Reviews Australië

Reviews Australie

9,2
9,4 Algemene ervaring
9,2 Beziens­waardigheden
8,8 Steden of plaatsen
9,2 Locals
9,0 Veilig
9,7 Natuur
9,3 Stranden
9,0 Klimaat
  • Aantal reviews: 697
  • Aantal waarderingen: 476

Thuiskomen in een vreemd land (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Jannie Vollenberg op 14 oktober 2016

Ben jij geen echte reiziger? No worries. Ga naar Australië en je bent binnen no-time van aard veranderd. Jeetje, wat voel je je hier snel thuis. Ik ben in de Australische winter in Melbourne, Adelaide, Alice Springs en Warrumbungle bij Dubbo geweest. Alles was heel gaaf maar vooral de momenten waarop je tussen de locals zit, is het echt genieten. Vergeet in Australië vooral Uluru en de Great Ocean Road niet. Ik ben niet zo'n stadsmens dus heb een tijdje op een Cattlefarm verbleven. Hoe groot en mooi alles bij zulke bedrijven is, is echt gaaf. Ik ging weg met het idee dat het eenmalig zou zijn. Maar hoe dan ook.. ik ben binnen nu en 2 jaar weer terug in Australië!

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
4 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Australie

  • behulpzame locals

Minpunten Australie

  • steden vielen mij tegen
Ultieme tip: Zoek wat lokale dingen op en niet alleen de toeristische!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reis met camper door New South Wales en Queensland in 1994. (bezocht in oktober 2001)

Review geschreven door Francis Vancauwenbergh op 14 oktober 2016

Australië, een fantastisch land met zeer gastvrij volk. Onze reis was hoofdzakelijk om te skydiven op verschillende locaties maar hoofdzakelijk bij de Skydive Ramblers club te Toogoolawah, Queensland tijdens de tweejaarlijkse Equinox Boogie. Tijdens de reis hebben we wel genoten van de vele bezienswaardigheden en evenementen zoals Wild Water Rafting bij Raging Thunder te Cairns en een bezoek aan het Lone Pine Koala Sanctuary te Brisbane waar de kangoeroes uit je hand komen eten. Bij een rondreis met een camper kan je bij vele benzinestations terecht om te overnachten. Spijtig dat men ginder links rijdt maar dat went wel. Bij de datum van bezoek heb ik 2001 gekozen omdat 1994 niet beschikbaar was in de lijst, sorry hiervoor.

Pluspunten Australie

  • Superaardige mensen
  • fantastisch weer
  • Grootse landschappen

Minpunten Australie

  • Soms te warm
  • Als het eens regent dan giet het
Ultieme tip: Bij ons waren de restaurants van het BYO type. D.w.z. dat ze er geen alcohol aanbieden maar je mag ze zelf meebrengen (Bring Your Own) en zij zetten het voor U in de koelkast.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

The eastcoast (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Inez Baeten op 14 oktober 2016

Tips om de East Coast te doen van Sydney naar Cairns:
-Superfijn voor jonge backpackers, je maakt zoveel vrienden over heel de wereld en hebt de tijd van je leven.
-Ik heb geboekt bij Greyhound, probeer zelf online voordeligere activiteiten te zoeken. Doe the Blue Mountains, Noosa, Fraserisland (2 dagen), Whitsunday islands (2 dagen met zeilboot) en blijf wat hangen in Airlee Beach, Cairns (duiken is niet nodig, ga snorkelen) en skydive! Absolute aanrader.
- Byron Bay is het absolute surfstadje waar je MOET zijn geweest. Handig voor beginnende surfers.

9,3
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Australie

  • het weer
  • de mensen
  • de dieren

Minpunten Australie

  • alles is ver
Ultieme tip: Reis alleen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Heel bijzonder (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Petra van der Fange op 13 oktober 2016

Het meest bijzondere aan onze reis vond ik onze trip naar Kangaroo Island. Het lijkt een klein eiland t.o.v. het grote Australië, maar is dat met 145 bij 90 km natuurlijk niet echt. Bovendien zijn niet alle wegen makkelijk begaanbaar en ben je op het eiland zelf makkelijk nog een paar uur aan het reizen. Het eiland is erg veelzijdig. Het heeft prachtige stranden, veel groene natuur, een heerlijk klimaat en heel veel wildlife. Wat het extra mooi maakt is dat het voelt alsof je aan het einde van de wereld bent. Ondanks dat er heus wel toeristen komen, ook al waren er dat in december 2015 niet veel, is er weinig infrastructuur en heel veel rust en ruimte. Vergeet internet, een restaurantje of een uitgebreide supermarkt. Deze zijn er wel, maar je moet er even voor rijden. Wij hadden er met gemak 1-2 weken kunnen en willen doorbrengen.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Natuur
  • klimaat
  • wildlife
  • Wijdsheid

Minpunten Australie

  • afstanden
  • ver vliegen
Ultieme tip: Kangaroo Island
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Even in this busy world you can find, some people who still have the time to be kind. (bezocht in april 2007)

Review geschreven door Viviane Bronkhorst op 13 oktober 2016

Ik heb heel veel mooie foto's van vele plaatsen in Australië met geweldige herinneringen. De natuur is prachtig. Maar uiteindelijk zijn het de mensen en de ontmoetingen die de de grootste indruk op je maken.
We waren in Tamborine Mountain in het woud en vermaakten ons daar met watervallen en natural water sides. Op de camping ontmoetten we een gezin uit Peachester (Qld). Vlak bij Beerwah, waar Steve Irwins Australia Zoo is. Het gezin gaf ons toen hun adres en telefoonnummer. Een maand later, op een moment dat ik alleen was, het moeilijk had en me even geen raad wist, heb ik ze opgebeld. Ik kon meteen komen. Ze waren zo lief en gastvrij. Ik heb een baantje gezocht in de buurt. Elke ochtend om 6 uur 's morgens heb ik aardbeien geplant, met een diverse groep mensen, backpackers en locals.
We maakten kampvuren en gingen zwemmen bij de watervallen. Bij het gezin heb ik echt Australië leren kennen. Samen met de 10 jarige dochter verkocht ik speldjes voor Anzac Day. Haar grotere broer was cadet bij de RAAF en liep mee in de Anzac parade. 's Morgens heel vroeg gingen we naar de dawn memorial service een machtige ervaring. We gingen naar het strand, aten fish and chips, ik was bij een echte Australische buurt barbecue, speelde cricket met de familie. Uiteindelijk ben ik 3 weken bij hen gebleven. Zij zijn mijn Australische mom and dad. We hebben veel contact, nog steeds, terwijl het al bijna 10 jaar geleden is. Deze ontmoeting herinnert mij aan hoe mooi Australië kan zijn in het klein. De mensen en natuur buiten de bekende highlights.

Pluspunten Australie

  • sociale mensen
Ultieme tip: Ga van de gebaande paden. Maak kennis met locals en laat hen je tips geven. En helemaal geweldig als ze je meenemen naar mooie plekjes en geweldige evenementen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

The lucky country: Australia! (bezocht in september 2013)

Review geschreven door Roos Wijnhoven op 11 oktober 2016

Australië is een geweldig land om te backpacken en heerlijk rond te reizen! De bevolking is erg gastvrij, behulpzaam en altijd in voor een lolletje. Het is zo'n groot land dat er veel verschillende omgevingen te vinden zijn; het tropische noorden, het woestijnachtige Red Centre in de Outback, de mooie bergen met prachtige bossen en natuurlijk veel stranden met palmbomen en prachtig helder water. Iedere omgeving heeft weer ander wildlife wat het natuurlijk ook erg interessant maakt.
Wij reisden rond in onze eigen auto waar we ook in konden slapen en hebben zo veel Australiërs ontmoet die zelf ook van reizen houden. Deze mensen waren altijd erg gastvrij, we werden vaak uitgenodigd om te komen eten en we kregen vaak hun adres zodat we er nog eens op bezoek konden gaan.
We kampeerden veel op free-camps; ergens langs de weg, op een verlaten strandje of in de bossen. Op iedere plek was wel iets moois of leuks te beleven; veel dieren op en in de wc's, kampvuurtjes met andere reizigers of gewoon heerlijk genieten van de rust. We zorgden er wel altijd voor dat we nergens alleen stonden om te overnachten, dit gaf ons een veiliger gevoel, je weet maar nooit! Gelukkig is er nooit iets ernstigs gebeurd, alleen zijn onze vishengels een keer gestolen die we 's nachts onder onze auto bewaarden...
Als je van plan bent om voor langere tijd te gaan reizen zou ik adviseren om zelf een auto te kopen, dit scheelt erg veel in de kosten en als je er ook nog in kunt slapen kun je op veel plekken gratis overnachten. En je komt op plekken waar je anders misschien nooit zou komen.
Verder zou ik aanraden om een local te vragen om je te helpen met bijvoorbeeld het kopen van een auto, het registreren hiervan en om eventueel een goede verzekering te regelen. Je hebt zo een goede back-up en betaalt niet snel teveel! Sommige bedrijven en instellingen maken helaas graag gebruik van de onwetendheid van reizigers... Good luck in the lucky country!

Pluspunten Australie

  • behulpzame locals

Minpunten Australie

  • duur
Ultieme tip: Mocht je van plan zijn om te gaan kamperen dan zou ik aanraden om het Camps Australia Wide-boek te kopen, hier staan alle gratis en betaalde kampspots in dus heel erg handig.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Wallabees in de Bunya Mountains (bezocht in april 2014)

Review geschreven door Jan Pieter Heijstek op 11 oktober 2016

Een schitterend natuurgebied in de middle-of-nowhere. Prachtige kampsites waar je met wat geluk als enige staat te kamperen. Behalve natuurlijk de tientallen wallaby's die om je camper springen. De beste tip is om 's ochtends vroeg je bed uit te gaan en een van de vele wandelroutes te nemen. Terwijl de zon langzaam opkomt door de bossen van de Bunya Mountains worden de uitgestrekte uitzichten mooier en mooier!
Let wel op: Het kan er erg koud worden, je zit op veel kampsites echt vrij hoog in de bergen!

Pluspunten Australie

  • Veel toeristen
  • geweldige locals
  • gastvrijheid

Minpunten Australie

  • duur
Ultieme tip: Koop een camper!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Roadtrip Australië (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door Joost van Diepen op 11 oktober 2016

Australië is echt geweldig om met de auto door te trekken, wij hebben een Ford Ute gekocht en hebben de broodnodige dingen gekocht om het kamperen mogelijk te maken. Wij zijn op 2 januari vertrokken uit Adelaide en zijn toen dwars door het midden gereden. Ons plan was 'we hebben geen plan' en zijn gewoon gaan rijden en we zagen wel wat ons op het pad komt. Zo hebben we Coober Pedy, Alice Springs, Kings Canyon en Uluru gezien en zijn we halverwege afgebogen richting Cairns. Deze plekken waren stuk voor stuk de moeite waard en moet je echt met eigen ogen gezien hebben om het te geloven. Deze tijd van het jaar is het hoogzomer in Australië en daarom werd ons ook afgeraden te gaan, omdat we ook geen airco hadden. Nu hadden wij het idee dat je vaak te bang bent. En wat kan ons gebeuren als we gewoon genoeg water mee hebben... dus heel veel water en eten ingeslagen en verder gewoon je verstand gebruiken. Ik geef toe, het is wel echt warm geweest maar men wat een ervaring!! ik zeg doen!

Pluspunten Australie

  • ongerepte natuur
  • goede infrastuctuur
  • vriendelijke bevolking

Minpunten Australie

  • duur
  • grote afstanden
  • dodelijke dieren
Ultieme tip: Ga naar Grampians National Park! Hele gave rotsen en heel veel kangoeroes.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

The Kimberley, Western Australia (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door GwendaKenny Downunder op 11 oktober 2016

The Kimberley: het echte Australië ontdekken!
Een geweldige regio in het noorden van Western Australia. Met Broome als uitvalsbasis kun je relaxen op afgelegen witte stranden, de Outback ontdekken (Gibb River Road), super zonsondergangen vastleggen op gevoelige plaat, ...

Pluspunten Australie

  • zon
  • oceaan
  • outback
  • strand
Ultieme tip: Kimberley Wild Expeditions
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Cape Hillsborough (vlakbij Mackay) (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Anouk van Haaster op 10 oktober 2016

Voor backpackers wellicht moeilijk bereikbaar, maar mocht je de kans krijgen: ga naar Cape Hillsborough. Sta vroeg op en spot de tien à twintig kangoeroes en wallaby's op het strand bij zonsopkomst. Tevens mogelijk om een mooie wandeling te maken, wel aan getijden gebonden.

Pluspunten Australie

  • relaxt

Minpunten Australie

  • geen
Ultieme tip: Cape Hillsborough (vlakbij Mackay)
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

SUPER!!!! (bezocht in juli 2009)

Review geschreven door Hermie Mehaf op 10 oktober 2016

Ik ben op 1 Augustus 2009 "getrouwd" met mijn kiwi. Niet officieel, maar familie was daarbij in Port Douglas. Zou hun graag weer zien, was de laatste keer dat ik mam heb gezien en de rest van de familie, zij is helaas overleden, zou top zijn om iedereen weer even te zien. Want "a good laugh does it all"!!!! Mijn "man" komt uit Nieuw-Zeeland, maar omdat mam niet meer met ons is, er is familie in Australië.

Pluspunten Australie

  • mensen zijn super aardig en behulpzaam daar

Minpunten Australie

  • niet
Ultieme tip: Ben de naam vergeten, er is een heerlijk restaurant met een kleine "wedding chapel" op het strand in Port Douglas! YUMMIE.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Leven zoals het bedoelt is! (bezocht in februari 2013)

Review geschreven door Rita Hendrix op 10 oktober 2016

Zoals de meeste toeristen hebben wij ook de Grampians bezocht.
Heerlijk om te wandelen en het ontmoeten van de aanwezige wildlife (kangoeroes, cookaburra's, emoe's).
Met een rustige benadering van deze dieren is het zelfs mogelijk om ze te aaien (zelfs de Joey in de Buidel).

Hiervoor moet men wel in de plaats Halls Gap zijn in het centrum waar de kangoeroes bij de schemering en 's morgens via het grasveld van de lagere school het kampeerterrein op komen springen.

Wij waren er in het naseizoen dus het was er vrij rustig, vandaar dat de dieren zich ook vaak hebben laten zien.

Bij het kleine keukengebouw staan ook enkele waslijnen opgesteld.
Hier treft men vaker Cookaburra's aan (die vogels met de kenmerkende lacherige schreeuw), ze zien er uit als overmaatse ijsvogels.
Deze zijn bij rustige benadering ook aan te raken voor de durfal, ze pikken of bijten niet maar proberen wel of ze je vinger kunnen inslikken.

Pluspunten Australie

  • Geen onaardige mensen tegengekomen
Ultieme tip: Kleine dorpjes bezoeken en eten waar de locals naar toe gaan voor het beste van de streek. Bezoek ook kleinere bakkerijen voor dagelijks verse heerlijkheden, voor leuke prijzen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

DREAMTRIP (bezocht in november 2014)

Review geschreven door Michelle de Vries op 10 oktober 2016

I did an organised tour with Topdeck.

SYDNEY TO DO:
SYDNEY HARBOUR BRIDGE – do the bridge climb and enjoy the view from top of the bridge (I did it at sunset, amazing)
OPERA HOUSE – take a tour inside (I didn’t do this, but heard it is totally worth it)
ROYAL BOTANIC GARDEN – Walk around, have a picnic, read a book and enjoy the view from Mrs. Macquarie’s Chair
MANLY BEACH – Escape the city
BONDI BEACH – Take a dive in Bondi Icebergs club
HYDE PARK – Walk
SYDNEY TOWER EYE – Sydney from a whole other level (Do the skywalk too, amazing experience)
DARLING HARBOUR – Book a combi ticket and visit Sealife, Wildlife and Madame Tussauds
LUNA PARK – I haven’t been there, heard it is good
BLUE MOUNTAINS – Still regret not going there, first thing on my list when I’m back
TARONGA ZOO – For more wildlife

BYRON BAY TO DO:
CAPE BYRON LIGHTHOUSE – walk to this amazing view and get to the most eastern point of AUS on the way
SURF – take a class or go by yourself
KAYAK – spot dolphins while exploring AUS from the water
CHEEKY MONKEY’S – do I need to say more? Dance the night away

SURFERS PARADISE TO DO:
BEACH – walk down the beach and enjoy the amazing skyline of Surfers Paradise

FRASER ISLAND TO DO:
LAKE MCKENZIE – take a swim in this magical lake
MAHENO SHIPWRECK – be impressed by this historical piece in the middle of the beach
HELICOPTER FLIGHT – enjoy Fraser from another level
4WD TOUR – explore the island the rough way

WHITSUNDAYS TO DO:
SAIL – Take a boat to sail through the islands
SWIM – Enjoy the warm water of the WhitSundays
WHITEHAVENBEACH – This view, like a postcard

CAIRNS TO DO:
SKYDIVE – Jump out of a plane and enjoy AUS from above
SNORKLING – Go on a boat on the Great Barrier Reef, snorkel in the ocean and swim with turtles and find nemo

ALICE SPRINGS TO DO:
ULURU – Do a walking tour and see the change of color at sunrise
KINGS CANYON – Take a tour and feel like you are on top of the world

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Geweldige mensen
  • mooie natuur
  • gratis water

Minpunten Australie

  • duur in verhouding
Ultieme tip: Be open for a talk, the locals have the best tips
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Australie, het land met vriendelijke mensen, ruimte en prachtige natuur (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Claudia Wijtzes op 10 oktober 2016

Een wereldreis met de kinderen voordat ze het huis uit zijn: dat was onze wens. Jaren gespaard, maar de reis was het dubbel en dwars waard. We zijn in het noorden gebleven, dus mooi weer, ook in de Australische winter. Northern Territory: wat een prachtige natuur, en veel belevenissen met onze camper. Daarna uiteraard naar het centrum voor Ayers Rock, waar we onder de sterren sliepen in swags. Daarna nog een prachtige rondtocht in Queensland. Beter kan een vakantie nooit meer worden.

9,5
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Mary River Wilderness retreat: een prachtige camping halve dag rijden van Darwin. Volop in de natuur, met alle voorzieningen. Heerlijk om bij de komen van de lange reis.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Roadtrip west-/zuidkust van Australië (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Trudy Rijkee op 10 oktober 2016

Wij hebben een trip gemaakt met auto van Sydney langs de kust naar Brisbane. Onderweg steeds een motel geboekt zodat we zelf konden bepalen hoelang we ergens wilden blijven. Dit beviel prima. Daarna van Brisbane weer naar Sydney. Toen de Great Ocean Road gereden, geweldig! Ook van motel naar motel wat we onderweg besproken hadden. Wat een schoonheid heeft dit land. Deze tijd van het jaar, voorjaar, was ons goed bevallen qua temperatuur.

Pluspunten Australie

  • De snelwegen
Ultieme tip: In Sydney, maak vooral gebruik van het openbaar vervoer. Voor de trein kun je een pasje kopen voor in- en uitchecken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vanaf 1999 komen wij er iedere twee jaar en nog steeds zijn er verrassingen (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Eduard Huis in 't Veld op 10 oktober 2016

Wij hebben erg genoten van Halls Gap en Flinders Range. Maar Melbourne is ook fantastisch door het klimaat; de meer dan behulpzame mensen en er is heel veel te zien. Inmiddels ben ik veertien keer naar Australië afgereisd en mijn vrouw twaalf keer. Ik ben twee keer voor mijn werk Down Under geweest en dat was geen straf! Een bijzonder land en echt "no worries"!! Eind dit jaar gaan we weer naar Sydney, wat ook een heerlijke stad is en de Blue Mountains is als excursie ook zeker een aanrader. Een trip door de haven van Sydney is ook prachtig. Vergeet niet de brug te beklimmen: adembenemend!! Kortom, ontdek het mooiste en fijnste land ter wereld!

Pluspunten Australie

  • Landschap
  • steden
  • inwoners
  • relax

Minpunten Australie

  • reis
Ultieme tip: Bezoek Melbourne! Een boottrip op de Yarra; de gezellige stad met zijn restaurantjes op de kade; het aquarium en het waanzinnige uitzicht van de Eureka Tower (297 meter hoog).
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bezoek de regenwouden (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Pieter Kromkamp op 10 oktober 2016

Gevaren op de Daintree River ten noorden van Cairns. Vele vogels gespot en natuurlijk krokodillen. Het is zeker de moeite waard wat de natuur je biedt. De steden Sydney, Melbourne en Adelaide: daar kun je je dagen vermaken en de Outback is grandioos om mee te maken. Rondwandeling om Uluru bijvoorbeeld.

Pluspunten Australie

  • Prachtige natuur
  • Super steden

Minpunten Australie

  • Lange afstanden ( zijn we niet gewend )
  • Vliegen op veel plaatsen
Ultieme tip: Deel je eigen vakantietrip in en neem de tijd, want het is een groot werelddeel waar heel veel is te zien en te genieten.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis door Australië (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Talitha Roest op 10 oktober 2016

Wij zijn van Amsterdam naar Melbourne gevlogen.
In Melbourne hebben wij vier maanden midden in de stad gewoond en gewerkt bij Travellers Autobarn.
Tussendoor zijn wij een week op pad geweest langs de Great Ocean Road en de Grampians National Park. Als je in het zuiden bent van Australië zijn deze twee plekken echt aanraders.
Na vier maanden hebben wij Melbourne verlaten om richting Cairns te reizen.
Wij zijn bij elke plek die we tegen kwamen gestopt, geen haast.

Pluspunten Australie

  • mooi weer
  • grote steden
  • aparte dieren
  • locals
  • veel activiteiten

Minpunten Australie

  • heel duur
  • grote afstanden
Ultieme tip: Whitsunday Island, hier kun je met een boot naartoe. Wij hadden een snelle 'party' boot met lekkere hapjes en drankjes. We zijn onderweg meerdere malen gestopt om te duiken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Across de Simpson's Dessert (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Huub Draijer op 10 oktober 2016

Dit jaar met vrienden van mijn schoonzus een 4x4 tour gedaan van Melbourne naar Alice Springs.
We zijn de Simpson Dessert door gegaan, wat een geweldig rit is geweest.
Wij hadden het geluk dat het een relatief natte herfst en winter is geweest waardoor de woestijn heel "groen" was en wij heel veel bloemen en grassen hebben zien bloeien, wat voor mij als boomkweker de reis nog eens veel interessanter maakte.
Wat natuurlijk ook geweldig is aan zo'n rit is het slapen in de tent met nachttemperaturen rond het vriespunt, maar met een goede slaapzak is het heel goed te doen.
Verder elke avond hout sprokkelen voor het kampvuur om gezellig op te koken en natuurlijk lekker uit te buiken na het eten en genieten van de geweldige sterrenhemel.
Verder is het heel leerzaam met de groep die we hadden en het boek wat je krijgt als je fee's betaald voor deze doorkruising van een geweldig mooi gebied!

Pluspunten Australie

  • geweldig mooi land
  • vriendelijk en behulpzame inwoners

Minpunten Australie

  • na 4 keer australie bezocht te hebben heb of ben ik ze nog niet tegen gekomen!!
Ultieme tip: Vooral genieten en je gemoed in de zenmodus, stel je open en je zult ontdekken dat je in een prachtig land bent met zeer vriendelijke en behulpzame mensen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

The Outback, de mooiste plek op aarde (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Ingrid Bruijn op 09 oktober 2016

Als je tijd hebt: maak een roadtrip. Probeer zoveel mogelijk te ontdekken, want er is zoveel te zien en te doen. Geen staat is hetzelfde in dit mooie grote land. West-Australië is echt prachtig, mooi weer en zulke mooie plekken te zien. Northern Territory is een staat op zich. Zoveel cultuur kun je hier opsnuiven. Queensland is gezellig en heeft prachtige parken en stranden, ga naar Daintree en bezoek Cairns, klein maar zo gezellig. Caloundra is ook een must. New South Wales heeft Sydney, de stad waar je alles kan beleven. Vergeet zeker niet Bondi Beach, the-place-to-be. Ga naar The Blue Mountains, je weet niet wat je ziet. Melbourne, het Europa van Australië en de hoofdstad Canberra. South Australia, Bezoek zeker Adelaide, geweldige stad. Eigenlijk is alles aan Australië geweldig. Het wildlife is echt spectaculair. Of je nou een kangoeroe, slang, wombat, flinke roofvogel of een dingo ziet, je blijft je verbazen. De mensen zijn zo vriendelijk en gastvrij. Ga eens tussen de mensen zitten als het happy hour is, zo gezellig.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • aardige mensen
  • behulpzaam
  • betaalbare motels
  • prachtige natuur
  • schoon land

Minpunten Australie

  • 17 uur winkels dicht
Ultieme tip: Huur of koop een auto en begin aan de mooiste trip van je leven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wilsons Prom (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Stefanie de Bruijn op 09 oktober 2016

De reis door Victoria was zo verreikend! Zo'n verschrikkelijk mooi eiland en een voorbeeld mentaliteit! Het land is zo variabel. De Australiër is zeer behulpzaam. Het eten is heerlijk en puur. Zeker een aanrader voor de reiziger!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • locals
  • mentaliteit
  • vriendelijk

Minpunten Australie

  • giftige dieren
Ultieme tip: Wilsons Prom is echt een must-see!!!! voor de niet Australische toeristen houden ze altijd kampeerplaatsen gereserveerd!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Met camper vanaf Melbourne naar.. (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Ineke Graafland op 09 oktober 2016

Prachtig land om te bezoeken. Vele mooie steden, stranden en Australië is ideaal om met de camper te bezoeken. Westkust voor de vele mooie natuurgebieden, Oostkust en Zuidkust voor de mooie stranden en eilanden.

Pluspunten Australie

  • ruimte
  • mooie campings
Ultieme tip: Geniet en neem de tijd om het land goed te bezoeken. Onvergetelijk en zó de moeite waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Land van uiterste (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Lenie Kossen op 09 oktober 2016

We hebben heel veel gezien in de buurt van Sydney, Gosford en Jindabyne doordat mijn schoonzoon daar opgegroeid is. De prachtige uitkijkposten en de mooie natuur. Het is ook zo handig dat het reizen in het weekend rond Sydney voordelig is, kunnen ze rond Amsterdam nog iets van leren. De omgeving van Jindabyne betekent rust, koeien en schappen die in het water waden. In de zomer de zon en in de winter de wintersport. Het rijden op de snelweg went ook, alleen de bergen zijn spannend. We zijn bij het Opera House geweest en hebben over de beroemde brug gereden. Allemaal veel te kort. Met het vliegtuig naar Brisbane, een heel andere omgeving dan Sydney. Kortom, ik ga zeker nog een keer terug. Doe lekkere wandelschoenen aan als je de bergen in gaat, eet een lekkere pie, ontbijt lekker in een cafetaria, geniet van alles om je heen!

Pluspunten Australie

  • aardige mensen
  • goede snelwegen
  • prima ov

Minpunten Australie

  • verweg
  • spinnen
Ultieme tip: Met de trein naar Sydney op zondag voor twee euro vijftig en dan met een klein bootje naar de Bassin en daar heerlijk vertoeven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Onbeschrijflijk Uluru (bezocht in augustus 2013)

Review geschreven door Ruud Jongen op 09 oktober 2016

In 2013 heb ik voor mijn opleiding zes maanden stage gelopen bij een hotel in Sydney. Alleen dat was al een hele ervaring. Sydney is een diverse stad met vele mogelijkheden. In de ochtend kun je hardlopen op het strand, in de middag de enorme winkelcentra onveilig maken en 's avonds een hapje eten bij één van de vele top restaurants in de stad. Ook het uitgaansleven is heel gezellig. Niets is eigenlijk onmogelijk. Mocht je de drukte even zat zijn dan kun je altijd nog negentig minuten landinwaarts rijden naar het Blue Mountains National Park. Een oase van rust en tevens een echte aanrader.

Na mijn zes maanden stage ben ik nog een maand met vakantie geweest en heb ik nog een heel aantal plekken in Australië mogen bezoeken. Onder andere het Uluru en Kata Tjuta National Park. Deze bestemming bestaat uit een klein dorpscentrum met een aantal hotels, motels en campings midden in de woestijn. Verder helemaal niets. De ultieme mogelijkheid om de Australische Outback te bezoeken en kennis te maken met de cultuur van de Aboriginals. Als je door dit landschap loopt voel je je heel klein. Zeker als je je verder bedenkt dat de eerste bestemming honderden kilometers verderop ligt. Het enige wat je ziet is een uitgestrekt 'rood' landschap. En 's nachts een hemel die bezaaid is met duizenden sterren. Zelfs de Melkweg is zichtbaar. Voor mij was dit de meest bijzondere bestemming die ik ooit heb bezocht.

Ik hoop daarom ook Australië nog een keer te kunnen bezoeken. Het voelt nu als mijn tweede thuis.

Pluspunten Australie

  • Mooi weer
  • Geweldige natuur
  • Divers

Minpunten Australie

  • Duur
  • Hele lange afstanden
Ultieme tip: Tasmanië! Tasmanië mag bij een bezoek aan Australië niet overgeslagen worden. Het is niet meteen de bestemming waar je aan denkt maar je zult versteld staan van de geweldige natuur
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Van Cairns naar Melbourne (bezocht in december 2007)

Review geschreven door Riet Trijselaar op 09 oktober 2016

In 2007 hebben we dit prachtige land voor de derde maal bezocht. Mijn in Melbourne wonende oom en tante zijn naar Cairns gevlogen om ons daar te verwelkomen met onze gehuurde zespersoons-camper, waar wij vervolgens mee richting Melbourne zijn gegaan met onderweg prachtige dingen gezien en bezocht. Ook moesten we helaas een dokter en ziekenhuis bezoeken in verband met te hoge oogdruk van mijn man (glaucoom). Gelukkig goed gekomen. Onderweg hebben we onder andere Kuranda Skyrail ScenicRailway en de Zoo van Steve Erwin bezocht en nog veel meer.
Hoop er nog eens heen te kunnen gaan.

Ultieme tip: Paronella Park... Fascinerend park.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Alleen op de wereld (bezocht in augustus 2001)

Review geschreven door Gerald Oude Nijhuis op 09 oktober 2016

Australië is echt een topland om te bezoeken. Er zijn maar twee nadelen... ver weg en behoorlijk prijzig geworden. Maar is dit overkomelijk? Dan staat je ook iets geweldigs te wachten. Een waanzinnige natuur, over het algemeen open en hartelijke mensen en een heerlijk klimaat. Het begaande pad is al mooi, maar wil je echt iets bijzonders, reis dan naar The Kimberly. Het meest afgelegen noordwestelijke deel van Australië. Via The Gibb River Road rijd je de wildernis in die in honderdduizenden jaren niet veranderd en onaangetast is. Een gebied meer dan twaalf keer zo groot als Nederland, met nauwelijks inwoners dus ga goed voorbereid op pad! Reservebanden afdwingen bij verhuurauto (4WD!), voedsel en water, benzine, medical kit et cetera. in voldoende mate meenemen en bijvullen waar dit kan. Maar dan: watervallen, rotspartijen, ranches zo groot als Nederland, Aboriginal-nederzettingen, witte stranden, oneindige wegen met fantastische natuur... te veel beloningen om op te noemen! Enjoy!!

9,1
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Australie

  • de natuur
  • vriendelijke mensen
  • klimaat

Minpunten Australie

  • afstand om te komen
  • vrij prijzig
Ultieme tip: Bereid je goed voor, huur een 4WD en ga de Outback in voor het echte Australië.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Leuk, drie maanden vertoeven in Australië! (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Andrea Pot op 09 oktober 2016

Eind 2015 ben ik drie maanden naar Australië geweest en heb ik de leukste tijd van m'n leven gehad. Het hele land door, beginnend bij Sydney en eindigend in Sydney. Ondertussen plekken gezien als Byron Bay, Airlie Beach en Alice Springs. Hoofdsteden van elke staat behalve Perth, helaas. Sydney voelde als thuiskomen en Melbourne lijkt me leuk om als student te wonen.

Pluspunten Australie

  • Behulpzame locals
  • Uiteenlopende natuur
  • Makkelijk te bereizen

Minpunten Australie

  • Duur
Ultieme tip: Mijn ultieme tip voor Australië is: regel alleen je eerste week, vraag tips van mensen die er geweest zijn, maar trek vooral je eigen plan vanuit je interesses.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ook in de Australische winter is het prima vertoeven in Sydney! (bezocht in juli 2011)

Review geschreven door Gerda Ooms op 09 oktober 2016

We hebben een rondreis gemaakt met een around-the-world-ticket van Quantas.
Het voordeel hiervan is dat je je binnenlandse vluchten van te voren kan boeken, waardoor we in vier weken veel van Australië hebben kunnen zien. We zijn gestart in de buurt van Sydney (Northern Beaches). Prachtig, ook in die tijd van het jaar en minder toeristisch dan bijvoorbeeld Bondi Beach. De Blue Mountains bezocht met de trein, wat prima te doen is. Heel erg mooi! Daarna naar Cairns, natuurlijk naar het Great Barrier Reef, maar ook Kuranda, met zijn tropisch regenwoud, is een aanrader. Darwin bezocht, wat in die tijd van het jaar vrij is van overstromingen en tornado's. De natuur rondom Darwin is spectaculair, met zijn vele verschillende vogels en andere diersoorten. Sowieso is de natuur en de vele andere dieren dan Europa, heel bijzonder om te zien. De Australische bevolking is ontzettend aardig. Er hangt overal een relaxte sfeer. Omdat de tijd te kort was om nog meer van het land te zien, willen we zeker nog een keer terug.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • vriendelijke bevolking
Ultieme tip: De prijzen in Australië liggen een stuk hoger dan in Nederland. Het is echter heel gewoon om je eigen fles wijn mee te nemen naar een restaurant als je buiten de deur gaat eten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een maand Australië (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Sabine Molenaar op 09 oktober 2016

Een maand gereisd door Australië, vooral in Sydney geweest. Heerlijke relaxte stad waar super veel te zien en doen is. Twee weken in een campervan van Cairns naar Mackay gereden. Onderweg bij The Whitsunday Islands gestopt. Zo ontzettend mooi daar! Super blauw water, prachtige witte stranden en heerlijk weer! Een van de hoogtepunten was vroeg op het strand van Cape Hillsborough met prachtige zonsopkomst kangoeroes zien. Paar dagen in Melbourne geweest en de Great Ocean Road bezocht, echt prachtig met onderweg mooie stops als 12 Apostles en een bos met koala's.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • relaxt
  • ingestelt opreizigrs

Minpunten Australie

  • duur
Ultieme tip: Cape Hillsborough National Park, 's ochtends om zes uur vroeg kangoeroes op het stand met de mooiste zonsopkomst ooit.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cradle Mountain Tasmanië (bezocht in mei 2009)

Review geschreven door Nathalie Kip op 09 oktober 2016

Tasmanië was een van de hoogtepunten van mijn reis door Australië. Wat een bijzonder eiland is dat! Prachtige natuur, bijzondere wildlife en ontzettend vriendelijke mensen. Het is zeer zeker een bezoek waard en toch weer een hele andere ervaring dan het vaste land van Australië. Een rondreis over het eiland brengt je in de leukste dorpjes, de meest fantastische natuurparken, prachtige uitzichten langs de kustlijn en het zeer indrukwekkende Port Arthur wat een kijkje in de geschiedenis geeft.

Pluspunten Australie

  • variatie in natuur
  • aardige bevolking
Ultieme tip: Tasmanië dus!!!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Noosa (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Andre Kromkamp op 09 oktober 2016

Noosa, een mooi stadje op anderhalf uur ten noorden van Brisbane.
Hier vind je mooie stranden met een prima "surf". Net achter het strand is een gezellig centrum/boulevard met restaurantjes en winkeltjes wat een een heerlijke dag compleet maakt.

Noosa is een ideaal eind-/startpunt voor je trip langs de kust (Cairns-Brisbane) om bij te komen van de trip of jetlag.

Pluspunten Australie

  • voor iedereen geschikt
  • buiten de normale routes meer te zien
Ultieme tip: Ga eens wandelen in de omgeving van Noosa. Je komt zo verrassende plekjes tegen (zelfs aan het strand kom je bij grotten die je anders niet eens ziet).
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De schoonheden van de oostkust van Australië (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Fenna de Kreek op 09 oktober 2016

Een roadtrip langs de oostkust! Huur een auto en rijd de prachtige plekken af die Australië te bieden heeft. De oostkust van Australië is een prachtig gebied! Bijzondere dieren, uitgestrekte landschappen, het relaxte leven, kortom: dé ideale vakantiebestemming.

Bondi Beach is het strand op acht kilometer vanaf Sydney. Vanaf de Bondi Golf & Diggers Club heb je een prachtig uitzicht over het strand van Bondi, met aan de andere kant een uitzicht over de stad Sydney. De golfbaan is met een beetje klimwerk gratis te bereiken.

In Sydney is er een treinstation bij Circular Quay. Dat station loop je door via de trappen, dan ga je naar links. Dan kom je bij een uitkijktoren die geen enkele toerist zelf weet te vinden. De toren (met een restaurant eronder) kijkt uit op het Opera House en de Harbour Bridge. Prachtig!

Fraser Island is het grootste zandbank-eiland ter wereld. Je kan er alleen komen met een 4x4 wheel drive. Dingo’s, helder water, witte stranden, Maheno Shipwreck, Melkweg zichtbaar in sterrenstelsel, 4x4 wheel drive rijden. Fantastisch en zeker niet overslaan!

De activiteit die jullie ook echt niet mogen overslaan zijn de Whitsunday Islands. Je kunt overnachten op een catamaran in plaats van een dagtrip. Zorg wel dat je zeeziek pillen bij je hebt, ook al denk je van te voren dat je niet zeeziek wordt… Ik spreek uit ervaring. De zee is wild en je bent snel ziek. De uitzichten en snorkeltrips maken daarentegen alles goed!

8,8
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Aardige locals
  • , makkelijk land om te reizen
  • prachtige natuur

Minpunten Australie

  • In de Australische winter is het bij ons zomer. beneden Sydney kan het dan koud zijn
Ultieme tip: In Baralaba is een farmstay 'Myella'. Op deze boerderij kun je slapen en koeien melken, kleine kangoeroes de fles geven, motorrijden en lasso-werpen. En nog veel meer! Erg leuk.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Onbeschrijflijk! (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Elly Hooiveld op 09 oktober 2016

In vier weken tijd met een auto en camper van Cairns naar Sydney gereisd.
Wat een prachtig land! Van het Daintree Forest tot The Blue Mountains! Vijf dagen in Townsville geweest bij familie. Naar Magnetic Island geweest en onder andere een koalabeer gezien. Gefietst langs Ross River en naar Mount Stuart geweest. Het Billabong Sanctuary bezocht, een dierentuin met alleen inheemse dieren. Gesnorkeld op The Great Barrier Reef en genoten van het strand in Rolling Stone.
Ook rijden op het strand van Fraser Island met een four wheeldrive-bus was fantastisch, evenals The Blue Mountains en Sydney!

8,8
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Eungella Park waar we een vogelbekdier hebben gespot. We hebben met de camper gestaan op een kleine camping helemaal bovenin het park. Wat een uitzicht en wat een rust!!!
Aangeraden voor: Stellen

Roadtrip (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Esther Maliepaard op 09 oktober 2016

We hebben twee maanden gereisd door New South Wales, Victoria en South Australia. Wat we zeker aanraden is om een camper te huren of te kopen om mee rond te rijden, zo kom je op de mooiste plekken en het geeft je een hoop vrijheid, daarnaast zijn er een hoop gratis en goedkope prachtige campings waar je kunt staan (deze zijn makkelijk te vinden op de Wikicamps-app). Zelf hadden we een auto met een rooftoptent van Wicked Cars.

Bij het maken van een roadtrip raden we aan om niet over snelwegen te gaan maar over de kleinere wegen langs de kust en je kunt beter niet rijden als het donker is want de kans is groot dat je een kangoeroe aanrijdt! Een van de meest memorabele campsites waar wij zijn geweest is Honeymoon Bay in The Beecroft Weapons Range (het kan wel zijn dat deze alleen in het weekend open is voor publiek). Na een paar kilometer rijden over een militair wapentest-terrein kom je aan in een paradijsje met kangoeroes op het strand met mooie wandelroutes naar andere stranden. Verder zijn we door prachtige natuurgebieden gereden, zoals The Blue Mountains, Wilson's Promotory, Cape Otway, Coffin Bay et cetera en over wegen als de Grand Pacific Highway en The Great Ocean Road. Alleen het rijden is al een attractie op zich.

Het is niet nodig om naar een dierentuin te gaan, want alle inheemse dieren kun je in het wild tegenkomen en dat is veel leuker. Je komt helemaal tot rust, op de mooiste stranden kom je soms niemand tegen en je kunt op veel stranden goed surfen. De Australiërs zelf zijn erg vriendelijke en behulpzame mensen!

9,1
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Australie

  • aardige locals
  • mooie landschappen
  • wildlife
  • rust
  • relaxte sfeer
  • goede golven

Minpunten Australie

  • duur
Ultieme tip: Duiken/snorkelen bij Julian Rocks in Byron Bay.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Groots en overweldigend (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Bert Den Hollander op 09 oktober 2016

West-en Oost-Australië geven het contrast aan in het continent, het westen is minder bevolkt en heeft een fantastische kustlijn, waar Coral Bay het absolute hoogtepunt is als je ook de onderwaterwereld wil ontdekken.
Het oosten is drukker bevolkt en groener, hoogtepunt is Sydney, the-place-to-be. Vanuit de stad de Blue Mountains bezoeken is een must. De route langs de kust naar Melbourne en Adelaide met de Great Ocean Road is geweldig.

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Locals
Ultieme tip: Coral Bay WA, twee campsites, zowel boven als onder water een geweldige plek. Ningaloo Reef op zwemafstand!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Sydney Harbour Bridge wandeling (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Astrid Esders op 09 oktober 2016

Niet iedereen kan een wandeling/klim over de Sydney Harbour Bridge betalen maar een leuk en gratis alternatief is er gewoon overheen wandelen!
Het is best een lange wandel en het uitzicht is prachtig. Neem bijvoorbeeld eerst de ferry naar Luna Park en wandel langs het zwembad, onder de brug door en ga dan links omhoog naar het voetgangerspad langs de brug. Opvallend is dat er telkens security staat die iedereen in de gaten houdt, maar het hoge hek aan de waterkant voorkomt dat mensen gekke dingen gaan doen. Je komt weer aan in The Rocks, drink daar een lekker biertje en wandel nu links onder de brug door in plaats van rechts aanhouden richting de Quay. Dit stuk wordt vaak in series gebruikt als shot van Sydney.

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Farmwerk in Australië (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Beau van Boheemen op 09 oktober 2016

Andere backpackers zullen de regeling wel kennen: Heb je een working holiday-visa in Australië en wil je aansluitend of ooit nog een tweede jaar blijven, dan moet je 88 dagen op het land hebben gewerkt. Wat ze je er niet bij vertellen is dat het allemaal een beetje louche geregeld is. Mijn vriend en ik begonnen vol goede moed aan de zoektocht naar farmwerk. Uiteindelijk kwamen we terecht bij working hostels in Bundaberg. We hebben ontzettend veel lol gehad met andere backpackers, maar toen we hoorden hoeveel van hen er werden opgelicht met betalingen, of farmdagen die niet werden afgetekend, hielden we het gauw voor gezien. Dan maar geen tweede jaar in Australië en extra genieten van het eerste.

Pluspunten Australie

  • Leuke mensen
  • fijn klimaat
  • heerlijk eten

Minpunten Australie

  • Milieuonvriendelijk
  • Native cultuur onvriendelijk
Ultieme tip: Binnenlands vliegen is bijna altijd goedkoper dan bus, trein of auto!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Weerzien van familie (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Laura Ballijns op 09 oktober 2016

Ik ben samen met mijn zoon in Perth geweest om te kijken hoe mijn broer met zijn gezin woont. Zij zijn namelijk acht jaar geleden daar naartoe geëmigreerd. Het was erg leuk om dat samen mijn zoon te mogen ervaren.

Pluspunten Australie

  • erg mooi
  • wijds
  • vriendelijke mensen

Minpunten Australie

  • veelste ver weg
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sydney (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Claire Schimmel op 09 oktober 2016

Wat moet je zien in Sydney? Het Opera House, The City Tower, natuurlijk niet te vergeten famous Bondi Beach, een wandeling maken langs Bondi Beach (top uitzichten!), een rondvaart langs The Opera House en beklim de bridge!

Pluspunten Australie

  • behulpzame bevolking

Minpunten Australie

  • duur
Ultieme tip: Geniet, als je terug bent realiseer je wat je hebt gezien!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Perth-100 jaar Anzacday (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Sylvia Stapelkamp-van Wijk op 09 oktober 2016

Onze reis (deze keer Zuid-West) was weer een prachtreis door ons favoriete land.
We begonnen in Perth tijdens Anzac (25-4) en wij vonden dit zeer indrukwekkend. In eerste instantie nooit gehoord van de Slag om Gallipolli en het ontstaan van Anzac-day maar dat vergeten we nu nooit meer.
Wij vonden het heel mooi en bijzonder hoe de militairen hier worden geëerd.
De tekst van Atatürk vonden wij zeer pakkend/ontroerend.
Onze reis hebben we vervolgd via Kondinin > Esperance > Albany > Pemberton > Augusta > Margaret River > Bunbury > Scarbourough.
Vanaf Esperance The Great Ocean Drive gereden naar The Pink Lake. Voor mij wat teleurstellend want The Lake was redelijk uitgedroogd. Dit door de lange zomer en weinig regenval.
Maar gelukkig genoeg moois onderweg!
De kusten van Zuid-Australië zijn ruiger dan bijvoorbeeld Queensland maar ook prachtig om te zien!
De Westkust heeft prachtige stranden en is vooral voor surfers een Paradise (bijvoorbeeld Margaret River/Scarborough).

Onze laatste (soort uitrust) week hebben we doorgebracht aan de kust bij Scarborough (ligt iets boven Perth). Vandaar uit hebben we diverse uitstapjes gemaakt. The Pinnacles/The Lake Thetris zijn bijvoorbeeld ook zeker een bezoek waard en prima aan te rijden vanaf Scarborough.

Ultieme tip: Neem een goede routeplanner in je auto. Want soms snap je niet hoe een en ander in elkaar steekt en is zelfs ouderwets kaartlezen niet genoeg.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen

Once in a lifetime (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Anne Heespelink op 09 oktober 2016

Februari 2015 zat ik in het vliegtuig naar Australië, wat uiteindelijk mijn mooiste reis ooit is geworden. Ik ben uiteindelijk zes maanden in Australië geweest en heb van ieder moment genoten.

Australië is een land dat zowel mooie natuurlandschappen heeft, maar waar je ook altijd de gemakken van een westers land hebt. Het eten is vergelijkbaar met Nederlands eten en het is een veilig land om doorheen te reizen, ook als je alleen bent.

Australië is ook heel divers, zo is de natuur aan de westkust totaal verschillend van die van de oostkust. Aanrader is dus ook om van te voren goed te kijken wat je wilt zien in Australië. Aangezien Australië groter is dan Europa is het eigenlijk onmogelijk om alles in een keer te zien.

Mijn ervaring is dat je het meest van het land ziet als je per camper reist. Het biedt je de mogelijkheid om elke dag ergens anders heen te gaan en je hebt geheel in eigen hand welke plekken je bezoekt. Tevens is dit een van de goedkopere manieren om veel van het land te zien.

Australië is gemiddeld wel wat duurder dan Nederland, maar als je oplet waar je boodschappen doet en dergelijken kun je het aardig vergelijken met de Nederlandse standaard. Echter is er zoveel te doen en te zien in het land dat je geld vaak snel verdwijnt, zorg dus dat je genoeg budget hebt op reis.

Over de natuur en dieren in Australië hoef ik verder niet veel op te merken, dat is gewoon echt geweldig. Ik ben helemaal verliefd op de koala's en kangoeroes en er zijn ontzettend veel mooie natuurlandschappen om te aanschouwen.

Kortom, Australië is een prachtig land om doorheen te reizen met natuur en dieren die je niet zomaar op elk continent tegen komt. Een absolute aanrader dus voor een lange reis!

Pluspunten Australie

  • aardige locals
  • natuur en dieren
  • activiteiten/attracties
  • klimaat
  • mooie steden
  • engelstalig
  • veel toeritsten in boaalde seizoenen
  • duur
  • lange vliegreis
Ultieme tip: Reis door Australië per camper om zo het meeste van het land op eigen tempo te kunnen zien.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis door Australië (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Ineke Van Rheenen op 09 oktober 2016

Hoogtepunt van deze vakantie was twintig dagen Kangaroo Island. Four Clask Bay-Retrait is een lodge in de Outback en een echte aanrader. Er is daar veel te zien, echidna's, tijgerslangen, kangoeroes en de koala beertjes.

Pluspunten Australie

  • klimaat
  • zon
  • natuur

Minpunten Australie

  • geen
Ultieme tip: Kangaroo Island
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Alleen reizen in Australië (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Adrienne Verburg op 09 oktober 2016

Australië, wat een ervaring. Voor Nederlanders denk ik de grootste valkuil: afstanden. Als je een bepaalde tijd in dit land door wil brengen en je wordt gelimiteerd tot een aantal weken, zoek goed uit wat je wil zien en plan je reis. Je verkijkt je namelijk snel op de afstanden. Ik vind dit een waanzinnig mooi land met veel mogelijkheden en prachtige natuur. Huur een camper en kampeer in de nationale parken. Alhoewel er veel gratis campings zijn wil ik reizigers die alleen reizen (zoals ik) aanraden om nooit alleen op een camping te verblijven. Dit zie ik veel gebeuren, Australië een zeer geschikt land om alleen te reizen, maar niet alles kan.

Pluspunten Australie

  • prachtige natuur
  • behulpzame mensen

Minpunten Australie

  • duur
Ultieme tip: Bezoek Western Australia voor prachtige natuur en minder toerisme.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Esperance (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Debby Van Trigt op 09 oktober 2016

Mijn tip van de dag is Esperance in Western Australia. De ideale plek voor liefhebbers van ruige natuur, fantastische stranden, surfen, vliegeren, en turquoise zee!
De beste manier om er te komen en je daar te verplaatsen is met de auto, met 4x4 nog beter! Vanaf Perth ongeveer acht uur rijden.
Het stadje heeft genoeg faciliteiten voor onder andere je dagelijkse boodschappen, toeristische trekpleisters, kunstgalerie en shoppen.

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Australie

  • mooi
  • ver

Minpunten Australie

  • duur
Ultieme tip: Cape le Grande, Esperance.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Sydney/Cairns (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Claire Schimmel op 09 oktober 2016

Ga naar Sydney en combineer je reis met Cairns. Sydney voor het ultieme stadsgevoel, Cairns voor de mooiste stranden. Top combi. Altijd goed weer, aardige bevolking, voor ieder wat wils. Kortom, Australië is nooit saai!

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • top bevolking

Minpunten Australie

  • duur
Ultieme tip: Ga naar Fitzroy Island! Snorkelen met schildpadden en het mooiste strand vind je hier!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Schitterend bezoek aan de andere kant (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Emmy Boertien op 08 oktober 2016

Prachtige vakantie gehad ,jaarwisseling in de zomer. Brisbane was bijzonder, vooral het centrum, de tuinen, prachtige zwemplaatsen midden in de stad. The Great Ocean Road gereden, prachtig, daarna door naar de Grampions. Op een prachtige camping, waar de kangoeroes gewoon grazen tussen de campers en huisjes. Emoes rondwandelen, herten lopen daar gewoon tussendoor. En dan nog de kaketoes, grote groepen in en rond de campings, zoals bij ons duiven .....
Melbourne was ook prachtig, gratis rondtouren in oude trams, het skydeck bezoeken, geweldig.
Dan nog de Goldcoast en andere mooie stranden, glasshouse mountains, montville, het tropisch regenwoud (met echte bloedzuigers). Tja, je raakt niet uitgepraat.Heel graag nog een keer, misschien volgend jaar weer.

Pluspunten Australie

  • de boel wordt er niet vernield zoals hier

Minpunten Australie

  • De hitte
  • afstand
Ultieme tip: Een leuk restaurant, van buitenaf niet bijzonder: the Kookaburra in Halls Gap en the Lookout in the Glasshouse Mountains.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wonen met de Indische oceaan in de voortuin en Margaret River in de achtertuin. (bezocht in april 2013)

Review geschreven door Ria Matthijssen op 08 oktober 2016

Mooie wijngaarden bezoeken o.a in Voyager estate daar de druiven tussen de prachtig geurende rozen groeien. De prachtige natuur in margaret river. En nergens is de zee zo blauw als de Indische oceaan.

Pluspunten Australie

  • mooi
  • genieten

Minpunten Australie

  • te warm
  • duur land
Ultieme tip: Busselton met zijn mooie Jetty een mooi plaatsje met een heerlijk restaurantje Al Forno waar je wordt verwend met heerlijke gerechten van een Nederlandse kok.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Mount Barney, een pure aanrader (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Anne Herckenrath op 08 oktober 2016

Om 7 uur ging de wekker. Nog steeds moest ik wennen aan het tijdverschil, maar door alle natuur en het actieve vooruitzicht stond ik vol energie op. Mijn broer woont in Australië en neemt mij mee op een kampeerweekend. Zelf is hij ook nog nooit bij Mount Barney geweest, maar de trip werd door zijn kennissen aangeraden. Na een gezond ontbijt, verse avocado, eieren, toast en yoghurt met fruit, pakten wij onze tassen in. Slaapzak, tent, klein gaspitje, pan, luchtbed, hiking schoenen, hoeden(want de zon brandt nu volop), waterflessen en voedsel. We hebben alles wel, hopelijk. Na 2 uur rijden vanaf Brisbane zijn we in the middle of nowhere. Geen voorzieningen zoals winkels, tankstations of wifi. Maar omgeven door zoveel meer moois. Wanneer wij uitstappen en roepen, antwoorden de bergen die ons omgeven, met een echo in veelvoud. Er staat 1 huis tussen de bergen, waar wij ons kunnen aanmelden om in het verlaten natuurgedeelte te mogen kamperen. De eigenaar van het huis beveelt ons een hiketocht aan; 'lots of beautiful nature and sweet water sources'. De hikingtocht werd ons doel, maar was naast een hemel op aarde ook erg intensief. We waren helemaal 'ZEN' toen wij de zoetwaterbronnen aantroffen, zochten verkoeling en vonden nieuwe energie. Deze plek is een aanrader. Weg van alle moderne techniek en het materialisme. Het gaspitje hadden wij niet nodig, want een kampvuur was veel knusser. Ik werd een met de natuur en het gaf mij meer voldoening dan ooit.

9,0
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Zon
  • nationale parken
  • natuur
  • surfen
  • healthy foods
  • zee
  • vriendelijke mensen
  • festivals
  • muziek en kunst

Minpunten Australie

  • industrie
  • duur
  • openbaar vervoer
  • snel verbranden
Ultieme tip: Volg niet de menigte van toeristen, maar zoek de onbekendere plekjes op. Pure natuur. Spreek locals aan om te vragen wat zij bijzonder vinden in Australië.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Australie vol avontuur (bezocht in januari 2001)

Review geschreven door Hedy Pastora op 08 oktober 2016

9 januari 2000 ging ik met mijn zus, zwager en neef naar Australië om mijn nichtje en haar familie op te zoeken! We gingen eerst via Indonesië, omdat anders de reis te lang was. Toen we er eenmaal waren was het een emotioneel weerzien, omdat mijn zus dan eindelijk haar kleinkinderen kan zien en in haar armen kan sluiten! Van hieruit zijn we Australië gaan ontdekken! Natuurlijk konden wij niet heel Australië doorkruisen maar we zijn eerst naar Killarney Vale geweest, Sydney, Brisbane, eiland Braiby, Blue Mountain. Wat een verscheidenheid van natuur, vruchten en dieren en mooie vogels! Alles even mooi! O ja er zijn ook nog spinnen en kakkerlakken maar daar wen je wel aan.
Nu is het 16 jaar geleden, de kinderen zijn volwassenen geworden en ze hebben een groot stuk land gekocht ! Ik zou ze graag weer terug zien en andere delen van Australië!

Pluspunten Australie

  • een groot en weids land waar de natuur heel verschillend is en ook de dieren

Minpunten Australie

  • toch wel het ongedierte
Ultieme tip: De Blue Mountain is een must, maar alles ik mooi! Houd je van winkelen dan naar Sydney Houd je van natuur nou daar is Australië rijk aan
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wildflowers (bezocht in september 2005)

Review geschreven door Henk Laan op 08 oktober 2016

Het was een prachtige ervaring, voor de eerste keer naar Australië, voor de eerste zo'n lange vliegreis te maken met MH17 via Kuala lumpur naar Perth.
Goede verzorging onderweg.
Toen voor het eerst in WA, het was een wonderlijk en prachtig mooie land.
We waren er maar 5 weken op fam. bezoek, en heb er 1000 km per week gereden, om toch zoveel mogelijk te zien, Esperance, Albany , Freo, Perth, Geralton, en ga zo maar door.
Ik heb met tranen in de ogen afscheid moeten nemen van de fam. en Australië.
Niet wetende dat we er 2 jaar later weer mochten komen. En in 2012 was de laatste keer.
Zoals het helaas nu lijkt zal ik er wel nooit meer naar toe gaan.
Ik hoop tickets te winnen om nog een keer op fam. bezoek te mogen en het land te bezoeken natuurlijk.

9,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Bereid je goed voor wat je graag wilt zien, maak keuzes want er is zoveel te zien en te beleven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers