Reviews Australië

Reviews Australie

9,2
9,4 Algemene ervaring
9,2 Beziens­waardigheden
8,8 Steden of plaatsen
9,2 Locals
8,9 Veilig
9,6 Natuur
9,3 Stranden
8,9 Klimaat
  • Aantal reviews: 647
  • Aantal waarderingen: 399

Samen douchen met een pad. (bezocht in december 2007)

Review geschreven door Frits HoogAntink op 10 januari 2019

Onmetelijk land waar je het beste uit de voeten kan met eigen vervoer. Wij verplaatsten ons met een camper. Onze startplaats was Cairns, en onze finishplaats Brisbane. Vooral campings in de outback waren een belevenis. De campings in de outback waren simpel en schoon, en je stond niet altijd alleen onder de douche.
Er kwam nog wel eens een kikker/pad mee douchen.

Pluspunten Australie

  • Gevarieerd landschap
  • Voor elk wat wils
  • Stranden
  • Diversiteit aan flora en fauna

Minpunten Australie

  • Voor het overbruggen van afstanden van Noord naar Zuid of van Oost naar West ben ke gezien de afmetingen vanhet land aangewezen op het vliegtuig
Ultieme tip: Ga als je in de gelegenheid bent de jaarwisseling vieren in Sidney, voor het vuurwerk vanaf o.a. de Harbour Bridge. Wij deden dat in 2009. We verbleven als 60+ in een hostel.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

living the good life down under NSW (bezocht in november 2010)

Review geschreven door Margreet Wieringa op 02 januari 2019

Dit keer een verhaal van The Blue Mountains
Wij waren met een klein groepje het was fantastisch,de Blue mountains, zo gezegd zo gedaan dus toen we Sydney achter ons hadden gelaten werd het steeds groener om ons heen via paramata dhet echt over in groen, groen en groener heerlijk genoten van het uitzicht de wegen zijn steil en als je haakse bochten wilt mee maken vooral in een klein busje stappen, vele leuke plaatsjes voorbij zien komen
Wat een prachtige autorit hebben we gehad, langzaam trekken de kleuren donker blauw, paars en grijs in de bergen aan je voorbij, de wegen volgen elkaar op als een soort van achtbaan en met aanstekelijke aussie humor vliegen de uren echt voorbij onze volgende stop word een Aboriginal plek, wanneer we daar aankomen verteld Mick onze ausie; over de mensen van die hier vroeger hebben geleefd en de betekenis van de plek, ik ben ontroerd en gefascineerd te gelijk. Hij weet nog een mooiere plek om uit te kijken over de Bleu Mountains en dus gaan we op weg na kings table, en dan echt ik ben sprakeloos wouw!!!! wat een UITZICHT adembenemend strekt onder mij zo'n 300 meter in de diepte 100 soorten eucalyptussen uit en dat geeft een blauwe gloed over de bergen en kliffen, het ruikt er heerlijk. We staan heel even stil, en gunnen ons tijd het geheel in ons op te nemen.
En later als we op weg gaan na de three sisters, het verhaal gaat dat een opperhoofd drie dochters had en deze kregen aandacht van drie jongens van een stam waar hun vader de opperhoofd ze niet mee wilde laten trouwen, de jongens wilden stiekem met de meiden weg. Maar vader stak hier een stokje voor, er brak hierop een gevecht uit en om zijn dochters te beschermen veranderde hij ze in steen, helaas stierf hun vader tijdens het gevecht zodat ze gedoemd waren tot eeuwig versteend te blijven. Als je dan voor de rotsformatie staat en denkt aan dat verhaal kan je ze er bijna in zien,
Dit is het leven!!!

8,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
9 Natuur
5 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • locals
  • landschap
  • ervaring
  • uniek
  • dieren
  • vrijheid

Minpunten Australie

  • lange afstanden
Ultieme tip: zoek alles uit wat je wilt gaan doen dit bespaard tijd en onthoud aus heeft grote afstanden, vele gezichten, maar vooral veel avontuur te bieden
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Elke dag verrassend anders (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Anne van Rosmalen op 31 december 2019

Wat een fantastische bestemming: Australië. We hebben een rondreis van een maand gemaakt met een huurauto. Hoogtepunten zijn er eigenlijk teveel om op te noemen. Kangaroo Island en Wilsons Promontory vonden wij wel echt fantastisch. De afwisselende natuur en hoeveelheid verschillende dieren maakten deze plekken onvergetelijk voor ons.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Afwisseling
  • lokale bevolking
  • goede wegen
Ultieme tip: Verblijf bij Waves and Wildlife cottages op Kangaroo Island. Een ongelooflijk uitzicht over de kliffen op de oceaan en omgeven door wallabies en kangoeroes.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Roadtrip Australië (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Arno Angenent op 29 december 2018

Dit is echt een waanzinnig land.
Leuke en vooral hartelijke mensen en echt ongelooflijk mooie natuur.
De afwisseling van landschappen is echt divers, van steden naar oudbollige dorpjes en daarna kan je weer in de bergen of tropisch bos rijden.

Pluspunten Australie

  • Bevolking
  • natuur
Ultieme tip: Whitsundays islands
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Met een camper door Australie, wat een ervaring (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Greetje de Vries-Potze op 28 december 2018

Een camper is een hele mooie relaxte manier om Australie te bekijken. Het is prima te doen om ongeveer 200 km per dag te rijden. Prima camperplaatsen en niet te duur. Vergeet niet om de brandstof in je budget te plaatsen.

Ultieme tip: Ga van zuid naar noord, van koeler weer naar mooier weer!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Victoria Australie: Verrassend veelzijdig! (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Marjan Ten Kate-te Riet op 26 december 2018

Victoria is meer dan alleen de Great Ocean Road! Minstens zo spectaculair zijn: De Grampians: MacKenzie falls en mooie Lookouts, langs de Murray river, tocht met Raderboot over de Murray river en een kijkje nemen i.h "openluchtmuseum", High country; watervallen en spectaculaire vieuws, Gippsland en Wilsons Promontory; mooie kustlijnen en de Goldfields ; leuke authentieke stadjes

Ultieme tip: Nico's pizzeria in Port Campbell
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldige reis! Bijzonder bezoek aan familie! (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Ellen Wokke op 24 december 2018

Mountain bikes gehuurd en om de Uluru gefietst ,geweldig en zeker een aanrader!
Kangaroo island prachtig , Adelaide een leuke stad! Great Ocean Road adembenemend mooi! Overal heerlijk gegeten, de mensen zijn aardig en geïnteresseerd in wat je komt doen. Ondanks de afstanden is auto rijden relaxed.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • erg aardige locals
  • met auto prima te doen
  • relaxte sfeer

Minpunten Australie

  • onderschat de afstanden niet
Ultieme tip: In Adelaide en Melbourne det tram nemen. Fietsend de uluru ontdekken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Reis langs de oostkust (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Marielle Holtrop op 23 december 2018

Fantastische reis gemaakt met mijn 2 dochters. Melbourne, Townsville, Bowen, Whitsundays en oud en nieuw gevierd in Sydney. Heel veel gezien en ook al was het zomer, niet veel last gehad van de hitte. Ik zou nog heel graag een keer terug willen want er is nog zoveel te zien in dit prachtige land.

Pluspunten Australie

  • mooie natuur
  • lekker eten
  • heerlijke koffie in Melbourne

Minpunten Australie

  • niets
Ultieme tip: Je kan gratis reizen met de tram in het centrum van Melbourne
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onthaasten op Long Island... (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Ellen Dijk op 20 december 2018

Heerlijk even onthaasten op dit bijna onbewoonde eiland. Vogels spotten, snorkelen en bring your own food maakt dit tot een unieke ervaring! Vergeet niet een stapel boeken mee te nemen en een heerlijke playlist

Pluspunten Australie

  • relaxte sfeer

Minpunten Australie

  • kostbaar
Ultieme tip: Koop in de luchthaven een prepaid card en je hebt direct voor je hele vakantie internet!
Aangeraden voor: Vriendengroep

Zuid West Australie in de lente spectaculair : overal WILDFLOWERS !! (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Joke Tjeerds op 16 december 2018

Wij waren 6 weken in Zuid West Australie in de buurt van Bunburry. De natuur is heel anders dan aan de oostkust maar zeker erg de moeite waard. Vooral de WILDFLOWERS die je overal treft zijn schitterend, Australie staat erom bekend. Verder was the Avenue of Honour, Field of Light in Albany een hoogtepunt tijdens onze reis, zeer indrukwekkend. Dit spektakel duurt nog tot april 2019 dus als je in de buurt bent zeker een aanrader.( zie mijn foto)

Pluspunten Australie

  • Prachtige natuur

Minpunten Australie

  • soms vliegen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Great Ocean Road en Oostkust (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Lotte Merks op 15 december 2018

Winter/voorjaar. De Great Ocean Road is prachtig. Ga niet alleen naar de 12 apostels maar ook naar de rest, want die zijn minstens zo mooi. Oostkust kan in 3 a 4 weken, maar als je de tijd neemt kun je langer op plekken blijven die bevallen, zoals sfeer proeven in Byron Bay. Camper huren is leuk/makkelijk. Met de app campermate kun je goedkope/gratis/leuke kampeerplekken vinden, maar ook openbare douches/wc's, etc. Bij steden is het echter moeilijk betaalbare plaatsen te vinden, dus een hotel/hostel is dan makkelijker. Thronton beach bij cape trib is een prachtig, bijna leeg tropisch strand. In de juiste tijd van het jaar zijn sowieso veel (prachtige!) stranden leeg, want locals vinden 25-30 graden te koud voor strand. Om te besparen op boodschappen kan het uit om naar Aldi te gaan, véél goedkoper dan Woolworths of Coles en in meeste stadjes te vinden. In Yamba (anderhalf uur onder Byron Bay) kun je geweldig cliffjumpen, en het is er rustig want het is een redelijk onbekende plek.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • aardige locals
  • veel backpackers
  • goedkope brandstof
  • prachtige natuur
  • divers land

Minpunten Australie

  • slecht bereik
  • alcohol duur
  • roken duur
  • veel toeristen
Ultieme tip: Kies voor het noorden in de winter (ons zomer). Dan is het laagseizoen, dus niet zo vreselijk druk overal. In het noorden (oosten) is het namelijk het jaar rond heerlijk weer.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bezoek Sydney (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Rosemarie Korff op 08 december 2018

Een wandeling door het park naast het operahouse is zeker de moeite waard.
Zoals je op de foto zie kijk je vanuit een ander punt naar de brug en operahouse.
Je ervaar de rust van het park en het uitzicht op de stad en het water.

Minpunten Australie

  • Overnachten in Sydney kan best duur zijn

Mooiste reis ooit (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Dewi Hoogervorst op 06 december 2018

De titel zegt het al.. Mooiste reis ooit! Wát een mooie dingen hebben we gezien. Elk nieuw uitzicht overtrof de vorige. We waren continu onder de indruk van alles wat we hebben gezien en gedaan. De leuke bruisende steden Melbourne en Brisbane, de Great ocean Road in 3 dagen tijd met een eigen huurauto, Alice springs en onze tour door de outback met onder andere super mooie hikes en slapen in een Swag onder een sterrenhemel, snorkelen in de Great barrier reef, Mega vleermuizen in Cairns, en als afsluiter een bruiloft van vrienden inclusief een helikopter vlucht boven Noosa.. Zoveel mooie foto's gemaakt (wat niet heel moeilijk is in dit mooie land). Het leukste van alles vonden wij de tour vanuit Alice springs, mocht je dit van plan zijn boek deze dan bij de The Rock tour. Mooie wandelingen/hikes, leuke gidsen, kleine groepen, koken en slapen bij het kampvuur, en zonsondergang én zonsopgang eten met uitzicht op Ayers Rock (Uluru). Wij gaan zeker terug, er valt nog zoveel te zien!

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Bijzonder mooie natuur
  • Gunstige wisselkoers op het moment
  • Super aardige locals

Minpunten Australie

  • Lange reis
  • dure binnenlandse vluchten met een maximaal bagage van 23kg
  • te groot om in 1 maand alles te kunnen zien
Ultieme tip: In Alice springs The Rock tour doen! Mooie hikes, leuke gidsen, kleine groepen, koken/slapen bij het kampvuur, en zonsondergang én opgang eten met uitzicht op Ayers Rock.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Amazing Australia (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Vera Pieters op 03 december 2018

Wat een ongelooflijk mooi land, prachtige natuur met fantastische kustlijnen en weidse uitzichten. Bijzondere natuurverschijnselen zoals Pink Link en 12 Apostelen.
Prachtige dieren die in het wild te spotten zijn.
Maar ook mooie steden zoals Sydney, Melbourne of Adelaide met relaxte mensen die behulpzaam en gastvrij zijn. Een vakantie om nooit te vergeten en voor herhaling vatbaar!

Pluspunten Australie

  • vriendelijk
  • gastvrij
  • ruimte

Minpunten Australie

  • geen
Ultieme tip: Ontbijtrestaurant Luigi in Adelaide, fantastisch!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldig reisland (bezocht in december 2012)

Review geschreven door Hilde Kramer-Brode op 30 november 2018

De eerste keer in Australië, dat werd dus niet de laatste keer. Wat een geweldig divers land met veel geweldige lokale mensen. Elke keer ticket geboekt en een huurauto en zelf reis uitgestippeld, van Noord naar Zuid en West naar Oost, alles is een mooie ontdekking. Tot wij de 2e keer mensen ontmoette en vrienden voor het leven werden. Dus wij zijn daar elk jaar heengegaan, ook een keer hun auto en tent gekregen en van Cairns naar Darwin en dan naar het zuiden gereden en alle uitstapjes gedaan, Hermansburg, Alice springs, cooper pedy, Uluru etc. Dat met de tent was onze mooiste reis. Ik wens vele mensen die een reis gaan maken in Oz een net zo geweldige reis die wij elke keer mochten ervaren.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • de ruimte
  • barbecuen in parken en schoon
  • ga naar service: bowling: clubs voor betaalbaar hapje eten
  • de vele backpacker accomodaties ook voor stelletjes
  • zeer behulpzame mensen die daar wonen
  • ga naar Tasmanië als je de mogelijkheid hebt erg mooi
  • wij hebben geen een slechte ervaring kunnen ontdekken
  • en let altijd goed op je spullen!
Ultieme tip: Als je de eerste keer met de auto reist, parkeer links in een plaats, zodat je niet aan de verkeerde kant gaat rijden. Naar grote stad? Parkeer in dorp en ga met de trein
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Onvergetelijk (bezocht in oktober 2007)

Review geschreven door Carla Smits op 23 november 2018

Wij hebben relatief gezien nog maar een klein deel van Australië gezien maar vinden het een heel divers land. Wat wij erg mooi vonden was de golf in Ayers Rock, daar in de buurt ligt Kings Canyon die wij indrukwekkender vonden dan Ayers Rock. Kakadoe is een heel mooi nationaal park, de moeite waard om hier bovenop een rots de zonsondergang te bekijken. De opkomst van de maan is zeer indrukwekkend. Zwemmen bij de Edith Falls, het is een stukje lopen maar dan kan je in een natuurlijke kom heerlijk koelen, zo zijn er nog veel meer van deze mooie plekjes.

Pluspunten Australie

  • In de goede tijd bijna altijd mooi weer
  • Bijna iedereen maakt wel een praatje met je

Minpunten Australie

  • Lang vliegen
  • , Dure reis
Ultieme tip: Het is belangrijk om een deel uit te zoeken wat je aanspreekt en daar de dingen te gaan zien die je interessant vindt. Australië in één vakantie bekijken is bijna niet te doen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Shark Cage Diving in Port Lincoln, Australia. (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Angela Cuijpers - van der Meer op 20 november 2018

Super gave ervaring!! Je vaart een uur of 2/3 uit de kust opzoek naar de GREAT WHITE SHARK!! Eenmaal gevonden ga je in groepjes in de kooi. De haaien (bij ons 7) zwemmen onder, achter, voor je en je weet niet waar je moet kijken! Ongelofelijk!! En zo eng als dat die beesten eruit zien, en natuurlijk zijn, zo relaxed zijn ze als ze gewoon zwemmen. het zijn net vissen dan, niks engs aan.. Als je ooit naar Australië gaat, Spaar hiervoor, want het is meer dan het geld waard!!

9,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • vriendelijk
  • mooi
  • engels

Minpunten Australie

  • groot
  • ver weg
  • niet goedkoop
Ultieme tip: Blijf niet op 1 plek, en bereid je goed voor wat je wil zien. Het land is zo onwijs groot dat je nooit alles kunt zien.. dus bedenk voor jezelf wat je wil zien en plan dan je reis
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De ultieme rust, bewondering, natuur van West Australië. (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Harma Kruid op 19 november 2018

Een bijzondere reis door West-Australie gemaakt. In 5 weken tijd van Perth naar Darwin gereden in een 4-wheel drive met zijn drieën. (Vanaf 8 juni 2018)Het eindeloze gevoel van vrijheid, de steeds afwisselende natuurlandschappen bewonderen en gigantisch mooie parken bekeken en beklommen. Kamperen in de outback onder de sterrenhemel, wat een avontuur!

Aanraders; Botanic Garden in Perth, eten in Perth bij Annalakshmi, Fremantle bezoek, Pinnacles, Mushroom baai, Shell beach, Cape Perron (tot het einde rijden) Coral Bay, kamperen bij Bullara station, snorkelen en zonsondergang bij Exmouth, Tunnel Creek en Windjana Gorge en Mini Palms Gorge! en Cathedral Gorge in Bungle Bungle, Gibb River Road(onverhard, maar de moeite waard)

Wat ons tegen viel;
Monkey Mia, zo georganiseerd.
Port Hedland, veel industrie.
De dorpen vonden wij niet al te gezellig, er is geen kern.

Positieve tips;
Je ruimt overal je eigen rommel weer op, c.q. neemt het mee.
De gigantische mooie, heldere sterrenhemel bewonderen.
Luisteren naar de vogels die jou 's morgens wakker maken.

Minder positieve tips;
Het is er vroeg donker, rond 18.00 uur!
Eten,drinken,drank, sigaretten zijn prijzig!

Praktisch;
Zorg dat je overal genoeg water, benzine, zonnebrand, eten, koelbox, hoed/pet, wandelschoenen (muziek) bij je hebt.
Zorg dat je warme EN luchtige kleding bij je hebt. Het kan er behoorlijk koud zijn in juni.
Neem totaal geen etenswaren o.i.d. mee naar Australië! Echt verboden.

Pluspunten Australie

  • natuurschoon
  • rust
  • weinig toeristen

Minpunten Australie

  • grote afstanden
  • dezelfde weg weer terug moeten om verder te kunnen
  • prijzig
Ultieme tip: Zorg dat je geen haast hebt en verwonder je.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

onbeschrijflijke ervaring (bezocht in maart 2012)

Review geschreven door Ineke Korver op 19 november 2018

Een reis gemaakt met een internationaal gezelschap met AAT Kings van Adelaide naar Uluru (Ayers Rock), vele hoogtepunten gezien, waarvan de opaalmijnen: Alice Springs, Kings Canyon, Ayers Rock en de Olga's.

Pluspunten Australie

  • de verscheidenheid
  • het klimaat
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Aussie (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Marit Simonetti op 19 november 2018

Australië was de meest toffe ervaring! Super mooie natuur en waanzinnige trips/activiteiten gedaan! Zelfs in hun winter is de temperatuur goed te doen. Alles gereisd met de auto, wat ook zeer aangenaam en gemakkelijk is. Zeer aan te raden!

Roadtrip oostkust Australia (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Annemieke Augustus op 19 november 2018

In maart 2018 ben ik samen met een reisgenoot een maand door Australië gereisd. We kwamen aan in Brisbane en vertrokken per huurauto naar Sydney. In Sydney zijn we bijna een week gebleven om vervolgens per huurauto naar Melbourne te rijden.
Vooraf hadden wij zowel de huurauto's gereserveerd (zo kom je in Aussie niet voor verrassingen te staan), als de verblijfsplaatsen tot en met Sydney. Dit gaf ons in Aussie wat vrijheid, maar ook een duidelijk reisdoel. We wisten precies hoe lang we ergens konden blijven en hoeveel km we per dag wilden afleggen.
Wat vooral is bijgebleven is dat iedereen Australië en haar steden heel anders ervaart. Zo vonden wij Sydney echt fantastisch; veel te zien, veel te doen, veel mogelijkheden om rond de stad van alles te ondernemen, lekker eten, relaxte mensen en fijne brouwerijen. Andere mensen zweren bij Brisbane of juist bij Melbourne. Ik vond Brisbane wat saai kwam mogelijkheden en veel minder relaxt. Melbourne was vooral fantastisch vanwege Albert Park en de Grand Prix. Max Verstappen zien rijden en wij zaten op 400m van het circuit af.
Maar naast de steden is de natuur de grootste 'wow'-factor. Prachtig! Als je veel kilometers maakt zie je de natuur vaak veranderen. Van groen, naar geel en dor. Watervallen, de oceaan, lange stranden, diverse vogels (roofvogels), kangoeroes en koala's. Anders verwacht schijnt niet altijd de zon en als het regent komt het ook met bakken uit de hemel!
Het advies: plan je reis (zover je die wilt plannen en waar jij je prettig bij voelt), laat ruimte voor verrassingen en onverwachte ontmoetingen/verblijfsplaatsen en neem de tijd! Niet elke dag honderden kilometers afleggen, maar vaak stoppen en de mogelijkheid hebben om onderweg alles in je op te nemen!

Pluspunten Australie

  • Betaalbare verblijfsplaatsen (airbnb)
  • prachtige natuur
  • aardige locals

Minpunten Australie

  • alles ligt ver uit elkaar
  • industriesteden
Ultieme tip: Hou je van craftbier? De wijk Marickville bij Sydney is de tip. Op drie kilometer van elkaar af zitten 9 (!) brouwerijen. BlackFont is de absolute nr. 1; alleen op vrijdag open.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Perfect (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Eliza Everts op 19 november 2018

Het meest mooie land. Door zijn uitgestrekte outback en dichte rainforest is dit toch wel een droomplek. Met het niet te missen great barrier reef dat vanuit de ruimte zelfs spectaculair genoemd mag worden.

Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ongekende schoonheid van de outback (bezocht in november 2012)

Review geschreven door Joyce van Dijk op 18 november 2018

Australia is een heel divers land. Het heeft voor elk wat wils, van outback, naar parelwitte stranden, van regenwouden tot de Great Ocean Road. De mensen zijn gemoedelijk en het land is rijk aan de oudste cultuur ter wereld, de Aboriginal Cultuur. De outback van centraal Australia is ongerept en zeker de moeite waard om te bezoeken. Alice Springs is de gateway naar Ayers Rock, de meest heilige plek voor de lokale Aboriginal bevolking. In Alice Springs kunt u vele mooie plekken bezichtigen, met oeroude natuur en Aboriginal rotstekeningen. Het is echt een parel in de outback.

Ultieme tip: Vooral de outback bezoeken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Voor herhaling vatbaar (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Willem Jan van Dijken op 18 november 2018

Mijn vrouw is na 23 jaar eindelijk weer eens naar Australië geweest. Voor mij is was dit de eerste keer. Eerst zijn we een week in het zuidwesten geweest (Nannup) bij haar zus, toen een week naar het altijd bruisende Sydney om daarna nog een week op Magnetic te verblijven voor de kust van Townesville. Het was een heel avontuur, zeker met een rolstoel, maar Australië is een geweldig land met fantastische mensen.

Ultieme tip: Magnetic Island en Margareth River
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Westkust liefhebber (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Ada Wubs op 18 november 2018

De westkust van Australie is een geweldige beleving om te bezoeken. Van het zuiden tot het noorden totaal verschillende landschappen, zeer vriendelijke mensen en een heerlijk klimaat. Vooral in de periode dat wij er waren. Het hoogtepunt was toch wel de Margaret River gebied.

Pluspunten Australie

  • het klimaat is heerlijk
  • maar blijf goed smeren met zonnebrandcreme met een hoge factor

Minpunten Australie

  • hou rekening met een ruim budget
Ultieme tip: Ga beslist niet rijden als het donker is!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Adembenemd mooi alice springs (bezocht in november 2012)

Review geschreven door Ilone Janga van dijk op 18 november 2018

Wat is het daar mooi wat een adembenemende natuur in Alice springs.. ik ben daar heen geweest omdat mijn zusje er woonde. Maar ik snap heel goed waarom backpackers daar heen gaan. Ik raad dan iedereen aan die naar Australië te gaan om ook naar centraal Australië te gaan

Pluspunten Australie

  • prachtige natuur
  • mooie Mensen

Minpunten Australie

  • wel duur de boodschappen in Alice springs
Ultieme tip: Ga naar palmvalley in central Australië... zo mooi daar maar dan heb je wel een 4 Wheel drive nodig.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Natuurliefhebbers

Victoria, daar vind je alles (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Claire Lovern op 18 november 2018

Tijdens een stage in Australië ben ik in Melbourne gebleven. Melbourne is echt een toffe stad. Het is druk en is echt the place to be als je van lekker eten, koffie en chocola houdt! Als je daar bent dan zijn er een aantal tentjes die je moet bezoeken.
1) Milk the Cow, waarom we deze concept nog niet in Nederland hebben is gek. Hier krijg je een kaasplank met een passend wijn, bier, whiskey of een andere sterk drank, of kan je van een lekkere kaasfondue genieten.
2) Mörk cafe. Let op, het is altijd druk dus je zal vast in een rij moeten staan om naar binnen te gaan. Ja een rij voor en warme chocolade cafe... het is het echt waard. De meest beroemde warme chocola is de "campfire hot chocolate". Ik zal de verassing niet verpesten, maar het is het echt waard
3) Koko black, ook weer een chocolade cafe. Hier kan je ook bonbons apart bij bestellen of een plankje met 3 verschillende warme chocolade en een passend bonbon
Elke straat heeft een lekkere cafe of restaurant dus lekker eten zal je makkelijk vinden! Richting St. Kilda kan je ook op bepaalde momenten van het jaar penguins zien (gratis). En daar in de buurt kan je ook lekker vis eten. In de wintermaanden is er een etensfestival in de Victoria markt in de avond.

Buiten de stad is er ook voldoende te zien. Ik heb een fiets gekocht voor ongeveer €60/70 en daarmee veel buiten de stad kunnen zien. Buiten de spits mag je gratis je fiets meenemen. Als je van watersporten houden dan kan je richting Rye gaan. Als je van hiken houdt, kan je gemakkelijk naar Warburton (een heerlijke rustige dorpje beroemd voor bakken) wat een stuk rustiger is dan Mt. Bulmer. Ook een aanrader in de andere richting voor hiken is Dunkeld. Een dorpje met 300 inwoners die super vriendelijk zijn en heel veel kangoeroes! Als je van trail running houdt zijn er vaak in Dunkeld en de Grampians trail runs gevolgd door een etentje waar je gemakkelijk bij een groep kan aansluiten!

Pluspunten Australie

  • aardig mensen
  • veel te doen
  • kangoeroes

Minpunten Australie

  • duur
Ultieme tip: Gebruik Air bnb! Het is vaak goedkoper dan een hostel en het is veel fijner en gezelliger!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bijzondere reis (bezocht in november 2012)

Review geschreven door Ilone Janga van dijk op 18 november 2018

Ik heb echt waar nog nooit zo'n adembenemde reis meegemaakt in mijn leven... ik snap nou waarom mensen hun hart verliezen in Australië. Ook ik heb mijn hart verloren aan het land❤of je nu in de steden bent of aan het strand of centraal Australië.. alles is even prachtig.... Zo blij dat ik deze reus heb mogen maken

Pluspunten Australie

  • aardige Mensen
  • Mooi gebouwen
  • , overal waar je bent is het prachtig

Minpunten Australie

  • Veel regels
  • sommige dingen duur zijn zeker in Alice springs
Ultieme tip: Ga als je de kans krijgt om met een luchtballon van de zonsopgang te genieten van Alice springs.... geweldige aanrader
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Natuurliefhebbers

Dream come true! (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Jolanda Donley op 18 november 2018

Al vanaf jongs af aan stind Australie opnde verlanglijst. In 2010 ontmoette ik Hilde uit Sydney tijdens de wandeltocht naar Santiago de Compostella en we klikten direct.. Toen ook mn nichtje met haar gezin naar DownUnder vertrok , kon een bezoek niet lang op zich laten wachten. Australie was alles wat ik me bedacht had. Wijdse landschappen, prachtige natuur, gezellige steden maar bovenal vriendelijke mensen die je gastvrij en met open armen ontvangen. Ik zou er zo gaan wonen ware het niet dat ik niet meer in aanmerkingen kom voor de 'meest gezochte beroepen' Ik ben "te oud" .Ach ja. Dan maar zoveel mogelijk er naar toe reizen en op.die manier het land verkennen. Australie heeft mn hart gestolen !

Pluspunten Australie

  • Super lieve mensen
  • gastvrij
Ultieme tip: Zowel Sydney als Perth zijn gewelsige steden met vele bezienawaardigheden Maar bezoek vooral de Blue Mountains! Een geweldig natuurlandschap!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Adembenemend (bezocht in november 2012)

Review geschreven door Joyce van Dijk op 18 november 2018

Australië is een enorm mooi en groot land met veel bezienswaardigheden voor ieders wat wil. Van koraalriffen tot regenwoud, van Outback tot de Great Barrier reef. Ik heb 12 jaar in Centraal Australië gewoond, in Alice Springs. Wat ik zo mooi vond van deze omgeving was de ongerepte natuur en de outback. En je kunt er echt alleen zijn, je wandelt 10 minuten het dorp uit en je staat in de middle of nowhere. De sterrenhemel is amazing, Elke nacht kun je de melkweg zien en een hele hoop vallende sterren. 500 km verderop is Ayers Rock (Uluru) en de Olgas (Kata Tjuta). Alice Springs is gelegen in het geologiche center van Australia. Ze noemen het ook wel the red centre. Wat ik verder nog zo leuk vind aan Alice Springs is de lokale bevolking. De mensen zijn gemoedelijk en behulpzaam. Ik ben terug moeten verhuizen naar Nederland vanwege familieomstandigheden maar anders was ik er blijven wonen. Niets gaat boven de outback. De vergezichten, honderden kilometers van niks. De aardige mensen de woeste natuur. Kom maar eens kijken in Alice Springs en bezoek Ayers Rock en de lokale aborigials en hun galleries.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Smeer je goed in de zon brandt fel daar. Bezoek aboriginal galleries en leer over de cultuur.
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het land van ongekende schoonheid (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Joyce van Dijk op 18 november 2018

Ik heb 12 jaar in Australië gewoond in Alice Springs in centraal Australië. Dit dorp is erg afgelegen van de buitenwereld. 1350 km van Darwin en 1300 km van Adelaide. Ik heb er al die 12 jaar met enorm veel plezier gewoond en gewerkt. De mensen zijn erg laidback, de aboriginal cultuur heerst daar nog heel erg en de natuur is adembenemend. 500 km verderop ligt de iconishe Uluru (Ayers Rock) de meest heilige plek voor de Aboriginals. Australië is de ultime vakantie bestemming het heeft voor ieders wat wils. Van woestijn tot koraalriffen, van watervallen tot witte stranden. In 12 jaar heb ik nog steeds niet alles gezien. Ik zou heel graag weer eens terug gaan om Kakadu te bezoeken, in de top end, dat staat zeker op mijn bucket list.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
6 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Alles
  • de mensen zijn super vriendelijk
  • het land is mooi
  • het weer is er altijd goed.

Minpunten Australie

  • te ver weg
Ultieme tip: Smeer je in met zonnebrandcrème, neem veel geld mee en een paar goeie schoenen want er is veel te zien.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

5 weken in het land waar we verliefd op werden (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Meefa Hogenes op 18 november 2018

Australië was voor ons de derde stop op onze reis van 5 maanden. Uiteindelijk werd het onze favoriete bestemming. Australië was één groot avontuur! We huurden een campervan voor 5 weken en zijn toen van Cairns naar Sydney gereden. Onderweg hebben we geslapen op de meest mooie campings, midden in de jungle of met uitkijk op zee. Wat ons opviel aan Australië was niet alleen de prachtige natuur en alle bijzondere dieren, alles is er bijzonder schoon en de mensen zijn ontzettend behulpzaam en aardig. Overal staan gratis barbies (bbq) op de mooiste locaties. Zo hebben we een avond staan barbecuen op een uitkijkpunt waarbij er overal kangoeroes om ons heen hopten en er voor ons elke keer walvissen uit de zee sprongen. Heel bijzonder. Wat wij zouden aanraden? Huur een campervan! Je hebt ze in alle soorten en maten. Met een campervan ervaar je ultieme vrijheid en krijg je zoveel meer van de prachtige natuur mee. Zo sta je s' ochtends een koffie te maken terwijl er een kangoeroe voorbij hopt en zie je s avonds opeens allerlei vliegende honden uit de bomen wegvliegen, of zoals in ons geval, ineens een python voorbij kruipen terwijl je hout zoekt voor je kampvuur! Van Noord naar Zuid zijn dit onze tips: Cape Tribulation en Daintree rainforest (slaap een nacht in de jungle en ga op zoek naar krokodillen), Duik/snorkel bij het Great Barrier Reef, ga een weekendje naar Magnetic Island om koalas in het wild te bewonderen, ga duiken bij de SS Yongala (nr 1 wrakduik ter wereld), bezoek de Whitsundays voor het mooiste strand wat je ooit hebt gezien, cruise met je 4WD over het strand, spot een dingo en kampeer op het strand op Fraser Island, bezoek Steve Irwins Australia Zoo, hop langs Brisbane voor het comfort van de stad en ga surfen langs de Gold Coast . Bezoek Sprinbrook NP, spot walvissen bij Byron Bay, duik met haaien bij Fish Rock Cave, bezoek Blue Mountains national park en ga op zoek naar glowworms en eindig in het prachtige Sydney!

Pluspunten Australie

  • Aardige locals
  • schoon
  • prachtige natuur
  • bijzondere dieren
  • veilig

Minpunten Australie

  • Het eten
Ultieme tip: Duiken bij Fish Rock Cave (South West Rocks). Als je een gecertificeerde duiker bent moet je hierheen gaan! Het is de mooiste duik die wij ooit hebben gedaan, zie foto. Met haaien!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Bijzonder mooi land (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Maddy Tillart op 16 november 2018

Alhoewel de meeste backpackers er voor kiezen om naar de Oost kust af te reizen, zijn wij naar de West kust gegaan. 5600 km rijden in een camper wat een vrij gevoel. Helemaal als je soms dagen niemand tegen komt op de weg. Van kangoeroes tot krokodillen, en van de mooiste afgelegen stranden tot aan leuke drukke steden. Australië heeft het allemaal. Een van de hoogte punten is toch wel het Karijni Park, slapen in de outback onder de vallende sterren, en in de ochtend als de zon op komt een frisse duik nemen bij de waterval, waar je slaap matje zowat naast ligt.

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • de mensen
  • de sfeer
  • de natuur

Minpunten Australie

  • het lange reizen
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

In een woord: fantastisch! (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Gerjanne van Egdom op 15 november 2018

Een jaar gewoond en gereisd. Wat een fantastisch land. Alles gezien van Cairns tot Perth en het binnenland. Zoveel verschillende soorten plekken, echt de moeite waard om een tijdje heen te gaan, kan het iedereen aanraden.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • prachtig landschap
  • lieve mensen
  • geweldige dieren

Minpunten Australie

  • duur
Ultieme tip: Als je de tijd hebt: cross the nullarbor!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Best time of my life (bezocht in januari 2008)

Review geschreven door Judith Van De Ven op 15 november 2018

In 2008 vertrok ik richting Australië op een working holiday visum. Eindelijk een droom die uitkwam!! Een jaar lang reizen, werken, chillen en genieten in dat mooie land zo ver weg! Nooit gedacht dat zodra ik geland was, me er zo thuis zou voelen.. alsof ik thuis kwam. Dat jaar is voorbij gevlogen met een heleboel ups maar ook downs. Maar een ernstig auto ongeluk maakte geen eind aan de liefde voor dit immens mooie en indrukwekkende land. Australië hoort bij mij, zit in mijn hart en tovert een glimlach op mijn gezicht zodra ik eraan denk of over praat. De ultieme droom is om na 5x naar Australië te zijn geweest me er te kunnen vestigen.. want waarom zou je niet wonen in het land waar je volledig jezelf kunt zijn en intens gelukkig bent. Hopelijk komt deze droom nog ooit uit ♡

Pluspunten Australie

  • mooie natuur
  • vriendelijke mensen
  • fijn klimaat
  • makkelijk te reizen
  • veelzijdig
  • vrijheid
Ultieme tip: Mijn ultieme tip om is zelf met een auto op pad gaan. Luister naar verhalen van andere reizigers en go with the flow
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Noosa (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Angela Severs op 15 november 2018

Noosa was een verrassing tijdens onze reis door Oost-Australië in juli. Het was warmer dan we verwacht hadden (25 graden) en we hebben walvissen zelfs gezien vanaf het strand. Alleen koala's, die hier in het wild leven, hebben we niet kunnen spotten.

Verrassend Oost-Australië (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Angela Severs op 15 november 2018

Van fietsen in Sydney tot kanoën tussen dolfijnen en met zicht op walvissen in Noosa en van duiken en snorkelen in Port Douglas tot zippen in het tropische regenwoud in Cape Tribulation: Oost-Australië is verrassend veelzijdig.

Ultieme tip: Ga in onze zomer, dan is het heerlijk rustig in Australië en lekker weer om actief te zijn (20-25 graden).

Roadtrip (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Anne Meesters op 14 november 2018

Ontzettend mooi land. We zijn begonnen in Darwin en naar Alice Springs gereden via de parken. Daar een leuke trip gedaan naar de Uluru. Toen gevlogen naar Cairns, waar we natuurlijk hebben gedoken in the great barrier reef, heel erg bijzonder. De hele oostkust gereden (ook deels de binnenlanden waar we mooie watervallen zagen) en naar Melbourne. Vanaf Melbourne de boot naar Tasmanië, wat is dat mooi en zo anders! De great ocean road naar Adelaide, vlucht naar Port Hedland om naar Karijini national park te gaan en toen vanaf Perth nog een stuk westkust. Zelfs meerdere maanden rondreizen is niet genoeg in dit prachtige land!

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Mooie natuur
  • vriendelijke mensen
  • goed zelf te doen met de auto

Minpunten Australie

  • Duur levensonderhoud
Ultieme tip: Tasmanië is echt de moeite waard
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Australie, een onbeschrijfbaar mooi land (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Maaike Hommenga op 13 november 2018

Australië, het land met de meest veelzijdige natuur, vriendelijke en behulpzame mensen en afwisselende seizoenen en temperaturen. De grote steden hebben op verschillende plekken parken waar mensen kunnen samen komen en The Barbie aan kunnen steken. Mensen ruimen hun rommel netjes op, waardoor de omgeving overal netjes is.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • vriendelijke en behulpzame mensen
  • Indrukwekkende natuur
  • mooie en rustige plekken in de steden
Ultieme tip: De nationalparken zijn allemaal weer anders. Verschillende dieren, andere bomen en verschillende klimaten. Allemaal zijn ze aan te raden om te bezoeken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Backpacken Australië (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Alicia Heij op 13 november 2018

Sydney is een hele mooie stad waar veel te beleven is. Van het beklimmen van de brug, de beachwalk, de zoo, het operahouse tot aan vele leuke kroegen en eettentjes. Van daaruit ben ik naar Cairns gereisd, via Hunter valley, Brisbane, Noosa, Tulley enz. Het is overal prachtig en doordat Australië zo groot is is het nergens te druk. Van surfen en wij proeverijen, zwemmen met dolfijnen tot aan parachutespringen alles is mogelijk in dit mooie land.
Voor de echte natuurliefhebber is er Tasmanie. Een heel eiland vol prachtig ongerepte natuur. Al met al een prachtig land waar voor ieder wat wils is.

9,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Prachtig land
  • Aardige locals

Minpunten Australie

  • Behoorlijk prijzig
Ultieme tip: Fraaier island is echt prachtig. Een eiland waar nog natuurlijke bronnen zijn en veel wildleven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Pebbles beach (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Janet Hager op 13 november 2018

Fantastische vakantie gehad. In 6 weken tijd in een camper van the great barrier reef naar de the great ocean road. Zoveel moois gezien. In 1 woord geweldig. Deze vakantie komt eigenlijk dagelijks ter sprake. Morgen is het al een jaar geleden dat we naar Cairns zijn vertrokken maar het voelt nog maar zo kort geleden. We gaan zeker terug. De foto is gemaakt bij Pebbles beach. Geweldige plek met heel veel kangaroos. Deze selfie vond ik gewoon te grappig door de manier waarop hij naar mijn camera keek.

Ultieme tip: Neem de tijd en plan de route niet teveel vooraf. Zo fijn als je ineens met je camper op een geweldige plek komt en spontaan kan beslissen om daar wat langer te blijven.

Down under (bezocht in november 2012)

Review geschreven door Alice Bos op 12 november 2018

Is een paar jaar geleden maar zit er nog vol van... Super cool.Relaxed zeer vriendelijke mensen.Prima tours vooral de snorkel duik tours. Heerlijk eten (best vis ) Ik ben niet zo'n vis eter maar daar smaakt het echt naar vis. Als je gaat doe gelijk een 6 weeks tour en geniet gewoon van de openheid van de mensen, het heerlijk eten en niet vergeten surfs up..

Pluspunten Australie

  • Locals
  • uitleg tours
  • vrijheid

Minpunten Australie

  • Buiten vakantie reizen
  • oppassen met open vuur
  • douane regels goed lezen.
Ultieme tip: Goed plannen haal zo veel mogelijk uit je reis.Alle mooist was Green Island QLD en the great barrier reef.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sydney Harbor bridge: geweldige ervaring (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Mildred Sediqui op 12 november 2018

Australie is een prachtig land. Heel veel ruimte, natuur, vriendelijke mensen , schone openbare toiletten, veel bezienswaardigheden, goeie restaurants en hotels waarbij het personeel vriendelijk en behulpzaam is.

Pluspunten Australie

  • bevolking is vriendelijk
Ultieme tip: Wil je Sydney op een snelle manier verkennen, maak gebruik van een Uber taxi
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Australië (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Tom van Irsel op 12 november 2018

Australië is een erg veelzijdig land, zowel cultuur als natuur. Het land is ongelooflijk groot en uitgestrekt waardoor je soms lang onderweg bent wanneer je rondreist. Met name langs de oostkust zijn er gelukkig erg veel bijzondere plekken zoals Byron Bay, Whitsunday islands, Magnetic island, Fraser island, great barrier reef etc. die echt het bezoeken waard zijn! Hierdoor kun je de reis wat makkelijker in "stukjes" opdelen. Het land heeft een unieke flora en fauna die soms adembenemend kan zijn. Als je van wandelen houdt zijn er talloze wandelroutes die je vaak ook de minder toeristische (maar zeker de moeite waard) dingen laten zien. Denk er wel aan dat je goede wandelschoenen meeneemt en altijd voldoende water bij je hebt.

8,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • behulpzame mensen
  • fijne sfeer

Minpunten Australie

  • lange afstanden
  • duur
Ultieme tip: Blijf niet op één bestemming maar probeer zo veel mogelijk van het land te zien! soms is het zo dat je binnen een paar uur al een geheel ander landschap in rijdt.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Jaar backpacken (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Olga Bruijniks op 12 november 2018

Geweldig jaar gehad down under. Maandenlange roadtrips afwisselen met baantjes op boerderijen in de middle of nowhere. Australia heeft alles: stranden, bossen, ruimte, woestijnen, zoutvlakten en nie te vergeten hippe steden.

Pluspunten Australie

  • relaxte mensen
  • veel reizigers
  • mooie natuur
Ultieme tip: Bezoek de Whitsundays!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Sydney (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Shanine Roosingh op 12 november 2018

Een leuke stad waar veel te doen is. Zo gaaf om hier te staan zelfs met oud en nieuw. Je kunt naar de stranden, dierentuin, hike in de blue mountain. Ik heb hier 6 nachten geslapen en ik raad het iedereen aan.

Ultieme tip: -ga naar de blue mountain - zwemmen op bondi beach
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

No worries (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Sylvia Roest op 12 november 2018

Het land van de warme zon, de ruimte, de vriendelijke bevolking, de schattige onbekende dieren, de schitterende en zeer diverse natuur met rode rotsen en rode zand, weelderige oerwoud, mooie baaien waar je kan surfen, met het grootste koraal reef waar je kan snorkelen, bergen waar je kan skiën, wijngaarden, etc. Een paradijs aan de andere kant van de aarde.

Pluspunten Australie

  • aangenaam klimaat
  • vriendelijke bevolking
  • schitterende natuur

Minpunten Australie

  • ver weg
  • dure reis
  • geen oude cultuur
Ultieme tip: Kamperen bij Uluru, een avontuur om nooit meer te vergeten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Veelzijdig Victoria (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Saskia Visser op 11 november 2018

De kleinste staat van Australië en een veelzijdige staat. Je kunt er genieten van mooie wijngaarden, de historie, het natuurschoon, van sport en heel veel kunst.
Phillip Island, Yarra Valley, Grampians, Silo Art Trail, Great Ocean Road, Bendigo, zijn zo maar een paar plaatsen die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • vriendelijke mensen
  • schoon
  • ruime wegen
Ultieme tip: Silo Art Trail is ca. 3.5 uur rijden van Melbourne. Kijk voor meer informatie op Facebook of website
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een maand naar Australië geweest om mijn familie te bezoeken. (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Ramona Eschendaal op 11 november 2018

Ben samen met mijn vriend en dochter naar Australië geweest. Ben er zelf geboren en heb er mijn familie bezocht. Melbourne is een geweldige stad om te bezoeken. Een wereldstad! Tevens hebben we een auto gehuurd om de Great oceaan road te rijden. Dit is een trip die ik iedereen die naar Australië gaat aanraad. We hebben daar ook een helikoptervlucht gemaakt om de 12 apostelen te zien. Wat een ervaring. Zou er heel graag weer heen willen omdat het zo'n mooi land is met een verscheidenheid aan natuur.

9,4
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Als je de great ocean road rijd zou ik zeker een helikoptervlucht boeken om de 12 apostelen te bekijken
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Australia (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Anne Fleur Prak op 11 november 2018

Ik was eerst nogal sceptisch om naar Australië te gaan, omdat ik vreesde dat de cultuur te Europees zou lijken. Maar ik had een bruiloft van een goede vriendin van mij in Sydney, dus toch gekozen om die reis te boeken. En Australië heeft echt alles overtroffen van wat ik er ooit van had durven dromen. De Great Ocean Road is echt prachtig en verbazingwekkend mooi! Een mooie hike door the Grampians was het toetje van de eerste reisetappe. Daarna met een kleine tour, van Groovy Grape, de Outback in gereisd tot aan Alice Springs. En hier vind je echt weer de pure schoonheid van de natuur terug. Slapen onder de sterrenhemel in je swag, het uitgestrekte landschap, het mooie schouwspel van de zon. Australie geeft je het gevoel wat je eigenlijk niet goed kan omschrijven als je er niet geweest bent. Ik heb dan geen seconde spijt gehad van het feit dat ik deze reis gemaakt heb!

Pluspunten Australie

  • locals
  • natuur
  • Outback
  • Great Ocean Road
  • The Grampians
  • West McDonnel Ranges

Minpunten Australie

  • Drukte in grote steden
  • Hoeveelheid toeristen in grote steden
  • Geen schone lucht in grote steden
Ultieme tip: Ga de Outback in! Deze natuur vind je echt nergens anders ter wereld.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers