Reviews Australië

Reviews Australie

9,1
9,4 Algemene ervaring
9,2 Beziens­waardigheden
8,8 Steden of plaatsen
9,2 Locals
8,9 Veilig
9,6 Natuur
9,3 Stranden
8,8 Klimaat
  • Aantal reviews: 576
  • Aantal waarderingen: 329

Rondreis Australië 2018 (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Laura Baalhuis op 20 september 2018

Van 3 tm 27 maart 2018 down under gegaan, wat een ervaring! We zijn vanuit Dusseldorf naar Abu Dahbi gevlogen met een korte tussenstop en toen door naar Melbourne. Daar zijn we zo'n dagen gebleven en elke dag hebben we wat gedaan/gezien. Zoals Cape Schanck, Melbourne stad, Healesville sanctuary, Dandenong market. Overal is genoeg te zien en te doen! Bij mn familie hebben we binnenlandse vliegtickets en hotels geboekt naar Cairns en Sydney en weer terug naar Melbourne. Het was even spannend aangezien er toen 2 cyclonen waren in de buurt van Cairns. Maar uiteindelijk trokken die weg richting Japan. We hebben alles geboekt en de reis ging verder naar Cairns. Weer een totaal andere wereld als je daar het vliegtuig uit stapt. Met de taxi gingen we naar ons hotel, daar zijn we 5 dagen gebleven en in het hotel verschillende uitstapjes geboekt waaronder natuurlijk snorkelen in het Great Barrier Rif en een dagtrip naar Hartley's crocodile farm. Daar hebben we een koala vast mogen houden! Echt heel schattig. Ik heb ook met een helikopter boven met GBR gevlogen, een ervaring om nooit meer te vergeten! 2 dagen heerlijk 'vakantie vieren' door in Cairns aan een openbaar zwembad te liggen. Daarna doorgvlogen naar Sydney voor 4 dagen! Het is dan net of je in NY loopt met al die hoge gebouwen en massa's mensen. Hier zijn we een dagje naar de Harbour Bridge en het opera house geweest. Helaas was het te warm om de brug te beklimmen(39°c). Een dagje winkelen/ winkels bekijken en een dagje Bondi Beach, aanrader is om te zwemmen in dat zwembad wat langs het pad ligt. Wij hebben dat helaas niet gedaan.. jammer! Maar je kan er wel heel mooi wandelen en mooie fotos maken! Toen teruggevlogen naar Melbourne, een dagje naar de Akunah en Dandenongmarkt geweest, en witte kaketoes gevoerd en wilde kangaroos gespot. Echt supergaaf! En natuurlijk hebben we meerder pakken timtams meegenomen en heelijke warme pantoffels voor de winter.
Kortom een supervakantie die ik graag nog een keer wil overdoen

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Gemoedelijke sfeer
  • Vriendelijke mensen
  • heerlijke variatie aan eten
  • Timtams en pantoffels van de markt

Minpunten Australie

  • Grote afstanden
  • het great barrier rif is zeker aan het doodgaan en dat is echt heel jammer!
Ultieme tip: Genieten en veel foto's maken! Want het is vaak maar 1 malig dat je zover weg reist.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

7x Down Under (dus in mijn geval; ervaringen!)

Review geschreven door Herman Tromp op 06 juni 2018

Ben zeven keer in Down Under geweest; in 94/95, 97, 2002/2003, 2006, 2009/2010, 2014 en 2016.
heb in die zeven keren (in totaal bijna twee jaar) een dikke 100.000 km rondgetoerd, veel gezien en veel vrienden gemaakt. Ik ken ondertussen 'Oz' beter dan de meeste Aussies; Aussie vrienden vragen mij om reistips. ;-)

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Minpunten Australie

  • heb nog geen minpunten ontdekt...nou ja
Ultieme tip: Ik heb veel tips; vin the Red Centre prachtig, de uitgestrektheid van WA is fascinerend! de oostkust is fantastic, net als de NT en SA. In de Kimberley heb ik m'n hart verloren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers

Prachtige natuur (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Frans ten Bookum op 05 juni 2018

Australië heeft een heel eigen natuur. helemaal leuk als je dezelfde plaats in een hele droge en hele natte periode hebt gezien: the Grampians. In september 2017 was het nat. Samen met een lente maakte het the Grampians prachtig. En weelderige geel bloeiende ondergroei gaf bochtige rit naar Halls Gap een speciaal accent. In de uitstapjes kom je oog in oog met de kangaroo's te staan. Moeiteloos verdwijnen ze weer in de mooi in blad staande flora. En dan de wandeling naar MacKenzie Falls. Met al het gevallen water een prachtige waterval. Onderaan de waterval komen we een groep werklieden tegen. Er was een begrafenis in het dorp waar ze aan het werk waren. Dan maar een dagje vrij. Leuke mensen: typerend voor Australians. we hebben de waterstroom een heel eind gevolgd. Prachtig daar. Terug in Halls Gap worden we door een scala aan typische Australische vogels. Terug op de camping ground nog even langs de lokale familie kangaroo's. 's Ochtends hadden leden van de kangaroo's nog een handgemeen. Australië op zijn best.

9,6
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • de mensen
  • de natuur; de uitgestrektheid
  • klimaat
  • standen
  • steden

Minpunten Australie

  • heel veel chinese touristen op touristische plaatsen. Deze groep touristen zijn erg aanwezig
  • verder zijn er geen minpunten
Ultieme tip: Pak een camper en trek er op uit.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Familiebezoek (bezocht in maart 2015)

Review geschreven door Heidi Slakhorst op 15 mei 2018

Ik ben inmiddels al meerdere keren in Australië geweest, te weten in 1999(2keer), 2005, 2006, 2011 en 2015. Tijdens alle deze reisjes bezochten we familie, maar we gaan ook altijd met ons vieren (mijn man, ik zelf en 2 kinderen van nu 11 en 14 jaar) een weekje op vakantie binnen Australië. Onze standplaats is altijd Melbourne, maar we zijn ook al aan de Gold Coast en Sunshine Coast geweest. We hebben Australia Zoo van Steve Irwin bezocht maar ook Sea World, Wet´n Wild Waterworld, Lone Pine Koala Sanctuary.

Rondom Melbourne hebben we ook al veel gezien, waaronder de Great Ocean Road, Phillip Island (penguin parade), Wilsons Promontory, Bendigo and Ballarat met de Goldmines. De laatste keer in 2015 zijn we naar Adelaide geweest en volgend jaar staat een weekje Cairns e.o op het programma.

Ultieme tip: In Melbourne rijdt er een city circle tram. Dit is een hop on hop off tram waar je in en uit kunt stappen wanneer je wilt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een gecombineerde reis naar Australië gemaakt. (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Jaimy Jaim op 14 mei 2018

Afgelopen maart in Australië geweest. Voor familiebezoek en genieten. In totaal vijf weken geweest. De reis begon op Amsterdam via Dubai naar Melbourne gevlogen. Vanuit daar is de reis verder gegaan naar Phillip Island. Phillip Island heeft hele mooie plekken. The Nobbies waar ook 's avonds een toeristenattractie plaatsvindt het bekijken van pinguïns die vanuit zee terug naar hun hol gaan. Langs de kust zijn er mogelijkheden om te surfen en in dit gebied vind je kangaroos. Roggen en pelikanen kun je zien bij San Remo. Vanuit Phillip Island met de camper via lake entrance naar Pambula Beach gereden. Hier wordt je wakker met kangaroos en vogels. Heerlijk! Vanuit daar naar Bondi, via de princes highway, een mooi bochtige en groene route via de kust. Toen door naar een camping in de buurt van Sydney, Lane cove river tourist park, gelegen aan een natuurgebied. De campings zijn vaak voorzien van een buitenkeuken en gezamenlijke waslijnen. Door een wandeling te maken in het natuurgebied heb je niet in de gaten dat er zo'n grote stad op een kleine 20 minuten ligt met de metro. Het natuurgebied geeft je dieren waarvoor je in Nederland naar een dierentuin moet. Fantastisch! Natuurlijk ook Sydney. Van harbour bridge, opera house naar de tuinen. Ook bekijk ik Sydney van bovenaf vanuit een helikopter. Echt een aanrader! Zo krijg je pas echt een beeld hoe groot deze stad is. Van Sydney naar Hawks Nest, Port Macquarie met daarna Yamba. In Australië moet je veel rijden om op hele mooie bestemmingen te komen. In Yamba heb ik een stop gehad op de camping Blue Dolphin. Een camping met twee zwembaden, aan de haven, in de buurt van het centrum en veel vogels om je heen. Yamba echt niet overslaan. Vooral rondom de vuurtoren en green pool. In Dubbo naar de zoo geweest. Via de goudmijnen in peak hill, radio satelliet en de waterval in Ebor terug naar Melbourne voor de F1. Zo'n 3600 km later op naar huis.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Gastvrij
  • gebruik van gezamenlijke ruimtes
  • mooie natuur
  • fantastische dieren
  • vriendelijk
  • veel keuzes in de supermarkt

Minpunten Australie

  • visums goed controleren of deze aan het juiste document gekoppeld zijn
  • goed bekijken wat je mag invoeren
  • alcohol is zeer prijzig
Ultieme tip: Download wikicamps als je met de camper op pad gaat! Koop de zonnebrand in Australië hier kun je betere krijgen. Zorg voor een goede camera om de mooie momenten vast te leggen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Tanja Lagoon Camp (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Anna Dijkstra op 12 april 2018

Tasmanie is schitterend voor natuurliefhebbers!
Prachtige Nationale Parken!
Tanja Lagoon Camp is fantastisch!
De Kangaroos en de Walibies lopen daar vrij rond om je tent heen. Je hebt uitzicht op de Lagoon waar allerlei vogels zwemmen onder andere Pelikanen!
Sydney is een geweldige mooie stad! Prachtige strandjes!

Ultieme tip: Met de OPAL card kun je met de trein, bus, tram en Ferry reizen! Super handig!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

De stad is zeker niet voor backpackers, maar de natuurgebieden zeker wel! (bezocht in december 2003)

Review geschreven door mel bourne op 21 maart 2018

Alles is daar heel mooi en ik zou er zeker heen gaan. Het is zeker een aanrader, ik was er met vier vrienden van me. Het zijn aardige inwoners, de vlucht kan wel lang duren en je kan verdwaald raken in de grote + mooie natuurgebieden.

8,1
9 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
5 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • taxis
  • voedsel
  • hotels
  • prijzen
  • weer

Minpunten Australie

  • verkeer
Ultieme tip: Probeer altijd een gids mee te nemen anders kan je verdwalen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fantastisch land (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Mieke van Oort op 05 maart 2018

Australië meerdere keren bezocht. In 2015 de oostkust gedaan. Prachtige omgeving, mooie stranden en vriendelijke mensen. Vooral Airlie beach en omgeving vond ik fantastisch. Vanuit Airlie beach kun je mooie tochten maken, skydiven en er is een gezellig stadje met een fijne lagoon. Het hostel Backpackers by the Bay is een aanrader.

In 2016 opnieuw afgereisd naar Australië, toen de westkust. Vanaf Perth een geboekte tour met Red Earth Safari’s. We gingen van Perth richting Exmouth. Wat een fantastische ervaring. Een hele goede gids, genaamd Darren, die je de mooiste plekjes laat zien. Je slaapt in hostel en je hebt zelfs een verblijf op een schapenboerderij mer privé strand.
Volgens mij krijg ik nooit genoeg van het land.

Pluspunten Australie

  • het weer
  • de natuur
Ultieme tip: Airlie beach en een tour van Ref Earth Safari’s
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

rondreis australie (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Rob Looye op 05 maart 2018

Via Pacific Island Travel een reis geboekt. voor 2 maanden naar Australie. de eerste maand deed ik de westkust aan, van Darwin naar Perth in een 22 daagse groepsreis via Interprid/kimberly travels. Wat een waanzinnige ervaring was dat, veel kamperen in tentjes midden in de Bush Bush, veel gelopen en gezwommen en erg veel gezien. gezwommen met manta's en kleine haaien bij Coral bay ecotours.. een zeer goede Reisgids gehad ( Dan/wara) tijdens de 22 dgn. in Perth ben ik alleen verder gegaan , gevlogen naar Alice springs , daar een 3daagse trip naar uluru gemaakt, met een mindere gids maar wel erg indrukwekkend. als je daar bent boek een kamer/app bij Alice in Todd- alice springs. daarna gevlogen naar Cains, daar onder andere gesnorkeld bij de great barrier reef., en toen met tussen pozen verder naar beneden gegaan langs de oostkust, oa. byron bay/brisbane.sydney aan gedaan, toen met de trein in 11u, naar melbourne gereden , daar een 1 daagse trip op de great ocean road gedaan. en van daaruit naar adelaide en goolwa gegaan en toen weer terug gevlogen naar amsterdam

9,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Australie

  • de westkust erg rustig

Minpunten Australie

  • oostkust erg hectisch
Ultieme tip: bezoek zeker de westkust tussen Darwin en Broome, zeer mooie en wilde natuur. tussen Broome en perth ook zeer de moeite waard maar iets anders. ook veel andere mogelijkheden.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mijn drie broers en een grote familie kring. (bezocht in december 2007)

Review geschreven door Jan Peters op 05 maart 2018

Ik heb eigenlijk niets negatief te vertellen. Australië is een prachtig land en heeft veel bezienswaardigheden. Ik raad de mensen aan om als ze op vakantie gaan zeker vijf à zes weken of langer daar naar toe te gaan. Dat is de moeite waard.

Pluspunten Australie

  • betaalbaar
  • aardige mensen
  • en je kunt er gezelig uitgaan
  • Eten in restaurantjes zijn zeer goed en voor de rest je kunt je hartje wel ophalen daar
  • prachtig land veel bezienswaardigheden

Minpunten Australie

  • Dat is persoonlijk ik heb er geen
Ultieme tip: Als je voor langere tijd gaat dan heb je wel vervoer nodig afstanden zijn te groot. .
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Ballonvaart Red Centre is een must-do (bezocht in augustus 2009)

Review geschreven door Inge van Stokkom op 18 februari 2018

Begonnen met 3 dagen Melbourne, heerlijke stad en leuke dingen om te doen zoals de dierentuin en the Old Gaol. Daarna door naar Alice Springs, aangesloten bij 3-daagse groepsreis om Uluru, Kata Tjelpa en King Canyon te zien. Gevlogen naar Cairn en daar gesnorkeld bij het Barrier Reef en zou met een bus de oostkust afzakken tot aan Sydney maar ik was het snorkelen na 1 dag wel beu en ben niet verder met de reis gegaan. Ik ben teruggevlogen naar Alice Springs en daar 12 dagen vertoeft. Er is zo veel te zien en te doen daar; het oude Telegraaf Station, Dessert Park, dagreizen die je kunt maken maar ook de zonsopkomst gaan meemaken in een hete luchtballon! Dit was zo magisch moment, hoe ongelooflijk uitgestrekt het landschap is. Het is zo stil boven en sereen, de wereld zo mooi!

Cattle zien draven over de uitgestrekte immense rode vlakte met een zon die langzaam. maar zeker steeds meer laat zien wat al het mooie van de woestijn. Na deze fantastische dagen naar Sydney gevlogen om daar familie te ontmoeten.
Met een vriend nog een drietal dagen naar de Blue Mountains geweest en daar een heel mooie wandeling gemaakt met heel veel traptreden, wat best een uitdaging was voor dat ongetrainde lijf van mij, maar wat was het heerlijk.

In vogelvlucht een speldenknopje mogen zien van wat Australië allemaal heeft en is; het is ongelooflijk gevarieerd met stad, cultuur, natuur en desolate woestijnen. Fantastisch om daar aan geroken en van geproefd te mogen hebben en ik zou heel graag nog eens terugkeren!

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • natuur
  • eten
  • activiteiten

Minpunten Australie

  • Prijzig
Ultieme tip: Zonsopkomst meemaken in hete luchtballon boven de Red Centre.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Stopovers in Sydney en Melbourne.

Review geschreven door Trynke Elbertsen-Hoekstra op 18 februari 2018

Meerdere keren in de jaren 1993 tot 2003 met stopovers op weg van en naar Nieuw-Zeeland in de steden en omgeving van Sydney en Melbourne geweest. Zou graag een keer een langere reis langs de kusten van Australië willen maken.

Aangeraden voor: Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Snorkelen (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Thijs Kruit op 31 december 2017

Hebben op aanraden van de tourist information geen halve, maar een hele dag excursie naar het Great Barrier Reef gemaakt vanuit Port Douglas, de afstand tot het reef is daar het kortste. Goede uitleg voor we op het outer reef aankwamen wat wel en niet te doen. De boot was van alle gemakken voorzien en het gebruik van duik uitrusting, wetsuits en lunch is inclusief.
We zijn op drie verschillende plaatsen wezen snorkelen/duiken, het reef en de bewoners waren op alle plaatsen heel anders en buitengewoon mooi.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Groot
  • , veel ruimte
Ultieme tip: Als je langs de oostkust reist, begin dan in het noorden (Cairns). Boven Brisbane in naar onze smaak het meeste te zien, Is Cairns je eindpunt trek toch voldoende tijd uit.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Op bezoek bij zieke zus. (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Albert Eilander op 31 december 2017

Ik vind het heerlijk om in Australië te zijn, ook omdat mijn familie daar woont. Australië is een mooi land en de mensen zijn er niet moeilijk. Mijn ervaring betreft alleen WA en vooral de omgeving van Perth, Jane Brook (wijngaarden) en Gagoorlie (goudmijnen).

Pluspunten Australie

  • het weer
  • barbeque
Ultieme tip: In Perth is een restaurant “33e floor” dat draait rond en heb je tijdens het genieten van een heerlijke lunch of diner en mooi uitzich over Perth en omgeving!
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Gaaf! (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Nikita de Wit op 31 december 2017

Australië heeft zoveel moois te bieden! Begonnen in Sydney en genoten van het magische vuurwerk tijdens de jaarwisseling! Daarna door naar Adelaide, Kangaroo Island, Great Ocean Road, Melbourne en als afsluiter door naar Tasmanië. Ieder plekje zijn eigen schoonheid!

8,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • vriendelijkheid
  • landschap
  • koala’s
  • kangaroo
  • schoonheid

Minpunten Australie

  • lange vlucht
  • slangen
Ultieme tip: Neem een camper en ga op doorreis. Er zijn veel goede campings beschikbaar en op deze manier kan je overal op eigen tempo van al het moois genieten.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Working holiday (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Nicky Jautze op 31 december 2017

Wij zijn vorig jaar in totaal 3 maanden in Australië geweest. We hebben besloten om te gaan werken met een Working holiday Visa. Via wannaworkinaustralia.com kwamen wij terecht in de Yarra Valley in Victoria. Een prachtige wijngaard en hier hebben wij met plezier gewerkt in het bedrijf: Stones of the Yarra Valley. Een uur vanuit Melbourne en uiteraard met de auto goed te bereiken. De mensen zijn leuk, het klimaat is top en alles is relatief makkelijk te vinden! Het is een duur land, dus neem genoeg geld mee. Ik vond het fantastisch en zou elke dag weer teruggaan als ik de kans had.

9,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • super vriendelijke mensen
  • goed klimaat
  • makkelijk om te wonen

Minpunten Australie

  • de sigaretten zijn duur
  • je moet alles met de auto doen
  • lange reistijd!! het land is super groot
Ultieme tip: Koop een MyKi voor in de trams van Melbourne, huur een auto, neem een goede camera mee, niet teveel spullen en geniet van elk moment.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Lovely day in Byron Bay (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Theresia de Graaf op 31 december 2017

Byron Bay is een plek die je niet moet missen tijdens je reis in Australië. De stad is niet te vergelijken met iets anders en heeft zijn eigen unieke sfeer. Het is een plek waar je terug gaat naar de jaren 60/70. Er wordt overal op straat muziek gemaakt; er rijden hippie busjes rond en de sfeer is gemoedelijk. Ook is er veel te doen; duiken, walvissen spotten, surfen, shoppen, uitgaan, fietsen en wandelen door de natuur. Tot slot vergeet niet even een dansje te doen met de Pineapple Man; deze meneer staat elke dag te dansen met zijn hoela hoep en pineapple in het centrum van Byron Bay. Hij wens een kleine bijdrage voor zijn show door betaling in vorm van een glimlach :)

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Natuur
  • Vrijheid
  • Toegankelijk
  • vriendelijke mensen

Minpunten Australie

  • prijzig
  • tijdsverschil met nederland
  • teveel leuke dingen en te weinig tijd
Ultieme tip: Door middel van een app (bijv. Wicked Campers of CamperMate) kan je makkelijk alle campings bekijken en boeken tijdens je reis met een auto of busje.

Ik ging na 35 jaar op visite bij mijn broer (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Helmy Roemer-Korver op 31 december 2017

De mooiste plekken die ik heb gezien waren de tropische wouden die je bij Brisbane hebt. Eigenlijk was alles daar mooi. Wat een groot voordeel is, is dat daar overal gratis toiletten staan en dat je overal langs de weg barbecues staan die je gratis mag gebruiken en alles is er schoon.

Pluspunten Australie

  • Aardige mensen
  • Schoon
  • Ruim
  • Relaxed

Minpunten Australie

  • Geen
  • Misschien dat alles duur is: maar beter duur dan niet te koop
Ultieme tip: Een tip is, als je naar Australië gaat, stap niet op dezelfde plaats in als waar je aankomt. Dat is zonde van je tijd en je ziet dan minder van het land.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastische ervaring. (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door Betty van Lieshout-Schoon op 31 december 2017

Dit was de reis van mijn leven. Altijd al van kleins af aan (gelukt op mijn 52e) de wens gehad om naar Australië te gaan. Dit omdat er familie en goede vrienden wonen. Bij diezelfde vrienden gelogeerd en met hun veel mooie herinneringen gemaakt. Ook mijn familie bezocht, wat fantastisch was. Dit was erg emotioneel, omdat mijn oom heel erg op mijn overleden vader leek. Sydney gezien, Bondi beach, Blue Mountains, Gold Coast, Brisbane en in het wild kangoeroes gezien. De kangoeroes en koala ook in de Zoo gezien. Een geweldige ervaring en de reis van mijn leven. Met mooie, lieve, ontroerende herinneringen. En heel veel foto's. En altijd een verlangen naar dit geweldige, mooie land.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Betaalbaar
  • Het weer
  • De mensen

Minpunten Australie

  • Geen
Ultieme tip: Blue Mountains, Sydney, Bondi beach, Gold Coast en Brisbane.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Living the dream (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Jessica Lodeweegs op 31 december 2017

Ik heb een jaar lang door heel Australië gereisd en gewerkt in Sydney! Dit was echt de beste tijd van mijn leven. Het opgaan in een andere cultuur vind ik heel prettig. Daarbij hou ik van grote steden en tevens mooie natuur. Australië heeft het allemaal!

Ultieme tip: De westkust! Tussen Broome en Darwin in: De Kimberley’s.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Het Land Waar Je Geen Genoeg Van Krijgt (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Danielle van den Berg op 30 december 2017

Een roadtrip van Cairns naar Sydney, met als icing on the cake: Oud & Nieuw in Sydney. Een auto huren en rijden in Australië bleek allemaal makkelijker en goedkoper dan verwacht (tip!). Alleen Byron Bay vastgelegd tijdens kerst en de rest van de roadtrip veel op het moment gekeken wat we wilden doen. Tijdens de drukke tijd moet er wel goed opgelet worden wat je wilt en wanneer je tours/accommodaties boekt (of bereid zijn om de camping op te gaan). Vaak is er namelijk een bezettingsgraad van 90%. Rijden was voor ons geweldig! Je ziet het fantastische en diverse landschap van Australië. We stopten bij mooie lookouts, leuke plaatsjes en maakten een detour om door nationale parken te rijden. Of om gewoon even een verkoelende duik te nemen ;)

8,8
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Waanzinnig landschap
  • Friendly locals

Minpunten Australie

  • Hoogseizoen op sommige plekken veel toeristen
  • Vooral Sydney erg duur
Ultieme tip: Het miniscule koffietentje Spice in Byron Bay is waar je wilt zijn. En met miniscuul bedoel ik ook echt piepklein (1 bij 3).
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

7000 km langs de kust (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Manouk Markman op 30 december 2017

Australië is een heel fijn land om doorheen te reizen! Je voelt je geen moment onveilig, iedereen is uitermate vriendelijk, alle voorzieningen zijn aanwezig en door het hele land heen voldoende mooie plekken om onderweg te lunchen. Wij hebben een reis gemaakt van Cairns naar Adelaide, 7000 km langs de kust met een klein uitstapje naar het binnenland. Al die verschillende klimaten met als gemene deler, prachtig uitzicht op de kust. Mooie natuurparken waar je prachtig in kan hiken, afgewisseld met idylische stranden.

8,8
10 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • goede voorzieningen
  • goed weer
  • veilig

Minpunten Australie

  • grote afstanden
  • gevaarlijke dieren
  • lange vlucht
Ultieme tip: Snorkelen bij Cape Tribulation. Prachtig snorkelen zonder alle toeristen.
Aangeraden voor: Stellen

Ik kan niet kiezen welk strand (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Sanne Elbrink op 30 december 2017

Langs de Bellarine Peninsula en de Great Ocean Road zijn zoveel mooie strandjes om even te stoppen, een kopje koffie te drinken, een appeltje te eten of gewoon te genieten van de golven, zon en wind. Rij niet in een keer door naar de 12 apostels, maar geniet juist van de rust en de stukken ervoor!

9,5
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Australie

  • lekker weer
  • open mensen

Minpunten Australie

  • sommige delen te toeristisch
Ultieme tip: Kamperen langs het strand aan de Mornington Peninsula. Op 10 meter afstand van je kampeerplek zit je al in de zee.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Het rode hart (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Stans van Hoek op 29 december 2017

Het rode hart is meer dan Uluro, op meerdere plekken kom je enorme rotsformaties tegen, waar het lang niet zo toeristisch is als rond de beroemde Uluru. Hier heerst rust en is de natuur fantastisch. Een fiets huren of wandelen behoort tot de mogelijkheden in dit gedeelte van Australië en is aan te raden

Ultieme tip: Plan vooral voldoende tijd in om tussendoor rustdagen te kunnen houden en alles goed te kunnen verwerken wat je gezien en meegemaakt hebt
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Australië (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Karina Schouten op 29 december 2017

Dé mooiste plekken van Australië: uiteraard the Red Centre met het indrukwekkende Uluru en de prachtige rotsformaties van Kata Tjuta. Daarnaast een waanzinnig uitzicht als de zon op komt in Kings Canyon, een hike die je nooit meer zal vergeten. Daarnaast de mooiste plek om het Great Barrier Reef te zien: Lady Musgrave Island, bereikbaar vanuit het kleine stadje Town of 1770. Zwemmen tussen honderden kleurrijke vissen èn zeeschildpadden. En natuurlijk Kangaroo Island, de meest prachtige plek met ongerepte natuur en kamperen tussen de koala's en kangoeroes.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Australie

  • prachtige natuur
  • cultuur snuiven
  • citytrip
  • kamperen

Minpunten Australie

  • duur
  • toeristisch
Ultieme tip: Duiken bij Lady Musgrave Island
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een schitterend land! (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Joke Baars op 29 december 2017

Australië was een ervaring wat ik niet snel zal vergeten! Mensen zijn daar zo aardig behulpzaam! Natuur is zo mooi en het is best betaalbaar en Melbourne is gezellig, lekker eten en een mooie cultuur! Het is echt een land voor de Lange vakantie er is zoveel te zien.

Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtland (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Chananja Hollander op 29 december 2017

Prachtige natuur, lieve mensen en mooie steden. Het is allemaal te vinden in Australië. Het is een relaxt land waar je elke dag weer kan genieten van de diversiteit. Diversiteit op alle fronten; dieren, landschappen en kleuren. Ik ben er nu voor de derde keer geweest en plan alweer mijn vierde reis. Alleen als je er geweest bent weet je waarom dit zo’n fantastisch land is.

Pluspunten Australie

  • natuur
  • wildlife
  • klimaat

Minpunten Australie

  • afstand
Ultieme tip: Onder de sterren slapen in the outback. Onbeschrijfelijk.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreizen in Australië (bezocht in november 2011)

Review geschreven door cor hoogland op 20 december 2017

Wij, mijn echtgenote en ik, reizen graag door Australië. Via een tip hoorden wij van een organisatie (Autobarn) die voor zover wij weten, campers opkopen die andere organisaties afdanken. Groot was onze angst om met een camper met de km-stand van meer dan 300.000 op pad te gaan, maar na vier weken was er niets aan de hand dan alleen een steentje tussen de remblokjes wat een enorm schurend geluid gaf, maar dat werd door een lokale garage gratis opgelost. Onderweg zie je ontzettend veel afwisselende natuur.

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Australiers zijn heel gastvrij
  • men is gewend aan logees
  • vooral nederlanders worden vaak aangesproken vanwege de nederlandse voorouders.

Minpunten Australie

  • tussen de onderlinge staten zijn vaak regels waar je je aan moet houden
  • hou de tijdverschillen in de gaten
Ultieme tip: Koop de reisverhalen van HEMA maps van Evon en Peter Anderson, zij zijn heel australië doorgereden en geven goede beschrijving van alles wat ze tegenkomen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Working holiday Australië (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Danique Akkermans op 15 december 2017

Mijn mooiste plekken zijn veruit de Whitsundays en Kangaroo Island. Daarnaast vond ik de Great Ocean Road geweldig! Mijn tip is om zeker als je langere tijd in australië bent, een auto aan te schaffen. Ikzelf kocht een stationwagon, waarin ik een bed heb gebouwd. Perfect! Voor het buiten slapen had ik een Swag, de beste tent ooit.

Pluspunten Australie

  • zon
  • zee
  • strand

Minpunten Australie

  • geen
Ultieme tip: Bezoek Kangaroo Island. Een klein stukje van Australië, maar met zoveel moois op één eiland! Een absolute aanrader.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Leven op de andere kant van de wereld (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Mursal Ahmadi op 12 december 2017

Australië, wat een land! Ik ben er verliefd op geworden, dat is een feit. Van mooie afgelegen stranden en onbewoonde eilandjes, tot wereldsteden als Melbourne en Sydney, van woestijngebieden tot regenwouden. Je vindt er van alles! Het is een multicultureel land, met mensen vanuit de hele wereld wat kenmerkend is voor het diverse eten in het hele land. De sfeer is geweldig; de mensen zijn vriendelijk en buiten de steden vooral heel laidback. Het weer is bijna altijd goed, in de winter is het boven de 20 graden (vooral vanaf Sydney en Perth naar het noorden toe) Heb zelf in Melbourne gewoond voor bijna twee jaar, dus je snapt wel dat mijn liefde voor het land echt is.

Pluspunten Australie

  • locals
  • klimaat
  • natuur
  • eten

Minpunten Australie

  • prijzig
Ultieme tip: Koop/Huur een 4WD en ontdek het land op je eigen manier!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een land met onbegrensde mogelijkheden (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Martin Snijder op 12 december 2017

Langs de oostkust van noord naar zuid zijn de stranden, de eilanden, het water en de steden iedere keer een geweldige ontdekking. Ieder moment van de tocht wordt je verrast door de prachtige vergezichten en de afwisseling van de natuur en steden.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Australie

  • veilig en schoon land
  • vriendelijke bevolking
  • grote diversiteit
Ultieme tip: Rugzak op en trekken maar!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Zoveel kilometers afgelegd voor deze indrukwekkende rock (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door corry Martens op 10 december 2017

Indrukwekkende steden zoals Sydney, Melbourne en Adelaide met daartegenover de outback van South Australia met een droog maar adembenemend mooi landschap. Coober Pedy waar een groot deel van het dagelijkse leven onder de grond afspeelt. Het leven van de Aboriginals met hun eigen kunst.
Het zien van een slapend koalabeertje in het wild en natuurlijk de kangoeroes is bijzonder om te zien.

Ultieme tip: Ga snorkelen of duiken bij het Groot Barrièrerif.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Weerzien 'nieuwe' familie in Australië (bezocht in april 2017)

Review geschreven door lilian groenendaal-jongen op 10 december 2017

Een prachtig land met de mooiste plekken op aarde, zowel natuur als cultuur. Sydney, veel te beleven met prachtige kust voor mooie wandelingen en heerlijk eten. Je bevindt je hier in een warme bubbel.

Ultieme tip: Bondi Beach / Sydney Adelaide Hills Coffs Harbor Sawtell
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Weerzien familie en vrienden (bezocht in april 2017)

Review geschreven door lilian groenendaal-jongen op 10 december 2017

Hele vriendelijke ontmoeting met vrienden van mijn broer. Heel gastvrij ontvangen met diner slaapplaats en ontbijt en een prachtige kustwandeling in Sawtell. Dit is een bezoekje waard aan een mooi stadje ten zuiden van Coffs Harbor.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Echt waanzinnig die outback! (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Henk van Dijk op 10 december 2017

Drie maanden Australië, westkust bij Perth, van Cairns naar Brisbane, outback van Alice Springs naar Adelaide, Tasmanië, Blue Mountains en Sydney. Oostkust was nog goed te doen, weinig tot geen regen. Snorkelen natuurlijk, zoek eens naar de wat minder grote plaatsen voor kleinere excursies hiervoor. Whitsunday was prachtig! 4WD Camper in de outback was echt fantastisch, zo heerlijk uitgestrekt en soms alleen op de campsite. Tasmanië is aan te raden met een camper met alle voorzieningen aan boord zodat je op de mooiste plekjes kan overnachten, bijvoorbeeld om 's avonds de pinguïns terug aan land te zien komen. Ultieme afsluiting is New Years Eve in Sydney. Appartement geboekt in Noord-Sydney, dag ervoor de viewpoint geïnspecteerd. Op de dag zelf vroeg er heen gaan en eten en drinken voor de hele dag meenemen! Super gezellig, ook tussen de locals!

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Rust
  • Uitgestrekt
  • Aardige locals

Minpunten Australie

  • Ver
Ultieme tip: De ultieme tip is door de Outback van South Australia over de Oodnadatta track en overnachting bij Coward Springs met een natural spring!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Beste wat me ooit is overkomen! En whitsundays is my allyime favourite (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Madieke Van de Bijl op 10 december 2017

Whitsundays is the place to be! Oostkust is geweldig! Surfen wandelen en alles wat een reiziger wil! Genieten en andere mensen leren kennen! Vlieg, of huur een camper en haal het meeste uit je reis!!!

8,3
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
7 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Trip whitsundays
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers

Make it a december to remember (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Denise Qualm op 10 december 2017

Wat was je mooi, wat was je fijn! Een maand rondreizen en dit mooie land ontdekken. Van Airbnb naar hostel tot in een swag slapen onder de sterrenhemel bij Ayers Rock. Zou zo weer terug gaan om nog meer te ontdekken en weer nieuwe herinneringen te maken. Er hangt zo’n heerlijke vibe die bijna niet na te vertellen is en je echt moet ervaren.

Pluspunten Australie

  • vriendelijkheid
  • behulpzaamheid
  • locals
  • easytodrive

Minpunten Australie

  • geen
Ultieme tip: Geniet, geniet en GENIET!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers

Geweldig (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Annemieke Vos op 10 december 2017

Prachtige stad en geweldige stranden. Ik was daarvoor bezoek bij mijn dochter. Blij haar weer te zien! Zij wist alle bezienswaardigheden, handig! Goed te bereizen met openbaar vervoer. Het centrum is niet zo groot dus dat kan te voet.

Ultieme tip: Sydney tower! Doen!
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers

Brisbane (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Henny Van Rhee op 10 december 2017

Geweldige ervaring geweest. De inwoners lopen over van vriendelijkheid en behulpzaamheid. De Gold coast is geweldig..en ook een bezoek aan Nimbit is zeker een aanrader.Het is wel een duur land en roken is niet te betalen.

Pluspunten Australie

  • temperatuur. natuur

Minpunten Australie

  • geen
Ultieme tip: Geniet ervan.Geweldige ervaring. Als vrouw alleen goed te doen. Bezoel vooral Lone Piine..de koalas zijn super zo ook het personeel daar.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Net een sprookje, onbeschrijfelijk mooi (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Sammy van Marrelo op 10 december 2017

Van Sydney naar Airlie beach gereden en weer terug. Wat een mooie ervaring. Een aanrader is toch zeker om vanaf Airlie beach een boottocht te doen naar de withsundsy eilanden, wat was dat prachtig zeg! Byron Bay is een van onze lievelings plekken geworden en the Australian Zoo is een pracht park. Zorg dat je een van de national Parken bezoekt, prachtig! In Sydney ligt een klein plaatsje wat Cronulla heet, zeker een stop waard! Wij waren er 4 weken en zijn nog zoveel plekken niet geweest, waar we gewoon niet aan toe kwamen. Plan alles goed in en doe relaxed dan heb je de mooiste reis van je leven!

Pluspunten Australie

  • relaxed
  • mooi weer
  • aparte dieren
  • pracht stranden
  • natuur

Minpunten Australie

  • veel vliegen
  • bosbranden
  • giftige insecten
Ultieme tip: Boek alles van te voren, dan ben je voordeliger uit als dat je het in australie last minite doet.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Hemel op aarde (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Tessy Calberson op 08 december 2017

Australië is alsof je in een droom terecht komt! Prachtige locatie, glashelder water. Het is een echte aanrader voor iedereen die Australië bezoekt. Een o zo groot magnifiek avontuur. Ook een aanrader om Australië te ontdekken is met een campervan. Je bent dan van niets afhankelijk.

Pluspunten Australie

  • Prachtig
  • Fraser Island
  • Sunshine

Minpunten Australie

  • Veel toeristen in Sydney
  • Veel wegwerkzaamheden
Ultieme tip: Fraser Island!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Farm trip (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Layla Amtyi op 06 december 2017

24 uur later kom je in een heel ander werelddeel. Een deel wat ik altijd al wilde zien. Een land waar dieren rondlopen en vliegen die je in Europa niet tegenkomt. Het is er prachtig en veilig. Ik zou hem op je bucketlist zetten ;)

9,8
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Locals
Ultieme tip: De Great Ocean Road is aan te raden. Ook de trein van Sydney naar Melbourne is een hele leuke ervaring.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

The Outback (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Romy Oosterbaan op 06 december 2017

Australië is een prachtig, ruim en veelzijdig land. De mensen zijn er enorm vriendelijk en gastvrij! Wanneer je een auto tot je beschikking hebt zou ik zeker aanraden om de Great Ocean Road te rijden, daarnaast kan een bezoek aan The Outback niet missen! Ook een duik in het Great Barrier Reef hoort echt bij de dingen die je gedaan moet hebben!

Ultieme tip: Een bezoek aan het minder bekende Tower Hill Reserve, prachtig met veel mooie dieren!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sydney-Melbourne-Adelaide (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Ashley Simons op 05 december 2017

1 maand heb ik samen met mijn vriendin gereisd door Australië met een Campervan. Van Sydney via de kust naar Melbourne richting Adelaide en via het binnenland richting Canberra, verder richting Newcastle en terug naar Sydney.

Wij hebben geweldige dingen meegemaakt en gezien natuurlijk. Van mooie natuur verschijnselen tot de bekende beesten die in Australië leven.

Veel plekken om te wandelen, die goed staan aangegeven. Op veel plekken lekker vrij camperen, locals doen er zelfs moeite voor deze plekken te behouden.

Het dorpje Port Albert zit nog vers in mijn geheugen. Dit is een klein vissersdorpje met weinig inwoners, met een heerlijk restaurantje waar de plaatselijke gevangen vis op tafel wordt geserveerd. Heerlijk!
Locals zeiden dat we 's morgens in de haven naar de zonsopkomst moesten gaan kijken, dit hebben we dan ook gedaan. Wow, dit was echt zeker de moeite waard. Ik heb zelden zo'n mooie zonsopkomst gezien. Dan heb je ook nog eens de vissers die met hun bootje richting open zee vertrekken. Dit was een mooi beeld.
We zijn dan na onze reis in Nieuw-Zeeland terug gegaan naar Port Albert om nog eens lekker te smullen van de vis.

Wij hebben een geweldige tijd in Australië gehad, we zouden dit zo weer willen doen. Alle bezienswaardigheden hebben zo hun charmes, de toeristische plekken zijn mooi, maar de niet toeristische plekken zijn vaak nog mooier.

Pluspunten Australie

  • rust
  • betaalbaar
  • natuur
  • locals
  • weer
  • gratis camperen
  • wegen zijn goed aangegeven
  • gericht op reizigers

Minpunten Australie

  • lange reis er naar toe
  • visum
Ultieme tip: Doe alles rustig aan in Australië en 'no worries' (ga je heel vaak horen). Wat vandaag niet komt, komt morgen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig Australië! (bezocht in september 2010)

Review geschreven door Yvonne Berg op 04 december 2017

Samen met mijn vriend hebben we een geweldige tijd rondreizen, werken en backpackbestemmingen gehad. Met een gebuurde camper, hostels en een eigen busje gepimpt tot campertje wat echt het meest geweldige was. Vrije tijds besteding deden we O.a aan strand, surfen en chillen. Ook verschillende baantjes gehad om te ontwikkelen, ervaring opdoen, mensen te leren kennen en weer door te reizen. Dit heeft ons geleerd meer open te staan om vragen te stellen, hulp in te zetten maar ook behulpzaam zijn naar anderen. We hebben geweldige werkgevers gehad en internationale- vrienden voor het leven ontmoet.

Pluspunten Australie

  • vrijheid
  • bewoners
  • natuur
  • reizen
  • backpacken
Ultieme tip: Leef vrij en doe wat je het liefst wil doen, zien, ontdekken!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Eduard Pino op 04 december 2017

Met de auto in 4 weken met hele gezin van Melbourne via Canberra en Sydney naar Cairns gereden. Onderweg genoten van Noosa Heads, Whitsunday Island, Whale Spotting en gedoken bij Great Barrier Reef. Een trip om NOOIT te vergeten.

Ultieme tip: City Tram rit Melbourne Hip restaurant in Canberra : 68 Hopscotch bar Canberra (Braddon) Boottocht naar Manly Beach (Sydney) (langs Opera House en Harbour Bridge)
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen

Droomreis (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Laura Buitenhuis op 04 december 2017

Australië is een land dat je alles kan bieden. Van oerwoud, woestijn, natuurparken, mooie stranden, grote steden,bergen tot aan mooie en bijzondere wilde dieren.
5 weken heb ik rondgereisd door Australië en heb ik ervan genoten. Natuurlijk was het te kort, maar dat blijft altijd denk ik! De cultuur van de mensen daar is heerlijk iedereen is easy going en relaxt. Iedereen staat klaar om je te helpen en neemt de tijd voor je!

9,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Australie

  • vriendelijke mensen
  • mooie natuur
  • diversiteit aan mooie steden

Minpunten Australie

  • eten en drinken is wat duurder dan in nederland
Ultieme tip: Plan niet te veel laat je reis als je in Australië bent pas bepalen, net zoals binnenlandse vluchten. Deze kun je prima 1 week van te voren boeken!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig om nooit te vergeten (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Mereltje Merel Black op 03 december 2017

Ik vind het in een woord geweldig. Ben er zes weken geweest van Melbourne tot Queensland helemaal met een truck elke dag ergens in een hotel slapen. Mooie belevenissen ik heb zoveel gezien en beleefd. Zelfs met uit eten gaan was het een geweldige gebeurtenis. Onze reis eindigde bij de Surf Beach in Queensland. Daar hadden we ook een vakantiehuisje naast het mooie strand. Vandaar uit naar zo veel plaatsen geweest dat ik ze heb opgeslagen op mijn pc, Ik weet nog wel de borden. Ik ben trouwens door een soort jungle geweest. Uren met de truck, ik dacht vaak dadelijk storten we naar beneden, maar nee. We gingen naar een farm van Cheryl's zus, zo mooi en zoveel dieren echt een farm. Er waren ook echt veel kangaroos. Ik zat in een tuin die wel twee meter lang was. Ik durfde niet in de tuin te gaan dat ergens tussen Adelaide en Queensland in was. Ik kan iedereen een reis aanraden naar het mooie Australië. Ik kan jullie zo veel foto's laten zien.

Ultieme tip: Als je op Melbourne aankomt is het al een puzzel om eruit te komen. Ze moeten zeker de Pai eten van daar geweldig lekker en gebak ook zo heerlijk.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Australië (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Lieke Statnik op 03 december 2017

Beste plek om te beginnen met backpacken! Na 1 jaar voorbereidingen en geld sparen ben ik uiteindelijk vertrokken naar Sydney. Na 2 weken heb ik besloten om te gaan werken en een auto te kopen. Hiermee mijn 2e jaar visum verdiend en hele bijzondere ervaringen opgedaan. Het plan was om 6 maanden te blijven maar uiteindelijk 10,5 maand rondgereisd door de outback en oostkust. De mooiste swimming holes gezien, mooiste stranden en hele bijzondere natuur en overal heel verschillend. 28.000 km afgelegd en zeker de moeite waard om terug te gaan voor nog een jaar!

Ultieme tip: Koop je eigen van!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Super tof! (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Kim van den Heuvel op 02 december 2017

Ik heb een super toffe reis in Australië gemaakt! Ik heb ontzettend veel gedaan en gezien. Van snorkelen tot aan een koala knuffelen en lopen tussen de Wet Tropics door! Voor ieder wat wils en voor elke leeftijd aan te raden.

Pluspunten Australie

  • hele vriendelijke mense

Minpunten Australie

  • niet van toepassing
Ultieme tip: Snorkelen bij the great barrierriff!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers