Klimaat Northern Territory

Klimaat Northern Territory

Het klimaat van Northern Territory is het beste in tweeën te verdelen.

Noorden

In het noorden, Top End, is er een subtropisch klimaat. Het droge seizoen is van mei tot en met oktober met warme dagen en koele nachten met temperaturen van maximaal 30 graden Celsius en minimaal 17 graden. Het subtropische seizoen is van november tot april; een periode met verfrissende regen en vaak spectaculair onweer. Het kan maximaal 33 graden worden en er is een minimum van 25 graden.

Zuiden

In het zuiden van Northern Territory, het Red Centre, heerst een droog woestijnklimaat met een zeer frisse lucht, warme dagen en koele nachten. De zomer is van oktober tot april met een maximum temperatuur van 35 graden en een minimum van 21 graden. De winter is van mei tot september en kan het maximaal 25 graden worden met een minimum van 0 graden.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors