Klimaat Western Australia

Klimaat Western Australia

Western Australia kent een aantal verschillende klimaatzones. Het tropische klimaat in het noorden zorgt voor hete vochtige zomers en warme droge winters.

Het midden van de staat is woestijnachtig met het hele jaar door hoge temperaturen en nauwelijks regen. In het zuidwesten heerst een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters.

Het klimaat van Western Australia is warm en gematigd met Perth als zonnigste hoofdstad van Australië. De zomer is van oktober tot april met een maximum temperatuur van 29 graden Celsius en een minimum van 17 graden. De gemiddelde watertemperatuur is dan 20 graden.

De winter loopt van mei tot september. De temperatuur is dan maximaal 18 graden met een minimum van 8 graden. Het water is ongeveer 17 graden.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors