Tasmanië

Reviews Tasmanië

8,4
8,7 Algemene ervaring
8,7 Beziens­waardigheden
9,0 Locals
8,7 Natuur
7,3 Interessant
8,3 Stranden
  • Aantal reviews: 7
  • Aantal waarderingen: 3

Beste multiday hikes van de wereld (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Martijn Tuijten op 31 december 2017

Tasmanië is in mijn ogen het mooiste gebied van Australië. Ongerepte natuur en enorm schone lucht en t beste water van de wereld. Ik heb de Overland track daar gedaan van 7 dagen en raad een hike als deze echt aan iedereen aan. Je bent een week helemaal in de natuur en het is een geweldige ervaring. Tasmanië is niet groot dus rondtrekken met een auto is prima te doen.

Pluspunten Tasmanië

  • aardige locals
  • prachtige natuur
  • relaxe sfeer
  • weinig toerisme

Minpunten Tasmanië

  • veel regen
  • niet enorm warm
Ultieme tip: Botanische tuinen in Hobart en een multiday hike doen.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

5 dagen Tasmanië (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Jolien Schurg op 27 juni 2017

Tasmanië is een heel mooi eiland en mag je zeker niet overslaan als je naar Australië gaat! Vanaf Melbourne is het maar iets meer dan een uurtje vliegen naar Hobart. In Hobart is het heel leuk om het Mona Museum en de markt te bezoeken. Verder is de natuur in Tasmanië schitterend. Wineglass Bay, Mount Wellington en de route naar Port Arthur met onderweg Pirates Bay zijn zeker aanraders. Tasmanië is zeer geschikt voor hikes, dus neem zeker weten je wandelschoenen mee

Pluspunten Tasmanië

  • Aardige locals
  • Schoon
  • Relatief weinig toeristen
  • ruwe natuur

Minpunten Tasmanië

  • Weinig/geen openbaar vervoer
  • beetje koud
Ultieme tip: Onderschat Tasmanië niet, het is een groot eiland. Plan genoeg tijd in om Tasmanië te kunnen zien. In een paar dagen heb je echt niet het hele eiland gezien.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Reflectie in Tasmanië (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Muriël Klavers op 25 mei 2017

Ze noemen het wel 'New Zealand' in het klein. Prachtige gebieden, natuurlandschappen en dieren in het wild. Tijdens onze roadtrip van Launceston naar Hobart (via de Oostkust dus niet binnenlands), kwamen we vlak na Freycinet National Park een plaatsje tegen waar we een tussenstop hielden, niet wetend dat het zo mooi was. Eenmaal langs de kant van het water viel de weerspiegeling me op. Het leek even alsof we op een zoutvlakte stonden. Het mooite aan Tasmanië is dat je niet verplicht naar de grote National Parken hoeft om iets moois te zien, al het moois komt je al tegemoet tijdens de reis.

7,7
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
7 Natuur
6 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Tasmanië

  • Rustig
  • Authentiek
  • adembenemed

Minpunten Tasmanië

  • koud
Ultieme tip: Reis Tasmanië zelf af met een gehuurde auto. Mooi weer? Kampeer hier en daar! Zorg daarnaast dat je zowel warme kleding mee hebt als zomerse stukken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een parel van een strand (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Kitty Rijkers op 14 mei 2017

Een ongelooflijk mooi eiland met een schitterende natuur en de vriendelijkheid van de mensen is echt een openbaring. Mount wellington en Mount field, veel natuurparken en baaien zoals Wine Glass Bay, maar ook de liefde voor de dieren en het welzijn van de dieren gaat de mensen echt ter harte.

Minpunten Tasmanië

  • niet
Ultieme tip: Gewoon gaan en genieten, echt een indrukwekkend eiland.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Zestien dagen Tasmanië (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Joyce Jonkergouw op 09 december 2016

Op bezoek bij het tuinbouwbedrijf waar onze zoon stage liep. Dit gekoppeld aan een veertiendaagse rondreis per gehuurde jeep over het gehele eiland. In een woord, geweldig. Veel mooie natuur, strand, bossen en gebieden gezien. Geslapen in gastvrije hotels en huizen via AirBnB. Prachtig hoe de natuur overloopt van vlak naar hoog, van dor naar veel blad, met dalen en hoogten waardoor er veel meren en watervallen zijn. Veelal verstopt achter een bosrand of bergwand.

Minpunten Tasmanië

  • niet meegekregen
Ultieme tip: Neem de tijd en kijk goed rond. Veel wordt aangegeven langs de weg zodat je op de mooiste plekjes van de aarde komt. Geniet van je tijd daar.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Het Sixties Restaurant vlakbij Launceston (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Daniek Marinus op 02 oktober 2016

Voor twee weken mocht ik naar een middelbare school in Launceston, Tasmanië. Het was een te gekke ervaring omdat ik (toentertijd zestien jaar oud) voor het eerst alleen op pad ging. Op de school ontmoette ik allemaal super aardige mensen en er ontstonden al snel vriendschappen. Tijdens mijn laatste dag op school vertelden drie vriendinnen dat we als verrassing een dag gingen roadtrippen door Tasmanië. We reden (de moeder van een vriendin reed) eerst naar een raspberry farm waar heerlijk zelfgemaakt ijs gemaakt werd. Daarna reden we door verschillende dorpjes, elk bestaande uit ongeveer honderd mensen. Het leek alsof er minder zorgen waren omdat de dorpjes maar zo klein waren en alles zag er heel relaxed uit. Bij een winkeltje kwam ik erachter dat de eigenaar oorspronkelijk Nederlands was. Dit is niet heel vreemd want veel Nederlanders zijn na de Tweede Wereldoorlog geëmigreerd naar Tasmanië. Hij was zo geraakt door onze vriendschap met de meiden dat hij ons alle vier een armbandje gaf. Om zo nooit onze vriendschap te vergeten. De dag sloten we af bij een Sixties Restaurant. Het is daar verboden om foto's te maken dus u zult het moeten doen met mijn beschrijving. Het gehele restaurant was in de stijl van Elvis Presley. De bankjes zoals in de gouwe ouwe films, de muren vol platen, een grond bestaande uit zwart-wit geblokte platen en heerlijke muziek. Ze hadden er verrukkelijke milkshakes en ze hadden vooral heel veel plezier in hun werk. Midden in het restaurant hebben we de Rock 'n Roll-dans gedaan en vooral genoten.

Tasmanië is een eiland om van te dromen. Het is nog zo on-ontdekt waardoor er nog nauwelijks toeristen zijn. Voor mij is het een van de mooiste plekken, juist daarom. De natuur is nog woest en zoals het hoort te zijn. De mensen liefdevol en warm. De kangoeroes lopen overal en met een beetje geluk kom je nog veel meer dieren tegen. Tasmanië, zet het alstublieft op uw lijstje met geplande bestemmingen!

Pluspunten Tasmanië

  • Mooi

Minpunten Tasmanië

  • Geen
Ultieme tip: De (Cataract) Gorge is een prachtig plekje in Launceston. Het is een woest stuk natuur maar dan midden in de stad. De locals gaan er ook heel graag heen. Aan te raden!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Heel mooi Eiland, beetje Engels (bezocht in februari 2011)

Review geschreven door Els van der Wal-Ruigrok op 27 april 2016

Mooie rondreis gemaakt, heel veel gezien, verscheidenheid in natuur en plaatsen. We hadden mooi weer, soms wat fris, maar daar hadden we op gerekend . Vriendelijke mensen. het leukste was op Bruny Island, met een speedboot gevaren.

Pluspunten Tasmanië

  • kleinschalig

Minpunten Tasmanië

  • ?????
Ultieme tip: zie boven een trip met de speedboot
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors