Reviews Australië

Reviews Australie

9,2
9,4 Algemene ervaring
9,2 Beziens­waardigheden
8,8 Steden of plaatsen
9,2 Locals
9,0 Veilig
9,7 Natuur
9,3 Stranden
9,0 Klimaat
  • Aantal reviews: 697
  • Aantal waarderingen: 476

Dreamland Fraser Island (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Rob Bakker op 15 januari 2017

Een bezoek aan Fraser Island is zeker de moeite waard. Een overtocht met het pontje is al erg leuk en dan met een 4x4 terreinwagen over het strand rijden bij laagwater naar het overnachtingsresort was al helemaal geweldig. Wat een natuurschoon en weer een ervaring rijker. Via de weinige binnenbaden naar de prachtige meertjes en bossen. Mooie stranden en vooral de Champagne Pools waren indrukwekkend. Fraser island is een droomland en als je de kans krijgt, moet je zeker naar dit grootste zandeiland ter wereld.

Pluspunten Australie

  • groot
  • mooi
Ultieme tip: Neem de tijd en geniet
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Van Melbourne naar Sydney (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Olga Mulder op 15 januari 2017

Een onvergetelijke reis begonnen in Melbourne en daar gelijk ook al de eerste kangoeroes in het wild gezien. Met de auto in twee weken naar Sydney gegaan met verschrikkelijk mooie stops along the way. Hoop ooit terug te keren en dan de Goldcoast te zien en Fraser Island want dat moet nog mooier zijn. Wat een land, te weinig tijd en geld om het allemaal in een keer te zien. Dan maar steeds een beetje. Het is het zooooo waard.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • aardige mensen
  • mooie natuur
  • mooi weer

Minpunten Australie

  • spinnen
  • slangen
Ultieme tip: Sydney, coogie beach is zooooo mooi.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een gezelige stad (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Ad Schilders op 15 januari 2017

Lekkere eet tentjes en mooie hotels en zeker het Cairns Plaza Hotel, Esplanade, Cairns City Queensland, Australië en goede camping Cairns Holiday Park, Little Street, Manunda Queensland, Australië en een goede camper verhuur bedrijf Apollo Motorhome Holidays - Cairns Branch.
Wij zijn van cairns naar Sydney gereden in 22 dagen in een camper Euro Tourer - Apollo Motorhome Holidays Camperhuur Australië een zeer goede camper.

Pluspunten Australie

  • en van de mooie BBQ s
Ultieme tip: Geniet van het uitzicht en van de mooie BBQ's.
Aangeraden voor: Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

The southern route (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Ilja Van Scherpenzeel op 15 januari 2017

Hoi mijn ervaring met de southern route in Australië, was dat het een heel mooi land is.
Ik verbaasde me over de mooie natuur.
Hoewel we erg moesten wennen aan de openingstijden van de winkels die over het algemeen al om half 5 s'middags en de restaurants al om 8 uur s'avonds sloten.
Voor de rest hebben we erg genoten van de wild parken en het voeren van de dieren. Het dierenpark op Phillips Island is een echte aanrader.
We zijn ook bij The Nobbies geweest wat ook erg mooi is.
Een andere echte aanrader is het vuurwerk in Sydney met oud en nieuw. Je kan op gratis plekken zitten waar het slim is om al bijtijds een plekje te zoeken, maar je kan ook kaarten kopen voor bepaalde plekken maat wees er optijd bij en wees bereid om dan wel een aardige prijs te betalen maar dat heb je ook wel de mooiste plek.

7,8
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Australie

  • natuur
  • vuurwerkshow
  • locals
  • het weer

Minpunten Australie

  • prijzen
Ultieme tip: Mijn ultieme tip voor Australië is spaar genoeg geld want het is zeker niet goedkoop. En als je gaat en weet dat je waarschijnlijk nooit meer gaat ga met oud en nieuw naar Sydney!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Not lonely at all (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Anne Nap op 15 januari 2017

Australie is een land waar je veel afwisseling hebt. Het ene moment sta je aan het strand, het andere in het bruisende stadsleven en dan in het mooie regenwoud in de bergen. Je hebt aardige locals en iedereen groet je. Ook al reis je alleen, je hebt niet dat gevoel. Zeker voor herhaling vatbaar!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Lieve locals
  • Mooie omgeving
Ultieme tip: Ga net buiten de toeristische plekken zitten. Zo ontdek je meer van het land zelf.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

En dan kom je" thuis" in Sydney (bezocht in september 2013)

Review geschreven door Annemarieke van Riet op 13 januari 2017

Mijn eerste kennismaking was in 2000 tijdens de Olympische Spelen. Heel sportief en gezellig met er aan vastgeknoopt een reis via Adelaide naar Darwin. Het bleef 6 weken lang een betoverend avontuur.
Ik raakte verslaafd aan dit fascinerende land en ben er ondertussen 7 keer geweest en ga over een jaar of 2 weer.

9,5
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • overal openbare BBQ

Minpunten Australie

  • vroeg donker
Ultieme tip: Neem een 5.000km van Greyhound en reis het hele land door of geniet van de ongekende reis met de Ghan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Van droom naar werkelijkheid (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Chantal Van t Verlaat op 30 december 2016

Australie was voor mij lang een droom geweest. Alleen er aan denken liet mijn hart sneller kloppen. Toen ik daadwerkelijk er heen ging leek het wel een droom, maar het was gewoon niet te beschrijven. Doordat het zo groot is is voor iedereen wel wat wils. Wat mij op viel was hoe vriendelijk de mensen waren en oprecht. Ik heb vrienden voor het leven gemaakt. Dan heb heb ik het nog niet eens over de prachtig uitgerekte natuur. Van de regenwouden in het noorden en het zeeklimaat in het zuiden. Vanaf het moment dat ik uit het vliegtuig stapt heb ik me er thuis gevoelt dat doet Australië met je. Hoelang je er ook bent je hebt altijd tijd te kort, dit doordat alle afstanden zo lang zijn en je niks wil missen. Om elke hoek is weer iets nieuws en een avontuur. Ik droom dan ook nog elke dag over Australië en dat ik dit prachtige land weer terug kan zien met de onwijs mooie zonsondergangen en zijn bijzondere mensen en natuur.

Pluspunten Australie

  • natuur
  • eten
  • klimaat
  • schoon

Minpunten Australie

  • duur
  • lange afstanden
Ultieme tip: Een tip is plan niet te veel van te voren. Dit maakt het reizen makkelijker en kan je langer blijven als je het naar je zin hebt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Australie rond in acht maanden (bezocht in november 2015)

Review geschreven door jeannette Verduijn op 20 december 2016

Australië, het woord alleen al heeft iets magisch voor ons. We hebben in tien jaar tijd drie keer drie maanden in dit land rondgereisd. We begonnen met een Wicked, als twee oudere mensen kropen we 's morgens en 's avonds in en uit deze grappige camper die ons overal bracht en veel contacten opleverden.
De eerste keer vanuit Sydney via Great Ocean Road naar Alice Spring, waar Uluru ons betoverde, niet alleen door de grote en de kleuren maar ook door de eenzaamheid van de plek. We zijn vervolgens gaan duiken in het Great Barrier Reef. Steden als Melbourne, Adelaide, Alice Springs en Cairns elke keer weer genoten van de drukte en wat de steden te bieden hadden. Daartussenin de leegte van het land waar je meerdere dagen doorheen kan rijden en niemand tegenkomt. Dit was ons heel goed bevallen.
De tweede reis was vier jaar later en toen zijn we begonnen in Darwin en helemaal langs de westkust naar het zuiden gereden. Een onvergetelijke reis. Wat is het westen mooi en wat afwisselend. We waren ontroerd bij de schildpad, de dolfijnen maar ook door de Kookaburra, die lachend je brood komen stelen. Perth, een heerlijke stad en de goudmijn in Kargoorlie waar we uren over de rand hebben getuurd en die "pit' probeerde te begrijpen.
In het zuiden waar het zo mooi is, Esperance met zijn magische strand en de bossen met de hele hoge bomen.
Onze derde reis hebben we vorige winter gemaakt. We zijn begonnen in Cairns en in twee maanden langs de Oostkust gereden. Frasier-eiland en The Whitsundays waren een belevenis. we hadden veel langer willen blijven. Wat hebben we genoten van het binnenland, op zoek naar het vogelbekdier in het wild. Uren zaten we langs de oever te turen, ondertussen zagen we twee mooie blauwe vogeltjes neerstrijken op de takken van de rivier en streed een kleine schildpad voetje voor voetje voor onze ogen op een andere tak voorbij. De stilte, de overweldigende natuur, de mensen, het landschap, samen in zo'n groot land rondreizen, het blijft bijzonder.

Pluspunten Australie

  • Het weer

Minpunten Australie

  • niet
Ultieme tip: Ga met een camper reizen, je hebt de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Een heerlijk land om in rond te reizen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het is een mooi land, mooie natuur (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Ad Schilders op 19 december 2016

Erg mooie natuur in Australië Een rustig land en in het noorden altijd mooi weer. Ik ben van Cairns naar Sydney met de camper gereden, een mooie route langs de kust. We zijn van Amsterdam naar Dubai gevlogen met Emirate, van Dubai naar Brisbane en van Brisbane naar Cairns.

Pluspunten Australie

  • mooi
Ultieme tip: Ga lekker met een camper rondreizen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Australians love Vegemite on everything (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Denise de Ruijter op 11 december 2016

Wil je echt iets ervaren van het land Australië en heb je de Harbour Bridge, Sydney Opera House, Uluru, Kings Canyon, kangoeroes, koala's en slangen al gezien? Probeer dan zeker ook een sandwich met Vegemite!

Pluspunten Australie

  • Zon
  • Lay back
Ultieme tip: Voor een leuke avond: doe een borrel in Sydney Opera House!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kamperen (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Tess Van Campenhout op 11 december 2016

Super mooi land! De leukste plek aan de oostkust is Byron Bay, heel chille plaats. Geweldig mooie natuur met veel speciale dieren en veel verschillende stranden. De locals zijn altijd goedgezind en helpen je met plezier.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • goed weer
  • veel stranden

Minpunten Australie

  • Duur
Ultieme tip: Op voorhand goed bekijken hoe je ergens gemakkelijk kan geraken met het openbaar vervoer.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig, hoe simpel het leven kan zijn (bezocht in december 2011)

Review geschreven door Jolanda Raijmakers op 11 december 2016

Als je er bent geweest stel je deze vraag niet. Fantastisch land. De sfeer, de mensen, de ruimte, de taal. Van alles krijg ik kippenvel.
Dit is voor mij een reden om in 2017 drie maanden te gaan. Dit keer de oostkust.

Pluspunten Australie

  • relaxed.
Ultieme tip: Uluru, loop eromheen. De zonsopkomst bij Kata Tjuta.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Great Barrier Reef, Port Douglas, Wavelength Reef Cruises (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Bodet Netjes op 10 december 2016

Australië is een fantastisch land met veel werelderfgoed, klimaten, landschappen en steden. Na een reis van twee en een halve maand en 15.000 kilometer heb ik ontzettend veel gezien! Een land dat voor iedereen wat te bieden heeft. In één woord: fantastisch!!

8,6
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Vraag aan de locals waar je het beste terecht kan qua toeristische plaatsen, je ziet meer dan met een Lonely Planet.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Schitterend dat Fraser Island (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Johan Klos op 10 december 2016

Veel te zien, vriendelijke mensen daar en behulpzaam, maar afstanden zijn aardig groot en er is veel te zien. Heerlijk eten! Wij hebben een reis gemaakt van Sydney naar Cairns. Waren wel grote afstanden en wel opletten met links rijden.

Ultieme tip: Fraser Island.

Om nooit te vergeten! (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Raquel Huijgen op 10 december 2016

Ik ben samen met mijn vriend en een andere goede vriend gaan backpacken. Onze start was in Sydney en we zijn uiteindelijk met onze gekochte auto in zes maanden tijd naar Perth gereden. Australië is gigantisch! Na elke afslag die je neemt bevind je je weer in een geheel ander landschap. Hoe verder je reist, hoe meer nieuwe dieren je tegenkomt. Ongelofelijk hoe een land kan variëren in extremen. We hebben het mega koud gehad maar daarentegen ook goede hitte leren kennen. Bosbranden, dodelijke dieren en gigantische golven. Mega droogte en tropische landschappen. Je kunt het zo gek niet bedenken of Australië heeft het! De locals zijn zo ontzettend vriendelijk en behulpzaam! Het is een ervaring voor het leven en ik had het niet willen missen!

8,4
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Australie

  • variatie
  • prachtige landschappen
  • avontuur
  • vriendelijke locals
  • onbekende dieren

Minpunten Australie

  • extremen
  • hitte
  • gevaarlijke dieren
Ultieme tip: - Praat met locals, die weten de mooiste plekken te vinden! - Gratis Wifi bij McDonald's, Target en sommige Woolworths. - Koop een 4WD.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Van Melbourne tot Perth (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Thea Hutten van den Broek op 10 december 2016

Met de camper van Melbourne tot Perth via de Great Ocean Road, Grampians over de Nullarbor, Wave Rock naar diverse locatie in Zuidwest-Australië. Begonnen en geëindigd met familiebezoek. Een geweldige tijd gehad.

Ultieme tip: Gewoon doen!
Aangeraden voor: Avonturiers

Blue Mountains (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Simon Kalk op 10 december 2016

De Blue Mountains is een echte aanrader. Er zijn veel wandelingen te doen. Wij hebben The National Pass gewandeld wat echt prachtig was. Wij raden aan meerdere dagen te gaan met een camper of een tent. Veel gratis campings op prachtige plekken.

Pluspunten Australie

  • Natuur
  • Lokals

Minpunten Australie

  • Veel reisafstand
Ultieme tip: Huur een camper of tent.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Beautiful Bright in the fall in de staat Victoria (bezocht in april 2008)

Review geschreven door Corrie van der Sanden op 10 december 2016

Prachtig Australië ruim, weids en geweldige natuur. Heerlijk klimaat, lekker eten en als ontspanning houden de Aussies van pokies. Dat is hetzelfde als bij ons het casino.
Verder een prachtig dierenleven met heel veel buideldieren en vooral veel gevaarlijke dieren.

Ultieme tip: Geniet van heel veel vrijheid.
Aangeraden voor: Avonturiers

Alice Springs en omstreken (bezocht in juli 2012)

Review geschreven door Henk Jacobs op 09 december 2016

Een prachtige locatie om diverse schitterende plekken te bezoeken. Uluru, Katja Tuta, Kings Canyon en Palm Springs. Iets minder bekend: Rainbow Valley en Chambers Pillar. Verder nog een heel mooie dagtrip naar diverse gaps en gorges rondom Alice Springs.

Minpunten Australie

  • Lange reisafstanden
Ultieme tip: Huur een fiets en doe een dagtrip rondom Alice Springs en kom op locaties die normaal niet in excursies zitten.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Outback (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Wilma Pathuis op 09 december 2016

In de camper van de Uluru naar Darwin gereden. En dat was in een woord gewoon geweldig. Al staat er op bijna elke site dat bij de beroemde Devil Marbles in Tennant Creek een fijne overnachtingsplek is, zou ik toch echter doorrijden naar Daily Waters. Het is wel een flink eind verder, maar zeker de moeite waard. Ook hoef je de volgende dag niet meer zo ver te rijden naar Mataranka. En kun je heerlijk een dag extra vertoeven in Katherine of een van de mooiste nationale parken: Litchfield of Kakadu. Aangezien beide parken heel erg groot zijn, zou ik er wel twee à drie dagen verblijven.

Ultieme tip: In Katherine kun je in het Nationaal Park met de kano langs krokodillen peddelen. Dit is echt een unieke ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig dat we onze dochter na een operatie hebben kunnen helpen. (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Ger Lamoen op 27 november 2016

De ultieme tip van West-Australië is ook een tour maken naar Rottnest Isle, schitterende blauwe zee en witte stranden, en de wombats bekijken die er soms lekker verscholen zitten.
Je kunt er ook met een mountainbike alles bezichtigen, leuk voor de jongelui.
En zeker ook met mooie zonnige weer, in rust blijven genieten.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • vriendelijke mensen
  • behulpzaam
  • mooie natuur
  • strand
  • zee
  • zon
Ultieme tip: De rust en vriendelijke mensen. Wil je op pad, dan gewoon de bus of trein nemen, senioren hebben altijd plaats, en heerlijke restaurantjes overal, wat wil je nog meer.
Aangeraden voor: Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Bezoek aan Bendigo en omgeving (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Brechje Kroezen-Maas op 27 november 2016

Voor het werk moest ik 6 weken in Bendigo zijn. Wat een fantastische ervaring was dat! Bendigo zelf is al een leuk plaatsje om te vertoeven, met de goudmijnen (echt de moeite waard!), de talking tram en leuke winkeltjes. Verder heb ik Hanging Rock bezocht, een groot gedeelte van de Great Ocean Road gereden. Met als hoogtepunt een helikoptervlucht boven de Twelve Apostles. Fantastisch!
Ook de Otway Treetop Walk is leuk om te doen, of de free fall voor de echte helden.
De pinguïns op St.Philip Island zijn onweerstaanbaar schattig, die moet je gezien hebben! En ook mijn dag in de Grampians is onvergetelijk.
Verder is Melbourne een prachtige stad. Ik heb The Edge overleefd.
De tuinen prachtig en het museum is de moeite waard.

Kortom, fantastische omgeving! En dan heb ik nog niet eens verteld over de fietstochten die ik gemaakt heb! De vriendelijkheid van de mensen daar een het heerlijke eten...

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • vriendelijke mensen
  • mooie omgeving
Ultieme tip: Deborah Gold Mine in Bendigo is echt erg leuk en leerzaam.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ons bezoek aan Australie was een familiebezoek! (bezocht in juni 2013)

Review geschreven door harriet veltkamp op 26 november 2016

Ik heb Australie ervaren als een prachtig- schoon- gastvrij- relaxed land met ruwe natuur,prachtige landschappen,veel waterrecreatie en zelfs in juni mooi weer!Schone openbare toiletten,mooie barbequeplaatsen,vrije kampeerplaatsen.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • openbaar vervoer
Ultieme tip: Maak een binnenlandse vlucht,het kost weinig maar het uitzicht van bovenaf is in een woord fantastisch!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Western Australia (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Willy Koenders-Prins op 26 november 2016

Trip door Western Australia. Van Esperance naar Perth. Mooie stranden. en interessante geschiedenis. In bijna elke plaats is een Tourist Information waar je tips kunt krijgen over de naaste omgeving.

8,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Aardige locals
  • Rust
  • natuur

Minpunten Australie

  • Grote reisafstanden
Ultieme tip: Vuurtoren en museum op het meest zuidwestelijke punt van Australia. Hier koemen de Zuidelijke en de Grote Oceaan samen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Wakker worden met het mooiste uitzicht ooit (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Fabienne Eggink op 24 november 2016

Vorig jaar heb ik een roadtrip gemaakt van Perth naar Canberra via Esperance, Adeliade, Melbourne en Bendigo! Dit was de beste maand van mijn leven, omdat er zo veel mooie dingen op die weg te vinden waren! Kilometers rechte weg, uitzicht over de zee, bosbranden(niet zo leuk maar wel mooi om te zien) letterlijk alle dingen waar Australië om bekend staat heb ik kunnen zien en ik wens nog iedere dag dat ik terug kan! De mooiste plekjes waren toch wel de natuurgebieden waar je even kon ontsnappen aan de druk bevolkte steden! Klein maar zoooo mooi! Ik kan iedereen aan raden om te gaan sparen en jezelf te trakteren op een rondreis in Australië!

8,9
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Australie

  • iedereen is gastvrij
  • je valt niet op ala toerist
  • alles is makkelijk te bereiken met openbaar vervoer

Minpunten Australie

  • duur
  • veel mensen uit azie die slecht engels kunnen
  • australiers kunnen opdringerig zijn
Ultieme tip: Mijn tip is om geen klein budget te hebben! Natuurlijk kan je niet meer uit geven dan je hebt, Australië kan duur zijn! En soms is besparen zelfs duurder...
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Smells like heaven (bezocht in december 2010)

Review geschreven door Henk Willems op 15 november 2016

Wandelend door de dichte bossen, balancerend over de smalle paadjes, springend over de vele watervallen. Wandelend over The Prince Henry Cliff-walk. Lopend in de voetstappen van de eerste ontginners van de Blue Mountains.

Pluspunten Australie

  • Ontspannen
  • Ongekende natuur diversiteit
  • Maar boven al de mensen

Minpunten Australie

  • geen
Ultieme tip: Fraser Island, de ultieme plek om te bezoeken. Elke keer bij mijn bezoek aan Australië de plek die ik opzoek. Nu al vijf keer. Super eiland!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De start en finish van de World Solar Challenge 2015 (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Marry Holdinga op 08 november 2016

Vanuit Darwin een vierdaagse Safari-tour gemaakt door de nationale parken van het Top End. Een geweldige ervaring, mooie wandelingen, klim- en klauterpartijen en zwemmen tussen de rotsen. Goede wandelschoenen en een vliegennetje zijn aan te raden!
Vanuit Darwin naar Alice Springs gevlogen en van hieruit naar Ayers Rock. Een must-see, het enige nadeel waren de vliegen en de hitte.
Via Alice Springs, echt een oase in-the-middle, zijn we naar Adelaide gevlogen, waar we bij de finish van de WSC waren. Onze zoon zat in het winnende team uit Delft.
Met het vliegtuig naar Kangaroo Island, waar we met een 4-WD auto drie dagen over het eiland zijn gereden. In één woord: fantastisch, wat een rust en ruimte, prachtige natuur en heel veel vogels en uiteraard kangoeroes!
Weer terug in Adelaide met een huurauto richting Sydney. Onderweg zijn we drie dagen in het Grampions National Park geweest, eindeloze wandelingen en genoten van de prachtige natuur. De Great Ocean Road, een prachtige route, eigenlijk is het beter de weg van de andere kant af te rijden, dit in verband met de mooie uitzichtpunten. Onvergetelijk: de Bay of Islands, London Bridge, Loch Ard Gorge en The Twelve Apostles!
Natuurlijk onderweg veel dieren gespot, zoals Koala's, en mooie gekleurde vogels.
Onze reis eindigde in Sydney, een prachtige stad, met natuurlijk het Opera House met uitzicht op de Harbour Bridge. De eerste dag hier was het regenachtig en hebben we het Australisch Museum bezocht, echt een aanrader, vooral het verhaal van de Aboriginals was heel indrukwekkend.
Met de boot naar Manly, daar heerlijk gewandeld en aan het strand gezeten.
Wat een indrukwekkende en afwisselende stad, zeker nog een bezoek waard!
In Sydney eindigde onze reis en we vlogen via Dubai terug naar Amsterdam.

Wat een onvergetelijke reis, we hopen hier nog een keer terug te komen, met heimwee in m'n hart denk ik aan Australië terug, het zal de rest van m'n leven bij me blijven als een mooie, kostbare herinnering.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Het klimaat
  • de vriendelijke mensen

Minpunten Australie

  • Het is best prijzig
Ultieme tip: Maak gebruik van de binnenlandse vluchten, grote afstanden overbruggen, snel en voordelig!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Eindeloos genieten (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Arina Klaus op 08 november 2016

Broome is No Worries. Met een diversiteit van een prachtig strand en zonsondergangen.
Gezellige cafeetjes en hele aardige Aussies. Ook een uitstap naar Willy Creek en Cape Leveque is een aanrader. Heb je nog tijd over, boek dan een vlucht naar de Horizontal Falls.

Pluspunten Australie

  • Ruimte
  • Rust

Minpunten Australie

  • Geen
Ultieme tip: Probeer zoveel mogelijk door te reizen. Er is zoveel te zien. Noord, oost, zuid of west. Allemaal geweldig!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Doe het! Neem dat jaar werk-/vakantievisum en beleef het mooiste jaar van je leven (bezocht in december 2003)

Review geschreven door Rob Schellekens op 05 november 2016

Auto kopen, 50 dkm rijden, 120 NP bezoeken, surfboard kopen, echt de outback in gaan!! Slapen onder de sterrenhemel alsof je omringt bent door een koepel bestaande uit kleine lichtjes. Maak kennis met de vriendelijke ozzie, het mooie klimaat en hoe goed alles geregeld is voor de toerist. Wat een mooi land, misschien alles bij elkaar opgeteld wel het beste/mooiste land ter wereld!!
Zorg dat je van tevoren goed gespaard hebt, beter dan dat je daar naar werk op zoek moet gaan. Combineer liever de twee. Ga het liefst alleen en vind onderweg iemand die jouw interesses op dat moment deelt, waarmee je (tijdelijk) optrekt, bv. (brandstof)kosten deelt. Koop vooral je eigen auto en verkoop deze op het einde weer. Dit is reuze voordelig bij goede voorbereiding.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Alles leent zicht om te reizen en mensen te ontmoeten

Minpunten Australie

  • Links rijden maar dat zegt genoeg!
Ultieme tip: Vergeet vooral de West Coast niet!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

After 22 years Australia again (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door wendy van heugten op 04 november 2016

In 94/95 was ik in Australië voor 11 maanden als backpacker en work en travel. Eerst waren we met 5 meiden en op het laatst alleen. Familie in Sydney en Queensland en er veel van ontmoet. Ik had paar maanden in Sydney gewerkt als serveerster, en bij lindemanIsland ook als serveerster. En veel gereisd en top tijd. En vorig jaar November zag ik m'n zussen op de foto in Brisbane/Aussie op Facebook en dacht; Ik ga ook weer naar Aussie. Van 4 t/m 14 Oktober was ik op vakantie naar Bali, ook geweldig en door naar Brisbane Aussie. 14/10 om 23.40 kwam ik aan op het vliegveld met tranen in m'n ogen. En werd wat emotioneel.

9,1
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Vriendelijke mensen
  • Veel te doen
  • no worries

Minpunten Australie

  • geen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sydney (bezocht in april 2005)

Review geschreven door Nynke van der Ploeg op 30 oktober 2016

Sydney is een geweldig mooie stad met voor ieder wat. Vooral de botanical garden is mooi. Voor een korte trip vanuit Sydney kan ik echt de Blue Mountains aanraden. Ondertussen veel van de wereld gezien en deze staat nog steeds in mijn top drie

9,6
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Wandel eens door wat minder toeristische gebieden en ga daar onder het genot van een koffie met de locals praten
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Op Fraser Island (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Madelief Van de Ree op 28 oktober 2016

Een MUST SEE: Fraser Island met Lake McKenzie, Maheno Wreck, regenwouden, dingo's. Een eiland dat geen verharde wegen heeft. Ga op ontdekking en zie springende dolfijnen en walvissen. Geniet van dit bijzonder zandeiland. Het grootste zandeiland ter wereld.

Pluspunten Australie

  • vraag advies aan de locals
  • beeldschone natuurparken
  • Goede openbaar vervoers verbinding

Minpunten Australie

  • Niet goedkoop
  • Slechte internetverbinding
Ultieme tip: Neem een vlucht over het koraalrif achter Whitsunday Island.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Oostkust (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Anne Groen op 28 oktober 2016

De oostkust van Australië is fantastisch mooi en heel gemakkelijk om af te reizen als backpacker! Waarschijnlijk door de westerse cultuur en doordat (vooral de oostkust) al jaren ontzettend populair is onder een enorme hoeveelheid backpackers, heb ik zonder stress gereisd en mij altijd veilig gevoeld. Als je net zoals ik in oktober start, is het slim bovenaan bij Cairns te beginnen en dan naar beneden af te reizen richting Sydney en misschien wel door naar Melbourne. Zo ga je namelijk 'met het lekkere weer mee'. Rond kerst is het namelijk pas in het zuiden echt zomers weer. Het leuke van het reizen langs de oostkust vond ik dat je continue van het strandleven aan het genieten bent. Bovenin bij Cairns is het super tropisch. Slaap minimaal een nachtje in Cape Tribulation: een plek waar de jungle en oceaan samenkomen. Je kunt in een hutje in het 180 miljoen jaar oude regenwoud slapen en 's ochtends ontbijten op het strand met een kokosnoot. In de plaatsjes die hierna volgen kun je snorkelen of duiken in het Great Barrier Reef, skydiven voor een spotprijsje, rondrijden in een Barbie-auto op Magnetic Island, prachtige hikes maken, feesten in Airlie Beach, kamperen en rondrijden in een fourwheel drive op het strand van Fraser Island en shoppen en dolfijnen spotten in Noosa. Hierna bevind je je ineens weer in grotere steden met hoge gebouwen. 'Get lost' in de steden als Brisbane en Surfers Paradise. Mis je het groen al? Bezoek dan de mooie Botanical Gardens die elke grote stad in Australië heeft! En dan, als verassing nog voor het geweldige Sydney: Byron Bay! Niet te bevatten dat dit kleine, chille strandplaatsje vol hippies tussen de grotere steden ligt. Binnen enkele dagen loop je er geheid rond op blote voeten, dreads en een neuspiercing. Ik ben zo enthousiast dat ik teveel heb geschreven en m'n woorden bijna op zijn.. dus als je twijfelt, ga! Het was de beste tijd van mijn leven en zou als de kans zich voordoet ZO weer teruggaan en onder andere de westkust ontdekken!

Pluspunten Australie

  • Locals heel behulpzaam en vriendelijk
  • bijzondere dieren
  • geweldige natuur
  • veel te doen

Minpunten Australie

  • dodelijke dieren
  • grote afstanden
Ultieme tip: Op zondag is op het centraal station van Sydney de treinrit naar de Blue Mountains (meer dan twee uur rijden) maar twee dollar!!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Cruisin Fraser Island in the 4x4 (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Ans Noordam op 25 oktober 2016

Ik deed een driedaagse 4x4-Tour bij Pippies wat een super leuke organisatie was voor backpackers. Fraser was een geweldig zandeiland waar veel te zien en te beleven was. Voor de echte kampeerders is dit the-place-to-be!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • mooi weer
  • aardige locals
  • mooie stranden
Ultieme tip: Probeer altijd online of op Gumtree een shares ride te vinden zodat je met iemand mee kan liften of je zelf lifters mee kan nemen
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

I fell in love with...

Review geschreven door Ans Noordam op 25 oktober 2016

Ik werd verliefd op dit land, maar vond ook de liefde van mijn leven, een geweldige Australiër. Australië heeft alles, geweldige stranden, tropische regenwouden, droge woestijnen en mooie skigebieden.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • het weer
  • de natuur
  • geweldige surfkusten

Minpunten Australie

  • er zij bijna geen kroketten te vinden haha
Ultieme tip: Genoeg geld vooraf sparen zodat je niet te vroeg in geldnood zit, Australië is namelijk niet heel goedkoop.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

We genoten van de weidsheid, de rust, de ruimte en de geweldige natuur. (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Jeanet Zwart-Denkema op 21 oktober 2016

We hebben genoten van het landschap en de temperatuur. Het mooist zijn de gewone dagelijkse dingen als een bierstraatje met bier uit Europa. De vele onverwachte winkeltjes. Wij als Nederlanders probeerden een fietstochtje te maken maar vergaten dat het zo eindeloos groot en indrukwekkend is dat de wegen héél véél rechtdoor zijn!

Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Australië; veelzijdig fantastisch land! (bezocht in september 2015)

Review geschreven door M Schut op 20 oktober 2016

Op één van mijn eerste dagen in Australië maakte ik direct kennis met de overweldigende, prachtige en veelzijdige natuur van Australië in Daintree National Park. De geur, de geluiden, de kleuren, de bijzondere dieren en vegetatie maakte dat ik direct onder de indruk raakte van dit land. Gedurende de maand dat ik door het land reiste was ik in een soort van voortdurende ' high '! De natuur, de mensen, het weer, de relaxtheid en de prachtige steden; deze reis was het beste kado dat ik mezelf kon geven!

Pluspunten Australie

  • de locals
  • de steden
  • de natuur
Ultieme tip: The Ghan; neem die bijzondere trein die van Noord naar Zuid rijdt! De natuur en zijn veranderende kleuren trekt voorbij terwijl je kletst met Australiërs en nipt van je drankje.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Meest indrukwekkende land waar ik ooit geweest ben (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Floor de Groot op 20 oktober 2016

Ik ben in 2014 mijn familie die in Australië woont gaan bezoeken en ik vond het ge wel dig! Het is überhaupt al leuk om rond te gaan rijden. Je ziet eigenlijk overal wel mooie natuur. Ik vond de nationale parken echt heel mooi en bijzonder. Deze zou ik zeker gaan bezoeken. En daarnaast zou ik ook een kijkje nemen in een wijk van een grote stad die wat van de stad af ligt. Bijvoorbeeld een plaatsje langs het strand. Ik vond het erg leuk om te zien hoe de mensen daar wonen. Je zou ook aan locals kunnen vragen wat een mooie plek is om te bezoeken. Ik merkte dat de mensen in Australië erg vriendelijk zijn en ook erg enthousiast over hun buurt en het land. Zij zullen je dus goede tips kunnen geven.
In de buurt van Perth is een eiland genaamd Rottnest Island. Op dit eiland kan je een fietstocht doen en op deze wegen mogen geen auto's rijden. Ik vond dit echt een hele bijzondere en supermooie ervaring. Je fietst dan langs de mooiste stranden en ziet wilde dieren zoals bijvoorbeeld quokka's (dit zijn hele lieve beestjes). Ik vond het echt geweldig om over dit eiland te fietsen. We bleven maar enorm mooie natuur zien en daardoor hebben wij ons wel een paar uur vermaakt. Je kan ook een pauze nemen bij één van de mooie stranden of bij één van de leuke restaurantjes. Op dit eiland kan je ook overnachten. Ik raad het aan om zeker één dag naar dit eiland te gaan en hier rond te fietsen/kijken.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Aardige locals
  • mooie natuur
  • rustige stranden
  • verkoelende wind
  • lekker eten
  • nette steden
  • veel bijzonderheden
  • duidelijke borden
Ultieme tip: Ga een keer ontbijten bij een tentje waar veel Australiërs zitten. Zij gaan namelijk wel vaker uitgebreid ontbijten. Erg leuk om een keer te doen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onbeschrijfelijk (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Anne De Keijzer op 20 oktober 2016

Nooit verwacht t zelf te mogen ervaren om in dit land op vakantie te gaan. Natuur, stilte, wilde dieren, ontzettende vriendelijke mensen. Het gevoel is bijna niet op papier te zetten. Iedere plaats had het Wauw effect, de mensen waren overal vriendelijk, behulpzaam en niets was te veel zeker niet als ze wisten dat je uit Nederland kwam. Zo gingen we spontaan met een boot tripje mee na t winkelen, kwam de kapitein met zonnebrand aan zodat we ons konden insmeren omdat we er niet op gerekend hadden. Zoo lief. Mensen die routes maakten omdat we verkeerd gereden waren. Dit zijn enkele voorbeelden. Melbourne, Sydney, Alice Spring, Perth en alle andere kleinere plaatsen hadden iets speciaals en unieks. Zo ook alle accommodaties die ze voor ons geboekt hadden. Mooi, stijlvol, onverwachts en verrassend. Opera house, Flying Docters, Uluru te veel om op te noemen. Overal was t eten geweldig en betaalbaar. Terug gaan we zeker de vraag is alleen wanneer, maar dit land heeft een plekje in ons hart veroverd.

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Australie

  • vriendelijke mensen
  • betaalbaar
  • temperatuur
  • stranden.

Minpunten Australie

  • geen
Ultieme tip: Volg je hart en gevoel en sta open voor alle uitdagingen die t land te bieden heeft.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Uluru (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Simone Besseling op 19 oktober 2016

Ik vond Australië echt fantastisch. Uluru was een van de bijzonderste trips die ik gemaakt heb. Buiten onder de sterren slapen, een geweldig gezelschap, info over de aboriginals. Ga met groovy grapes, die hebben geweldige tourguides, ik ben van Alice Springs naar Adelaide gegaan. Hierdoor ook gestopt in Coober Pedy. De opaal capital van de wereld. Alles in the center is heel cultureel, spiritueel en buitengewoon prachtig. De oostkust ik ook prachtig en goed voor feesten. Melbourne is een fantastische stad en de Great Ocean Road is heel bijzonder.

Pluspunten Australie

  • Locals
  • Werk
  • Mooi
  • kust
  • backpackers

Minpunten Australie

  • duur
Ultieme tip: Neem een working holiday visum, Australië is zo groot. Rush dat niet, neem de tijd. Ik heb zoveel mensen ontmoet die echt teveel willen zien, en daardoor de echte parels missen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Australië (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Anouk Dagelet op 19 oktober 2016

Het is een prachtig land, de koala's en kangoeroe's zijn hartstikke mooie beesten. Ik zou aanraden om naar het Opera House te gaan. Ook is het leuk om over de Harbour Bridge te lopen, wat ik ook heb gedaan. Als je naar Canberra gaar zou ik naar het: Australian War Memorial gaan, een monument en museum over oorlog. De strandjes in Sydney die ik aanraad zijn: Manly Beach en Balmoral Beach. Hartstikke leuk en lekker weer. Je kan er ook goed heen met kleine kinderen

Pluspunten Australie

  • Iedereen is vriendelijk
  • Heel goed openbaar vervoer
  • er is heel veel te doen je verveelt je nooit

Minpunten Australie

  • Een duur land
  • De dode kangoeroes langs de weg
  • je moet altijd weer naar huis :(
Ultieme tip: Er zijn zoveel strandjes die leuker zijn dan het bekende Bondi Beach, gewoon naar verschillende strandjes gaan. Een andere tip is: ga lekker veel wandelen. Er is zoveel te zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sunrise in the Outback (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Karen Mellegers op 18 oktober 2016

Ontdek aan de oostkust de prachtige stranden, de mooie eilanden, het schitterende onderwaterleven. Slaap onder de sterren in The Outback, wandel in de rode aarde en geniet van de prachtige vergezichten. Maak de mooiste foto's van de zonsondergang en zonsopkomst bij Uluru en Kata Tutja. Ontdek de prachtige westkust en maak de mooiste wandeltochten in Karijini National Park. Laat je verleiden door de mooiste parels in Broome en leer de geschiedenis van de parelduikers. Ga zwemmen onder een waterval in Emma Gorge, stap in een helikopter en zie de Bungle Bungles vanuit de lucht. Leer de geschiedenis van de Aboriginals in Kakadu National Park. Spot de vele dieren op Kangaroo Island en vergeet de zuidkust van Australië niet met het prachtige Blue Lake en de beroemde Twelve Apostels. Eet heerlijke verse vis in Apollo Bay. Verdiep je culinair in Melbourne met de vele restaurantjes en sluit af in Sydney met een bezoek aan het beroemde Bondi Beach.

Minpunten Australie

  • duur
Ultieme tip: Slapen onder de sterren in een "swag". Een belevenis... Het beklimmen van Jim Jim Falls in Kakadu National Park in het droge seizoen en genieten van het uitzicht.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Op bezoek bij mijn broer in Sydney (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Sofie Heppenhuis op 17 oktober 2016

Sydney is een erg mooie stad. Wel erg groot! Plan voordat je gaat goed waar je naar toe wil, je kunt niet alles zien in een paar dagen. Ik ben verliefd op Bondi Beach! Alles daar is prachtig, het strand, het sfeertje, de restaurants!
Vergeet niet dat in Sydney het bijna overal verplicht is om netjes gekleed te gaan, hou hier rekening mee met het inpakken van je koffer!

8,9
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • relaxte sfeer

Minpunten Australie

  • ver weg
Ultieme tip: Royal Randwick, de paardenrace!!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers

Fantastisch eiland (bezocht in maart 2008)

Review geschreven door Karin Verhaaf-Geven op 17 oktober 2016

Met mijn vriendin Marian gingen we met een dagtrip mee naar dit fantastische eiland. We werden opgehaald bij onze camping waar we waren met ons Wicket campertje. Met een 4-wiel bus naar de boot. Aangekomen weer in de 4-wiel driver bus. Wat een ervaring is dat!! Crossen over het zand. Mooie rondleiding door zeer ervaren chauffeur. Mooie natuur en parelwitte stranden. Maar het toppunt was toch wel Lake Mckenzie!! Wat een prachtig helder water... zo mooi!! Zeker het bezoeken waard!!!

Pluspunten Australie

  • mooi
  • baar
Ultieme tip: Frasier Island is echt een aanrader! Dat zal je nooit meer vergeten!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ook je fototoestel meenemen als je gewoon gaat boodschappen doen (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Jan de Vries op 16 oktober 2016

In Tuncurry kun je de brug over lopen naar Forster en ondertussen kijken in het water. Daar zwemmen soms dolfijnen. Die kwamen wij tegen onderweg naar de supermarkt aan de overkant van de brug. Tuncurry betekent: plenty of fish. De brug is 631 meter lang, bestaande uit 47 voorgespannen overspanningen, en 13,5 meter breed met 376 voorgespannen betonnen balken. De brug is een van de langste voorgespannen betonnen bruggen in het zuidelijk halfrond en werd geopend in 1959.
Het is een drukke brug, want een belangrijke weg tussen de plaatsen Forster en Tuncurry. Vroeger moesten ze enorm omrijden. In de baai zwemmen soms dolfijnen of grote scholen stingrays. Wij hebben ervaren dat je altijd je fototoestel moet meenemen, ook tijdens het boodschappen doen. Je kunt namelijk zomaar een dolfijn tegenkomen!

8,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
6 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Veel natuur. afwisselend
  • kookaburras die je nergens anders ziet

Minpunten Australie

  • giftige spinnen en slangen
  • duur
Ultieme tip: Forster/Tuncurry
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Cania George National Park in Queensland is een must-see! (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Jan de Vries op 16 oktober 2016

Cania George National Park in Queensland ligt ongeveer vijfhonderd kilometer van Brisbane. Vanaf Gin Gin ga je richting Mount Perry het binnenland in, dwars door het nationale park. Je komt langs de Boolboonda-tunnel waar je met de camper doorheen kunt rijden en waar veel vleermuizen in de tunnel op het plafond zitten. Ook een bezoek waard. Door naar Moonford waar je vlakbij twee campings hebt. De Big4 is onze favoriet. Van daaruit kun je leuke wandelingen maken in de bergen en je maakt kans op het zien van de Rufius Bettongs.

8,4
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
6 Locals
7 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Veel natuur
  • veilig
  • goede wegen
  • veel supermarkten
  • veel campings

Minpunten Australie

  • duur
Ultieme tip: Cania George, Airlie Beach en Cairns
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Kijk ook eens naar andere soorten vervoer (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Hans Van Veen Vermeulen op 16 oktober 2016

We hadden met een tourbus en een internationaal gezelschap een tiendaagse reis (Tastes of Southern Australia) gemaakt van Sydney naar Adelaide. We wilde nog een weekje daarna Melbourne bezoeken. Je kon met het vliegtuig gaan. maar we vonden het wel een mooi idee om eens op een andere manier te reizen. Aangezien we geen rijbewijs hebben, kozen we voor de trein. We konden de treinreis al vanuit Nederland bespreken. We hoefden alleen een brochure aan te vragen en alles in Nederland al regelen en betalen. We hadden wel toen we in Adelaide waren uitgezocht waar we moesten opstappen. Je kon dat makkelijk met Google earth zoeken, en aan de hand daarvan hebben we een wandeling gemaakt naar het station om te kijken waar we moeten zijn voor het inchecken. Ik vond het handig om dat te weten. Het voorkomt stress op de dag van vertrek. De treinreis was een mooie ervaring omdat je nu ook kunt genieten van de omgeving waar de trein doorheen rijd. In Melbourne moesten we nog een klein stukje verder en kozen daar voor het openbaar vervoer. Wel eerst een OV-kaart gekocht die je kunt opladen. Je kunt deze ook voor het andere OV-vervoer gebruiken.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Gastvrij
  • behulpzaam
  • vriendelijk
  • Veelzijdige natuur / cultuur

Minpunten Australie

  • Soms te druk
  • Lange afstanden
  • Af en toe te warm
Ultieme tip: Ga eens rond de kerst naar Australië. Kan druk zijn maar is wel gezellig als je van kerst houdt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Dreams come true (bezocht in september 2011)

Review geschreven door Aranka Jaegers op 16 oktober 2016

Australië is met een woord waanzinnig. Mijn dromen zijn uitgekomen. Zes weken lang heb ik mijn ogen uitgegeken en meer dan 4500 foto's gemaakt. Van ruig landschap naar droge zandvlaktes, onwijs gaaf. Een echte levenservaring

Pluspunten Australie

  • prachtige natuur
  • vrijheid
  • rust.
Ultieme tip: Als je in de buurt bent moet je gaan kijken in de pub van Daily Waters. Een oude kroeg aangekleed met alles wat toeristen achtergelaten hebben. Super gaaf om te zien.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Australië 2012 (bezocht in oktober 2012)

Review geschreven door Sandra van Beers op 16 oktober 2016

Mijn droomreis is in 2012 eindelijk waar geworden. Een maand door Australië reizen.
Het land van de Aborigionals, natuur en heel veel bijzondere dieren. Mijn reis begon in sydney. Ik heb een hekel aan stedentrips maar mijn god... wat een geweldige stad! Een paar dagen de hop off-hop on bus genomen (tip) en alle highlights gezien zoals gesurft in Bondi en hier ook de mooie Coastal Walk gelopen en niet te vergeten Opera House! Zo ben ik naar het noorden gereist naar Cairns met vele stops. Byron Bay (erg gezellig)! Surfers paradise. Brisbane vond ik persoonlijk niet zo leuk... Kroombit Cattle Station, geweldige tijden op deze boerderij! Daarna ben ik naar Alice Springs gevlogen en natuurlijk Ayers Rock gezien. In een woord prachtig! Maar ook erg warm. In de avond in een "swag" geslapen onder de sterrenhemel. Zo door de Outback naar Darwin. Wat een geweldig land! Ook naar Lichtfield National Park geweest, Kings Canyon, en Ubirr (supervet). Deze reis zal ik nooit vergeten. Ben hier alleen heen gegaan maar je leert hier zo snel mensen kennen. Een ervaring voor het leven.

Pluspunten Australie

  • geweldige diverse natuur

Minpunten Australie

  • aborigionals vielen tegen
Ultieme tip: Slaap in een swag! Ga surfen! Geniet!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Australië (bezocht in januari 2009)

Review geschreven door Iris Timmermans op 16 oktober 2016

We waren in Australië in december/januari 2009/2010. Het is een mooi, groot en veelzijdig land. Ga vooral naar The Red Centre om de magische Uluru mee te maken (en de Olga's). Ook vind ik Tasmanië echt een aanrader! Moreton Island is ook echt super! En natuurlijk genieten van de onderwaterwereld. De bevolking is erg vriendelijk.

Ultieme tip: Moreton Island en Tasmanië!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers