweldige mensen! Daarnaast is het een super levendige stad en is er prachtige natuur net buiten de stad. Veel leuke tentjes om te eten en een drankje te doen, goed nachtleven maar ook heerlijk relaxen op een zondagmiddag.

8,3
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
7 Stranden
Ultieme tip: Section 8 op een zondagavond of Naked for Satan rooftop bar in Fitzroy
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Melbourne - bezoek de Australian Open! (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Dorian Hauser op 13 november 2017

Melbourne is een enorm levendige stad met een enorme diversiteit aan bewoners. Zeker een aanrader!

Eind januari vindt ieder jaar de Australian Open plaats. We hadden van te voren kaarten gekocht, maar je kan (soms) ook nog ter plekke kaartjes kopen. We hadden geluk en zagen o.a. Federer en Murray spelen. Leuk om het eens in het echt te zien!

De stad zelf zagen we o.a. door mee te doen aan de Free Walking Tour (start bij de bibliotheek) door het centrum van Melbourne. De rondleiding is een van de beste in zijn soort. Onze gids vertelde heel helder over allerlei bezienswaardigheden en de geschiedenis van de stad. We liepen o.a. langs een oude gevangenis, een gebouw van de wereldtentoonstelling, het oude parlementsgebouw, een karakteristiek station, een mooi theater, een prachtige passage en heel mooie graffiti kunst (in opdracht van de gemeente) en passeren ondertussen Chinatown en de Griekse wijk. We eindigen met een mooi uitzicht op de stad.

Pluspunten Melbourne

  • locals
  • sport
  • openbaar vervoer
Ultieme tip: Met de gratis tram rijd je gemakkelijk door het centrum, maar te voet zie je natuurlijk veel meer!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers

Melbourne too cool for school (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Paulien Tak op 12 november 2017

Melbourne is een fantastische creatieve stad met strand en zoals onze stadsgids steeds zei, 'Melbourne is too cool for school!'

Slenter vooral door de kleine steegjes, waar het legaal is om graffiti te spuiten, waardoor elke centimeter bespoten is met kunstwerkjes. Vooral Hosier Lane en Presgrave Place zijn indrukwekkend. Maar overal in de stad kom je prachtige kunstwerken tegen.

Ook staat Melbourne bekend om zijn straatmuzikanten en op iedere straathoek krijg je dan ook een showtje van een van de vele 'Buskers'.

Drink koffie bij een van de vele koffietentjes in de Arcades van de stad, zoals The Block Arcade en sla China town niet over. Wil je even chillen in de zon, ga dan naar de Royal Botanical gardens aan de overkant van de rivier.

De Queen Victoria Market is overdag een walhalla van verse groente en fruit, maar ook kleding, accessoires en andere artikelen zijn hier te koop. In de zomermaanden is er iedere woensdagavond een foodmarket met livemuziek. De hele markt staat vol met pannenkoekenbakkers, wafelkramen, ijscomannen, barbecues, rijstgerechten etc.

Fitzroy is de hipsterwijk van Melbourne, met super leuke winkeltjes, streetart en barretjes met livemuziek. Ga naar de rooftopbar Naked for Satan, voor een weids uitzicht over de stad.

De stranden van Melbourne zijn zeker niet de mooiste van Australië en ook zijn er vrijwel geen golven om te surfen. Wel kun je 's avonds op het strand van St.Kilda pinguïns spotten en heeft Brighton beach felgekleurde en beschilderde strandhuisjes.

s' Avonds is er genoeg te doen in Melbourne. Een van de leukste uitgaansgelegenheden van Melbourne is New Guernica middenin het centrum. Het ieniemienie cafeetje is opgezet in een smal steegje, op de grond ligt kunstgras en boven de tafels hangen lampjes met plantjes erin. De bar is een oud caravannetje. Begin hier de avond met een paar biertjes en ga dan via de zijtrap naar boven voor een goed techno/deephouse/disco feestje.

7,4
9 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Locals
nvt Restaurants
9 Veiligheid
5 Stranden

Pluspunten Melbourne

  • Streetart
  • Gezellig
  • Hip
  • Creatief

Minpunten Melbourne

  • Stranden
  • Duur
Ultieme tip: Ga mee met een van de gratis stadswandelingen en leer in een mum van tijd de stad kennen.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

Melbourne mannen weekend (bezocht in juli 2011)

Review geschreven door Frank Klein op 30 juni 2017

Melbourne, de stad voor sport fans en cultuur liefhebbers (voor stranden kun je beter in Sydney zijn).
Twee keer ben ik een weekend in Melbourne geweest: Aussie Rules (Collingwood-Geelong), verborgen barren, musea en Brunswick Street. Vooral die laatste is een aanrader met kleine barretjes, een micro-brewery, muziekwinkels en vintage.
Melbourne is de meest Europesche stad van Australie; erg tof maar niet oer Aussie.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
6 Stranden

Pluspunten Melbourne

  • cultuur
  • uitgaan
  • gezellige barretjes
  • sportstad

Minpunten Melbourne

  • het minste klimaat van alle Australische steden
Ultieme tip: Brunswick Street en een AFL wedstrijd in de MCG.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Stormachtig mooi! (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Manon Coolen op 10 mei 2017

De Great Ocean Road hebben wij gereden op één dag. Het was een prachtige route waarbij we vaak onderweg gestopt zijn om de natuur te bekijken. Kangaroes, Koala's, uitzichtpunten, rotsen. Noem maar op. Het was jammer dat wij de route in 1 dag hebben gereden want daardoor moest je snel doorrijden terwijl de route ontzettend mooi is.

7,6
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Melbourne

  • Internationaal
  • Gezellig
  • Goed openbaar vervoer

Minpunten Melbourne

  • Duur
Ultieme tip: Stop op het golfterrein op de route om kangaroos in het wild te spotten.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Mijn favo plek in Aussie (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Jessie Thielen op 24 april 2017

Melbourne staat voor mij als de meest gastvrije stad. De locals zijn hier ontzettend aardig en meegaand. Ik werd in het vliegtuig al gelijk uitgenodigd voor een feestje en in Melbourne zelf was iedereen erg behulpzaam.

Ik heb een mooie driedaagse reis gedaan naar de Grampians en the Great Ocean Road. Mede door de tourguide was dit een geweldige ervaring. Ik heb daar een man leren kennen die midden in een natuurbrand zijn boerderij heeft kunnen redden door middel van water in een onkruidverdelger. Wat een verhaal!

Muziek en eten zijn belangrijke topics in Melbourne. Ik heb iedere dag heerlijk gegeten, wel wat aan de duurdere kant.

9,4
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
9 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Melbourne

  • aardige locals
  • gratis city tram
  • lopend goed te doen
Ultieme tip: Restaurantjes langs het water.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig Melbourne (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Marielle Holtrop op 01 oktober 2016

Een heerlijke tien dagen in Melbourne doorgebracht. Fantastische stad om te shoppen, mooie natuur, zoals the Great Ocean Road, lekker eten, Victoria Market was ook geweldig. Erg praktisch was de gratis tram in het centrum van Melbourne. Ik hoop daar ooit nog eens terug te komen.

Pluspunten Melbourne

  • mensen zijn erg behulpzaam
  • prachtige natuur

Minpunten Melbourne

  • geen minpunten ontdekt
Ultieme tip: De gratis tram in het centrum is echt een uitkomst.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

familiebezoek (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Heidi Slakhorst op 24 april 2016

Vanwege schoonfamilie proberen we elke 4-5 jaar een reis te maken naar Australië, waarbij Melbourne onze thuisbasis is. Vanuit hier maken we de tripjes.
Voor mij was het m'n 6e reis en elke keer gaan we weer een dagje de stad in. We pakken altijd de city circle tram en ook hebben we Eureka Skydeck bezocht en de Queen Victoria Market.
Als "plattelandsmeid" uit de Achterhoek is Melbourne voor mij DE stad van Australië.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Restaurants
10 Veiligheid
8 Stranden

Pluspunten Melbourne

  • Eureka Skydeck
  • Queen Victoria Market
  • Melbourne Zoo

Minpunten Melbourne

  • erg druk en daardoor lastig om met kleine kinderen te gaan.
Ultieme tip: Neem de City Circle tram. Hiermee kun je aardig wat van de stad zien in korte tijd.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers

Tweede bezoek aan Melbourne (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Rinus Vermeulen op 24 april 2016

Melbourne is een heel mooie en gezellige stad, echt een bezoek waard. Het is beter om er een aantal dagen voor uit te trekken, want er is veel te zien en beleven. Veel en mooie winkels en winkelstraten, mooie en grote parken, veel oude gebouwen en gezellige eetgelegenheden.

Pluspunten Melbourne

  • De bevolking is hier ook zeker vriendelijk en behulpzaam. Het is er gewoon gezellig door de oude bebouwing.

Minpunten Melbourne

  • Het is er wel druk maar door de brede straten is dit te behappen. Ja en wel veel touristen maar dat ben je dan ook.
Ultieme tip: De botanischetuin. de markthallen. en het strand.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers
Waardering door Ben Graven op 16 mrt. 2018
8,4

9

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

9

Locals

8

Restaurants

8

Veiligheid

nvt

Stranden
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors