Reviews Australië

Reviews Australie

9,1
9,4 Algemene ervaring
9,2 Beziens­waardigheden
8,7 Steden of plaatsen
9,2 Locals
8,9 Veilig
9,6 Natuur
9,3 Stranden
8,8 Klimaat
  • Aantal reviews: 566
  • Aantal waarderingen: 309

Snorkelen (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Thijs Kruit op 31 december 2017

Hebben op aanraden van de tourist information geen halve maar een hele dag excursie naar het Great Barrier Reef gemaakt vanuit Port Douglas, de afstand tot het reef is daar het kortste. Goede uitleg voor we op het outer reef aankwamen wat wel en niet te doen. De boot was van alle gemakken voorzien en het gebruik van duik uitrusting, wetsuites en lunch inclusief.
We zijn op drie verschillende plaatsen wezen snorkelen/duiken, het reef en de bewoners waren op alle plaatsen heel anders en buitengewoon mooi.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Groot
  • , veel ruimte
Ultieme tip: Als je langs de oostkust reist, begin dan in het noorden (Cairns). Boven Brisbane in naar onze smaak het meeste te zien, Is Cairns je eindpunt trek toch voldoende tijd uit.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Op bezoek bij zieke zus. (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Albert Eilander op 31 december 2017

Ik vind het heerlijk om in Australië te zijn, ook al omdat mijn familie daar woont. Australië is een mooi werelddeel en de mensen zijn er niet moeilijk. Mijn ervaring betreft alleen WA en vooral de omgeving van Perth, Jane Brook (wijngaarden) en Gagoorlie (goudmijnen).

Pluspunten Australie

  • het weer
  • barbeque
Ultieme tip: In Perth is een restaurant “33e floor” dat draait rond en heb je tijdens het genieten van een heerlijke lunch of diner en mooi uitzich over Perth en omgeving!
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Gaaf! (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Nikita de Wit op 31 december 2017

Australië heeft zoveel moois te bieden! Begonnen in Sydney en genoten van het magische vuurwerk tijdens de jaarwisseling! Daarna door naar Adelaide, kangaroo Island, great ocean road, Melbourne en als afsluiter door naar Tasmanië. Ieder plekje zijn eigen schoonheid!

8,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • vriendelijkheid
  • landschap
  • koala’s
  • kangaroo
  • schoonheid

Minpunten Australie

  • lange vlucht
  • slangen
Ultieme tip: Neem een camper en ga op doorreis. Er zijn veel goede campings beschikbaar en op deze manier kan je overal op eigen tempo van al het moois genieten.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Working holiday (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Nicky Jautze op 31 december 2017

Wij zijn vorig jaar in totaal 3 maanden in Australië geweest. We hebben besloten om te gaan werken met een Working holiday Visa. Via wannaworkinaustralia.com kwamen wij terecht in de Yarra Valley in Victoria. Een prachtige wijngaard en hier hebben wij met plezier gewerkt in het bedrijf: Stones of the Yarra Valley. Een uur vanuit Melbourne en uiteraard met de auto goed te bereiken. De mensen zijn leuk, het klimaat is top en alles is relatief makkelijk te vinden! Het is een duur land, dus neem genoeg geld mee. Ik vond het fantastisch en zou elke dag weer teruggaan als ik de kans had.

9,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • super vriendelijke mensen
  • goed klimaat
  • makkelijk om te wonen

Minpunten Australie

  • de sigaretten zijn duur
  • je moet alles met de auto doen
  • lange reistijd!! het land is super groot
Ultieme tip: Koop een MyKi voor in de trams van Melbourne, huur een auto, neem een goede camera mee, niet teveel spullen en geniet van elk moment.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Lovely day in Byron Bay (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Theresia de Graaf op 31 december 2017

Byron Bay is een plek die je niet moet missen tijdens je reis in Australië. De stad is niet te vergelijken met iets anders en heeft zijn eigen unieke sfeer. Het is een plek waar je terug gaat naar de jaren 60/70. Er wordt overal op straat muziek gemaakt; er rijden hippie busjes rond en de sfeer is gemoedelijk. Ook is er veel te doen; duiken, walvissen spotten, surfen, shoppen, uitgaan, fietsen en wandelen door de natuur. Tot slot vergeet niet even een dansje te doen met de Pineapple Man; deze meneer staat elke dag te dansen met zijn hoela hoep en pineapple in het centrum van Byron Bay. Hij wens een kleine bijdrage voor zijn show door betaling in vorm van een glimlach :)

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Natuur
  • Vrijheid
  • Toegankelijk
  • vriendelijke mensen

Minpunten Australie

  • prijzig
  • tijdsverschil met nederland
  • teveel leuke dingen en te weinig tijd
Ultieme tip: Door middel van een app (bijv. Wicked Campers of CamperMate) kan je makkelijk alle campings bekijken en boeken tijdens je reis met een auto of busje.

Ik ging na 35 jaar naar mijn broer op visite (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Helmy Roemer-Korver op 31 december 2017

De mooiste plekken die ik heb gezien waren de tropische wouden die je bij Brisbane hebt, eigenlijk was alles daar mooi, wat een groot voordeel is, is dat daar overal gratis toiletten staan en dat je overal langs de weg bbq staan die je gratis mag gebruiken en alles is er schoon

Pluspunten Australie

  • aardige mensen
  • , schoon
  • ruim
  • realexed

Minpunten Australie

  • geen mischien dat alles duur is maar beter duur dan niet te koop
Ultieme tip: Een tip is, als je naar Australië gaat, stap niet op dezelfde plaats in als waar je aankomt, dat is zonde van je tijd en je ziet dan minder van het land.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastische ervaring. (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door Betty van Lieshout-Schoon op 31 december 2017

Dit was de reis van mijn leven. Altijd al van kleins af aan (gelukt op mijn 52 ste) wens gehad om naar Australië te gaan. Omdat er familie woont en goede vrienden. Bij diezelfde vrienden gelogeerd en met hun veel mooie herinneringen gemaakt. Ook mijn familie bezocht, wat fantastisch was. En erg emotioneel omdat mijn oom heel erg op mijn overleden vader leek.
Sydney gezien, Bondi beach, Blue Mountains, Gold coast, Brisbaine, in het wild Kangeroe's gezien. Maar ook in de Zoo ze gezien en aangeraakt zowel de Koala.
Een geweldige ervaring en de reis van mijn leven. Met mooie, lieve, ontroerende herinneringen. En heel veel foto's. En altijd een verlangen naar dit geweldige, mooie land.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • betaalbaar
  • weer
  • mensen

Minpunten Australie

  • niets
Ultieme tip: Blue Mountains, Sydney, Bondi beach, Gold coast, Brisbaine.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Living the dream (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Jessica Lodeweegs op 31 december 2017

Ik heb een jaar lang door heel australië gereisd en gewerkt in Sydney! Dit wad echt de beste tijd van mijn leven. Het opgaan in een andere cultuur vind ik heel prettig. Daarbij hou ik van grote steden en tevens mooie natuur. Australië heeft het allemaal!

Ultieme tip: De westkust! Tussen broome en darwin in; de kimberley’s.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Het Land Waar Je Geen Genoeg Van Krijgt (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Danielle van den Berg op 30 december 2017

Een roadtrip van Cairns naar Sydney, met als icing on the cake: Oud & Nieuw in Sydney. Een auto huren en rijden in Australië bleek allemaal makkelijker en goedkoper dan verwacht (tip!). Alleen Byron Bay vastgelegd tijdens kerst en de rest van de roadtrip veel op het moment gekeken wat we wilden doen. Tijdens de drukke tijd moet er wel goed opgelet worden wat je wilt en wanneer je tours/accommodaties boekt (of bereid zijn om de camping op te gaan). Vaak is er namelijk een bezettingsgraad van 90%. Rijden was voor ons geweldig! Je ziet het fantastische en diverse landschap van Australië. We stopten bij mooie lookouts, leuke plaatsjes en maakten een detour om door national parks te rijden. Of om gewoon even een verkoelende duik te nemen ;)

8,8
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Waanzinnig landschap
  • Friendly locals

Minpunten Australie

  • Hoogseizoen op sommige plekken veel toeristen
  • Vooral Sydney erg duur
Ultieme tip: Het miniscule koffietentje Spice in Byron Bay is waar je wilt zijn. En met miniscuul bedoel ik ook echt piepklein (1 bij 3).
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

7000 km langs de kust (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Manouk Markman op 30 december 2017

Australië is een heel fijn land om doorheen te reizen! Je voelt je geen moment onveilig, iedereen is uitermate vriendelijk, alle voorzieningen zijn aanwezig en door het hele land heen voldoende mooie plekken om onderweg te lunchen. Wij hebben een reis gemaakt van Cairns naar Adelaide, 7000 km langs de kust met een klein uitstapje naar het binnenland. Al die verschillende klimaten met als gemene deler, prachtig uitzicht op de kust. Mooie natuurparken waar je prachtig in kan hiken, afgewisseld met idylische stranden.

8,8
10 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • goede voorzieningen
  • goed weer
  • veilig

Minpunten Australie

  • grote afstanden
  • gevaarlijke dieren
  • lange vlucht
Ultieme tip: Snorkelen bij Cape Tribulation. Prachtig snorkelen zonder alle toeristen.
Aangeraden voor: Stellen

Ik kan niet kiezen welk strand (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Sanne Elbrink op 30 december 2017

Langs de Bellarine Peninsula en de Great Ocean Road zijn zoveel mooie strandjes om even te stoppen, een kopje koffie te drinken, een appeltje te eten of gewoon te genieten van de golven, zon en wind. Rij niet in een keer door naar de 12 apostels, maar geniet juist van de rust en de stukken ervoor!

9,5
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Australie

  • lekker weer
  • open mensen

Minpunten Australie

  • sommige delen te toeristisch
Ultieme tip: Kamperen langs het strand aan de Mornington Peninsula. Op 10 meter afstand van je kampeerplek zit je al in de zee.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Het rode hart (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Stans van Hoek op 29 december 2017

Het rode hart is meer dan Uluro, op meerdere plekken kom je enorme rotsformaties tegen, waar het lang niet zo toeristisch is als rond de beroemde Uluru. Hier heerst rust en is de natuur fantastisch. Een fiets huren of wandelen behoort tot de mogelijkheden in dit gedeelte van Australië en is aan te raden

Ultieme tip: Plan vooral voldoende tijd in om tussendoor rustdagen te kunnen houden en alles goed te kunnen verwerken wat je gezien en meegemaakt hebt
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Australië (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Karina Schouten op 29 december 2017

Dé mooiste plekken van Australië: uiteraard the Red Centre met het indrukwekkende Uluru en de prachtige rotsformaties van Kata Tjuta. Daarnaast een waanzinnig uitzicht als de zon op komt in Kings Canyon, een hike die je nooit meer zal vergeten.
Daarnaast de mooiste plek om het Great Barrier Reef te zien: Lady Musgrave Island, bereikbaar vanuit het kleine stadje Town of 1770. Zwemmen tussen honderden kleurrijke vissen èn zeeschildpadden.
En natuurlijk Kangaroo Island, de meest prachtige plek met ongerepte natuur en kamperen tussen de koala's en kangaroos.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Australie

  • prachtige natuur
  • cultuur snuiven
  • citytrip
  • kamperen

Minpunten Australie

  • duur
  • toeristisch
Ultieme tip: Duiken bij Lady Musgrave Island
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een schitterend land! (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Joke Baars op 29 december 2017

Australie was een ervaring wat ik niet snel zal vergeten! Mensen zijn daar zo aardig behulpzaam! Natuur is zo mooi en het is best betaalbaar en Melbourne is gezellig en lekker teen mooie cultuur,! Het is echt een land voor de Lange vakantie er is zoveel te zien

Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtland (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Chananja Hollander op 29 december 2017

Prachtige natuur, lieve mensen en mooie steden. Het is allemaal te vinden in Australië. Het is een relaxt land waar je elke dag weer kan genieten van de diversiteit. Diversiteit op alle fronten; dieren, landschappen, kleuren...ik ben er nu voor de derde keer geweest en plan alweer mijn vierde reis. Alleen als je er geweest bent weet je waarom dit zo’n fantastisch land is.

Pluspunten Australie

  • natuur
  • wildlife
  • klimaat

Minpunten Australie

  • afstand
Ultieme tip: Onder de sterren slapen in the outback. Onbeschrijfelijk...
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

rondreizen in Australie (bezocht in november 2011)

Review geschreven door cor hoogland op 20 december 2017

Wij, mijn echtgenote en ik, reizen graag door Australie. Via een tip hoorden wij van een organisatie (autobarn) die voor zover wij weten, campers opkopen die andere organisaties afdanken. Groot was onze angst om met een camper met de km-stand van meer dan 300.000 op pad te gaan, maar na 4 weken was er niets aan de hand dan alleen een steentje tussen de remblokjes wat een enorm schurend geluid gaf, maar dat werd door een lokale garage gratis opgelost. Onderweg zie je ontzettend veel afwisselende natuur.

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Australiers zijn heel gastvrij
  • men is gewend aan logees
  • vooral nederlanders worden vaak aangesproken vanwege de nederlandse voorouders.

Minpunten Australie

  • tussen de onderlinge staten zijn vaak regels waar je je aan moet houden
  • hou de tijdverschillen in de gaten
Ultieme tip: koop de reisverhalen van HEMA maps van Evon en Peter Anderson ISBN 13:078-1-86500-294-1 Zij zijn heel australie doorgereden en geven goede beschrijving van alles wat ze tegenkomen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Working Holiday Australie (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Danique Akkermans op 15 december 2017

Mijn mooiste plekken zijn veruit de Whitsundays en Kangaroo Island. Daarnaast vond ik de Great Ocean Road geweldig! Mijn tip is om zeker als je langere tijd in australie bent,, een auto aan te schaffen. Ikzelf kocht een stationwagon, waarin ik een bed heb gebouwd. Perfect!! Voor het buiten slapen had ik een Swag, de beste tent ooit.

Pluspunten Australie

  • zon
  • zee
  • strand

Minpunten Australie

  • geen
Ultieme tip: Bezoek Kangaroo Island. Een klein stukje van Australie... maar met zoveel moois op één eiland! Een absolute aanrader.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Leven op de andere kant van de wereld (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Mursal Ahmadi op 12 december 2017

Australie, wat een land! Ik ben er verliefd op geworden, dat is een feit. Van mooie afgelegen stranden en onbewoonde eilandjes, tot wereldsteden als Melbourne en Sydney, van woestijngebieden tot regenwouden. Je vindt er van alles! Het is een multicultureel land, met mensen vanuit de hele wereld wat kenmerkend is voor het diverse eten in het hele land. De sfeer is geweldig; de mensen zijn vriendelijk en buiten de steden vooral heel laidback. Het weer is bijna altijd goed maw. winters boven de 20 graden (vooral vanaf Sydney en Perth naar het noorden toe) Heb zelf in Melbourne gewoond voor bijna 2 jaar, dus je snapt wel dat mijn liefde voor het land echt is.

Pluspunten Australie

  • locals
  • klimaat
  • natuur
  • eten

Minpunten Australie

  • prijzig
Ultieme tip: Koop/Huur een 4WD en ontdek het land op je eigen manier!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een land met onbegrensde mogelijkheden (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Martin Snijder op 12 december 2017

Langs de oostkust van Noord naar Zuid zijn de stranden, de eilanden, het water en de steden iedere keer een geweldige ontdekking. Ieder moment van de tocht wordt je verrast door de prachtige vergezichten en de afwisseling van de natuur en steden.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Australie

  • veilig en schoon land
  • vriendelijke bevolking
  • grote diversiteit
Ultieme tip: Rugzak op en trekken maar!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Zoveel kilometers afgelegd voor deze indrukwekkende rock (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door corry Martens op 10 december 2017

Indrukwekkende steden zoals Sydney, Melbourne, Adelaide met daar tegenover de outback van South Australia met een droog maar adembenemend mooi landschap. Coober Pedy waar een groot deel van het dagelijkse leven onder de grond afspeelt. Het leven van de Aboriginals met hun eigen kunst.
Het zien van een slapend koalabeertje in het wild en natuurlijk de kangoeroes is bijzonder om te zien.

Ultieme tip: Ga snorkelen of duiken bij het Groot Barrièrerif.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Weerzien ' nieuwe' familie in Australie (bezocht in april 2017)

Review geschreven door lilian groenendaal-jongen op 10 december 2017

Een prachtig land met de mooiste plekken op aarde, zowel natuur als cultuur. Sydney, veel te beleven met prachtige kust voor mooie wandelingen, heerlijk eerlijk eten. Je bevind je hier in een warme bubble

Ultieme tip: Bondi Beach / Sydney Adelaidehills Coffs Harbor Sawtell
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

weerzien familie en vrienden (bezocht in april 2017)

Review geschreven door lilian groenendaal-jongen op 10 december 2017

Hele vriendelijke ontmoeting met vrienden van mijn broer. Heel gastvrij ontvangen met diner slaapplaats en ontbijt en een Prachtige kustwandeling in Sawtell. Dit is een bezoekje waard aan een mooi stadje ten zuiden van Coffs Harbor

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Echt waanzinnig die outback! (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Henk van Dijk op 10 december 2017

Drie maanden Australië, westkust bij Perth, van Cairns naar Brisbane, outback van Alice Springs naar Adelaide, Tasmanië, Blue Mountains en Sydney. Oostkust was nog goed te doen weinig tot geen regen. Snorkelen natuurlijk, zoek eens naar de wat minder grote plaatsen voor kleinere excursies hiervoor. Whitsunday was prachtig! 4 WD Camper in de outback was echt fantastisch, zo heerlijk uitgestrekt en soms alleen op de camp site. Tasmanië is aan te raden met een camper met alle voorzieningen aan boord zodat je op de mooiste plekjes kan overnachten, bijvoorbeeld om 's avonds de pinguins terug aan land te zien komen. Ultieme afsluiting is New Years Eve in Sydney. Appartement geboekt in Noord Sydney, dag ervoor de view point geïnspecteerd. Op de dag zelf vroeg er heen eten en drinken voor de hele dag mee! Super gezellig, ook tussen de locals!

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Rust
  • Uitgestrekt
  • Aardige locals

Minpunten Australie

  • Ver
Ultieme tip: De ultieme tip is door de Outback van South Australia over de Oodnadatta track en overnachting bij Coward Springs met een natural spring!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Beste wat me ooit is overkomen! En whitsundays is my allyime favourite (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Madieke Van de Bijl op 10 december 2017

Whitsundays is the place to be! Oostkust is geweldig! Surfen wandelen en alles wat een reiziger wil! Genieten en andere mensen leren kennen! Vlieg, of huur een camper en haal het meeste uit je reis!!!

8,3
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
7 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Trip whitsundays
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers

Make it a december to remember (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Denise Qualm op 10 december 2017

Wat was je mooi, wat was je fijn! Een maand rondreizen en dit mooie land ontdekken. Van air bnb naar hostel tot in een swag slapen onder de sterrenhemel bij Ayers Rock. Zou zo weer terug gaan om nog meer te ontdekken en weer nieuwe herinneringen te maken. Er hangt zo’n heerlijke vibe die bijna niet na te vertellen is en je echt moet ervaren.

Pluspunten Australie

  • vriendelijkheid
  • behulpzaamheid
  • locals
  • easytodrive

Minpunten Australie

  • geen
Ultieme tip: Geniet, geniet, GENIET!!!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers

Geweldig (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Annemieke Vos op 10 december 2017

Prachtige stad en geweldige stranden. Ik was daarvoor bezoek bij mijn dochter. Blij haar weer te zien! Zij wist alle bezienswaardigheden, handig! Goed te bereizen met openbaar vervoer. Het centrum is niet zo groot dus dat kan te voet.

Ultieme tip: Sydney tower! Doen!
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers

Brisbane (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Henny Van Rhee op 10 december 2017

Geweldige ervaring geweest. De inwoners lopen over van vriendelijkheid en behulpzaamheid. De Gold coast is geweldig..en ook een bezoek aan Nimbit is zeker een aanrader.Het is wel een duur land en roken is niet te betalen.

Pluspunten Australie

  • temperatuur. natuur

Minpunten Australie

  • geen
Ultieme tip: Geniet ervan.Geweldige ervaring. Als vrouw alleen goed te doen. Bezoel vooral Lone Piine..de koalas zijn super zo ook het personeel daar.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Net een sprookje, onbeschrijfelijk mooi (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Sammy van Marrelo op 10 december 2017

Van Sydney naar Airlie beach gereden en weer terug. Wat een mooie ervaring. Een aanrader is toch zeker om vanaf Airlie beach een boottocht te doen naar de withsundsy eilanden, wat was dat prachtig zeg! Byron Bay is een van onze lievelings plekken geworden en the Australian Zoo is een pracht park. Zorg dat je een van de national Parken bezoekt, prachtig! In Sydney ligt een klein plaatsje wat Cronulla heet, zeker een stop waard! Wij waren er 4 weken en zijn nog zoveel plekken niet geweest, waar we gewoon niet aan toe kwamen. Plan alles goed in en doe relaxed dan heb je de mooiste reis van je leven!

Pluspunten Australie

  • relaxed
  • mooi weer
  • aparte dieren
  • pracht stranden
  • natuur

Minpunten Australie

  • veel vliegen
  • bosbranden
  • giftige insecten
Ultieme tip: Boek alles van te voren, dan ben je voordeliger uit als dat je het in australie last minite doet.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Hemel op aarde (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Tessy Calberson op 08 december 2017

Alsof je in een droom terecht komt! Prachtige locatie. Glashelder water. Een echte aanrader voor iedereen die Australië bezoekt. Een ooo zo groot magnifiek avontuur. Ook een aanrader om australie te ontdekken met campervan. Je bent van niets afhankelijk

Pluspunten Australie

  • prachtig
  • fraser island
  • sunshine

Minpunten Australie

  • veel toeristen in sydney
  • veel wegenwerken
Ultieme tip: Fraser Island!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Farm trip (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Layla Amtyi op 06 december 2017

24 uur later kom je in een heel ander wereld deel. Een deel wat ik altijd al wilde zien. Een land waar dieren rond lopen en vliegen die je in ons Europa niet tegen komt. Het is er prachtig en veilig waar dan ook. Op je bucketlist ;)

9,8
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Australie

  • the locals
Ultieme tip: Great ocean road aan te raden ook de trein van Sydney naar Melbourne hele leuke ervaring
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

The Outback (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Romy Oosterbaan op 06 december 2017

Australië is een prachtig, ruim en veelzijdig land. De mensen zijn er enorm vriendelijk en gastvrij! Wanneer je een auto tot je beschikking hebt zou ik zeker aanraden om de Great Ocean Road te rijden, daarnaast kan een bezoek aan The Outback niet missen! Ook een duik in het Great Barrier Reef hoort echt bij de dingen die je gedaan moet hebben!

Ultieme tip: Een bezoek aan het minder bekende Tower Hill Reserve, prachtig met veel mooie dieren!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sydney-Melbourne-Adelaide (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Ashley Simons op 05 december 2017

1 Maand heb ik samen met m'n vriendin gereisd door Australië met een campervan. Van Sydney via de kust naar Melbourne richting Adelaide en via het binnenland richting Canberra, verder richting Newcastle en terug naar Sydney

Geweldige dingen meegemaakt en gezien natuurlijk. Van mooie natuur verschijnselen tot de bekende beesten die in Australië leven.

Veel plekken om te wandelen, die goed staan aangegeven. Op veel plekken lekker vrij camperen, locals doen er zelfs moeite voor deze plekken te behouden.

Het dorpje Port Albert zit nog vers in m'n geheugen. Klein vissers dorpje met weinig inwoners, een heerlijk restaurantje waar de plaatselijke gevangen vis op tafel wordt geserveerd, héérlijk!!!
Locals zeide dat we 's morgens in de haven naar de zonsopkomst moesten gaan kijken, dit hebben we gedaan.
Wow!!! Dit was echt zeker de moeite waard, zo'n mooie zonsopkomst heb ik zelden gezien. Dan ook nog eens de vissers die met hun bootje richting open zee vertrekken was een mooi beeld.
We zijn dan na onze reis in Nieuw-Zeeland terug gegaan naar Port Albert om nog eens lekker te smullen van de vis.

Wij hebben een geweldige tijd in Australië gehad, we zouden dit zo weer willen doen.

Alle bezienswaardigheden hebben zo hun charmes, de toeristische plekken zijn mooi, maar de niet toeristische plekken zijn vaak nog mooier.

Pluspunten Australie

  • rust
  • betaalbaar
  • natuur
  • locals
  • weer
  • gratis camperen
  • wegen zijn goed aangegeven
  • gericht op reizigers

Minpunten Australie

  • lange reis er naar toe
  • visum
Ultieme tip: Doe alles rustig aan in Australië and "no worries" (ga je heel vaak horen). Wat vandaag niet komt, komt morgen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig Australië! (bezocht in september 2010)

Review geschreven door Yvonne Berg op 04 december 2017

Samen met mijn vriend hebben we een geweldige tijd rondreizen, werken en backpackbestemmingen gehad. Met een gebuurde camper, hostels en een eigen busje gepimpt tot campertje wat echt het meest geweldige was. Vrije tijds besteding deden we O.a aan strand, surfen en chillen. Ook verschillende baantjes gehad om te ontwikkelen, ervaring opdoen, mensen te leren kennen en weer door te reizen. Dit heeft ons geleerd meer open te staan om vragen te stellen, hulp in te zetten maar ook behulpzaam zijn naar anderen. We hebben geweldige werkgevers gehad en internationale- vrienden voor het leven ontmoet.

Pluspunten Australie

  • vrijheid
  • bewoners
  • natuur
  • reizen
  • backpacken
Ultieme tip: Leef vrij en doe wat je het liefst wil doen, zien, ontdekken!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Eduard Pino op 04 december 2017

Met de auto in 4 weken met hele gezin van Melbourne via Canberra en Sydney naar Cairns gereden. Onderweg genoten van Noosa Heads, Whitsunday Island, Whale Spotting en gedoken bij Great Barrier Reef.
Een trip om NOOIT te vergeten.

Ultieme tip: City Tram rit Melbourne Hip restaurant in Canberra : 68 Hopscotch bar Canberra (Braddon) Boottocht naar Manly Beach (Sydney) (langs Opera House en Harbour Bridge)
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen

Droomreis (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Laura Buitenhuis op 04 december 2017

Australië is een land dat je alles kan bieden, oerwoud, woestijn, natuurparken, mooie stranden, grote steden, bergen en natuurlijk allemaal mooie en bijzondere wilde dieren.
5 weken heb ik rondgereist en heb er van genoten, natuurlijk was te kort maar dat blijft altijd denk ik! De cultuur van de mensen daar is heerlijk iedereen is easy going en relax iedereen staat klaar om je te helpen en neemt de tijd voor je!

9,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Australie

  • vriendelijke mensen
  • mooie natuur
  • diversiteit aan mooie steden

Minpunten Australie

  • eten en drinken is wat duurder dan in nederland
Ultieme tip: Plan niet te veel laat je reis als je in Australië bent pas bepalen, net zoals binnenlandse vluchten. Deze kun je prima 1 week van te voren boeken!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig om nooit te vergeten (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Mereltje Merel Black op 03 december 2017

Ik vind het in een woord geweldig. Ben er zes weken geweest van Melbourne tot Qeeunsland helemaal met n truck elke dag ergens in een hotel slapen. Mooie belefenissen ik heb zo veel gezien en beleefd. Zelfs met uit eren gaan was het n geweldige gebeurtenis.onze reis eindigde bij de Surfbeach in Queensland . Daar hadden we ook n vakantie huisje naast het mooie strand. Vandaar uit naar zo veel plaatsen geweest ik heb ze opgeslagen opmijn pc. Ik weet nog de borden ben trouwens door n soort jungle geweest uren met de truck ik dacht vaak dalijk stoten we naar beneden maar nee. We gingen naar n farm van Cheryls zus zo mooi zo veel dieren echt n farm van noten ect ook waren er veel kangaroes . Ik zag een in de tuin die was wel twee meterlang. Ik durfde niet de tuin in dat was ergens tussen Adelide en Queensland in. Ik kan iedereen n reis aanraden naar het mooie Australia ik kan jullie zo veel fotos laten zien

Ultieme tip: Als je op Melbourne aankomt is het al n puzzel om eruit te komen. Ze moeten zeker de Pai eten van daar geweldig lekker n gebak ook zo heerlijk
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Australie (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Lieke Statnik op 03 december 2017

Beste plek om te beginnen met backpacken! Na 1 jaar voorbereidingen en geld sparen ben ik uiteindelijk vertrokken naar Sydney. Na 2 weken besloten te gaan werken en auto te kopen. Hiermee mijn 2e jaar visum verdiend en hele bijzondere ervaringen opgedaan. Het plan was om 6 maanden te blijven maar uiteindelijk 10,5 maand rondgereisd door de outback en oostkust. De mooiste swimmingholes gezien, mooiste stranden en hele bijzondere natuur en overal heel verschillend. 28.000 km afgelegd en zeker de moeite waard om terug te gaan voor nog een jaar!

Ultieme tip: Koop je eigen van!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Super tof! (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Kim van den Heuvel op 02 december 2017

Ik heb een suoer tofde reis in Australie gemaakt! Ik heb ontzettend veel gedaan en gezien, van snorkelen tot een koala knuffelen en lopen door tussen the wettropics! Voor ieder wat wils en voor elke leeftijd aan te raden

Pluspunten Australie

  • hele vriendelijke mense

Minpunten Australie

  • niet van toepassing
Ultieme tip: Snorkelen bij the great barrierriff!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

its the best place on earth. (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door Anja Herben op 01 december 2017

zoveel te doen en te beleven. van de ruigste natuur tot de mooiste stranden. binnenland rood en droog maar zoooo verschrikkelijk mooi...
Je moet er geweest zijn om te snappen waarom het zo mooi is. Je houdt ervan of je haat het een tussenweg is er niet.

Pluspunten Australie

  • Australiers are really helpfull
  • roads are easyto drive
Ultieme tip: new years even in sydney. bridge climbe, skydive in airly beach. walk around Uluru. glen Helen in the outback. to much to do...and of course great ocean road. surfers paridise
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Australië trip Darwin naar Melbourne (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Vera Van paassen op 01 december 2017

Het prachtige Australië met zijn uitgestrekte landschappen en verrassende natuur. Wij zijn met zijn 2e met behulp van een camper van het tropische Darwin naar het koudere (winter in Australië) Melbourne gereisd in 1 maand tijd.
We begonnen in de warmte van Darwin en zijn over de Stuart highway richting uluru en kings canyon gereisd. Daar hebben we een aantal dagen uitgetrokken om de mooie tochten te lopen.
Vervolgens door over de Stuart highway naar Adelaide. Waar we een aantal dagen vanuit een camping in Adelaide hills de stad verkend hebben met het OV. Vervolgens via de prachtige great ocean road met mooie wandelroutes naar Melbourne gereisd. Daar weer een aantal dagen de stad verkend met behulp van het OV. Het OV werkt hier met een soort ov-chipkaart wij konden deze lenen bij de camping en zo goedkoop de stad door reizen.
Een handig app tijdens het reizen is
Wikicamps AU. Hierin kun je alle bezienswaardigheden vinden maar ook winkels, toiletten, campings en andere voorzieningen. Daarnaast kun je heel eenvoudig bijhouden in deze app waar je geweest bent en kun je de afgelegde afstand bijhouden. Zeker een aanrader als je verder zonder vaste planning op reis gaat.

8,5
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • prachtige natuur
  • goed ingericht op toerisme
  • ultieme vrijheid
Ultieme tip: Begin je trip met het downloaden van de wikicamps AU app zodat je onderweg alle info kunt vinden. De app werkt offline ook, iets wat heel handig is in Australië.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Awesome!! (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Marjo Versendaal op 01 december 2017

De Kimberley is echt prachtig! We wilden vroeg in het seizoen gaan om nog zoveel mogelijke van het natte seizoen en de mooie watervallen te genieten maar je kunt ook te vroeg gaan. Helaas was the Gib River Road en Purnululu National Park nog gesloten vanwege het extreem natte seizoen. Desondanks hebben we genoten!!

Ultieme tip: Ga pas vanaf mei naar de Kimberley omdat het regenseizoen steeds langer en natter wordt. De kans is aanwezig dat er nog plaatsen niet bereikbaar zijn.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Roadtrip Australia (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Lora Brignola op 29 november 2017

Niet één maand, maar liefst drie maanden trokken we rond in dit fantastische land. Het heeft werkelijk alles te bieden van natuur en avontuur tot cultuur en rust. We konden dit tijdens onze roadtrip maar al te goed ondervinden. We legden 18000 km af en reisden heel basic met onze tent. Campings vind je hier overal! Het ideale land voor backpackers! Zowel de westkust als de oostkust zijn het bezoeken waard. In het westen zal je je meer in de outback bevinden. Het 'ruige' land, zeker de moeite als je van avontuur houdt. De oostkust is veel toegankelijker, maar heeft zeker ook zijn charmes. Het 'rode centrum', ayers rock, is een magische plek. Los van de 100'en vliegen die rond je kop zoemen is dit iets waar je stil van wordt. De Aussies zijn enorm vriendelijke en hulpvaardige mensen. Ze hebben een chill-mentaliteit, alles is 'no worries'. Probeer eens te surfen aan de stranden tussen Brisbane en Sydney, deze zijn uitermate geschikt en je ziet de surfers hier werkelijk overal.

9,4
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Heerlijk weer
  • Grootsheid
  • Aussie-mentaliteit
  • Toegankelijk

Minpunten Australie

  • Duur
  • outback=vliegen
Ultieme tip: Doe een roadtrip! Best met een 4x4 om de mooiste en verlaten plekjes te bereiken voor jou alleen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Queensland, Australia (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Alyssa Harper op 28 november 2017

September 2016 stapte ik de wilde wereld in van Australië.

Ik was erg naieve en ik dacht dat Australië alleen maar rood zand was. Tenminste zo zag het er uit op de wereldbol.

Ik kwam aan op Brisbane Airport en ik keek mijn ogen uit. Australië blijk prachtige moderne steden te hebben waar je niet kan stoppen met rond struinen door alles wat er te zien is. Een dure hotel kamer heb je niet nodig want binnen zit je toch niet (misschien alleen voor airconditioning).

Maar dat is niet alles, Australië is niet mooi voor haar steden, maar voor haar natuur. Je word overweldigigd met National parks als je op de grote weg terecht komt en en Noorde beloofd veel goeds. Maar voor maar liefst 55 australische dollars zit je in Cairns of in mijn geval Proserpine (PPP) dit vliegveld is klein en als je naar beneden kijkt voor dat je land lijkt het op een Safari!
Crocodiles, vogelbekdieren, kangaroos, walibi's alles kan je hier vinden. Dit gedeelte staat bekend om haar eilanden en daarom heet het ook wel The Whitsundays.

Vanuit proserpine ben je binnen 20 minuten op Airlie beach waar de rijke lui van Australië uithangt maar ook wel het uitgaans leven voor de Backpackers! Goud is het daar, Genoeg activiteiten te vinden walvissen- dolfijnen- zeeschilpadden - spotten en op naar 72 verschillende Eilanden. Vissen kan hier, snorkelen en nog veel meer! Whithaven beach is een must op je bucketlist! hier is ook pirates of the carabean opgenomen en het was een holiday destination voor Brad en Angelina vroeger . Iedereen is zeer vriendelijk en voor de jonge lui en idiaale plek om vrienden te maken. Spaar goed voordat je naar Australië toe komt! Het is niet erg goedkoop maar het helemaal waard!

Vanuit hier kan je de Greyhound pakken naar Cairns en vanuit Cairns zijn enkeltjes naar Bali rond de 160 australische dollars

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Een rijbewijs is een must! als je veel bijzonders wil zien. Nimbin, byronbay, The whitsundays rn Cairns zijn prachtige plekken om te bezoeken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

15.000 km in 5 1/2 week! (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Lucille Ghijbels op 27 november 2017

Ik heb met mijn partner een reis gemaakt dwars door Australië van Perth naar Brisbane via Ayers Rock en daarna naar Adelaide. De meest geweldige ervaring die ik ooit heb mogen meemaken. Het (bijna letterlijk) einde van de wereld bij Steep Point, de sterrenhemel met miljoenen sterren vanuit je tent, wildlife, de zonsondergang in de woestijn met een oorverdovende stilte. De omgeving, zo afwisselend... Een aanrader dus!

Pluspunten Australie

  • De natuur
  • behulpzame mensen
  • klimaat
  • relaxte sfeer
  • wildlife

Minpunten Australie

  • Hogere levensstandaard
  • lange afstanden
Ultieme tip: Als je gaat reizen, doe het goed voorbereid. Want je kunt soms dagen rijden zonder iemand tegen te komen en dan ben je heel erg op jezelf aangewezen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

1 jaar backpacken door Australië (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Saskia Verhoeven op 26 november 2017

Wil jij ook door Australië gaan reizen? Vergeet dan absoluut de westkust niet!! Veel packpackers komen alleen voor de eastcoast en hoewel deze mooi is en makkelijker te bereizen vanwege de 'kortere' afstanden. Gaat mijn voorkeur absoluut naar de westkust. Er zijn daar vele nationale parken, mooie natuur en prachtige stranden. Het is er heerlijk rustig en er zijn ontiegelijk veel plaatsen waar je gratis mag kamperen. Heb je een 4wd sla dan zeker de gib river road niet over. Zonder 4wd waren Karijini national park en Litchfield absolute toppers in het westen. In het zuiden was Wilson prom. Mijn favoriete national park. Al bij al is heel Australië absoluut de moeite waard!

9,5
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Australie

  • sfeer
  • vriendelijke bevolking

Minpunten Australie

  • lange afstanden
Ultieme tip: Als je meer dan drie maanden in het land bent, koop een auto. Liefst met rooftoptent of bed achterin.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Green, greener, greenest (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Maartje Vletter op 26 november 2017

Australië is een land waar je thuiskomt en nooit meer weg wilt. Het is een land van vele uitersten. Het ene moment sta je in de sneeuw, het andere moment wandel je door een regenwoud. Het land waar je nooit uitgekeken zal zijn!

Pluspunten Australie

  • Open
  • vriendelijk

Minpunten Australie

  • Duur
Ultieme tip: Off-road campsites! De mooiste plekken in de middle of nowhere met bijzondere ontmoetingen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Down Under east coast (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Paula De Wit op 26 november 2017

Bezoek zeker White Sunday Beach met oceaanrafting, geweldige ervaring. Ook Cairns en daarboven Cape Tribulation is de moeite waard, de natuur en de verschillende soorten beesten en planten wat je daar ziet isgeweldig.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Oceaanrafting bij White Sunday Beach
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Place to be, Australie (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door René Lust op 23 november 2017

Ik heb samen met mijn vrouw 6 maanden in Melbourne, Australie gewoond. Dat is een fantastische tijd geweest. De mensen zijn daar zo aardig en relaxed, doen veel met elkaar natuurlijk barbequen, sporten zoals bowlen, cricket, frisbeeen en wel door jong en oud. Melbourne is een wereldstad en is niet voor niets een paar jaar geleden als de stad waar je moet zijn in Australië, wij kunnen dit alleen maar beamen.
Elke weekend is er wel iets te doen, komt ook dat er velen internationale mensen wonen en werken.
Gezellige eettentjes met kleine terrasjes, voor de deur of in de achtertuin. Openbaar vervoer is daar top geregeld, hoog frequent!
Mooie parken, gezellige winkelstraat met Arcades echt een top stad. Dan natuurlijk iets verder de Great ocean road, Ballarat en Philip Island. Zoveel mooie natuur daar.
Echt een aanrader! Ik krijg nu alweer heimwee!

Pluspunten Australie

  • Relaxed

Minpunten Australie

  • Voor Rokers zorg dat je genoeg op de bankrekening hebt staan. 18 euro een pakje sigaretten.
  • Je kunt dan beter stoppen
  • Mijn vrouw rookt daardoor al 2 jaar niet meer.
Ultieme tip: Als je naar Melbourne gaat koop dan een MYKY, OV kaart. Bezoek de wijk Fitzroy, een levendige gezellige wijk ook in de avonduren, met gezellig pubs, restaurants en winkeltjes.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Go for it! (bezocht in oktober 2005)

Review geschreven door Yvonne de Kok op 23 november 2017

Bij Cains en Portdouglas, ga naar de Deintree river boek de avond tour over de rivier in een fluisterbootje om krokodillen te gaan spotten en andere dieren in regenwoud! Spannend! Daarnaast zit dichtbij een bijzondere spa waar je jezelf heerlijk kunt laten verwennen van een massage en regendouche in oerwoud! Ultiem bijzonder!

Ultieme tip: Bereid je goed voor op je reis en informeer goed en zoek verder naar uitdagende activiteiten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Living togheter with aussie friend! (bezocht in oktober 2004)

Review geschreven door Yvonne de Kok op 23 november 2017

Australië is een prachtig land om te reizen op verschillende manieren. Ik heb 2 x 3 maanden bij vrienden gewoond. Van hieruit maakte ik uitstapjes door het land. Gaan! Ervaar het! Als je hier 1 keer bent geweest wil je terug.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Veelzijdig

Minpunten Australie

  • Ver vliegen maar dat is waard
Ultieme tip: Ga naar lokale reisbureaus en bekijk wat voor trips en activiteiten ze er aanbieden. Kom in contact met de lokale bevolking. Ga het doen bespaar niet op je trip!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers