Australie.nl Jouw vakantie naar Australië begint hier!

Reviews Northern Territory

8,7
8,9 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
8,8 Locals
9,3 Natuur
7,6 Interessant
9,0 Stranden
 • Aantal reviews: 16
 • Aantal waarderingen: 14

Northern territory (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Ingrid de Pagter op 18 november 2019

Nothern territory is een schitterende staat in Australië met een mooie canyon; de Kings Canyon. Het wordt ook wel het rode continent genoemd. Hiking is een must. De lokale bevolking wordt goed beschermd, veel cultureel erfgoed wordt bewaard voor de aboriginals.

Pluspunten Northern Territory

 • autentiek

Minpunten Northern Territory

 • warm en veel vliegen
Ultieme tip: Hiking, zorg voor een goede conditie en beklim de Kings Canyon.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Magical Red Dirt (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Dieuwke Bosscha op 17 november 2019

We begonnen onze 3-daagse safari tour vanuit Alice Springs en reden meteen naar ons beginpunt, Uluru, met een korte pauze bij een struisvogel boerderij. We kregen een rondleiding bij Uluru van een aboriginal die oude verhalen vertelde en muurschilderingen liet zien, dit was ontzettend indrukwekkend. Toen mochten we zelf het rondje afmaken en reden we daarna naar het uitzichtpunt om de zonsondergang te bewonderen. We overnachten in het camp van de organisatie en de volgende ochtend begon de dag alweer erg vroeg. We gingen naar Kata Tjuta (Many Heads), een klein groepje koos ervoor om de langere route te nemen, wat tamelijk zwaar was, want ondanks dat het nog vroeg was, brandde de zon al flink. Maar de uitzichten waren het zweten meer dan waard! Nu gingen we naar een heel afgelegen campingplek en gingen met z'n allen koken en gezellig eten. Net zo als de eerste nacht sliep ik met een vriendin weer buiten in swags, maar nu durfden nog een handje vol mensen het aan. We zagen een wilde dingo in de open keuken gaan en rondsnuffelen! Zo ontzettend gaaf! En de sterrenhemel is onbeschrijfelijk, de maan scheen zo fel, dat het leek alsof er een lantaarnpaal aan stond. De laatste dag gingen we de 'rim walk' van Kings Creek doen. Een enorm plateau, prachtig uitzicht op nog meer rood gesteente en toen opeens een oase, in de spleet van de rots was een oerwoud, de drinkplaats voor veel dieren. Dit was zo indrukwekkend en puur, dat het meteen mijn lievelingsbestemming van de NT was.

8,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Natuur
7 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Northern Territory

 • wilde natuur
 • prachtig landschap
 • wilde dieren
 • avontuurlijk

Minpunten Northern Territory

 • grote afstanden
Ultieme tip: Slaap in een swag als je de kans hebt, de sterren (als je geluk hebt vallende sterren), de atmosfeer, het wilde natuur gevoel. Onbeschrijfelijk.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Red Centre en Top End het andere Australië (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Riekelt Pasterkamp op 06 september 2019

Red Centre en Top End, het andere Australië. Gewoon ruig, afgelegen, dor, droog, woestijn. In de middle of nowhere, ja dat is hier.. Of mag ik zeggen heel veel ongerepte natuur. Echt zo fascinerend mooi als dit is. Het is heet, dus relax. je kunt niet niet zomaar weg, dus relax. kijk om je heen en relax. Kortom, kijk goed om je heen en geniet en relax. Maar neem wel goede loop schoenen mee :). prachtige sterrenhemels, absolute stilte. Aboriginals, Aboriginalkunst en Aboriginal verhalen en wijsheden. Mooie rotsen met een verhaal, canyons, watervallen, waterholes waar je in kunt zwemmen. uren rijden en helemaal niemand tegenkomen. En gewoon 98% van je tijd onbereikbaar zijn. gewoon alle tijd om puur te gaan genieten. Ok er zijn een paar dorpen, ok er is Darwin. prima eten, prima bedden. Mindil beach sunset market (puur gezellig). NT, Red Centre en Top End, Kakadu, Litchfield National Park, we hebben het gedaan, Darwin 2x. En dit blijft allemaal op onze bucketlist. Ongerept en zo waanzinnig mooi.

Pluspunten Northern Territory

 • relaxed
 • ongerepte natuur
 • aboriginal cultuur
 • no worries
 • back to basic
 • avontuur

Minpunten Northern Territory

 • Geen
Ultieme tip: Darwin, Outback Jack (eten), Mindil Beach Sunset Market, Kakadu (echt must do), Litchfield, Red Centre (Uluru, Kata Tjuka, Kings Canyon). Alice Springs, in Alice Uncles (eten)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rode duinen en de Melkweg (bezocht in november 2012)

Review geschreven door Joyce van Dijk op 18 november 2018

Onze dochter had meegedaan aan het televisieprogramma All You Need Is Love en wij mochten met zijn drieën naar mijn dochter in Alice Springs, centraal Australië. Wat hebben wij genoten daar van de ongerepte natuur, de sterren en de vriendelijke mensen. Wij hebben nog nooit zo'n mooie natuur gezien.

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
5 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Northern Territory

 • Gigantisch mooi
Ultieme tip: De West en East McDonnell Ranges in Alice Springs
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Simpelweg geweldig. (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Irene Jonker op 18 maart 2018

Ik ben helemaal gek op de Northern Territory. In de jaren '90 heb ik 5 maanden in Katherine gewoond en de hele streek mogen afstruinen. Als ik terugga doe ik altijd Darwin/Katherine weer aan. Ik geniet er elke keer weer van. Litchfield, Kakadu, Katherine en Adelaide River, maar ook gewoon elk paadje in en gewoon gaan. Er is altijd wel iets te zien en te beleven!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Northern Territory

 • Mooi weer
 • Mooie mensen
 • Altijd leuk!

Minpunten Northern Territory

 • Soms iets te heet
Ultieme tip: Katherine Gorge
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Devils Marbles in the Northern Territory outback (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Evy van den Dungen op 05 november 2017

Je moet er van houden, maar de outback is geweldig! Uitgestrekte landschappen, heerlijk weer.
Bezoek het overweldigende Uluru en Kata Tjuta, maar ook zeker Kings Canyon waar de Canyon Rim Walk zeker de moeite waard is.
In de West MacDonald Ranges bezoek je prachtige gorges als Ellery Creek Big Hole en Ormiston Gorge waar je heerlijk een dagje kunt zwemmen.
In Alice Springs zit het Kangaroo Sanctuary waar ze kangaroo orphans opvangen. Ze doen geweldig werk en het is een geweldige ervaring om hier heen te gaan.
Op de weg naar Darwin kom je langs Devils Marbles waar je met een korte wandeling van zo'n 10 minuten deze prachtige rotsen kunt bewonderen.
Wat je zeker niet moet overslaan is Kakadu national park. Een aanrader is om een 4WD te huren zodat je echt alles kunt bezoeken wat je graag wilt.
Bij de parkpas inbegrepen zitten gratis rock art rondleidingen, wij hebben de rondleiding bij Ubirr gedaan, geweldig! Absolute aanrader!
Als je krokodillen wilt zien ga dan op een yellow water cruise. Niet alleen krokodillen, maar ook waterbuffels, wallabies en prachtige vogels gezien.
Mocht je nog een avond in Darwin spenderen, ga dan zeker naar The Tap on Mitchells waar je zeker een gezellige avond zult hebben met live muziek.

8,2
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
8 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Northern Territory

 • relaxte sfeer
 • mooie natuur
 • kakadu np
 • darwin

Minpunten Northern Territory

 • grote reisafstanden
Ultieme tip: Kakadu National Park, huur een 4WD om ervoor te zorgen dat je echt alles kunt bereiken in dit park. Kangaroo Sanctuary in Alice Springs!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

geweldig en mooie natuur, compleet anders dan het zuiden,midden en oosten van Aussie (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Willy van der Linde-Spreij op 26 juli 2017

Net als vorig jaar een auto gehuurd en geheel op ons zelf een rondreis gemaakt en dit keer Noord Australie! De natuur en de bevolking (ruige type's) zijn totaal anders dan bv het Zuiden, Midden en Oosten. In Darwin gestart en onderweg een boottocht op een Adelaide river gemaakt en veel Krokodillen gespot! De wegen waren goed begaanbaar, daar het regenseizoen net voorbij was!Onze eerste stop was Kakadu park, een super mooi park, waar je lange wandeltochten kan maken, langs rotstekeningen van Abronigals 3000 jaar oud, kan klauteren op rotsen met prachtige vergezichten!Onze volgende stop was Katherine, hier het Nitmitluk Nat. Park bezocht, er hangen hier duizenden vleermuizen in bomen en kan hier heel veel wandelroutes van 5 tot 40 km. Prachtige natuur, veel klimwerk en enorme hitte!
Onze volgende stop: Mataranka, dit x geen hotel, maar een cabin op een camping! In het bos verscholen ligt ren warmwaterbron(38gr) wat een must is om dit mee te maken. De wandelroutes vielen tegen, niet goed bewegwijzerd,waardoor je snel verdwaald in the Jungle.Na een paar tussenstops in Bachelor aangekomen een dorp van niks, maar aan de ingang van het Litchfield Nat.park. In dit park kan je wel een paar dagen vertoeven.Heel veel termieten heuvels en watervallen.Mooie aangelegde wandelroutes en bij een aantal watervallen kan je zwemmen, wat echt geweldig is! Met ons dikke Australie boek, kwamen wij een heel eind en zochten onderweg altijd iets op,om te ondernemen,zoals een bezoek aan grotten, wandelingen door de Jungle en langs rivieren, uitkijken voor krokodillen, haha! Natuurcentra's, musea's enz enz. De wegen zijn erg rustig en goed te berijden. Uiteindelijk kwamen we weer in Darwin uit en hebben de laatste dagen in een prachtig resort aan zee vertoefd, waar ook de foto met Abronigal genomen is, wat heel uitzonderlijk is,daar het een heel schuchter volk is, die niets met toeristen te maken willen hebben! Wij kunnen terug kijken op een zeer geslaagde reis!

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
7 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Northern Territory

 • de locals zijn heel relax

Minpunten Northern Territory

 • het eige minpuntje
 • waren de vele bosbranden
 • langs de wegen
Ultieme tip: Vanuit Darwin AirPort is een goede busverbinding naar het gezellige Centrum en de vele restaurantjes en prachtige wandelpaden langs de Oceaan'
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

een prachtige plek! (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Shanine Roosingh op 29 juni 2017

Northern Territory is een fijne en rustige plek, de echte outback van Australia! Liggend in mijn swag kijken naar de mooie sterrenhemel zal ik deze mooie plek nooit vergeten. Het is een prachtige plek om mooie hikes te maken en de cultuur van de aboriginals te zien. Ik vond het bijzonder.

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Locals
8 Natuur
7 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Northern Territory

 • mooie omgeving mooi sterren e natuur.
 • je maat bijzonderen hikes

Minpunten Northern Territory

 • giftige beesten.
 • als je auto kapot gaat is er bijn niemand
 • het kan hee koud zijn.
Ultieme tip: Ga met een camper rondreizen en geniet van de natuur!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig mooi (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Brenda Van beek op 27 juni 2017

Northern Territory is prachtig, groot, adembenemend en warm. Deze woestijn in de middel of nowhere is geweldig mooi, je moet erheen gaan want het is het zeker waard! Ik heb er heel erg van genoten, wat een prachtige ervaring. Het was een primitief leven, zonder telefoon. Hierdoor kon ik nog meer genieten zonder afgeleid te zijn.

Ultieme tip: Kings Canyon
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Love australia (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Brenda Van beek op 27 juni 2017

Ik heb genoten van de lange wegen en de mooie woestijn. Dagen rijden en niks zien was voor mij een nieuwe ervaring en dan ineens uit het niets de mega grote rots uluru. Een ervaring om nooit te vergeten !

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
7 Interessant
nvt Stranden
Ultieme tip: Ga naar uluru airce rock
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kata tjuta (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Alycia Klerkx op 25 juni 2017

Uluru en Kata Tjuta zijn zeker de moeite waard, zoals op de foto te zien is. Het is dessert en gebergte in een. De echte beauty zie je pas als je er omheen loopt en alle verhalen hoort over de aboriginals. Prachtig. De stad Alice Springs wat verder dichtbij is is niet de moeite waard om te bezoeken of te verblijven. Camperen is veel beter buiten de stad.

Pluspunten Northern Territory

 • Natuur
Ultieme tip: Uluru en Kata tjuta hikes, doen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Om elke hoek een mooi avontuur (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Joyce Knol op 12 mei 2017

Ik heb ruim negen maanden rond mogen reizen door Australië en Nieuw-Zeeland en heb allerlei mooie dingen mogen zien en meemaken. Maar als ik terugdenk aan mijn avontuur naar de Northern Territory dan moet ik zeggen dat die plek het meest fotogeniek is van allemaal. De zonsondergangen waren magisch. Zo vurig rood en intens dat zelfs een amateurfotograaf schitterende magazine-waardige foto's kan maken. De watervallen en wilde dieren maken de ervaring af. Je kan zwemmen in natuurlijke plassen en allerlei mooie omgevingen ontdekken.

9,2
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
9 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Northern Territory

 • natuur
 • altijd mooi weer
 • wildlife

Minpunten Northern Territory

 • alles wil je opeten:P
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Uniek (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Ester Valentijn-Stumpé op 07 mei 2017

Het Northern Territory is een unieke plek, die voor mij echt Australië vertegenwoordigt. De natuur is o.a. Kakadu en Litchfield National Park, de dieren, de uitgestrekte kale vlaktes met dode bomen (prachtig!), de extreme hitte... Ik kan er geen genoeg van krijgen, zou wel elk jaar terug willen.

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
6 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Northern Territory

 • Vriendelijke mensen
 • relatief rustig
 • uniek landschap

Minpunten Northern Territory

 • de hitte
Ultieme tip: Litchfield National Park. Echt niet overslaan als je daar bent. Zo mooi.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Kakadu National Park (bezocht in augustus 2012)

Review geschreven door Ger Bouwhuis op 11 december 2016

Op onze reis door Australië hebben we het Kakadu Pational Park bezocht en genoten van de cultuur en van de echte bevolking, de Aboriginals, die heel gastvrij zijn.
Een echte aanrader: om het land te ontdekken moet je echt een paar dagen daar blijven om te leren hoe ze daar hebben geleefd.

Pluspunten Northern Territory

 • de rust

Minpunten Northern Territory

 • wij hebben er geen gevonden
Ultieme tip: Jabiru is de laatste plaats voordat je Arnhemland in kan. Helaas hebben wij dit niet kunnen doen daar er een feestdag was en je niet zonder gids daarheen kan gaan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Zesdaagse trip van Alice Springs naar Darwin en Kakadu met vele prachtige plekken (bezocht in juli 2012)

Review geschreven door Henk Jacobs op 09 december 2016

Vele prachtige plekken in deze zesdaagse trip, zoals Devils Marbles, Katherine Gorge, Litchfield National Park en natuurlijk Kakadu National Park. Vooral Kakadu NP met Mary River, Urbir en Jim Jim en Twin Falls. Schitterende natuur met vele verschillende vogels, crocs en Aboriginalkunst. Een aanrader om in korte tijd een prachtig avontuur te beleven. Voor deze trip had ik al enkele dagen Uluru, Katja Tuta en Kings Canyon bezocht, ook een absolute aanrader.

Ultieme tip: Slapen in een swag bij Uluru onder de sterrenhemel.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

We zijn 10 dagen in Northern Territory geweest, op doorreis naar Perth. (bezocht in januari 2009)

Review geschreven door Leen Kornet op 27 juni 2016

Omdat het het natte seizoen was waren er prachtige watervallen. Wel regelmatig een bui maar binnen een half uur gewoon weer 28 graden. Vooral de parken in de omgeving van Darwin zijn grandioos. We zijn in Kakadu geweest en hebben een rondvlucht gemaakt boven oa de JimJim waterval. Ook de Katharine Gorges is spectaculair (Busreis vanuit Darwin). In de wetlands hebben we op de West Alligator River een boottocht gemaakt en krokodillen gevoerd. En in het Litchfield National Park diverse grote watervallen bekeken. De bevolking is er vriendelijk en de hotels zijn prima. Echt een aanrader, het was voor ons veel te kort.

8,7
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Natuur
8 Interessant
9 Stranden
Ultieme tip: Zeker een bezoek brengen aan het krokodil onderzoek station. Honderden krokodillen van 50 cm tot 6 meter lang.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers
Waardering door Els van der Wal-Ruigrok op 19 mrt. 2019
8,8

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Locals

9

Natuur

9

Interessant

nvt

Stranden
Waardering door Willem van Moll op 19 mrt. 2018
8,0

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

9

Locals

8

Natuur

7

Interessant

8

Stranden
Waardering door Toon Leenders op 16 mrt. 2018
8,2

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Locals

8

Natuur

7

Interessant

nvt

Stranden
Waardering door Ann Ackaert op 15 mrt. 2018
9,0

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Locals

9

Natuur

9

Interessant

9

Stranden

Reizen Northern Territory

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors