Australie.nl Jouw vakantie naar Australië begint hier!

Reviews Western Australia

9,4
9,8 Algemene ervaring
9,4 Beziens­waardigheden
9,4 Locals
9,8 Natuur
8,6 Interessant
9,5 Stranden
 • Aantal reviews: 25
 • Aantal waarderingen: 10

Australie wat ben je mooi! (bezocht in januari 2019)

Review geschreven door Tom van Houte op 10 december 2019

Super vriendelijke mensen en ongerepte natuur, Australie wat ben je mooi! Als je de kans krijgt, altijd Melbourne meepikken voor minimaal een lang weekend, er is zoveel te doen. Vanaf Melbourne kun je alle richtingen uit vliegen als je dat wenst.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
9 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Western Australia

 • Zeer aardige en behulpzame locals.

Minpunten Western Australia

 • De reisafstanden zijn erg groot!
Ultieme tip: Perth echt bezoeken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Mooiste stuk land van de wereld! (bezocht in februari 2019)

Review geschreven door Jill de Wild op 03 december 2019

Lucky bay is het meest bijzondere strand waar je helderblauw water hebt gecombineerd met Kangaroos die rond hoppen over het strand. Het is magisch. Werkelijk de mooiste plek op aarde en het omringende National park is ooo waanzinnig!!

Pluspunten Western Australia

 • lieve locals
 • weer
 • strand
Ultieme tip: Absoluut naar Rottnest Island gaan!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

West Australie (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Mieke Bakker op 17 november 2019

Het is een groot veelzijdig gebied. Lange afstanden, maar door het afwisselende landschap kom je ogen tekort.
De kust is schitterend, je kunt er mooie excursies (glazen boot)maken. De Kimberley's, in de binnenlanden, zijn spectaculair.

Pluspunten Western Australia

 • Vriendelijke bevolking

Minpunten Western Australia

 • een duur land
Ultieme tip: Bungle Bungle's (Kimberly's), De kust met zijn brede witte zand stranden. Hoofdstad Perth met Rottnest Island
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Strand, zon en ruimte (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Thijs De Boer op 26 december 2018

DE place-to-be in Australië: ongelooflijke ruimte (80 x zo groot als ons land en evenveel inwoners als hier!!!). Noorden: tropisch, zuiden gematigd. Prachtige natuur met de meest vreemde dieren en planten. Goede wegen en vriendelijke mensen. Ga vanuit Perth naar het zuiden voor groene heuvels en bossen; naar het oosten voor uitgestrekte woestijnlandschappen, naar het noorden voor tropische gebieden en naar het westen voor...........Rottnest Island (letterlijk: Rattennest), zo genoemd door de Nederlanders die hier in de zeventiende eeuw kwamen en dachten dat de kleine kangoeroes hier (Quokka's) grote ratten waren! Perth is een ruime grote stad met allerlei culturele activiteiten.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
8 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Western Australia

 • Ruim
 • Bijzondere flora en fauna
 • goede verbindingen en wegen

Minpunten Western Australia

 • geen
Ultieme tip: Western Australian Museum, in Perth, met gratis toegang.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Gibb River Road - Doen (bezocht in augustus 2010)

Review geschreven door M Eikelboom op 18 december 2018

Als je ooit 1 reis wil maken naar Australia, moet je de Gibb River Road doen. Een gravel weg in het noord westen van Australië. 4x4 auto huren, tenten mee, en genieten van de mooiste wat Australië te bieden heeft. Ruimte, watervallen, geen internet, en veel natuur.

Pluspunten Western Australia

 • Veel te zien
 • Aardige mensen
 • lange afstanden rijden

Minpunten Western Australia

 • vrij duur
Ultieme tip: Gibb River Road, Coral Bay, Kalbarri, Albany.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Awesome Australia (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Céline Steenbergen op 15 november 2018

Prachtig deel van Australië. Heel mooie natuur, vriendelijke mensen en veelzijdig! Veel mooie, bijzondere excursies. Ook een perfecte backpackbestemming, voornamelijk het gezellige Fremantle is sfeervol en er hangt hier een heel gezellige sfeer.

9,2
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
8 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Western Australia

 • Vriendelijke mensen
 • Prachtige natuur
 • niet toeristisch
 • historie

Minpunten Western Australia

 • prijzig
 • grote afstanden
Ultieme tip: Wave Rock Fremantle
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rijden door de Kimberley (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Mary van der Heijden op 16 december 2017

Van Broome naar Kununurra/ Lake Argyle en terug naar Broome. Heen over The Gibb River Road terug over de Highway. Warme dagen met soms flink koude nachten. Iedereen verklaarde ons voor gek; twee vrouwen alleen met een kleine 4wd camper over The Gibb River Road. We begrepen het niet helemaal, we hadden toch geregeld dat iedereen onze route kende en we hadden zelfs een Epirb bij ons! Tot we mensen tegenkwamen met verhalen over verloren assen, auto's over de kop etc. Langs The Gibb River Road een heleboel mogelijkheden om de bijzondere natuur van Western Australia te bekijken. Zoals Windjana Gorge en het nabijgelegen Tunnel Creek. Bell Gorge, Charnley river en Leopold ranges. De mensen onderweg zijn vriendelijk. Veel mensen al maanden onderweg van de ene kant van Australië naar de andere kant. Mooi om die verhalen te horen.

Op iedere kampeerplek waar we kwamen was het op met de zon en naar bed met zonsondergang. Op deze manier waren de (warme) dagen goed vol te houden. Voor mij was het idee dat grote delen van het land in het natte seizoen soms wel tot 5 meter onder water staan heel indrukwekkend. Zeker omdat in het droge seizoen er nog zo veel groen te zien is.

Aangekomen bij Lake Argyle een belevenis van een andere orde: de brandweer die bezig is met controlled fires; het afbranden van de undergrowth bij bomen en op hellingen, op die manier proberen ze te zorgen dat natuurbranden niet door blijven woekeren. Terug naar Broome via de Northern Highway ging iets sneller dan in onze bedoeling lag: Na het bezoeken van Purnululu National Park (wat je zeker niet mag overslaan!) en Geikie Gorge kwamen we aan bij Fitzroy crossing: Op onze vraag of er nog iets te doen was in de omgeving: kwam het antwoord Windjana Gorge en Tunnel Creek en Geikie Gorge, er achteraan kwam: and that is pretty much it. Vind je comfort dus belangrijk dan kan je de meeste bezienswaardigheden ook zien als je via de Northern Highway gaat.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Western Australia

 • Aardige mensen
 • Bijzondere natuur
 • relaxed

Minpunten Western Australia

 • slechte bereikbaarheid telefoon en internet
Ultieme tip: Besef dat het 's nachts ook flink koud kan zijn. Stop dus niet alleen zomerkleding in je tas.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Hele mooie roadtrip van Perth naar Exmouth, West coaster Australië (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door June Coolen op 26 november 2017

Mooiste plekken die ik heb gezien tijdens de roadtrip westkust Australië zijn Rotnesst Island, Monkey Mia, Kalbarri National Park,Cape Range National Park & Exmouth, Ningaloo Marine Park & the Coral Coast. Je hebt adembenemende kusten, mooie national parken, wildlife, de rust en de heerlijk relaxte sfeer maken het zeer de moeite waard om deze plekken te bezoeken.

Ultieme tip: Coral Bay, zwemmen met walvis haaien en Manta roggen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een magische plek (bezocht in november 2006)

Review geschreven door Trudy van der Putten op 25 november 2017

Wat een ervaring!
West Australië was onderdeel van een 3 maanden trip naar familie, die verspreid wonen in Australië en Nieuw Zeeland. We hebben hier jaren voor gespaard en naar toe geleefd. Wat zijn we op prachtige plekken geweest. In een maand van West naar Oost gereden. Eerst vanuit Perth richting Broome, vandaar naar het Oosten. De Kerst op Kangaroo Island doorgebracht met familie uit Nieuw Zeeland, die al enkele jaren met een omgebouwde stadsbus rond reisden. West Australië is altijd een plek gebleven voor ons om nog een heen terug te willen. De Outback is fantastisch. Het ene moment Ruig, de Pinnacles in de woestijn, de nationale parken, dan de kust met dolfijnen, de stad Perth, de bossen, natuurlijk de Pink lakes buiten Geraldton, de mijnstad Kalgoorlie, echt teveel om op te noemen. Wij hebben deze reis zelf geregeld, dit omdat we ook tijd met familie door wilden brengen. Het was de trip van ons leven!

Pluspunten Western Australia

 • niet zo druk als het Oosten met de Gold en Sunshine Coast. niet zo intens heet als het hoge Noorden
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Avontuur gegarandeerd

Review geschreven door Ellen Timmerhuis op 24 november 2017

Als je in West Australië breng dan een bezoek aan Karijini National Park. Dit park heeft diverse gorges waar je door kunt hiken en op verschillende plekken kan je ook zwemmen in het water van de Gorges. Heerlijk om even af te koelen na een lange hike in de hitte. De rotsformaties in Karijini vind ik erg bijzonder doordat je in de rotswanden heel veel laagjes ziet (even googelen). In de Hancock gorge is een gaaf stukje wat de ‘spider walk’ wordt genoemd. Je moet hier doormiddel van een arm en been aan de ene kant van de rots, en je andere arm en been aan de andere kant van de rots tussen de twee rotswanden door te zien bewegen. Een leuke ervaring en daarna kan je lekker een verfrissende plons nemen in de Kermit’s Pool. Karijini is mijn favoriete nationale park in Australië.

Pluspunten Western Australia

 • Indrukwekkende natuur
 • Lekker weer
 • Mooie campings
 • Niet te toeristisch

Minpunten Western Australia

 • Niet goedkoop
 • Lange afstanden
Ultieme tip: Ga kamperen bij Red Bluff at Quobba Station. Hier zie je walvaissen springen in de mooie baai, wij zagen ze vanuit ons camperbed.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Op avontuur in West Australië (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Ellen Timmerhuis op 24 november 2017

Ik ga normaliter nooit 2 keer naar eenzelfde bestemming, maar naar Australië ben ik inmiddels 2 keer geweest, en ik kan niet wachten om er nog een derde keer naar toe te gaan. Dit land heeft echt mijn hart gestolen, en met name het westen van Australië. Als je van hiken en ruige natuur houdt moet je echt naar het westen en noordwesten van Australië gaan. Het beste kun je dan een 4WD huren om bij alle nationale parken en afgelegen mooie watervallen te kunnen komen. Het oosten vond ik minder spectaculair. De steden die ik daar zag vond ik niet typisch Australisch maar had voor mijn gevoel ook in Europa kunnen zijn. Maar laat je niet tegenhouden om ook het oosten te bezoeken want iedereen beleeft het op zijn/haar eigen manier. Mocht je ook van het ruige en avontuurlijke houden ga dan naar het westen van Australië

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Natuur
9 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Western Australia

 • Avontuur
 • Indrukwekkende natuur
 • Veel nationale parken
 • Mooie campings
 • Je mag gratis camperen langs de weg om geld te besparen
 • Mooie sunsets
 • niet te veel toeristen

Minpunten Western Australia

 • niet goedkoop
 • lange afstanden
 • Kan erg warm zijn
Ultieme tip: Ga kamperen bij camping Red Bluff at Quobba Station. Je hebt hier fantastisch uitzicht op de baai en wij zagen vanuit ons camperbed springende walvissen. Een bijzondere ervaring!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis australie (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Femke Bogaardt op 20 november 2017

Mooiste gedeelte van Australie! Waar je aan de oostkust de meeste toerisische bezienswaardigheden ziet, zie je in western australoa 100% pure natuur! Zorg dat je per auto/camper reist en klaar bent voor prachtige avonturen!

Pluspunten Western Australia

 • fijne locals

Minpunten Western Australia

 • duur
Ultieme tip: Reis niet per bus, maar koop zelf een auto en ga wild kamperen! Zo veel mooier dan een busreis!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Met Western Xposure van Perth naar Broome (bezocht in mei 2008)

Review geschreven door Elly Hermsen op 19 november 2017

Het is alweer een paar jaar geleden, maar we denken er nog vaak aan terug, onze 10 daagse avonturenreis van Perth naar Broome, met Western Xposure.
Nu hangt het er natuurlijk vanaf wat voor mensen er in je groep zitten en wie je gids is, maar wij hebben het geluk gehad dat er alleen maar leuke en sportieve mensen in de groep zaten en dat we een gids hadden (Brydie), die onze uiteenlopende groep mensen goed wist in te schatten. Zij daagde iedereen uit mee te doen aan leuke en spannende activiteiten. Tijdens deze hele reis was er "never a dull moment!"
We zijn tijdens deze vakantie actief en grensverleggend bezig geweest en omdat we de oudste deelnemers waren, zijn er echt wel een paar van die momenten geweest. Brydie wist dat heel goed in de gaten te houden en we voelden ons geen moment verplicht om mee te doen als we het gevoel kregen dat we de groep zouden ophouden, of dat we onszelf mogelijk in gevaar zouden brengen. Over een omgevallen boom lopen, of zittend hoppend naar de overkant van een ravijn. Nee, dat ging ons net iets te ver. We hoefden ons echter nergens voor te schamen. Zelfs bij de jongere deelnemers van onze groep waren er een paar die dat niet aandurfden.
Aan het einde van de trip zaten we 's avonds met z'n allen aan een gezellig afscheidsetentje. Al met al, een toppie vakantie!

Ultieme tip: Vergelijk de prijzen van de diverse organisaties. Bedenk dat als je niet met een georganiseerde reis meegaat, je meer tijd nodig zal hebben om alle ultieme plekjes te vinden.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Het wilde westen (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Sophia Eerden op 12 november 2017

De westkust vind ik vele malen mooier, interessanter, avontuurlijker en prettiger te bereizen dan de oostkust. Het is er een stuk minder toeristisch en de vele National Parks zijn waanzinnig mooi. Daarnaast is het snorkelen/duiken veel toegankelijker. Je stapt zo de oceaan in en na 20 meter lopen ligt het prachtige koraal aan je voeten. De onderwaterwereld is er net zo divers als het Great Barrier Reef aan de oostkust, met als grote verschil dat het Ningaloo Reef aan de westkust nog intact is en daarnaast ook veel makkelijker te bereiken is.

Pluspunten Western Australia

 • National parks
 • Zonsondergang
 • Diversiteit

Minpunten Western Australia

 • Dode kangaroos
Ultieme tip: Duiken met Whale Sharks in Exmouth!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Westcoast is the best (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Nienke Haneveld op 23 juli 2017

Geweldige reis van Perth naar Darwin. De westkust is nog niet zo heel populair onder backpackers, dus het is op de meeste plekken niet heel druk. Huur een campervan en geniet van de vrijheid en de natuur!

Pluspunten Western Australia

 • rottnest island
 • monkey mia
 • broome
 • karijini NP

Minpunten Western Australia

 • veel rijden
Ultieme tip: Huur een campervan met iemand die je kent!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Love it (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Sabine Vrijdag op 04 juni 2017

Western Australia is one of the most AMAZING areas I visited on this planet... People are great, sceneries are to die for... It is just a MUST see... Lay back, put your feet in the ocean and breath, just breath.

Pluspunten Western Australia

 • everything

Minpunten Western Australia

 • looooooong flight
Ultieme tip: Freemantle!!!!! Lovely little town with caracter, beautiful seaside and fantastic food.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Heerlijke reis (bezocht in oktober 2005)

Review geschreven door Ina van der Wal-van der Laan op 02 juni 2017

In West-Australië en dan in het zuidelijkste puntje is het geweldig vertoeven, wat een prachtig afwisselende natuur. Zo moet je zeker van Perth naar Albany via de kust en al zijn prachtige plaatsen en stranden. Je komt dan ook via de zuid-westpunt, waar de twee zeeën bij elkaar komen. Rijd je langs de "onderkant" dan kun je een bezoek brengen aan het bos met de giant tree's en direct een wandeling maken via de "tree top walk". In één woord samengevat: geweldig!

Ultieme tip: Mijn tip is huur een auto en koop een kaart, rijd dan door West-Australië, op deze manier zie je meer en kun je stoppen waar je maar wil.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Zuid-West Australië (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Rob de Kan op 10 mei 2017

Mooiste plaatsen voor ons in Zuidwest-Australië. Hele kustlijn van Perth tot Cape Leeuwin en Albany.
De Cave Road en de verschillende grotten aan die weg. Snorkelen bij Yallingup, zwemmen bij Falcon Bay.
Wandelen door de Karri-bossen met bomen tot tachtig meter hoog. Steil omhoog wandelen op de Berg Bluff Knoll met steeds ontmoetingen met verschillende soorten hagedissen en regelmatig prachtige uitzichten.

8,3
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
7 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Western Australia

 • Openbaar vervoer
 • Fietspaden
 • Natuur

Minpunten Western Australia

 • Weinig touristen
 • Zeewind in de middag
Ultieme tip: De trein/bus is ongelofelijk goedkoop. Wij betaalden voor een dag van Mandurah naar Perth en daarna Fremantle en weer retour slechts 20 dollar voor twee personen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Wouw zo mooi west Australië, mooie national parks. Genieten vd mooie sterrenhemel. (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Viviane Hermans op 09 mei 2017

Wauw, zo mooi west Australië, zoveel geweldige National Parks. Met prachtige campings midden in de natuur. Genieten vanuit onze camper, van de mooie sterrenhemel elke avond, en de geweldige zonsopgang. En dan wakker worden van het geluid van de vele papegaaien, kaketoes en velen anderen.

Pluspunten Western Australia

 • nationale parken
 • vriendelijke mensen
 • coffee to go

Minpunten Western Australia

 • het is veel groter dan je denkt
 • grote afstanden
Ultieme tip: Huur een camper, ga naar campsites zonder voorzieningen. Ga naar bed als t donker wordt en word wakker met het eerste daglicht! Geniet van heerlijke Barbies.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtige natuur, ruimte en geweldig aardige mensen (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door Eam Voss op 07 mei 2017

Genieten in Perth. Prachtige tochten bootover de rivier, wijntocht, kangoeroes spotten en naar het eiland om quaca's te zien. Op weg naar de pinnacles met een gids die veel over de gewoontes verteld van de mensen in de regio.

Ultieme tip: In de binnenstad van Perth is openbaar vervoer gratis, dit zorgt voor een redelijk rustige binnenstad. Vergeet niet om in Perth ook te genieten van de prachtige parken.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Reizen Western Australia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors