Klimaat Queensland

Klimaat Queensland

Het klimaat is hier tropisch tot subtropisch, wat betekent dat het er vooral warm en zonnig is en de winters zacht zijn.

Met uitzondering van het Tropical North, is de gemiddelde temperatuur in de zomer maximaal 29 graden Celsius en minimaal 21 graden. In de winter geldt een maximum temperatuur van 22 graden Celsius en een minimumtemperatuur van 10 graden.

De watertemperatuur is in de zomer gemiddeld 25 graden Celsius en in de winter gemiddeld 19.

In het Tropical North Queensland moet je van januari tot april tijdens de regentijd rekening houden met regen en storm. Mei tot en met augustus is dan ook de beste reistijd in dit deel van Australië.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors