Reviews Australië

Reviews Australie

9,2
9,4 Algemene ervaring
9,2 Beziens­waardigheden
8,8 Steden of plaatsen
9,2 Locals
9,0 Veilig
9,6 Natuur
9,3 Stranden
8,9 Klimaat
  • Aantal reviews: 698
  • Aantal waarderingen: 460

Australië; vrijer ga je het niet krijgen! (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Jeffrey Schelvis op 02 januari 2020

Australië biedt alle vrijheid die een mens maar wensen kan. Met een huurauto en tent trokken we de Australische outback in om hier 2 weken te verblijven en te Camperen tussen Kangaroos, emu’s, koala’s en dingo’s, waanzinnig! Door de woestijn naar Ayers rock; aboriginals home! Om de geschiedenis te leren dit prachtige volk en cultuur! Vervolgens doorgetrokken naar het waanzinnige Sydney. Één van de meest bijzondere steden waar ik ooit geweest ben! Via bijzonder mooie stranden die langs de Oost kust liggen helemaal doorgereisd naar Melbourne. Onderweg gestopt op de meest mooie plaatsen en wild gekampeerd waar dit mogelijk was. Australië is schoon en waanzinnig mooi en groot!

9,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Minpunten Australie

  • prijzig
  • gigantisch
  • westers
Ultieme tip: Kamperen! Vrijer ga je je niet meer voelen op reis!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip (bezocht in maart 2019)

Review geschreven door Tom van Houte op 15 december 2019

Het land is zo groot, wat ga je eerst doen?! We vlogen op Melbourne, door naar Great Barrier Reef, terug gevlogen naar Sydney en vanaf daar met een camper afgedaald naar Melbourne. Echt mega gaaf! Wij hebben White Sundays niet aangedaan aan de Oostkust, dat staat nog op ons lijstje.

Pluspunten Australie

  • Vriendelijke locals
  • veel te zien
  • easy going

Minpunten Australie

  • Te groot voor 1 vakantie!
Ultieme tip: Spend time in Melbourne!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Fantastisch Australië! (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Ellen Wokke op 07 december 2019

We reisden van Northern Territory naar Adelaide, Kangaroo island, Great ocean road naar Melbourne. Geweldig om diverse landschappen te zien! En wat een ruimte! Afstanden soms onderschat, maar zo genoten

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Locals aardig en behulpzaam en geïnteresseerd
  • Prachtige natuur!
  • Het gevoel van vrijheid is geweldig door de afstanden

Minpunten Australie

  • Het dagelijks leven best duur
  • Afstanden niet onderschatten
  • Verder geen min punten
Ultieme tip: Adelaide een prachtige stad! Museum van Zuid Australië een must see.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

East coast trip Australia (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Saskia Hoekstra op 06 december 2019

De east coast van Australië is een absolute aanrader voor een fantastische reis. Het biedt ontzettend veel moois. Zo kun je met je eigen gehuurde campervan of met de greyhound bus de hele kust af al het schoons ontdekken. Reis bijvoorbeeld naar Withsundays Island en ondek het witste strand ter wereld, of rijd in een 4x4 over het grootste zand eiland ter wereld of neem in duik om het koraal te ontdekken op de Great Barrier Reef.

Pluspunten Australie

  • Altijd warm weer in het Noorde
  • Dé backpackers destination
  • Duiken op de Great Barrier Reef
  • Fantastische Natuur

Minpunten Australie

  • Niet budget proof
Ultieme tip: Tip: beklim de Walshs pyramid in Cairns. Deze “pyramid” is de grootste natuurlijke pyramide op aarde en is dus eigenlijk gewoon een berg in de vorm van een pyramide!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Whitsundays (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Renee Elenbaas op 04 december 2019

Een van de meest spectaculaire dingen om te doen en te zien is the Whitsundays. De reis er naartoe is fantastisch en Whitehaven beach Eli’s onwerkelijk mooi, het is bijna niet vast te leggen op een foto hoe mooi het daar was. I loved every moment ❤️

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Australie

  • relaxed vibe
  • nice people
  • beautiful nature
  • good weather
  • amazing citys
Ultieme tip: Doe een zeiltocht naar de Whitsundays en slaap een nacht op een boot.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Australia East Coast and Islands (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Gill McColl op 03 december 2019

Het was een geweldig mooie reis. Ik heb altijd naar Australië willen gaan, had daar ook bepaalde verwachtingen bij. Het was helaas op sommige locaties makkelijk te vergeten waar je was vanwege de aanwezigheid van zoveel Aziatische toeristen. Bij Surfers Paradise bijvoorbeeld waren ook veel borden in Engels en Chinees. Mooiste en meest authentieke bezoek was aan Longmorn Cattle Station.

Pluspunten Australie

  • De ontspannen houding van de Australiers.

Minpunten Australie

  • Het aantal Aziatische toeristen.
Ultieme tip: Overal in Australie kan je goede koffie krijgen, zelfs op de kleinste plaatsen. De prijs is hetzelfde voor zowel zwarte koffie als latte of wat dan ook.
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

DownUnder 2019 (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Frans Honselaar op 28 november 2019

Het Daintree Rainforest, gaf ons het pure jungle gevoel omdat we kampeerden en wandelden in een oerbos met creeks vol krokodillen. Kuranda, waar we hoog boven het woud uitzicht hadden op prachtige watervallen vanuit een historisch treintje en met een cablecar en terug gingen. Cairns, het middelpunt van de Great Barrier Reef waar we gesnorkeld hebben en prachtige gekleurde vissen zagen. Cape Hillborough, waar we de drinkende kangoeroes op het strand hebben aanschouwd. De zeiltocht naar Whitsundays Island, waar we hebben gezwommen in het hel blauwe water met het onwerkelijk witte strand. Fraser Island, waar we hebben gereden met een fourwheeldrive over het mega lange strand. De Blue Mountains, waar we in het wild gekampeerd hebben en alleen maar dieren geluiden om ons heen hoorden. We wandelden door het prachtige Sydney met het Opera gebouw, de Harbour Bridge en Manly Beach. De Hunter Valley, met de uitgestrekte wijnvelden waar we de mooiste wijnen konden proeven. Melbourne de stad van de kunst, waar we uren hebben gezwalkt door kleine straatjes en uiteindelijk in een van de cafeetjes en eettentjes belandden om een wijntje met een Aziatische maaltijd te nuttigen. En niet te vergeten de Great Ocean Road, waar de Pacific Ocean op de rotsen beukt van de twaalf apostelen, een rots formatie van ongekende schoonheid die op elk viewpoint er anders uitziet. De kers op de taart was de Australische bruiloft in de Grampians van Jan met zijn prachtige vrouw Chanel, die met haar Indiase roots de ster van de avond was. En tenslotte, het bezoek aan oom Rein (90 jaar) de man van tante Joke (de zus van oma Miep), die helaas is overleden. Wat hebben we genoten van de verhalen van oom Rein.

Precies 5620 kilometer hebben we gereden, geen moment was het te veel of te zwaar, maar zo relaxed. Hoe dat kan? Omdat we het rijden leuk vonden, er geen enkele moeite mee hadden om links te rijden en zo’n lange afstand in kleine etappes af te leggen.

9,6
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Australie

  • De locals zijn zeer vriendelijk (er wonen veel Nederlanders
  • de natuur

Minpunten Australie

  • none
Ultieme tip: Ervaar het zelf door dingen te ondernemen, luister naar reiservaringen van reizigers die je onderweg tegen komt, deel deze met elklaar.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Je kunt een camper gewoon achter laten terwijl je km's verderop aan het wandelen bent (bezocht in januari 2019)

Review geschreven door Jan de Vries op 26 november 2019

Je kunt een camper gewoon achter laten terwijl je km's verderop aan het wandelen bent zonder dat je hier ongerust over hoeft te zijn. In het begin waren we dat nog wel, maar als dat na een paar keer goed gegaan is dan doe je het steeds gemakkelijker. Er zijn zoveel nationale parken waar je km's kunt lopen. Als je het niet aandurft om je camper achter te laten ook al staat deze alleen geparkeerd dan laat je heel veel leuke dingen liggen. En dat is zonde van al het mooie natuur.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • veel gratis campeerplaatsen

Minpunten Australie

  • duur
Ultieme tip: Bijvoorbeeld Dorrigo Nationaal park is schitterend om door te lopen.
Aangeraden voor: Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Wallaman Falls (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Amber Leeman op 25 november 2019

Tijdens mijn roadtrip langs de oostkust van Australië ben ik een dag naar de Wallaman Falls geweest, echt een must! De route er heen is super mooi; allemaal slinger weggetjes de berg op tussen tropische planten door en lange, rechte wegen door de rietsuikervelden (met soms zelfs koeien die op de weg lopen). Eenmaal aangekomen eerst bij het uitzichtpunt gaan kijken. We hadden geluk dat we een mooie heldere dag hadden, waardoor de lucht blauw was en we de waterval nóg mooier op de foto kregen. Erna zijn we de route naar beneden gaan wandelen. Dit was een pittige wandeling (vooral de weg omhoog was echt een klim), dus het is wel aan te raden om goede schoenen aan te doen. De wandeling was echt de moeite waard, want ook vanaf beneden bij de waterval was het een prachtig uitzicht. Door het water is het op de rotsen wel erg glad, dus let wel goed op ivm uitglijden.

Pluspunten Australie

  • prachtig uitzicht

Minpunten Australie

  • geen
Ultieme tip: Ga op tijd er heen want het is zonde als je geen tijd hebt om de wandeling naar beneden te maken!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

The place to be (bezocht in februari 2019)

Review geschreven door Daphne Bernts op 25 november 2019

Een geweldig land. Er is hier zoveel te zien en alles is zo mooi. De mentaliteit is ook super.
Hele andere cultuur en wereld maar zo gaaf om mee te maken. Ik zou zo graag weer terug willen. Er is altijd wel wat te beleven en te bekijken.

8,5
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
8 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: De boot genaamd: Wings Voor naar whitesundays
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

kangoeroes bij het ontbijt (bezocht in februari 2019)

Review geschreven door Jan de Vries op 24 november 2019

Op de camping in Arrawarra kun je (zoals bij veel campings) kiezen voor een plek met of zonder stroom. Dat noemen ze daar powered en unpowered. Zonder power is goedkoper en soms sta je ook op leukere plaatsen maar heb je toch de luxe van wc's, douches, zwembad en WIFI. Je staat dan wat achteraf en dat houdt in dat je meer kans hebt om dieren te zien. Het is er rustiger dus kangoeroes komen gemakkelijker op bezoek.

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
7 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Veel gratis campeerplaatsen
  • Bijna elk plaatsje heeft wel een tweedehands winkel

Minpunten Australie

  • Duur
  • bijna alles is duurder dan je gewend bent
Ultieme tip: In Arrawarra heb je naast een zwembad ook een hot spa!
Aangeraden voor: Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Als je van natuur houdt ga je naar Australië (bezocht in februari 2019)

Review geschreven door Anita Mensen op 23 november 2019

4 weken van Adelaide naar Sydney is te doen, maar als je alle leuke dingen wilt bekijken dan moet je wel de tempo erin houden. Adelaide heeft een leuk centrum om te winkelen. Maar lastig gratis parkeren. Een leuke camping om mee te beginnen is BIG4 west beach park. Niet de goedkoopste maar leuk met kinderen. Die kunnen zwemmen en jumpingpillow etc. Je kunt lopend naar de supermarkt. Is wel een eind, maar leuk. Ook kun je naar Glenelg. Leuke oude kustplaats. Hahndorph is een leuke oud plaatsje gesticht door Duitsers. Je kunt er ook Duits/NL eten kopen en hagelslag ;-)
Naar Victor Harbour moet je eigenlijk ook gaan. Kun je met een oude paardentram naar Granite island. Met bijzondere rotsen. Naar Kangaroo island gaan is vrij duur met de boot. Als je via de kust rijdt dan is het leuk om naar Mount Gambier te gaan. Leuke camping bij een oude vulkaan met helderblauw water.
Dan de Great Ocean road. Overal stoppen waar het kan want het is overal mooi. Melbourne is een grote moderne stad en oud voor Australische begrippen. Mooi museum, oude winkelstraatjes, goed openbaar vervoer, gratis metro, etc
Op Phillip Island kun je penguins kijken. Leuk voor de kids, wel duur. De plaatsjes aan de kust zijn leuk, maar de campings zijn wel prijzig. Ga je naar Sale dan ben je een stuk goedkoper uit. Sale heeft alles. Kom je door Moe dan kun je goedkoop boodschappen doen bij de NQR.
Bairnsdale is een leuk oude plaats. Paynesville ligt vlakbij. Daar kun je gratis boot nemen naar Raymond Island waar een grote groep Koalas wonen. Altijd raak en leuk voor kids.
Lakes Entrance is leuk want er zwemmen zeeleeuwen en dolfijnen vlak bij de kust. Dan een hele lange reis naar Eden. Onderweg zijn er een paar gratis kampeerplekken. Genoa bv. Eden is bekend om walvissen. Daarna alle plaatsjes tot Wollongong zijn leuk. Vooral Tilba Tilba, Bega, Milton, Berry en Bermagui. Bij Wollongong kun je over een bijzondere weg die zweeft langs de kust naar Sydney rijden

Pluspunten Australie

  • goedkope benzine

Minpunten Australie

  • duur
Ultieme tip: In Sydney kun je camping Lane Cove nemen ;-). Vanuit deze camping kun je de metro nemen naar het centrum van Sydney. Het station heet North Ride.
Aangeraden voor: Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Naar Australië voor de natuur! (bezocht in maart 2019)

Review geschreven door Anita Mensen op 23 november 2019

4 weken van Adelaide naar Sydney is te doen, maar als je alle leuke dingen wilt bekijken dan moet je wel de tempo erin houden. Adelaide heeft een leuk centrum om te winkelen. Maar lastig gratis parkeren. Een leuke camping om mee te beginnen is BIG4 west beach park. Niet de goedkoopste maar leuk met kinderen. Die kunnen zwemmen en jumpingpillow etc. Je kunt lopend naar de supermarkt. Is wel een eind, maar leuk. Ook kun je naar Glenelg. Leuke oude kustplaats. Hahndorph is een leuke oud plaatsje gesticht door Duitsers. Je kunt er ook Duits/NL eten kopen en hagelslag ;-)
Naar Victor Harbour moet je eigenlijk ook gaan. Kun je met een oude paardentram naar Granite island. Met bijzondere rotsen. Naar Kangaroo island gaan is vrij duur met de boot. Als je via de kust rijdt dan is het leuk om naar Mount Gambier te gaan. Leuke camping bij een oude vulkaan met helderblauw water.
Dan de Great Ocean road. Overal stoppen waar het kan want het is overal mooi. Melbourne is een grote moderne stad en oud voor Australische begrippen. Mooi museum, oude winkelstraatjes, goed openbaar vervoer, gratis metro, etc
Op Phillip Island kun je penguins kijken. Leuk voor de kids, wel duur. De plaatsjes aan de kust zijn leuk, maar de campings zijn wel prijzig. Ga je naar Sale dan ben je een stuk goedkoper uit. Sale heeft alles. Kom je door Moe dan kun je goedkoop boodschappen doen bij de NQR.
Bairnsdale is een leuk oude plaats. Paynesville ligt vlakbij. Daar kun je gratis boot nemen naar Raymond Island waar een grote groep Koalas wonen. Altijd raak en leuk voor kids.
Lakes Entrance is leuk want er zwemmen zeeleeuwen en dolfijnen vlak bij de kust. Dan een hele lange reis naar Eden. Onderweg zijn er een paar gratis kampeerplekken. Genoa bv. Eden is bekend om walvissen. Daarna alle plaatsjes tot Wollongong zijn leuk. Vooral Tilba Tilba, Bega, Milton, Berry en Bermagui. Bij Wollongong kun je over een bijzondere weg die zweeft langs de kust naar Sydney rijden

Pluspunten Australie

  • goedkope benzine
  • veel gratis campeerplaatsen
Ultieme tip: In Sydney kun je camping Lane Cove nemen ;-). Vanuit deze camping kun je de metro nemen naar het centrum van Sydney. Het station heet North Ride.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bloody wicked (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Niels Grove op 23 november 2019

Visiting Oz is like homecoming...after living in 95 and revisit multiple times I finally had the opportunity to show my wife for her maiden trip to the beautiful Australia.
Starting in Melbourne with the Victorian grandeur and hit the Great Ocean Rd w 12 Apostles to Adelaide in SA...flying out to Sydney and stayed at the most historical part of CBC The Rocks to witness close by the NYE Fireworks @ Sydney Harbour Bridge.
Fly out to Top North East Cairns and visiting Kuranda Rainforest, boating Great Barrier Reef and slowly drive up via Airlie Beach and sailing the Whitsundays, Rainbow Beach, Fraser Island and completing the 3 wk journey in Brizvegas...Did i show my wife Oz in full...absolutely not...but the effect of experiencing the people and country in such a nutshell gave her the same thrill and buzz to visit Oz once again.
We hope we have the opportunity to start getting excited and making plans again (outback, Perth, Broome, Darwin, Arnhem Land, Tasmania etc etc).
Australian people has enclosed us in open friendliness, and is with the history such an interesting place it needs revisiting over and over again.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • friendly people
  • beautifull nature
Ultieme tip: Go to the hotels for dinners, mingle in with the locals, barbies at the park
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Als je van natuur houdt ga je naar Australië (bezocht in februari 2019)

Review geschreven door Anita Mensen op 23 november 2019

4 weken van Adelaide naar Sydney is te doen, maar als je alle leuke dingen wilt bekijken dan moet je wel de tempo erin houden. Adelaide heeft een leuk centrum om te winkelen. Maar lastig gratis parkeren. Een leuke camping om mee te beginnen is BIG4 west beach park. Niet de goedkoopste maar leuk met kinderen. Die kunnen zwemmen en jumpingpillow etc. Je kunt lopend naar de supermarkt. Is wel een eind, maar leuk. Ook kun je naar Glenelg. Leuke oude kustplaats. Hahndorph is een leuke oud plaatsje gesticht door Duitsers. Je kunt er ook Duits/NL eten kopen en hagelslag ;-)
Naar Victor Harbour moet je eigenlijk ook gaan. Kun je met een oude paardentram naar Granite island. Met bijzondere rotsen. Naar Kangaroo island gaan is vrij duur met de boot. Als je via de kust rijdt dan is het leuk om naar Mount Gambier te gaan. Leuke camping bij een oude vulkaan met helderblauw water.
Dan de Great Ocean road. Overal stoppen waar het kan want het is overal mooi. Melbourne is een grote moderne stad en oud voor Australische begrippen. Mooi museum, oude winkelstraatjes, goed openbaar vervoer, gratis metro, etc
Op Phillip Island kun je penguins kijken. Leuk voor de kids, wel duur. De plaatsjes aan de kust zijn leuk, maar de campings zijn wel prijzig. Ga je naar Sale dan ben je een stuk goedkoper uit. Sale heeft alles. Kom je door Moe dan kun je goedkoop boodschappen doen bij de NQR.
Bairnsdale is een leuk oude plaats. Paynesville ligt vlakbij. Daar kun je gratis boot nemen naar Raymond Island waar een grote groep Koalas wonen. Altijd raak en leuk voor kids.
Lakes Entrance is leuk want er zwemmen zeeleeuwen en dolfijnen vlak bij de kust. Dan een hele lange reis naar Eden. Onderweg zijn er een paar gratis kampeerplekken. Genoa bv. Eden is bekend om walvissen. Daarna alle plaatsjes tot Wollongong zijn leuk. Vooral Tilba Tilba, Bega, Milton, Berry en Bermagui. Bij Wollongong kun je over een bijzondere weg die zweeft langs de kust naar Sydney rijden

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Minpunten Australie

  • alles is duurder dan je gewend bent
Ultieme tip: In Sydney kun je camping Lane Cove nemen ;-). Vanuit deze camping kun je de metro nemen naar het centrum van Sydney. Het station heet North Ride.
Aangeraden voor: Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Ga naar Australië voor de natuur (bezocht in januari 2019)

Review geschreven door Anita Mensen op 23 november 2019

4 weken van Adelaide naar Sydney is te doen, maar als je alle leuke dingen wilt bekijken dan moet je wel de tempo erin houden. Adelaide heeft een leuk centrum om te winkelen. Maar lastig gratis parkeren. Een leuke camping om mee te beginnen is BIG4 west beach park. Niet de goedkoopste maar leuk met kinderen. Die kunnen zwemmen en jumpingpillow etc. Je kunt lopend naar de supermarkt. Is wel een eind, maar leuk. Ook kun je naar Glenelg. Leuke oude kustplaats. Hahndorph is een leuke oud plaatsje gesticht door Duitsers. Je kunt er ook Duits/NL eten kopen en hagelslag ;-)
Naar Victor Harbour moet je eigenlijk ook gaan. Kun je met een oude paardentram naar Granite island. Met bijzondere rotsen. Naar Kangaroo island gaan is vrij duur met de boot. Als je via de kust rijdt dan is het leuk om naar Mount Gambier te gaan. Leuke camping bij een oude vulkaan met helderblauw water.
Dan de Great Ocean road. Overal stoppen waar het kan want het is overal mooi. Melbourne is een grote moderne stad en oud voor Australische begrippen. Mooi museum, oude winkelstraatjes, goed openbaar vervoer, gratis metro, etc.
Op Phillip Island kun je penguins kijken. Leuk voor de kids, wel duur. De plaatsjes aan de kust zijn leuk, maar de campings zijn wel prijzig. Ga je naar Sale dan ben je een stuk goedkoper uit. Sale heeft alles. Kom je door Moe dan kun je goedkoop boodschappen doen bij de NQR.
Bairnsdale is een leuk oude plaats. Paynesville ligt vlakbij. Daar kun je gratis boot nemen naar Raymond Island waar een grote groep Koalas wonen. Altijd raak en leuk voor kids.
Lakes Entrance is leuk want er zwemmen zeeleeuwen en dolfijnen vlak bij de kust. Dan een hele lange reis naar Eden. Onderweg zijn er een paar gratis kampeerplekken. Genoa bv.
Eden is bekend om walvissen. Daarna alle plaatsjes tot Wollongong zijn leuk. Vooral Tilba Tilba, Bega, Milton, Berry en Bermagui. Bij Wollongong kun je over een bijzondere weg die zweeft langs de kust naar Sydney rijden.

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
7 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • veel gratis campeerplekken
  • tweedehandswinkeltjes
  • wifi in supermarkten

Minpunten Australie

  • alles is duurder dan je gewend bent
  • in de weekenden grote gezinnen op de campings
Ultieme tip: In Sydney kun je camping Lane Cove nemen. Vanuit deze camping kun je de metro nemen naar het centrum van Sydney. Het station heet North Ride.
Aangeraden voor: Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Down Under (bezocht in februari 2019)

Review geschreven door Nienke Dongen op 23 november 2019

Een land waar je leeft onder de zon,
waar de zon de mensen verblijd,
en verblijden mensen het komen van de dag omarmen.

Daar waar rust, ruimte en waardering centraal staan!
Backpacken, roadtrippen, zeilen en surfen...
I just have to close my eyes to go back.

Australië heeft terechte strenge regels, maar deze kunnen het voor mensen met medische problemen erg lastig maken om het mooie land te bezoeken. Een reis- en werkvisum wordt in zo'n situatie bijna nooit toegewezen. Uit ervaring spreek is: let op, anders kost het je een heleboel geld.

9,0
10 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Relaxte sfeer
  • Positiviteit
  • Vrijheid
  • Ruimte
  • Veel te zien
  • Natuur op nummer één

Minpunten Australie

  • Strenge regels voor mensen met ziekte
  • regenseizoen
Ultieme tip: Bereid niet te veel voor, het leven daar is zo onbeschrijfelijk mooi als je jezelf laat verrassen. Grote dingen vallen tegen, kleine dingen vergeet je nooit meer!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een maand naar Australië (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Janke Feenstra op 22 november 2019

Een rondreis gemaakt door Australië, veel gezien. Gestart in Sydney, daarna naar Melbourne gevlogen. Een rit langs de oceaankust gemaakt. Daarna naar Perth en teruggevlogen naar de Oostkust om vanaf daar weer naar beneden naar Sydney te gaan.

8,0
9 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Aardige locals
Ultieme tip: Een tip: De Aziatische keuken in Australië raad ik aan. Heerlijk eten.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Roadtrip langs de Oostkust van Australië (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Amber Leeman op 20 november 2019

Afgelopen zomer heb ik samen met mijn vriend een reis gemaakt langs de oostkust van Australië. Plekken die ik heb bezocht zijn onder andere Byron Bay, Magnetic Island, Fraser Island, The Whitsundays, Wallaman Falls en Daintree Rainforest. Het is een prachtig land met enorm veel mooie natuur. Neem ruim de tijd voor deze reis, want het is echt zonde als je plekken over moet slaan of er eerder weg moet. Wij hadden 4,5 week de tijd (opzicht genoeg), maar ik had graag langer willen gaan om op sommigen plekken toch wat langer te blijven (zo vond ik Byron Bay en Noosa erg leuk en relaxed). Bekijk ook goed in welk seizoen je gaat; wij zaten er in de winter, ideaal, want dat is in het noorden het droge seizoen. Geen bosbranden en enorme regenbuien gehad dus!

Ultieme tip: Vraag vooral de locals om must-see plekken. Iedereen is erg behulpzaam en vriendelijk en zij weten net de plekjes die niet bekend zijn onder de toeristen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Rondreis langs de oostkust van Australië (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Amber Leeman op 20 november 2019

In juli en augustus heb ik een prachtige rondreis gemaakt langs de oostkust van Australië. In Sydney samen met mijn vriend de campervan (ons huisje voor 4 weken) opgehaald en begonnen aan de reis, met als eindbestemming Cairns. Onderweg erg gave plekken gezien, als het relaxte surfersdorp Byron Bay, nabijgelegen 'hipptietown' Nimbin, het grootste zandeiland (met dingo's!) Fraser Island en de stad Brisbane. Erna doorgereden naar onder andere de Whitsundays (waar wij de Red Cat Adventures tour hebben gedaan en daarbij stranden hebben gezien als Whiteheaven Beach) en de Wallaman Waterfalls, de hoogste single drop waterval van Australië! Verder een bezoek gebracht aan Magnetic Island, nóg meer watervallen als de Josephine Falls en de Babinda Boulders. En niet te vergeten het oudste regenwoud op aarde; het Daintree Rainforest. Wandel daar vooral alle routes en boek een tour om de salties te spotten, echt een must!

8,9
10 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Vraag vooral de locals om tips! Iedereen is erg open en super vriendelijk, en zij weten nét weer andere prachtplekjes die je op internet niet snel vindt.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fantastisch (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Ferdinand florijn op 19 november 2019

10 weken australie is te kort om Al het mooie te zien Maar wel genoeg om overal iets te snoeperen.noord terr. Bij darwin is droog Maar facinerend, east Coast Met kangeroos ad beach of katamaranvaart naar whitsundays Islands is gewoon weg gaaf. Een Dingo puppy gespot of Frazer Island en Sunset en sunrise bij uluru is een Highlight. West Coast Met dolfijnen voeren is Weer een total andere Erfahrungen en Landschappen .Een ieder die regelmatig spaart moet zn Cash omzetten in een längere reis het blijft eeuwig op je netvlies geregistreerd en blijft tot het verzorgingshuis in je brains gespeichert

8,9
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Minpunten Australie

  • strenge regels
Ultieme tip: Red Center 5 dagen outdoor
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers

Tripje Down Under (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Faye Pheil op 18 november 2019

Oh, oh, Australië, wat ben je toch een natuurlijke schoonheid. Mijn reis Down under begon in de creatieve en bruisende culturele stad Melbourne. Vanaf mijn hostel die midden in de stad lag verkende ik de Australische straten door middel van de trams. Het fijne aan Melbourne is dat alle trams in het centrum gratis zijn. Tussendoor maakte ik een tripje naar de Phillip Islands. Een prachtig eiland op een uur afstand rijden van Melbourne. Hier is het heerlijk stil en kan je eindelijk de kangoeroes en koala’s bewonderen. Of natuurlijk de marcherende pinguïns vanaf de tribune die speciaal gemaakt is om deze bijzondere vogels naar bed te zien waggelen. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, wil je natuurlijk meer van het Australische wild life zien. Hierna vloog ik naar Queensland, en gelijk naar een tropische temperatuur. Hier bezocht ik Magnetic Island. Een klein eilandje nabij Townsville. Vanaf Townsville pak je de pont, en die zet je twintig minuten later op het eiland af. Hier kan je een bus pakken, of, nog leuker, een klein roze autootje huren om het eiland mee rond te cruisen. Ik verbleef bij koala bay, een bungalow park verbonden aan een national park. De slaapplekken zijn hier niet heel luxe, maar de natuur is adembenemend. Waar je op moet letten, is dat het eten hier veel duurder is dan op het vasteland. Magnetic Island is een perfecte plek om een aantal dagen te verblijven. Er is genoeg te doen. Je kunt prachtige routes bewandelen, watervallen ontdekken, de wallaby’s eten geven bij de Wallaby rock. Kortom, een reisje naar a Land down under, is hey dubbel en dwars waard. Veel plezier!

8,8
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Australie

  • koffiebarretjes
  • natuur
  • vegan restaurants
  • metro
  • locals aardig

Minpunten Australie

  • duur
Ultieme tip: Mijn ultieme tip voor Australië is een tripje vanaf Sydney naar de Blue Mountains maken. Maar dan met de trein. Een prachtige reis is dat.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Droomreis (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Syl Muusz op 18 november 2019

Coffs harbour surfers paradise brisban . De mooie regewouden bij nana clen. Woolgooga en alle plaatsen er om heen.....
Mijn zus woont al 54 jaar in Australië. Dit jaar was haar 50 jarig huwelijk. Dus mooie gelegenheid om na 30 jaar eindelijk weer op reis te gaan naar de nieuwe woonplaats van mijn zus en zwager. Ze zijn verhuisd na 40 jaar van perth naar coffs harbour omdat hun dochter daar nu woont. Het was in een woord een geweldige reis samen met mijn man.
We gaan in 2022 weer terug maar dan voor 2 maanden ipv 5 weken .

Ultieme tip: New south Wales. The place to be. Surfers paradise.... wauw....
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Australië, is echt zo mooi, zoals ‘ze’ zeggen! (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Afke van Meulen op 18 november 2019

De mensen zijn er zo aardig. In ieder reis magazine lees je het. Maar het is echt zo. Ik reisde 3 maanden alleen. Maar ik werd aan alle kanten geholpen en voelde mij er echt thuis.
Doe wat je in gedachten hebt om te doen. Twijfel niet. Zie, ervaar en maak mee. De kans dat je nog een keer naar Australië gaat is niet zo groot.
Geniet van alles wat je doet.

9,8
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • De natuur
  • de zee is zo freaking mooi
  • de outback
  • opra house

Minpunten Australie

  • Het is een prijzig land
Ultieme tip: De outback tour doen van Heading Bush Adventures. Is wel wat prijzig. Maar zo de moeite waard!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Amazing! (bezocht in januari 2019)

Review geschreven door Stoop Sas op 18 november 2019

Super mooi land! Zeker een aanrader als je van warme temperaturen houd en rond reizen. 6 weken lang rondgereisd en geen minuut verveeld. Super aardige locals, zingen bij het kampvuur, voor city liefhebbers maar ook voor middel of nowwhere mensen

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • temperatuur
  • hiken
  • super leuke locals
Ultieme tip: Genieten!!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Eerste kennismaking Australië (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Ans de Blaauw op 18 november 2019

Één land waar je je welkom voelt. Erg vriendelijke open mensen die het leuk vinden hun eigen ervaring met je te delen. Een erg ontspannen sfeer heb ik mogen ervaren. Probeer de plaatsen waar minder toeristen komen en ervaar het echte Australië.

Ultieme tip: De wandeling op Kings Canyon. Het overweldigende gevoel van de grootsheid van de natuur
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Stradbroke Island (bezocht in april 2019)

Review geschreven door Lindsay Grootherder op 18 november 2019

Lange wandelingen maken en jezelf ontdekken, dat kun je in dit land het beste. Wil je dat alles goed geregeld is voor backpackers, dan moet je zeker naar Australië gaan. Echt een geweldig land voor iedereen.

Pluspunten Australie

  • Locals
  • Natuur
Ultieme tip: Neem niet teveel mee en laat je verrassen door het land.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

AUSTRALIA (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Aniek Lavrijsen op 18 november 2019

Van september tot eind november zijn wij naar Australië afgereisd. Wij verbleven een maand in Sydney & hebben hierna de route naar Brisbane via Hunter Valley afgelegd. Deze ervaring is adembenemend geweest. We hebben genoten van de vriendelijkheid van de mensen, de mooie natuur & alle avonturen die we hebben meegemaakt in dit geweldige land!

Pluspunten Australie

  • Vriendelijkheid
  • natuur
  • weer

Minpunten Australie

  • duur
Ultieme tip: Onze highlights: Daintree Forest (wilde krokodillen gespot) & North Stradbroke Island (veel wilde koala’s en kangoeroe’s)
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Top land (bezocht in april 2019)

Review geschreven door Lindsay Grootherder op 18 november 2019

Australië is een mooi land met veel natuur, als je van natuur houdt en van vriendelijke mensen dan is dit land zeker een aanrader, lekker hiken kun je hier goed doen. Zonsondergangen en opgangen zijn de beste.

Pluspunten Australie

  • Locals
  • Natuur
Ultieme tip: Neem genoeg geld mee, Australië is een duur land maar zeker de moeite waard
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Stradbroke Island, i'm in love (bezocht in april 2019)

Review geschreven door Lindsay Grootherder op 18 november 2019

Geweldig land, vriendelijke mensen en een land waar je zoveel van kan leren. Iedereen wilt je helpen, ik ben zelfs door mensen opgenomen in huis. De natuur is geweldig! Elke dag is anders en dat maakt het zo mooi.

9,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Locals
  • Nature
Ultieme tip: Ga erop uit en hou je niet in. Je moet genieten nu je er bent en je moet geen spijt krijgen omdat je dingen niet hebt gedaan.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Australië is enjoy and relax (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Riekelt Pasterkamp op 18 november 2019

Na zes keer in Australië te zijn geweest, durf ik te zeggen dat ik verslaafd ben aan het land, de mensen (no worries, biertje en de BBQ) en vooral ook de overweldigende natuur. De pure natuur is zo fascinerend mooi. De steden zijn mooi, schoon en relaxed. De natuur en landschap zijn zeer gevarieerd maar ook ook mega leerzaam.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • no worries
  • avontuurlijk
  • natuur

Minpunten Australie

  • afstanden
  • verzekeringspremie auto
Ultieme tip: Doe (in de Aussie winter) Red Centre, Alice Springs, Uluru, Kings Canyon, Olga's. En je weet wat puur natuur is. En je leert veel van en over aboriginals.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Roadtrip from Darwin to Perth (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Dominiek Nadorp op 18 november 2019

Een roadtrip van iets meer dan een maand gemaakt met adembenemende landschappen! Van azuurblauwe zeeën met parelwitte stranden, tot enorme rotsformaties en watervallen. Australië is heel divers en heel erg mooi. Het heeft ook nog een rijke cultuur.

Pluspunten Australie

  • gastvrij
  • divers
  • adembenemend

Minpunten Australie

  • prijzig
  • grote afstanden
Ultieme tip: Reis in Australië met een camper of eigen auto! Zo heb je de vrijheid om te gaan en te staan waar je maar wilt.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mijn work/travel bezoek (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Sophia Salomons op 18 november 2019

Ik ben vanaf september aan het rond reizen door Australië, begonnen in Sydney en vervolgens door gereden naar de Blue Mountains waar je mooie wandelroutes hebt en watervallen. Daarna via de waterval route naar New Castle. Ik ben naar Fraser, Brisbane, Town 1770, Airlie Beach en Whitehaven geweest. In Australië zijn er veel gratis campings spots.

9,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Natuur
  • Zon
  • Strand
  • Wildlife

Minpunten Australie

  • Niet altijd bereik
  • Vliegen
  • Alcohol is duur
Ultieme tip: Wiki Camping downloaden en 4x4 auto nemen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Australië (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Anke ter Woerds op 17 november 2019

De westkust van Australië is overweldigend. Er is zoveel te zien en doen. Sla vooral Ningaloo reef niet over.
Neem de tijd wanneer je besluit naar Australië te komen, de afstanden zijn enorm en het zou zonde zijn om hoogtepunten te moeten overslaan omdat je krap in tijd zit.

8,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • zeer reis vriendelijk land
Ultieme tip: Ningaloo reef!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers

Australia (bezocht in april 2019)

Review geschreven door Lisanne Ockhuijsen op 17 november 2019

Prachtige natuur!! Onwijs aardige mensen. Het westen is prachtig en niet zo toeristisch als het oosten. Het oosten is mooi voor jongeren. Prachtige dieren gezien en geweldige hikes gemaakt. Er zijn mooie boot excursies en geweldige surf stranden voor jong en oud.

Pluspunten Australie

  • people
  • natuur
  • animals

Minpunten Australie

  • duur
  • verre afstanden
Ultieme tip: De westkust is het mooiste deel
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kangoeroes everywhere in Grampians National Park, Australië (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Jolanda Barnhoorn op 17 november 2019

Een bezoek aan Grampians National Park in het zuiden van Australië (dichtbij de Great Ocean Road) is een echte must. Prachtige natuur, hoge bergplateaus, bossen en veel dieren. Aan het einde van de middag tijdens de schemering verschijnen er tientallen kangoeroes tegelijk, die grazen op de grasvlakten. Een prachtig gezicht, zoveel kangoeroes tegelijk zien grazen, met op de achtergrond de bergen van de Grampians.

9,0
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Bijzondere natuur

Minpunten Australie

  • Grote afstanden rijden
Ultieme tip: Halls Gap Lakeside Tourist Park. Mooie camping, prachtig gelegen met uitzicht op de bergen. Veel kangoeroes, hout gestookt zwembad en eigen kampvuur 's avonds.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Outback Australië (bezocht in maart 2019)

Review geschreven door Monique Nieuwlaat op 17 november 2019

Met een klein gezelschap door de Outback gereisd, en gekampeerd. Het was zwaar maar zéér de moeite waard! Sowieso een fantastisch continent, Australië, ik heb nog lang niet genoeg gezien en keer zeker terug!

Pluspunten Australie

  • iedereen is vriendelijk
  • schoon
  • betaalbaar

Minpunten Australie

  • geen!
Ultieme tip: In Sydney is het goed reizen met het OV, en sla Cairns niet over als je in Australië bent. Geweldige relaxte stad!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Avontuur, ruimte, vrijheid en inspiratie! (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Bart Sels op 17 november 2019

Australië is een heerlijk en eerlijk land om op je gemak te bekijken. Neem de tijd om van je omgeving te genieten en probeer niet te veel te zien. De afstanden zijn zo groot dat het gevaar bestaat dat je alleen maar aan het reizen bent. De natuur is fantastisch en het wandelen en zeilen spectaculair.

Pluspunten Australie

  • Het is door de koers van de dollar goed betaalbaar.

Minpunten Australie

  • veel verkeer rond de steden.
Ultieme tip: Neem de tijd en neem de tijd om te genieten van de plek waar je bent.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

6 weken Zuid West Australie (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Joke Tjeerds op 17 november 2019

In de Australische lente bloeien er vooral in West-Australië overal wilde bloemen, velden vol in heel veel verschillende kleuren. Dit was een van de redenen waarom we juist naar dat gebied gingen.
Verder was er in Albany (zuidkust) bij het grote oorlogsmuseum een spectaculair schouwspel. Er waren duizenden lampjes (Field of light, Avenue of honour) tussen de bomen geplaatst. Zowel overdag maar vooral in het donker iets om nooit te vergeten. Ook the Wave, een hele hoge rots in de vorm van een golf midden in een vrij vlak gebied is spectaculair. Vanuit Perth worden er tours georganiseerd , wij trokken rond met onze eigen auto en hebben vreselijk genoten van dit gebied.

Pluspunten Australie

  • De natuur met alle mooie vogels
  • de uitgestrekte stranden
Ultieme tip: Ga reizen met een camper, maak niet te lange afstanden per dag,
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

yorkeys knob (bezocht in februari 2019)

Review geschreven door Laura Kloeze op 17 november 2019

Een land met zoveel mooie natuur. Het was altijd een droom om in Australië te komen. Het heeft alle verwachtingen overtroffen. Koala’s zijn de meeste schattige dieren die ik ooit heb gezien. Met de bosbranden nu vond ik een foto met een koala erg mooi om in te sturen, omdat het zonde is om deze mooie dieren te verliezen.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • gezellig
  • beeldschoon
  • dieren

Minpunten Australie

  • ver weg
Ultieme tip: Duiken in het Great Barrier Reef
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Erg mooi park, prachtig uitzicht (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Ivo van Beek op 17 november 2019

Super ervaring gehad, een reis langs de oostkust van Australië gemaakt en daar prachtige natuur en wildlife gezien. Ook de mensen zorgden voor een goede herinnering. Australiërs zijn open en bereid te vertellen over het land.

Pluspunten Australie

  • aardige locals
  • wildlife
  • prachtige natuur
Ultieme tip: Barron Gorge Wrights lookout
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Uluru

Review geschreven door Angela Verriet op 17 november 2019

Ultieme trip Down Under.
Alles is er! Rondreizen is de beste manier om Australië te zien, of het nou per camper, auto, trein, bus of vliegtuig is. En voor ieder wat wils. Natuur is zo divers, van droog tot mooi groen, uitzichten van jewelste. Genoeg toeristenplekjes maar bezoek zeker ook eens de kleine dorpjes, daar vind je plekjes van onschatbare waarde.

Pluspunten Australie

  • makkelijk in omgang

Minpunten Australie

  • die zijn er niet 😉
Ultieme tip: Ga eens buiten je boekje en dan bedoel ik, doe eens dingen die je hier niet doet! (Wel aan de regels houden natuurlijk). Maar respecteer elkaar.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip paradijs (bezocht in september 2018)

Review geschreven door John Damman op 17 november 2019

Een Roadtrip van Perth naar Darwin moet zeker op je lijstje staan als je van roadtrippen houdt! Koop een auto of 4WD en ga het avontuur aan...

Aan de westkust van Australië zijn zoveel prachtige gebieden te ontdekken dat je wel een maand of 3 nodig hebt om uiteindelijk Darwin te bereiken!

In Perth zijn voldoende eetgelegenheden, uitgaansmogelijkheden en genoeg activiteiten om je een paar dagen te vermaken! Neem een kijkje op Rottnest Island en maak een selfie met een quokka of verken Kingspark met uitzicht op de skyline van Perth.

Onderweg naar het noorden neem je een kijkje bij de zandduinen van Lancelinn en de Pinnacles Dessert voordat je in Kalbarri aankomt en daar het nationale park gaat verkennen. Neem je wandelschoenen mee want er zijn genoeg routes door dit park!

Verder naar het noorden kom je in het gebied van het Ningaloo Reef, het is zeker een aanrader om hier te gaan snorkelen/duiken aangezien dit rif nog volop in leven is vergeleken met het Great Barrier Reef aan de oostkust! Je kunt er ook voor kiezen om te gaan zwemmen met whalesharks of mantaroggen! Vergeet vooral niet alle prachtige strandjes te ontdekken wanneer je in de buurt van Coral Bay en Exmouth bent!

De volgende stop op je route is Karijini National Park! Een super gaaf park met diepe ravijnen die ontstaan zijn door het water in de loop der tijd. Ook dit park is ideaal voor wandelaars, en vergeet vooral je zwemkleding niet want er zijn genoeg opties voor een verfrissende duik!

Broome en Darwin zijn de 2 laatste 'grote' plaatsen op je route! Beide steden zijn laid back en er zijn veel strandjes om te genieten van de zonsopkomst/zonsondergang. In Darwin is het de moeite waard om naar de nightmarket te gaan voor goed eten en live-muziek.

Tip: voor de mensen die een 4WD aanschaffen! Van Broome naar Darwin loopt de Gibb River Road, een absolute must voor mensen met een 4WD

8,5
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
6 Locals
6 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Prachtige natuur
  • ideaal voor roadtrips
  • Sunrise
  • Sunset
  • Wildlife
  • contact met andere reizigers
  • Wildkamperen

Minpunten Australie

  • Afstand
  • Bosbranden
Ultieme tip: Verken ook eens de Westkust van Australië! Van Perth tot aan Darwin zijn er genoeg highlights om te ontdekken zoals, het Ningaloo Reef en Karijini National Park.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een verrassende reis vol variatie (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Swaen Beckers op 17 november 2019

Het was een prachtige reis! We hebben 5 weken door Australië gereisd. Ons beginpunt was natuurlijk Sydney, met haar enorme wolkenkrabbers die afgewisseld werden met hier en daar tussenin een oud gebouw. Daarna zijn we verder gereisd naar Canberra, de hoofdstad van Australië. Eerlijk gezegd is het ook oké wanneer je deze stad overslaat. Toch hebben we er onze eerste kangoeroegroep gezien, wat natuurlijk erg leuk was. Vanaf hier zijn we met de bus naar Melbourne vertrokken. Hier hing een relaxt sfeertje. Ook is het centrum erg gezellig met trams etc. Daarna gingen we naar Adelaide. Wat mij betreft is dit de mooiste stad waar we geweest zijn in Australië. Het grootste deel is laagbouw en er is ontzettend veel groen in de stad met veel mooie parken. Ook zie je er houte huizen doen je eerder doen denken aan westernfilms. De Adelaide Hills zijn ook geweldig, we hebben hier namelijk ontzettend veel koala's en kangoeroes gezien en het uitzicht over Adelaide was ook prachtig! Hierna hebben we even gewerkt (sinaasappels geplukt) in het dorpje Waikerie. Daarna zijn we naar Alice Springs gereisd in ongeveer het midden van Australië. Het was winter toen wij er waren, maar overdag was het toch boven de 20 graden! In de nacht kwam het aan het vriespunt dus we hebben onze tent na 1 dag snel ingeruild voor een hostel. De omgeving is prachtig, met bergen vol steen waar je veel walibi's ziet rondspringen. Geweldig om hier een wandeling te maken! Vanuit Alice Springs kun je natuurlijk naar Uluru, wat zeker weten een must see is in Australië! Het is iets prachtig eigenaardigs. Hierna zijn we naar Darwin, in het Noorden van AU, gereisd. Hier was het boven de 30 graden en lekker zonnig. Het is fijn om hier een paar dagen te verblijven in de winter, omdat je dan even heerlijk kan relaxen en zonnen. Vanuit Darwin hadden we een binnenlandse vlucht naar Brisbane, waar we nog 1 volledige dag verbleven voor we terug vlogen naar huis. Dit was ook een erg gezellige stad!

7,5
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Australie

  • relaxte sfeer
  • dunbevolkt
  • mooie natuur
  • gezellige steden

Minpunten Australie

  • duur
  • erg lang vliegen
Ultieme tip: Adelaide Hills en natuurlijk Uluru en omgeving!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Droomreis Australië (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Romy Niessen op 17 november 2019

Australië stond al erg lang op de bucketlist. Het is een fantastisch groot land met een mooie natuur en vriendelijke mensen. Het huren van een auto of campervan is ideaal. Zo kun je gaan en staan waar je wilt. Dit was echt de reis van m’n leven. En, laat je niet tegenhouden door de slangen en spinnen. Je ziet ze bijna niet.

Pluspunten Australie

  • vriendelijke mensen
  • veelzijdig
  • mooie natuur
  • heerlijk weer

Minpunten Australie

  • erg prijzig
  • veel toerisme in de grote steden
Ultieme tip: Boek een campervan! Campings zijn erg goedkoop en je kunt gaan en staan waar en wanneer je wilt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Downunder again (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Saskia Schinck op 17 november 2019

Na zestien jaar geleden een half jaar door Australië gereisd te hebben was het tijd om dit geweldige land aan onze zoons te laten zien.

Opnieuw hebben we genoten van de mooie mix tussen steden, cultuur, het afwisselende landschap en unieke dieren.

Mocht je van natuur en wildlife houden, ga dan Down Under!

Ultieme tip: Fraser Island, Whitsundays en Great Barrier Reef
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Beautiful Sydney (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Marjan Goedhart op 17 november 2019

De mooiste plekjes rondom Sydney:
- Bondi Beach
- Coastal walk
- Blue Mountains
In Sydney is het zeker de moeite waard om te kijken bij het Opera House, de Harbour Bridge, de haven.
In dit kleine stukje van Australië is het al prachtig en absoluut de reis waard.

Pluspunten Australie

  • Alles is goed georganiseerd
  • vervoer

Minpunten Australie

  • Prijzig
Ultieme tip: Mijn ultieme tip is om de omgeving van Sydney te bekijken. Neem een kijkje in the Blue Mountains, je ziet daar een prachtige natuur en mooie, verschillende weersomstandigheden.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Australië een droomreis! (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Lidy Janssen-Nelen op 16 november 2019

Australië een lang gekoesterde wens!
Ga en zie een Paradijs zo groot als Europa! Een land met prachtige landschappen, aardige behulpzame mensen en vooral veel natuur. Neem de tijd, huur een auto of camper en geniet van pareltjes van stranden, stille dorpjes, bergen mooie vergezichten. Geniet van Het Rainforest in het Noord Oosten en luister naar al de geluiden van de vele wonderlijke vogels die Australië rijk is.
Dit kan de reis van je leven zijn, dus wacht niet te lang!

Pluspunten Australie

  • Aardige behulpzame bevolking
  • Euro staat goed
Ultieme tip: Zorg voor een goede 4wieldrive. En bezoek de outback! Maar laat vooral goed voorlichten. Ga in September/Oktober, dan is de temp. nog te doen!
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Australië een levenservaring om nooit te vergeten (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Sylvia Huntjens op 09 november 2019

Elk gebied heeft zijn eigen charme en bezienswaardigheid. Voor mij staat Kangaroo Island op nummer 1, dit is een stuk fantastische natuur met heel veel wild life en op de camping ben je omringd door kangoeroes, koala’s, papegaaien etc. Hier is het de natuur nog ongerept. Wij hebben omgeving Cairns, Barrier Reef, White Sundays, Blue Mountains, Sydney, Melbourne, Philip Island, Wilsons Prometory, pink lake, 12 Apostles, south coast Kangaroo Island.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Kangaroo Island
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Mijn mooiste reizen in Australie (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Amber Dekkers op 03 oktober 2019

Australië was voor mij een droom sinds ik een klein meisje was. Mijn opa vertelde me altijd voor het slapen gaan kleine verhaaltjes over Australië. Door mijn opa's verhalen vond ik Australië steeds interessanter. Australië werd mijn droom. Die droom werd in maart 2018 werkelijkheid en ik ben maar liefst 11 maanden in het land van OZ geweest. Ik kon niet geloven dat ik daadwerkelijk in Australië stond en ik hier me reis van me leven ging maken.
Ik begon mijn reis is het prachtige Sydney en ben daarna verder de oostkust afgereisd richting Carins. De oostkust is prachtig en heeft zoveel te bieden. Je hebt prachtige stranden waar je heerlijk kunt surfen, zelf had ik nog nooit op een surf bord gestaan dus dat moest deze dame even proberen. Naast prachtige stranden heeft het land nog veel meer te bieden. Mooie regenwouden, blauwe waters, vele soorten dieren en geweldige mensen. Natuurlijk heeft het land nog veel meer te bieden en daar kan ik zelf wel uren over vertellen. Mijn echte hoogtepunten van de oostkust was Fraser Island, Whitsundays en de Great Barrier Reef. Wat was de natuur op deze plekken ontzettend mooi. Maar naast de Oostkust heeft het land veel meer te bieden zoals de Great Ocean Road, Alice springs, Darwin en de Westkust. Zelf ben ik overal geweest behalve de Westkust en ik weet nu al dat ik spijt heb gehad dat ik daar niet ben geweest. Maar het land is ook zo groot, dat 1 jaar in Australië langer na niet genoeg is om alles te kunnen zien. Ik kom zeker terug naar Australië, zodat ik zelf de prachtige Westkust kan gaan zien.

Als je een kans hebt om te gaan backpacken, ga gewoon. Er is niemand die je tegen houdt en de eerste stap om te zetten licht helemaal bij jezelf. Jij beslist of je naar Australië wil gaan en niemand anders. Als Australië niet jouw land is dan ga lekker reizen naar andere landen die wel jou aantrekken.

9,0
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Australiers zijn ontzettend open en vriendelijk
  • Een mooi veelzijdig land
  • Prachtige natuur en cultuur
  • leuke restaurants
  • lekker eten
  • heerlijk weer

Minpunten Australie

  • veel aziaten in grote steden
  • veel toeristen op alle hoogte punten
  • organisaties die je slechte activiteiten geven
  • organisaties die je veel geld laten betalen
  • sommige aborigonals zijn onaardig
Ultieme tip: Mijn ultieme tip voor Australië, dat is een hele goede vraag. Ga rondreizen met een Camper of Auto zodat je alles uit je reis kan halen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers