Reviews Australië

Reviews Australie

9,2
9,4 Algemene ervaring
9,2 Beziens­waardigheden
8,8 Steden of plaatsen
9,2 Locals
8,9 Veilig
9,6 Natuur
9,3 Stranden
8,9 Klimaat
  • Aantal reviews: 633
  • Aantal waarderingen: 375

Shark Cage Diving in Port Lincoln, Australia. (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Angela Cuijpers - van der Meer op 20 november 2018

Super gave ervaring!! Je vaart een uur of 2/3 uit de kust opzoek naar de GREAT WHITE SHARK!! Eenmaal gevonden ga je in groepjes in de kooi. De haaien (bij ons 7) zwemmen onder, achter, voor je en je weet niet waar je moet kijken! Ongelofelijk!! En zo eng als dat die beesten eruit zien, en natuurlijk zijn, zo relaxed zijn ze als ze gewoon zwemmen. het zijn net vissen dan, niks engs aan.. Als je ooit naar Australie gaat, Spaar hiervoor, want het is meer dan het geld waard!!

9,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • vriendelijk
  • mooi
  • engels

Minpunten Australie

  • groot
  • ver weg
  • niet goedkoop
Ultieme tip: Blijf niet op 1 plek, en bereid je goed voor wat je wil zien. Het land is zo onwijs groot dat je nooit alles kunt zien.. dus bedenk voor jezelf wat je wil zien en plan dan je reis
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De ultieme rust, bewondering, natuur van West Australië. (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Harma Kruid op 19 november 2018

Een bijzondere reis door West-Australie gemaakt. In 5 weken tijd van Perth naar Darwin gereden in een 4wheel drive met zijn drieën. (Vanaf 8 juni 2018)Het eindeloze gevoel van vrijheid,de steeds afwisselende natuurlandschappen bewonderen en gigantisch mooie parken bekeken en beklommen. Kamperen in de outback onder de sterrenhemel, wat een avontuur!

Aanraders; Botanic Garden in Perth, eten in Perth bij Annalakshmi, Fremantle bezoek, Pinnacles, Mushroom baai, Shell beach, Cape Perron (tot het einde rijden) Coral Bay, kamperen bij Bullara station, snorkelen en zonsondergang bij Exmouth, Tunnel Creek en Windjana Gorge en Mini Palms Gorge! en Cathedral Gorge in Bungle Bungle, Gibb River Road(onverhard, maar de moeite waard)

Wat ons tegen viel;
Monkey Mia, zo georganiseerd.
Port Hedland, veel industrie.
De dorpen vonden wij niet al te gezellig, er is geen kern.

Positieve tips;
Je ruimt overal je eigen rommel weer op, c.q. neemt het mee.
De gigantische mooie, heldere sterrenhemel bewonderen.
Luisteren naar de vogels die jou 'smorgens wakker maken.

Minder positieve tips;
Het is er vroeg donker, rond 18.00 uur!
Eten,drinken,drank, sigaretten zijn prijzig!

Praktisch;

Zorg dat je overal genoeg water, benzine, zonnebrand, eten, koelbox, hoed/pet, wandelschoenen (muziek) bij je hebt.
Zorg dat je warme EN luchtige kleding bij je hebt. Het kan er behoorlijk koud zijn in juni.
Neem totaal geen etenswaren o.i.d. mee naar Australië! Echt verboden.

Pluspunten Australie

  • natuurschoon
  • rust
  • weinig toeristen

Minpunten Australie

  • grote afstanden
  • dezelfde weg weer terug moeten om verder te kunnen
  • prijzig
Ultieme tip: Zorg dat je geen haast hebt en verwonder je.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

onbeschijflijke ervaring (bezocht in maart 2012)

Review geschreven door Ineke Korver op 19 november 2018

Een reis gemaakt met een internationaal gezelschap met AAT Kings van Adelaide naar Uluru (Ayers Rock), vele hoogtepunten gezien, waarvan de opaalmijnen, Alice Springs, Kings Canyon, Ayers Rock en de Olga's.

Pluspunten Australie

  • de verscheidenheid
  • het klimaat
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Aussie (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Marit Simonetti op 19 november 2018

Australië was de meest toffe ervaring! Super mooie natuur en waanzinnige trips/activiteiten gedaan! Zelfs in hun winter is de temperatuur goed te doen. Alles gereisd met de auto, wat ook zeer aangenaam en gemakkelijk is. Zeer aan te raden!

Roadtrip oostkust Australia (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Annemieke Augustus op 19 november 2018

In maart 2018 ben ik samen met een reisgenoot een maand door Australië gereisd. We kwamen aan in Brisbane en vertrokken per huurauto naar Sydney. In Sydney zijn we bijna een week gebleven om vervolgens per huurauto naar Melbourne te rijden.
Vooraf hadden wij zowel de huurauto's gereserveerd (zo kom je in Aussie niet voor verrassingen te staan), als de verblijfsplaatsen tot en met Sydney. Dit gaf ons in Aussie wat vrijheid, maar ook een duidelijk reisdoel. We wisten precies hoe lang we ergens konden blijven en hoeveel km we per dag wilden afleggen.
Wat vooral is bijgebleven is dat iedereen Australië en haar steden heel anders ervaart. Zo vonden wij Sydney echt fantastisch; veel te zien, veel te doen, veel mogelijkheden om rond de stad van alles te ondernemen, lekker eten, relaxte mensen en fijne brouwerijen. Andere mensen zweren bij Brisbane of juist bij Melbourne. Ik vond Brisbane wat saai kwam mogelijkheden en veel minder relaxt. Melbourne was vooral fantastisch vanwege Albert Park en de Grand Prix. Max Verstappen zien rijden en wij zaten op 400m van het circuit af.
Maar naast de steden is de natuur de grootste 'wow'-factor. Prachtig! Als je veel kilometers maakt zie je de natuur vaak veranderen. Van groen, naar geel en dor. Watervallen, de oceaan, lange stranden, diverse vogels (roofvogels), kangeroes en koala's. Anders verwacht schijnt niet altijd de zon en als het regent komt het ook met bakken uit de hemel!
Het advies: plan je reis (zover je die wilt plannen en waar jij je prettig bij voelt), laat ruimte voor verrassingen en onverwachte ontmoetingen/verblijfsplaatsen en neem de tijd! Niet elke dag honderden kilometers afleggen, maar vaak stoppen en de mogelijkheid hebben om onderweg alles in je op te nemen!

Pluspunten Australie

  • Betaalbare verblijfsplaatsen (airbnb)
  • prachtige natuur
  • aardige locals

Minpunten Australie

  • alles ligt ver uit elkaar
  • industriesteden
Ultieme tip: Hou je van craftbier? De wijk Marickville bij Sydney is de tip. Op drie kilometer van elkaar af zitten 9 (!) brouwerijen. BlackFont is de absolute nr. 1; alleen op vrijdag open.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Perfect (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Eliza Everts op 19 november 2018

Het meest mooie land. Door zijn uitgestrekte outback en dichte rainforest is dit toch wel een droomplek. Met het niet te missen great barrier reef dat vanuit de ruimte zelfs spectaculair genoemd mag worden.

Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ongekende schoonheid van de outback (bezocht in november 2012)

Review geschreven door Joyce van Dijk op 18 november 2018

Australia is een heel divers land. Het heeft voor elk wat wils, van outback, naar parelwitte stranden, van regenwouden tot de Great Ocean Road. De mensen zijn gemoedelijk en het land is rijk aan de oudste cultuur ter wereld, de Aboriginal Cultuur. De outback van centraal Australia is ongerept en zeker de moeite waard om te bezoeken. Alice Springs is de gateway naar Ayers Rock, de meest heilige plek voor de lokale Aboriginal bevolking. In Alice Springs kunt u vele mooie plekken bezichtigen, met oeroude natuur en Aboriginal rotstekeningen. Het is echt een parel in de outback.

Ultieme tip: Vooral de outback bezoeken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Voor herhaling vatbaar (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Willem Jan van Dijken op 18 november 2018

Mijn vrouw is na 23 jaar eindelijk weer eens naar Australië geweest. Voor mij is was dit de eerste keer. Eerst zijn we een week in het zuidwesten geweest (Nannup) bij haar zus, toen een week naar het altijd bruisende Sydney om daarna nog een week op Magnetic te verblijven voor de kust van Townesville. Het was een heel avontuur, zeker met een rolstoel, maar Australië is een geweldig land met fantastische mensen.

Ultieme tip: Magnetic Island en Margareth River
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Westkust liefhebber (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Ada Wubs op 18 november 2018

De westkust van Australie is een geweldige beleving om te bezoeken. Van het zuiden tot het noorden totaal verschillende landschappen, zeer vriendelijke mensen en een heerlijk klimaat. Vooral in de periode dat wij er waren. Het hoogtepunt was toch wel de Margaret River gebied.

Pluspunten Australie

  • het klimaat is heerlijk
  • maar blijf goed smeren met zonnebrandcreme met een hoge factor

Minpunten Australie

  • hou rekening met een ruim budget
Ultieme tip: Ga beslist niet rijden als het donker is!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Adembenemd mooi alice springs (bezocht in november 2012)

Review geschreven door Ilone Janga van dijk op 18 november 2018

Wat is het daar mooi wat een adembenemende natuur in Alice springs.. ik ben daar heen geweest omdat mijn zusje er woonde. Maar ik snap heel goed waarom backpackers daar heen gaan. Ik raad dan iedereen aan die naar Australië te gaan om ook naar central Australië te gaan

Pluspunten Australie

  • prachtige natuur
  • mooie Mensen

Minpunten Australie

  • wel duur de boodschappen in Alice springs
Ultieme tip: Ga naar palmvalley in central Australië... zo mooi daar maar dan heb je wel een 4 Wheel drive nodig.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Natuurliefhebbers

Victoria, daar vind je alles (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Claire Lovern op 18 november 2018

Tijdens een stage in Australië ben ik in Melbourne gebleven. Melbourne is echt een toffe stad. Het is druk en is echt the place to be als je van lekker eten, koffie en chocola houdt! Als je daar bent dan zijn er een aantal tentjes die je moet bezoeken.
1) Milk the Cow, waarom we deze concept nog niet in Nederland hebben is gek. Hier krijg je een kaasplank met een passend wijn, bier, whiskey of een andere sterk drank, of kan je van een lekkere kaasfondue genieten.
2) Mörk cafe. Let op, het is altijd druk dus je zal vast in een rij moeten staan om naar binnen te gaan. Ja een rij voor en warme chocolade cafe... het is het echt waard. De meest beroemde warme chocola is de "campfire hot chocolate". Ik zal de verassing niet verpesten, maar het is het echt waard
3) Koko black, ook weer een chocolade cafe. Hier kan je ook bonbons apart bij bestellen of een plankje met 3 verschillende warme chocolade en een passend bonbon
Elke straat heeft een lekkere cafe of restaurant dus lekker eten zal je makkelijk vinden! Richting St. Kilda kan je ook op bepaalde momenten van het jaar penguins zien (gratis). En daar in de buurt kan je ook lekker vis eten. In de wintermaanden is er een etensfestival in de Victoria markt in de avond.

Buiten de stad is er ook voldoende te zien. Ik heb een fiets gekocht voor ongeveer €60/70 en daarmee veel buiten de stad kunnen zien. Buiten de spits mag je gratis je fiets meenemen. Als je van watersporten houden dan kan je richting Rye gaan. Als je van hiken houdt, kan je gemakkelijk naar Warburton (een heerlijke rustige dorpje beroemd voor bakken) wat een stuk rustiger is dan Mt. Bulmer. Ook een aanrader in de andere richting voor hiken is Dunkeld. Een dorpje met 300 inwoners die super vriendelijk zijn en heel veel kangoeroes! Als je van trail running houdt zijn er vaak in Dunkeld en de Grampians trail runs gevolgd door een etentje waar je gemakkelijk bij een groep kan aansluiten!

Pluspunten Australie

  • aardig mensen
  • veel te doen
  • kangoeroes

Minpunten Australie

  • duur
Ultieme tip: Gebruik Air bnb! Het is vaak goedkoper dan een hostel en het is veel fijner en gezelliger!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bijzondere reis (bezocht in november 2012)

Review geschreven door Ilone Janga van dijk op 18 november 2018

Ik heb echt waar nog nooit zo'n adembenemde reis meegemaakt in mijn leven... ik snap nou waarom mensen hun hart verliezen in Australië. Ook ik heb mijn hart verloren aan het land❤of je nu in de steden bent of aan het strand of centraal Australië.. alles is even prachtig.... Zo blij dat ik deze reus heb mogen maken

Pluspunten Australie

  • aardige Mensen
  • Mooi gebouwen
  • , overal waar je bent is het prachtig

Minpunten Australie

  • Veel regels
  • sommige dingen duur zijn zeker in Alice springs
Ultieme tip: Ga als je de kans krijgt om met een luchtballon van de zonsopgang te genieten van Alice springs.... geweldige aanrader
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Natuurliefhebbers

Dream come true! (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Jolanda Donley op 18 november 2018

Al vanaf jongs af aan stind Australie opnde verlanglijst. In 2010 ontmoette ik Hilde uit Sydney tijdens de qandeltocht naar Santiago de Compostella en we klikten direct.. Toen ook mn nichtje met haar gezin naar DownUnder vertok , kon een bezoek niet lang op zich laten wachten. Australie was alles wat ik me bedacht had. Wijdse landschappen, prachtige natuur, gezellige steden maar bovenal vriendelijjke mensen die je gastvrij en met open armen ontvangen. Ik zou er zo gaan wonen ware het niet dat ik noet meer in aanmerkingen kom voor de 'meest gezochte beroepen' Ik ben "te oud" .Ach ja. Dan maar zoveel mogelijk er naar toe reizen en op.die manier het land verkennen. Australie heeft mn hart gestolen !

Pluspunten Australie

  • Super lieve mensen
  • gastvrij
Ultieme tip: Zowel Sydney als Perth zijn gewelsige steden met vele bezienawaardigheden Maar bezoek vooral de Blue Mountains! Een geweldig natuurlandschap!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

test twt (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Sander Hof op 18 november 2018

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet. Quisque rutrum. Aenean imperdiet. Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies nisi. Nam eget dui. Etiam rhoncus. Maecenas tempus, tellus eget condimentum rhoncus, sem quam semper libero, sit amet adipiscing sem neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, luctus pulvinar, hendrerit id, lorem. Maecenas nec odio et ante tincidunt tempus. Donec vitae sapien ut libero venenatis faucibus. Nullam quis ante. Etiam sit amet orci eget eros faucibus tincidunt. Duis leo. Sed fringilla mauris sit amet nibh. Donec sodales sagittis magna. Sed consequat, leo eget bibendum sodales, augue velit cursus nunc,

Ultieme tip: Lorem ipsum dolor sit a
Aangeraden voor: Gezinnen, Natuurliefhebbers

Adembenemend (bezocht in november 2012)

Review geschreven door Joyce van Dijk op 18 november 2018

Australië is een enorm mooi en groot land met veel bezienswaardigheden voor ieders wat wil. Van koraalriffen tot regenwoud, van Outback tot de Great Barrier reef. Ik heb 12 jaar in Centraal Australië gewoond, in Alice Springs. Wat ik zo mooi vond van deze omgeving was de ongerepte natuur en de outback. En je kunt er echt alleen zijn, je wandelt 10 minuten het dorp uit en je staat in de middle of nowhere. De sterrenhemel is amazing, Elke nacht kun je de melkweg zien en een hele hoop vallende sterren. 500 km verderop is Ayers Rock (Uluru) en de Olgas (Kata Tjuta). Alice Springs is gelegen in het geologiche center van Australia. Ze noemen het ook wel the red centre. Wat ik verder nog zo leuk vind aan Alice Springs is de lokale bevolking. De mensen zijn gemoedelijk en behulpzaam. Ik ben terug moeten verhuizen naar Nederland vanwege familieomstandigheden maar anders was ik er blijven wonen. Niets gaat boven de outback. De vergezichten, honderden kilometers van niks. De aardige mensen de woeste natuur. Kom maar eens kijken in Alice Springs en bezoek Ayers Rock en de lokale aborigials en hun galleries.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Smeer je goed in de zon brandt fel daar. Bezoek aboriginal galleries en leer over de cultuur.
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het land van ongekende schoonheid (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Joyce van Dijk op 18 november 2018

Ik heb 12 jaar in Australië gewoond in Alice Springs in centraal Australië. Dit dorp is erg afgelegen van de buitenwereld. 1350 km van Darwin en 1300 km van Adelaide. Ik heb er al die 12 jaar met enorm veel plezier gewoond en gewerkt. De mensen zijn erg laidback, de aboriginal cultuur heerst daar nog heel erg en de natuur is adembenemend. 500 km verderop ligt de iconishe Uluru (Ayers Rock) de meest heilige plek voor de Aboriginals. Australië is de ultime vakantie bestemming het heeft voor ieders wat wils. Van woestijn tot koraalriffen, van watervallen tot witte stranden. In 12 jaar heb ik nog steeds niet alles gezien. Ik zou heel graag weer eens terug gaan om Kakadu te bezoeken, in de top end, dat staat zeker op mijn bucket list.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
6 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Alles
  • de mensen zijn super vriendelijk
  • het land is mooi
  • het weer is er altijd goed.

Minpunten Australie

  • te ver weg
Ultieme tip: Smeer je in met zonnebrandcrème, neem veel geld mee en een paar goeie schoenen want er is veel te zien.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

5 weken in het land waar we verliefd op werden (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Meefa Hogenes op 18 november 2018

Australië was voor ons de derde stop op onze reis van 5 maanden. Uiteindelijk werd het onze favoriete bestemming. Australië was één groot avontuur! We huurden een campervan voor 5 weken en zijn toen van Cairns naar Sydney gereden. Onderweg hebben we geslapen op de meest mooie campings, midden in de jungle of met uitkijk op zee. Wat ons opviel aan Australië was niet alleen de prachtige natuur en alle bijzondere dieren, alles is er bijzonder schoon en de mensen zijn ontzettend behulpzaam en aardig. Overal staan gratis barbies (bbq) op de mooiste locaties. Zo hebben we een avond staan barbequen op een uitkijkpunt waarbij er overal kangoeroes om ons heen hopten en er voor ons elke keer walvissen uit de zee sprongen. Heel bijzonder. Wat wij zouden aanraden? Huur een campervan! Je hebt ze in alle soorten en maten. Met een campervan ervaar je ultieme vrijheid en krijg je zoveel meer van de prachtige natuur mee. Zo sta je s' ochtends een koffie te maken terwijl er een kangoeroe voorbij hopt en zie je s avonds opeens allerlei vliegende honden uit de bomen wegvliegen, of zoals in ons geval, ineens een python voorbij kruipen terwijl je hout zoekt voor je kampvuur! Van Noord naar Zuid zijn dit onze tips: Cape Tribulation en Daintree rainforest (slaap een nacht in de jungle en ga op zoek naar krokodillen), Duik/snorkel bij het Great Barrier Reef, ga een weekendje naar Magnetic Island om koalas in het wild te bewonderen, ga duiken bij de SS Yongala (nr 1 wrakduik ter wereld), bezoek de Whitsundays voor het mooiste strand wat je ooit hebt gezien, cruise met je 4WD over het strand, spot een dingo en kampeer op het strand op Fraser Island, bezoek Steve Irwins Australia Zoo, hop langs Brisbane voor het comfort van de stad en ga surfen langs de Gold Coast . Bezoek Sprinbrook NP, spot walvissen bij Byron Bay, duik met haaien bij Fish Rock Cave, bezoek Blue Mountains national park en ga op zoek naar glowworms en eindig in het prachtige Sydney!

Pluspunten Australie

  • Aardige locals
  • schoon
  • prachtige natuur
  • bijzondere dieren
  • veilig

Minpunten Australie

  • Het eten
Ultieme tip: Duiken bij Fish Rock Cave (South West Rocks). Als je een gecertificeerde duiker bent moet je hierheen gaan! Het is de mooiste duik die wij ooit hebben gedaan, zie foto. Met haaien!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Bijzonder mooi land (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Maddy Tillart op 16 november 2018

Al hoe wel de meeste backpackers er voor kiezen om naar de Oost kust af te reizen, zijn wij naar de West kust gegaan. 5600 km rijden in een camper wat een vrij gevoel. Helemaal als je soms dagen niemand tegen komt op de weg. Van kangoeroes tot krokodillen, en van de mooiste afgelegen stranden tot aan leuke drukke steden. Australië heeft het allemaal. Een van de hoogte punten is toch wel het Karijni Park, slapen in de outback onder de vallende sterren, en in de ochtend als de zon op komt een frisse duik nemen bij de waterval, waar je slaap matje zowat naast ligt.

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • de mensen
  • de sfeer
  • de natuur

Minpunten Australie

  • het lange reizen
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

In een woord: fantastisch! (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Gerjanne van Egdom op 15 november 2018

Een jaar gewoond en gereisd. Wat een fantastisch land. Alles gezien van Cairns tot Perth en het binnenland. Zoveel verschillende soorten plekken, echt de moeite waard om een tijdje heen te gaan, kan het iedereen aanraden.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • prachtig landschap
  • lieve mensen
  • geweldige dieren

Minpunten Australie

  • duur
Ultieme tip: Als je de tijd hebt: cross the nullarbor!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Best time of my life (bezocht in januari 2008)

Review geschreven door Judith Van De Ven op 15 november 2018

In 2008 vertrok ik richting Australië op een working holiday visum. Eindelijk een droom die uitkwam!! Een jaar lang reizen, werken, chillen en genieten in dat mooie land zo ver weg! Nooit gedacht dat zodra ik geland was, me er zo thuis zou voelen.. alsof ik thuis kwam. Dat jaar is voorbij gevlogen met een heleboel ups maar ook downs. Maar een ernstig auto ongeluk maakte geen eind aan de liefde voor dit immens mooie en indrukwekkende land. Australië hoort bij mij, zit in mijn hart en tovert een glimlach op mijn gezicht zodra ik eraan denk of over praat. De ultieme droom is om na 5x naar Australië te zijn geweest me er te kunnen vestigen.. want waarom zou je niet wonen in het land waar je volledig jezelf kunt zijn en intens gelukkig bent. Hopelijk komt deze droom nog ooit uit ♡

Pluspunten Australie

  • mooie natuur
  • vriendelijke mensen
  • fijn klimaat
  • makkelijk te reizen
  • veelzijdig
  • vrijheid
Ultieme tip: Mijn ultieme tip om is zelf met een auto op pad gaan. Luister naar verhalen van andere reizigers en go with the flow
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Noosa (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Angela Severs op 15 november 2018

Noosa was een verrassing tijdens onze reis door Oost-Australië in juli. Het was warmer dan we verwacht hadden (25 graden) en we hebben walvissen zelfs gezien vanaf het strand. Alleen koala's, die hier in het wild leven, hebben we niet kunnen spotten.

Port Douglas (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Angela Severs op 15 november 2018

Als je naar Cairns gaat, kun je het beste verblijven in Port Douglas. Gezellig plaatsje, mooie uitvalsbasis voor het Great Barrier Reef en je zit ook zo in het tropisch regenwoud van Daintree en Cape Tribulation. Tip voor gezinnen: daar kun je zippen.

Aangeraden voor: Gezinnen

Verrassend Oost-Australië (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Angela Severs op 15 november 2018

Van fietsen in Sydney tot kanoën tussen dolfijnen en met zicht op walvissen in Noosa en van duiken en snorkelen in Port Douglas tot zippen in het tropische regenwoud in Cape Tribulation: Oost-Australië is verrassend veelzijdig.

Ultieme tip: Ga in onze zomer, dan is het heerlijk rustig in Australië en lekker weer om actief te zijn (20-25 graden).

Roadtrip (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Anne Meesters op 14 november 2018

Ontzettend mooi land. We zijn begonnen in Darwin en naar Alice Springs gereden via de parken. Daar een leuke trip gedaan naar de Uluru. Toen gevlogen naar Cairns, waar we natuurlijk hebben gedoken in the great barrier reef, heel erg bijzonder. De hele oostkust gereden (ook deels de binnenlanden waar we mooie watervallen zagen) en naar Melbourne. Vanaf Melbourne de boot naar Tasmanië, wat is dat mooi en zo anders! De great ocean road naar Adelaide, vlucht naar Port Hedland om naar Karijini national park te gaan en toen vanaf Perth nog een stuk westkust. Zelfs meerdere maanden rondreizen is niet genoeg in dit prachtige land!

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Mooie natuur
  • vriendelijke mensen
  • goed zelf te doen met de auto

Minpunten Australie

  • Duur levensonderhoud
Ultieme tip: Tasmanië is echt de moeite waard
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Australie, een onbeschrijfbaar mooi land (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Maaike Hommenga op 13 november 2018

Australië, het land met de meest veelzijdige natuur, vriendelijke en behulpzame mensen en afwisselende seizoenen en temperaturen. De grote steden hebben op verschillende plekken parken waar mensen kunnen samen komen en The Barbie aan kunnen steken. Mensen ruimen hun rommel netjes op, waardoor de omgeving overal netjes is.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • vriendelijke en behulpzame mensen
  • Indrukwekkende natuur
  • mooie en rustige plekken in de steden
Ultieme tip: De nationalparken zijn allemaal weer anders. Verschillende dieren, andere bomen en verschillende klimaten. Allemaal zijn ze aan te raden om te bezoeken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Backpacken Australië (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Alicia Heij op 13 november 2018

Sydney is een hele mooie stad waar veel te beleven is. Van het beklimmen van de brug, de beachwalk, de zoo, het operahouse tot aan vele leuke kroegen en eettentjes. Van daaruit ben ik naar Cairns gereisd, via Hunter valley, Brisbane, Noosa, Tulley enz. Het is overal prachtig en doordat Australië zo groot is is het nergens te druk. Van surfen en wij proeverijen, zwemmen met dolfijnen tot aan parachutespringen alles is mogelijk in dit mooie land.
Voor de echte natuurliefhebber is er Tasmanie. Een heel eiland vol prachtig ongerepte natuur. Al met al een prachtig land waar voor ieder wat wils is.

9,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Prachtig land
  • Aardige locals

Minpunten Australie

  • Behoorlijk prijzig
Ultieme tip: Fraaier island is echt prachtig. Een eiland waar nog natuurlijke bronnen zijn en veel wildleven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Pebbles beach (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Janet Hager op 13 november 2018

Fantastische vakantie gehad. In 6 weken tijd in een camper van the great barrier reef naar de the great ocean road. Zoveel moois gezien. In 1 woord geweldig. Deze vakantie komt eigenlijk dagelijks ter sprake. Morgen is het al een jaar geleden dat we naar Cairns zijn vertrokken maar het voelt nog maar zo kort geleden. We gaan zeker terug. De foto is gemaakt bij Pebbles beach. Geweldige plek met heel veel kangaroos. Deze selfie vond ik gewoon te grappig door de manier waarop hij naar mijn camera keek.

Ultieme tip: Neem de tijd en plan de route niet teveel vooraf. Zo fijn als je ineens met je camper op een geweldige plek komt en spontaan kan beslissen om daar wat langer te blijven.

Down under (bezocht in november 2012)

Review geschreven door Alice Bos op 12 november 2018

Is een paar jaar geleden maar zit er nog vol van... Super cool.Relaxed zeer vriendelijke mensen.Prima tours vooral de snorkel duik tours. Heerlijk eten (best vis ) Ik ben niet zo'n vis eter maar daar smaakt het echt naar vis. Als je gaat doe gelijk een 6 weeks tour en geniet gewoon van de openheid van de mensen, het heerlijk eten en niet vergeten surfs up..

Pluspunten Australie

  • Locals
  • uitleg tours
  • vrijheid

Minpunten Australie

  • Buiten vakantie reizen
  • oppassen met open vuur
  • douane regels goed lezen.
Ultieme tip: Goed plannen haal zo veel mogelijk uit je reis.Alle mooist was Green Island QLD en the great barrier reef.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sydney Harbor bridge: geweldige ervaring (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Mildred Sediqui op 12 november 2018

Australie is een prachtig land. Heel veel ruimte, natuur, vriendelijke mensen , schone openbare toiletten, veel bezienswaardigheden, goeie restaurants en hotels waarbij het personeel vriendelijk en behulpzaam is.

Pluspunten Australie

  • bevolking is vriendelijk
Ultieme tip: Wil je Sydney op een snelle manier verkennen, maak gebruik van een Uber taxi
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Australië (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Tom van Irsel op 12 november 2018

Australië is een erg veelzijdig land, zowel cultuur als natuur. Het land is ongelooflijk groot en uitgestrekt waardoor je soms lang onderweg bent wanneer je rondreist. Met name langs de oostkust zijn er gelukkig erg veel bijzondere plekken zoals Byron Bay, Whitsunday islands, Magnetic island, Fraser island, great barrier reef etc. die echt het bezoeken waard zijn! Hierdoor kun je de reis wat makkelijker in "stukjes" opdelen. Het land heeft een unieke flora en fauna die soms adembenemend kan zijn. Als je van wandelen houdt zijn er talloze wandelroutes die je vaak ook de minder toeristische (maar zeker de moeite waard) dingen laten zien. Denk er wel aan dat je goede wandelschoenen meeneemt en altijd voldoende water bij je hebt.

8,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • behulpzame mensen
  • fijne sfeer

Minpunten Australie

  • lange afstanden
  • duur
Ultieme tip: Blijf niet op één bestemming maar probeer zo veel mogelijk van het land te zien! soms is het zo dat je binnen een paar uur al een geheel ander landschap in rijdt.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Jaar backpacken (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Olga Bruijniks op 12 november 2018

Geweldig jaar gehad down under. Maandenlange roadtrips afwisselen met baantjes op boerderijen in de middle of nowhere. Australia heeft alles: stranden, bossen, ruimte, woestijnen, zoutvlakten en nie te vergeten hippe steden.

Pluspunten Australie

  • relaxte mensen
  • veel reizigers
  • mooie natuur
Ultieme tip: Bezoek de Whitsundays!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Sydney (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Shanine Roosingh op 12 november 2018

Een leuke stad waar veel te doen is. Zo gaaf om hier te staan zelfs met oud en nieuw. Je kunt naar de stranden, dierentuin, hike in de blue mountain. Ik heb hier 6 nachten geslapen en ik raad het iedereen aan.

Ultieme tip: -ga naar de blue mountain - zwemmen op bondi beach
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

No worries (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Sylvia Roest op 12 november 2018

Het land van de warme zon, de ruimte, de vriendelijke bevolking, de schattige onbekende dieren, de schitterende en zeer diverse natuur met rode rotsen en rode zand, weelderige oerwoud, mooie baaien waar je kan surfen, met het grootste koraal reef waar je kan snorkelen, bergen waar je kan skiën, wijngaarden, etc. Een paradijs aan de andere kant van de aarde.

Pluspunten Australie

  • aangenaam klimaat
  • vriendelijke bevolking
  • schitterende natuur

Minpunten Australie

  • ver weg
  • dure reis
  • geen oude cultuur
Ultieme tip: Kamperen bij Uluru, een avontuur om nooit meer te vergeten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Veelzijdig Victoria (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Saskia Visser op 11 november 2018

De kleinste staat van Australië en een veelzijdige staat. Je kunt er genieten van mooie wijngaarden, de historie, het natuurschoon, van sport en heel veel kunst.
Phillip Island, Yarra Valley, Grampians, Silo Art Trail, Great Ocean Road, Bendigo, zijn zo maar een paar plaatsen die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • vriendelijke mensen
  • schoon
  • ruime wegen
Ultieme tip: Silo Art Trail is ca. 3.5 uur rijden van Melbourne. Kijk voor meer informatie op Facebook of website
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een maand naar Australië geweest om mijn familie te bezoeken. (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Ramona Eschendaal op 11 november 2018

Ben samen met mijn vriend en dochter naar Australië geweest. Ben er zelf geboren en heb er mijn familie bezocht. Melbourne is een geweldige stad om te bezoeken. Een wereldstad! Tevens hebben we een auto gehuurd om de Great oceaan road te rijden. Dit is een trip die ik iedereen die naar Australië gaat aanraad. We hebben daar ook een helikoptervlucht gemaakt om de 12 apostelen te zien. Wat een ervaring. Zou er heel graag weer heen willen omdat het zo'n mooi land is met een verscheidenheid aan natuur.

9,4
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Als je de great ocean road rijd zou ik zeker een helikoptervlucht boeken om de 12 apostelen te bekijken
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Australia (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Anne Fleur Prak op 11 november 2018

Ik was eerst nogal sceptisch om naar Australië te gaan, omdat ik vreesde dat de cultuur te Europees zou lijken. Maar ik had een bruiloft van een goede vriendin van mij in Sydney, dus toch gekozen om die reis te boeken. En Australië heeft echt alles overtroffen van wat ik er ooit van had durven dromen. De Great Ocean Road is echt prachtig en verbazingwekkend mooi! Een mooie hike door the Grampians was het toetje van de eerste reisetappe. Daarna met een kleine tour, van Groovy Grape, de Outback in gereisd tot aan Alice Springs. En hier vind je echt weer de pure schoonheid van de natuur terug. Slapen onder de sterrenhemel in je swag, het uitgestrekte landschap, het mooie schouwspel van de zon. Australie geeft je het gevoel wat je eigenlijk niet goed kan omschrijven als je er niet geweest bent. Ik heb dan geen seconde spijt gehad van het feit dat ik deze reis gemaakt heb!

Pluspunten Australie

  • locals
  • natuur
  • Outback
  • Great Ocean Road
  • The Grampians
  • West McDonnel Ranges

Minpunten Australie

  • Drukte in grote steden
  • Hoeveelheid toeristen in grote steden
  • Geen schone lucht in grote steden
Ultieme tip: Ga de Outback in! Deze natuur vind je echt nergens anders ter wereld.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

familie bezoek (bezocht in maart 2008)

Review geschreven door Lydia Roeven op 11 november 2018

Er zijn zoveel mooie plekken en ik heb de helft nog niet eens gezien. Ik ben bij mijn broer geweest in kawana waters. Noosa is een mooie plaats. Sydney en Brisbane. Je kan skiën en zonnen in 1 land. er is van alles wat te doen.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • heel behulpzaam
  • no worries mate
Ultieme tip: Greyhound bus. Harvestwork. Je kan skiën en zonnen in 1 land. er is van alles wat te doen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

once in a lifetime (bezocht in oktober 2011)

Review geschreven door Golande Janssens op 11 november 2018

once in a lifetime, dachten we, inmiddels gaan we voor de derde keer naar het prachtige Australie! 2011/2015/2019
Wat een parel is dat aan ongerepte natuur en natuurlijk de bruisende steden, zoals Sydney, Melbourne, waar ik het voorecht had om de chef koks van master chef australia te ontmoeten, Perth, Adelaide, Gairns, bleu mountains en het rode hart , lizard island.
uren dwalen langs mooie stranden ,Great ocean road, regenwoud, rode rotsformaties, canyons, nationale parken, rivieren, gibb river road,
walvissen in Jervis bay, zwemmen met de walvishaai en natuurlijk de aboriginal cultuur!!
Zonder meer te veel om op te noemen en wat hebben we genoten van dit alles en in het bijzonder van de bevolking die zo ontzettend aardig is. Ik zou er wel willen wonen.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • veelzijdigheid

Minpunten Australie

  • ange afstanden
Ultieme tip: ga in het juiste seizoen, dit maakt je reis de moeite waard
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vijf weken Australië (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Daan van der Burg op 11 november 2018

We zijn vijf weken in Australië geweest, een week in Darwin en in vier weken vanuit Brisbane naar Cairns getrokken per huurauto. Het was een onvergetelijke reis, met te veel hoogtepunten om op te noemen. Maar het ontmoeten van walvissen, het zeilen en snorkelen bij - en vliegen over - het Barrier Reef en de prachtige verlaten baaien en stranden sprongen er toch wel uit. Wij werden overigens ook zeer positief verrast door de stad Darwin. We hebben een volle week een appartement gehad in het centrum. Veel leuke restaurantjes, iedere avond muziek en heel veel te doen in en om de stad. Ook Palm Cove vlakbij Cairns in Queensland was een heerlijke uitvalsbasis.

9,6
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Vriendelijke mensen
  • Prachtige natuur
  • Prettig en veilig land om individueel te bereizen

Minpunten Australie

  • Geen
Ultieme tip: Neem de tijd om even in het land te 'wonen' en geniet van de dingen die zomaar op je pad komen als je net wat andere keuzes maakt. Laat de reisgids niet altijd leidend zijn.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

once in a lifetime (bezocht in oktober 2011)

Review geschreven door Golande Janssens op 11 november 2018

once in a lifetime, dachten we, inmiddels gaan we voor de derde keer naar het prachtige Australie! 2011/2015/2019
Wat een parel is dat aan ongerepte natuur en natuurlijk de bruisende steden, zoals Sydney, Melbourne, waar ik het voorecht had om de chef koks van master chef australia te ontmoeten, Perth, Adelaide, Gairns, bleu mountains en het rode hart , lizard island.
uren dwalen langs mooie stranden ,Great ocean road, regenwoud, rode rotsformaties, canyons, nationale parken, rivieren, gibb river road,
walvissen in Jervis bay, zwemmen met de walvishaai en natuurlijk de aboriginal cultuur!!
Zonder meer te veel om op te noemen en wat hebben we genoten van dit alles en in het bijzonder van de bevolking die zo ontzettend aardig is. Ik zou er wel willen wonen.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • veelzijdigheid

Minpunten Australie

  • lange afstanden
Ultieme tip: ga in het juiste seizoen, dit maakt je reis de moeite waard
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De perfecte eerste reis! (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Diane Klein op 11 november 2018

Een prachtige reis door midden en oost Australië. Van Melbourne naar The Red Center Alice Springs. En toen van Cairns naar Sydney! Zoveel verschillende landschappen, culturen en klimaten! Het was onze eerste verre reis en het blijft ons nog steeds verbazen wat we toen allemaal gezien hebben! Wil zeker nog een keer terug.

8,6
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • diversiteit
  • goed klimaat
  • heerlijk eten

Minpunten Australie

  • prijzig
Ultieme tip: Een overnachting in een container in het kleinste dorpje Parachilna
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen

once in a lifetime (bezocht in oktober 2011)

Review geschreven door Golande Janssens op 11 november 2018

once in a lifetime, dachten we, inmiddels gaan we voor de derde keer naar het prachtige Australie! 2011/2015/2019
Wat een parel is dat aan ongerepte natuur en natuurlijk de bruisende steden, zoals Sydney, Melbourne, waar ik het voorecht had om de chef koks van master chef australia te ontmoeten, Perth, Adelaide, Gairns, bleu mountains en het rode hart , lizard island.
uren dwalen langs mooie stranden ,Great ocean road, regenwoud, rode rotsformaties, canyons, nationale parken, rivieren, gibb river road,
walvissen in Jervis bay, zwemmen met de walvishaai en natuurlijk de aboriginal cultuur!!
Zonder meer te veel om op te noemen en wat hebben we genoten van dit alles en in het bijzonder van de bevolking die zo ontzettend aardig is. Ik zou er wel willen wonen.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • veelzijdigheid

Minpunten Australie

  • lange afstanden
Ultieme tip: ga in het juiste seizoen, dat maakt je reis de moeite waard
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

In love with aussie!! (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Esther Den Outer op 11 november 2018

Wat een onvergetelijke reis heb ik gemaakt langs de oostkust van Australië. Ik ben gestart in Brisbane en geëindigd in Cairns! Ik heb mezelf verplaatst met de hop on hop off bus van greyhound Australia. Een luxe bus waarmee je van de ene plek naar de volgende plek kunt gaan! Door vaak de nachtbus te pakken, spaar je ook nog eens veel tijd! Kenmerkend voor mijn reis: prachtige natuurgebieden zoals de whitsunday eilanden, afgewisseld met late night talks met nieuw gemaakte vrienden (ook backpackers) in een lokale bar in een klein vissersdorpje zoals noosa junction of Airlie Beach. Het ene moment een prachtig helder blauwe zee, het andere moment een regenwoud (cape tribulation) en op weer een andere plek het authentieke plaatje van Australië: ruig, roodbruine zandvlakte (frasers Island). Walvissen spotten, koala’s knuffelen, Kangaroos voeren.... Wat een verbazingwekkend mooi continent, met prachtige dieren en een super vriendelijke bevolking! Aussie heeft mijn hart gestolen!

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • De locals zijn super vriendelijk en behulpzaam!
  • Prachtige afwisselende natuur!
  • reizen met de hop on hop of bus van Greyhound australia is super!

Minpunten Australie

  • levensonderhoud is duur!
Ultieme tip: Bezoek de whitsunday eilanden met de “APOLLO” 3- daagse boottrip! Een ontzettend gave ervaring om met deze zeilboot deze wonderlijk mooie plek te bezoeken! Leuke crew, lekker eten!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

once in a lifetime (bezocht in oktober 2011)

Review geschreven door Golande Janssens op 11 november 2018

Once in a lifetime, dachten we, inmiddels gaan we voor de derde keer naar het prachtige Australië! 2011/2015/2019
Wat een parel is dat aan ongerepte natuur en natuurlijk de bruisende steden, zoals Sydney, Melbourne, waar ik het voorecht had om de chef koks van master chef australië te ontmoeten, Perth, Adelaide, Gairns, bleu mountains en het rode hart , lizard island.
Uren dwalen langs mooie stranden ,Great ocean road, regenwoud, rode rotsformaties, canyons, nationale parken, rivieren, gibb river road,
walvissen in Jervis bay, zwemmen met de walvishaai en natuurlijk de aboriginal cultuur!!
Zonder meer te veel om op te noemen en wat hebben we genoten van dit alles en in het bijzonder van de bevolking die zo ontzettend aardig is. Ik zou er wel willen wonen.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • veelzijdigheid

Minpunten Australie

  • lange afstanden
Ultieme tip: Ga in het juiste seizoen voor de regio die je wil bezoeken. Dat maakt je reis meer compleet.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Great Ocean Road (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Werner van Griensven op 11 november 2018

Geweldig relaxed land. Verslavend, ga na 2013 en 2016 in voorjaar 2019 weer naar Down Under . we hebben 2 reizen gemaakt. in 2013 hebben we met huurauto van Sydney - Adelaide gereden. geweldige route met aanraders Wilsons Promontory National Park en Great Ocean Road met z'n Twelve Apostels.
In 2016 zijn we begonnen in Adelaide. Met huurauto gereden naar Melbourne. Vandaar gevlogen naar Sydney ( geweldige stad) en verder met huurauto naar Cairns. Ook een geweldig mooie route met hoogtepunten Glass House Mountains nabij Brisbane en Daintree ( boven Cairns).

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • mensen zijn super aardig

Minpunten Australie

  • Geen
Ultieme tip: ga zelf met een auto on route. geweldig om dit te doen !
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Queensland (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Linda Ehrenhard op 11 november 2018

Prachtig land, met de camper van Sydney naar Cairns gereden. Onderweg ontelbare mooie plekken bezocht, blue mountains, nusa dusa en nog zoveel meer. Vooral Whitsunday islands waren prachtig., heerlijk vermaakt bij Mission Beach.

Pluspunten Australie

  • heerlijk eten
  • aardige mensen
  • prachtige natuur

Minpunten Australie

  • slecht weer in onze winter
  • enge dieren
  • niet goedkoop
Ultieme tip: Niet in februari naar Queensland gaan. We zijn echt weggeregend.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Cape Le Grand (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Emely Aarsen op 11 november 2018

Cape Le Grand, is prachtig voor een hike waarbij je bij de mooiste stranden van Australië komt. Bij Lucky Bay kan je zelfs kangeroes bij het strand zien. Er zit aan de rand van het strand de ideale plaats om te kamperen.

Pluspunten Australie

  • Behulpzame mensen

Minpunten Australie

  • Duur
Ultieme tip: Reis op Sydney naar verre bestemming kan de hele dag met ov voor 2.60 australian dollar.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtig (bezocht in november 2017)

Review geschreven door winnie provoost op 11 november 2018

Een prachtig uitgestrekt land met een mooie gevarieerde natuur en eveneens leuke steden waaronder het alom gekende Sydney waar je dagen op ontdekking kan gaan maar ook Canberra en Melbourne zijn zeker niet te versmaden.
Darwin en Cairns mag ik niet vergeten te vermelden want er valt er heel wat te beleven.
Denk alleen al maar aan de mooie koraalriffen!
Ook de kleinere steden zoals Leura, Hahndorf en het typische Beechworth mag je niet overslaan.
Als je véél wil zien kom je met een 1 maand niet toe maar heb je wel een mooie indruk van het immense land.
Ga eveneens wandelen in de prachtige natuurreservaten, stap door de tropische regenwouden (Daintree) en bekijk de reusachtige termietenheuvels.
On the road kom je trucks tegen met wel 3 aanhangwagens en de typische ‘service area’ zijn zeker een bezoekje waard.
Uluru of Ayers Rock en zijn oorspronkelijke bevolking laten eveneens een stevige indruk na.
De kangoeroes mag ik niet vergeten te vermelden net als de krokodillen, pelikanen, zeerobben, pinguïns, koala’s enz..
En ‘last but not least’ de magnifieke vogels zoals de kookaburra, de ijsvogel en papegaaien - met maar liefst 55 soorten.
Ga het zelf allemaal eens bekijken, het was in alle geval mijn mooiste reis.

Pluspunten Australie

  • prachtige natuur
  • aangename bevolking
  • Sydney

Minpunten Australie

  • vochtigheid
  • krokodillen waardoor je niet kan zwemmen
  • Hitte
Ultieme tip: Kata Tjuta: Valley of the winds: een zware prachtige wandeling van +/- 7.5km
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

kookaburra vond ons bbq vlees erg lekker ...hij pakte het heerlijk van ons bord (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Jacqueline Hendrikx op 11 november 2018

Australië is mijn geboorte land ...ben geboren in Adelaide ....ik was 12 jaar toen we naar Nederland verhuisde...mijn droom was dat ik zo graag terug wilde...dus dat hebben we gedaan....zo mooi ...mooie momenten...we hebben een reis gemaakt van Adelaide langs de oceaan naar Melbourne en Sydney

Ultieme tip: Australië is een mooi land ..lieve mensen ...je kan het zelf ervaren als je de kans krijgt om heerlijk nr Australië te kunnen gaan ....
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Een pracht ervaring (bezocht in november 2014)

Review geschreven door Heine Timmerman op 10 november 2018

Down under fantastisch Sydney prachtig goed openbaar vervoer bondy beach de haber bridge opera house,de rocks een aanrader is de watertaxi naar paramatta,zie je hilight geweldig en je kunt instappen met je ov kaart detrein naar de bleu mounthens en broken Hill (flying docters)daar een paar dagen en verder naar Adelaide geweldig Glen Elg(strand) na 4prachtige weken (veel te kort)weer naar huis

9,4
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: De watertaxi, kun je eindeloos genieten van operahouse en haber bridge en is goedkoop
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers