Reviews Australië

Reviews Australie

9,2
9,4 Algemene ervaring
9,2 Beziens­waardigheden
8,8 Steden of plaatsen
9,2 Locals
9,0 Veilig
9,7 Natuur
9,3 Stranden
9,0 Klimaat
  • Aantal reviews: 697
  • Aantal waarderingen: 476

Australië je was fantastisch! (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Elmy Adriaansen op 03 oktober 2016

Eigenlijk te veel om op te noemen, maar... Onze reis begon in Cairns. Vanuit daar meer noordelijk gereden en naar Cape Tribulation gereden. Wauw, adembenemende omgeving! Zo vanuit de camper het strand op, kajakken en snorkelen. Meer zuidelijk bij Arlie Beach naar de Whitsunday Islands geweest, helderder water en witter strand kan niet. Nog zuidelijker bij Hervey Bay naar Fraser Island geweest waar we kennis maakte met de Dingo's. Om vervolgens nog zuidelijker in Sydney aan te komen en het enorme Bondi Beach met zijn strand/zwembad te bezoeken. Tot slot een hoogte punt: The Great Ocean Road, wauw wat mooi zeg! Australië kent teveel mooie/leuke plekjes om te beschrijven in dit stukje, gewoon zelf gaan ontdekken!

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • aardige mensen
  • betaalbare campings
  • mooi weer
  • afwisselende natuur

Minpunten Australie

  • kans op slangen en spinnen
Ultieme tip: Cape Tribulation, Whitsunday Island, Bondi Beach, Fraser Island, Great Ocean Road.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

First travel alone (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Anne Nap op 03 oktober 2016

Australië was een hele bijzondere ervaring. De mensen zijn heel open en vriendelijk. Je kan met iedereen een praatje maken en mensen helpen je graag op weg. Prima land om dus in je eentje te reizen en nieuwe vrienden te maken. Zelf ben ik gegaan voor het wereldkampioenschap steppen. Dit heeft drie dagen gevuld, maar de tien dagen vakantie er om heen waren echt heel mooi. Het is ook heel afwisselend. Je steekt de straat over en je staat op het strand of je rijdt een halfuurtje en je staat midden in het regenwoud. Het is echt een aanrader en ik zou graag weer terug gaan.

10,0
10 Algemene ervaring
nvt Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Hele aardige locals

Minpunten Australie

  • openbaar vervoer komt niet overal
Ultieme tip: Kijk ook naar de kleine dorpjes om de Gold Coast heen. Bijvoorbeeld Tombourine Mountain.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Op bezoek bij mijn broer (bezocht in januari 2013)

Review geschreven door Bente op 03 oktober 2016

Australië is een prachtig land. Het beste is als je er een aantal weken kan blijven. Van alles wat: drukke steden, stille stadjes in-the-middle-of-nowhere, bushbush en mega mooie stranden. Voor Nederlandse begrippen eigenlijk altijd een lekkere temperatuur. Voor mij was het een familiebezoek, meerdere familieleden wonen Down Under dus ik heb her en der logeeradressen. Heb je deze niet? Dan is het huren van een camper, Airbnb of gewoon backpacken een goede uitkomst. De mensen zijn eigenlijk altijd gastvrij, vriendelijk en open. Een heerlijk land om te genieten!

Pluspunten Australie

  • zee
  • zon
  • strand
Ultieme tip: Wineries in Adelaide. Wirra Wirra of Hugh Hamilton. Er zijn er nog veel meer. Heerlijk genieten en proeven. Daarnaast natuurlijk genieten van het mooie landschap!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers

Australië is een veelzijdig en geweldig mooi land! (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Monique Putters op 02 oktober 2016

Van het rustige Adelaide via The Great Ocean Road naar Melbourne en eindigen in Sydney. Adelaide is een gezellige, rustige stad. Wie de drukte op The Great Ocean Road wil vermijden start in Adelaide. Zo ga je tegen de drukte in en sta je niet als de meeste toeristen in de rij te wachten om al de bezienswaardigheden te bekijken. Het afwisselende landschap van The Great Ocean Road is werkelijk onbeschrijfbaar: Mackenzie Falls, The Grampians, The Twelve Apostles, Loch ard Gorge, The Gibson Steps, het regenwoud en de vele kangoeroes, koala's en vogels. Je ziet in twee dagen zo veel!
Dit deel van de reis eindigt in het het mooie Melbourne. Een stad waar oude en nieuwe gebouwen elkaar afwisselen. Bezoek met zonsondergang het Eureka Skydeck voor een schitterend uitzicht. Met kerst is heel Melbourne versiert en zijn de gebouwen ingepakt. Kerstavond vieren veel mensen op het plein middenin de stad. Een groot scherm waar de kerstshow van Australië wordt uitgezonden.
Vanuit Melbourne kun je Phillip Island bezoeken waar vele kleine pinguïns elke avond aan land komen. Tevens is het erg leuk om over het eiland te fietsen, zo zie je in korte tijd veel.
De reis eindigde in Sydney. Ook in deze stad kun je een toren in om van het uitzicht over Sydney te genieten, The Sydney Tower Eye. Boxing Day is de dag dat de uitverkoop begint, gekkenhuis in de winkelstraat! Ga naar het beroemde en overladen strand van Bondi Beach en leer surfen op Manly Beach. Vanuit Sydney maak je gemakkelijk een uitstapje naar de Blue Mountains. Een prachtig natuurgebied om uren in te wandelen. Vier Oud en Nieuw in een van de parken van Sydney, het begint al 's middags en eindigt met schitterend vuurwerk op de Sydney Harbour Bridge om twaalf uur. Daarna een drankje doen in het centrum van de stad. Bij een bezoek aan Sydney kan de Bridge Climb niet ontbreken. Duur, maar zeker de moeite waard! Vergeet niet in een van de steden naar een football of cricketwedstrijd te gaan.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • veelzijdig
  • gastvrij

Minpunten Australie

  • geen
Ultieme tip: Leren surfen op Manly Beach (privéles)!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Na acht keer Australië nog steeds niet uitgekeken (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Jan Ripke op 02 oktober 2016

Het land Down Under is van vele wonderen voorzien, we zijn na acht keer vijf weken vakantie daar nog altijd niet uitgekeken. Tropisch regenwoud in de omgeving van Cairns met al zijn pluimages aan vogels en vooral ook flora. We zagen vogelbekdieren aan de oostkust in Eungella National Park, wombats in Wilson Promontory en varanen en heel veel reptielen all-over-the-place. We zwommen in de hotsprings van Mataranka en zagen de Fruitbats daar hun avondvlucht maken. Aboriginal kunst en geschiedenis zijn interessant en deze mensen hebben een verhaal te vertellen dat de moeite waard is om te lezen. In Sydney kun je je verwonderen over wat er uit de eerste schepen van Captain Phillip is uitgevloeid, lees vooral ook het boek 'De fatale kust' als je iets meer wilt weten over de opbouw. Sydney is overigens met de openbare ponten zeer goed vanaf het water te bezichtigen en het Opera House is daarbij een prachtig model. We deden het allemaal met een camper, maar Australië kan op vele manieren doorkruist worden. Door de Outback lopen zowel goede als slechte wegen, die een 4x4 camper redelijk goed aan kan als je het niet te gek maakt en niet bang ben voor een wolkje red dust. Elke keer zeggen we weer, "en nu was het de laatste keer", maar elke keer weer vinden we een plaatsje of een National Park waar we niet geweest zijn. En nu gaan we eerst nog naar Tasmanië. Mochten we die prijs winnen dan zijn er altijd nog pink Gahla's die we nog een poot moeten geven.

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Open mensen
  • recht door zee en een prachtige fauna die totaal anders is als in Europa

Minpunten Australie

  • Lange afstanden te overbruggen goed voorbereiden dagafstanden
Ultieme tip: Kangaroo Island is mooi. Op Rottnest Island? Fietstocht maken en quokka's spotten! Flindersrange heeft veel kangoeroes. Koalas zien? Het plaatsje Cape Otway in het National Park.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip Adelaide-Sydney (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Marcel Saarloos op 02 oktober 2016

Ik ben in september 2015 met twee vrienden naar Australië gegaan om drie weken lang te genieten van wat Australië te bieden heeft. We begonnen onze reis in Adelaide, de grootste stad in het zuiden van Australië. Veel hebben wij hier niet gedaan, omdat we de volgende morgen direct naar Kangaroo Island vertrokken. Nu denk je, mooi, dan heb ik de Kangoeroes al gehad. Dit viel best wel tegen. Op het eiland veel beesten gezien, zoals koala's, zeehonden en zeeleeuwen, maar de kangoeroes waren moeilijk te vinden. Het duurde dan ook tot aan het einde van de dag tot we twee kangoeroes tegen kwamen. Kangaroo Island is een erg mooi stukje natuur dat je echt moet zien als je toch in de buurt bent. Na Kangaroo Island zijn we verder gaan reizen naar de Grampians. Dit is een natuurgebied in de bergen. Hier kan je erg mooi wandelen en vooral genieten van het o zo mooie uitzicht. Ons motel had een mooi weiland voor de deur en wanneer je wakker werd waren de kangoeroes al aan het grazen voor je deur. Echt fantastisch om dit mee te maken. Het volgende deel van de route bracht ons naar de Great Ocean Road (GOR). Dit is een erg mooie route die, zoals de naam het al zegt, langs de Great Ocean loopt. Geniet langs de weg van de London Bridge, Twelve Apostels en maak vooral een helikoptervlucht boven de Twelve Apostels. Na de GOR moet je echt naar Melbourne gaan, toch wel een van de mooiste grote steden van Australië als ik dat mag zeggen. Ga in Melbourne eens de Eureka Tower op naar de 88ste verdieping en geniet van de mooie stad Melbourne. Ook is de Victoria Market een aanrader om langs te lopen. Tussen Melbourne en Sydney is niet erg veel te beleven, al is Mallacouta ook erg leuk om te bezoeken. Hier kan je onder andere een bunker van de Tweede Wereldoorlog bezoeken. In Sydney heb je de Harbour Bridge, Opera House en Darling Harbour als absolute highlights. Maar ook net buiten Sydeny zijn de Blue Mountains erg leuk en mooi om te bezoeken.

9,1
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Rustig
  • Veel te zien
  • Laidback
  • Cultuur

Minpunten Australie

  • Prijzig
Ultieme tip: Ga naar de Grampians Motel in Halls Gap. Hier kun je heerlijk eten, maar het is ook nog eens een goede uitvalbasis voor vele tochten/bergwandelingen door de natuur.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ultieme reiservaring (bezocht in september 2006)

Review geschreven door Susanne Voetz op 02 oktober 2016

Een bijzonder land. Een land wat me altijd al heeft getrokken. De natuur is dermate mooi, dit heb ik nog niet eerder gezien. Ondanks mijn zes maanden wereldreis is dit toch een van de landen in mijn top 3. Het is zeer relaxed en de locals waarderen de natuur! En dat is enorm prettig. Overal staan open lucht BBQ's en iedereen laat het schoon achter. Locals zijn vriendelijk en behulpzaam. Ik krijg altijd een beetje heimwee als ik aan Australië denk. Het voelt als thuis komen!

Pluspunten Australie

  • natuur
  • dieren
  • vriendelijke mensen

Minpunten Australie

  • prijzig
Ultieme tip: Vier Australia Day met de locals! Huur zoveel mogelijk zelf een auto en ga op stap. Vraag in de pub een Australiër om je bij te praten over de bezienswaardigheden. En BBQ.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

No Worries (bezocht in januari 2011)

Review geschreven door Thijs Kronenberg op 02 oktober 2016

Wat een land, groot, mooi en een bijzondere aangename levensstijl. Geen stress, alles komt goed mentaliteit "no worries" zeggen de Ozzies. Werken in Sydney, genieten van de stad, bbqen aan het strand en het rond reizen in een campertje niet te vergeten! Cheers mate!

9,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • behulpzaam
  • relaxt
  • goed weer

Minpunten Australie

  • geen
Ultieme tip: Reizen met een campertje en een camp6book, je komt op de meest bijzondere plekken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers

Australië twijfels? Niet doen - gewoon gaan! (bezocht in februari 2011)

Review geschreven door Kiki Burg op 02 oktober 2016

Ja. Australië is ver. Heel ver. Maar hey, look on the bright side: een uurtje of 15 'hangen' and you're there. Een totaal andere wereld en toch ook weer niet. Laid back sfeertje, iedereen geeft elkaar ruimte en rust en de meest prachtige diersoorten zijn daar deel van je leven, in de natuur of op je bord :D
Reis naar de outback en maak kennis met de Aboriginals. Ga naar Sydney en kom erachter dat de gaafste stranden binnen handbereik liggen. Ga naar het Daintree Rainforest en maak kennis met Scarface, een van de grootste crocodillen in de rivier. Gewoon doen, deze bestemming!

8,9
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Neem een petje mee! Een zonnesteek ligt op de loer in de zomer (december-februari)
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Sydney (bezocht in december 2010)

Review geschreven door Marco Sjabbens op 02 oktober 2016

Was in Sydney in december 2010. Was er voor zo'n 4 weken en heb oud en nieuw daar gevierd en het was daar super. Mooie stad, mooie stranden. Alleen alles was wel erg duur rond die tijd qua hostels maar een unieke ervaring. Zeker een aanrader. Zou er zo weer heen gaan.

Pluspunten Australie

  • stranden
  • zon
Ultieme tip: Outback Tour vanaf Adelaide naar Alice springs. Vele mooie natuurplekken gezien en kleine outback dorpjes.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Great Ocean Road, paradijs op aarde (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Annabel Jongkind op 02 oktober 2016

Als je voor het eerst naar Australie gaat Is het hoogtepunt wat je moet zien toch wel de great Ocean Road, het bekende van de great Ocean Road zijn de 12 apostelen. Je kan heel gemakkelijk een Tour boeken vanuit Melbourne 1 of 2 dagen of een auto huren maar het is wel zo leuk als je een reisgids bij je hebt die alles verteld over de great Ocean Road en hij weet tenslotte de mooiste stopplekjes waar je de beste foto's kunt schieten, deze foto heb ik met mijn gopro gemaakt met het uitzicht op de great Ocean Road. Wat een mooi land is het toch ook!

Pluspunten Australie

  • goed geregeld
  • mooie natuur
  • betaalbaar
  • vriendelijk

Minpunten Australie

  • groot land
  • je kan niet alles zien van Australie
Ultieme tip: Ga naar een travelagency en vraag of zij goede tips hebben, ze kunnen je met alles helpen en informeren en het is tenslotte gratis.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

In love with this country (bezocht in september 2013)

Review geschreven door Sanne De Ceuninck van Capelle op 02 oktober 2016

Wauw, ik weet niet waar ik moet beginnen. Australie is echt en GE-WEL-DIG land! Een must see is de hele oost kust. Voor mijn stage ben ik een half jaar naar Australie geweest, en man wat wil ik graag terug. Ik ben naar steden geweest zoals, Port Douglas, Palm Cove, Cairns, Townsville, Airlie Beach, Byron Bay, Brisbane, Sydney, Melbourne en nog een aantal eilandjes. Alles aan de oostkust is mooi en er is zoveel te beleven.

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Locals
  • Aardige toeristen
  • Weer
  • Natuur
  • Alles

Minpunten Australie

  • Niks
Ultieme tip: Een reis langs de oostkust! En bezoek eilandjes zoals, Fitzroy Island, Frazer Island en de Whitsundays.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tasmanië, Port Arthur (bezocht in januari 2009)

Review geschreven door Sandra Baas op 02 oktober 2016

De mensen, de diversiteit aan natuur, de dieren (ja, zelfs de spinnen en de slangen!), de steden, de dorpen, werkelijk alles aan Australië vind ik geweldig. Ik ben er al vaak geweest, heb er zelfs in de kangaroo-opvang gewerkt, en het plan is, als ik gepensioneerd ben, om me daar definitief te vestigen.
Ik heb heel veel landen bezocht, maar Australië staat met stip bovenaan!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: 1 tip. Da's weinig! Ik kan er met gemak 100 opnoemen! Oké, eentje dan. Ontbijt bij The Washing Machine in Hobart. Vooral de gebrande muesli is er een om nooit te vergeten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Australië 2016 (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Jaimy Kempers op 02 oktober 2016

Ik ben naar Australië gegaan met mijn oma om haar zus te bezoeken. Dit was de laatste keer dat ze elkaar zagen. Het was een erg bijzondere reis, omdat het met mijn oma was en ze is al zeventig jaar oud. Ik zag prachtige plekken: Manly, Kiama, Sydney, Darlin Harbour et cetera.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Als je de kans hebt om te gaan, ga. Het is er prachtig.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijke oostkust van Australië (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Bert VE op 02 oktober 2016

Onze wereld stond stil bij aankomst in Australië. Een overlijdensbericht krijgen net nadat je bent geland in Cairns. (Schoon)moeder overleden! Onze reis werd daardoor erg beïnvloed. Maar daarom des temeer onvergetelijk in meerdere opzichten. Wij reisden in zes weken met een Jucy mini-camper van Cairns naar Sydney. Na veertig jaar werken een ultieme droom naleven. Wat op viel was de enorme weidsheid overal. Je realiseert je dat wanneer er 24 miljoen mensen leven in heel Australië er veel ruimte is. Het continent is groter dan heel Europa. De vaak ongerepte natuur is fantastisch. Wij zagen het ondoordringbare regenwoud ten noorden van Cairns, het prachtige koraal in het Barrier Reef en de vele reptielen waaronder slangen, leguanen en krokodillen. De gastvrijheid van de inwoners en openbare keukenblokken vielen ons op. Bij het overnachten in youth-hostels bleek dat wij, gelet op onze middelbare leeftijd, makkelijk contacten legden met andere reizigers. Oudjaarsdag met ruim 17.000 mensen in het park bij Mrs. Macquaries Point wachten op het vuurwerk dat 2015 inluidde met op de achtergrond Sydney Opera House en Sydney Harbour Bridge. Na Sydney nog tijd over om The Three Sisters in the Blue Mountains te bekijken. Herinneringen blijven na zo'n reis. Onvergetelijk was de vrouw in een dorp langs onze route, die blij was dat het regende. Zo kwamen de watertanks vlak voor de kerstdagen weer vol. Kon de familie weer douchen en de maanden daarna met vers water verder. De lange vliegreis heen en terug is een hele zit. Maar een bezoek aan Australië is iedereen aan te raden.

Pluspunten Australie

  • Volop ruimte
  • Prachtige natuur
  • prima bereisbaar

Minpunten Australie

  • ver van Europa
  • Lange resitijd
  • Relatief duur
Ultieme tip: Drink thee bij Swagmans Post Courtyard Cafe, vlakbij Sydney Harbour Bridge. Bezoek de omliggende straten, de pubs en souvenirs shops. Beleef Australië op één vierkante kilometer.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zeven maanden weg (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door Iris van den Assum op 02 oktober 2016

Australië was een hele beleving voor mij. Heb er heel erg van genoten. Leuke mensen ontmoet en erg mooie plekken bezocht zoals de Blue Mountains en Tasmanië. Ik heb WWOOF-ing gedaan en dat is een leuke manier om de mensen die daar wonen echt te leren kennen

Pluspunten Australie

  • aan de oostkust kan je redelijk goed overal komen met het openbaar vervoer

Minpunten Australie

  • het is best prijzig
Ultieme tip: WWOOF-ing is ideaal als je op je geld wil letten. Je werkt rond de vier uur per dag en daarvoor kun je er slapen en krijg je eten.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers

The trip that changed my life! (bezocht in oktober 2012)

Review geschreven door Ellen Snoeck op 02 oktober 2016

In 2012 vertrok ik voor een avontuur. Een jaar lang door Australië reizen! De schoonheid die ik daar trof was ver boven mijn verwachting! Neem je tijd voor Australië. De grote steden hebben genoeg aan een kort bezoek voor de toeristische highlights maar waar je echt tijd in wil stoppen is het onderweg zijn. De Nullarbour met de kliffen, de Great Ocean Road met de stranden en de East Coast met eilanden, activiteiten en stranden! Hup op de boot naar Fraser Island en ga four-wheel driven. Zin in een hippie chill-stijl, ga naar Nimbin. Rij verder naar boven om in het heldere water te springen met je snorkel, waar je de wereld van Nemo kan verkennen in het Great Barrier Reef. Och het wordt terecht 'great' genoemd! Ga gerust nog wat verder naar het regenwoud. Trek het binnenland in naar de farm countries en naar Uluru. Adembenemend mooi! Het echte Australië vind je in de local pub in de country! Bijvoorbeeld The Royal Hotel in Tambar Springs waar je de beste 'crumbed lamb cutlets' kunt eten van het land! Het werd mijn tweede thuis. Mensen in de country staan voor elkaar klaar, zijn recht doorzee, betrouwbaar en liefdevol. Kortom, goed. Book a ticket, go to the beach, swim, ride a horse, have a barbie and enjoy life in the sun Down Under!

9,5
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • the country

Minpunten Australie

  • drukke asociale steden
Ultieme tip: Crumbed lamb cutlets bij Tambar Springs Royal Hotel!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Wanneer Australië je hart verovert (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Charelle Grootenboer op 02 oktober 2016

Vanaf halverwege maart tot halverwege mei, ben ik door Australië heen getrokken. Wat was dat een ervaring! Van leven als een echte Australiër in Manly, Sydney, tot kajakken met wilde dolfijnen tijdens zonsopgang in Byron Bay. Van surfen op de beste golven tot de gekste feestjes in Gilligians, Cairns. Van heerlijk relaxen tijdens een boottocht naar de Whitsundays, tot zelf rijden op het strand op Fraser Island. Australië, ja, daar kan het allemaal! Huur een auto of koop er een en trek rond. De mensen zijn super behulpzaam, harde werkers, maar kunnen ook heerlijk relaxen. Als ik mijn koffer nu kon pakken, zou je mij nooit meer terug zien. Australië heeft zeker mijn hart verovert!

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Australie

  • behulpzame locals
  • prachtige stranden
  • goede surfspots
  • fraser island
  • prachtige natuur

Minpunten Australie

  • duur
  • erg westers
Ultieme tip: Ga je voor langere tijd: koop een auto. Ze zijn niet duur en benzine is zeer betaalbaar! Ook heb je maar anderhalve maand nodig om van Melbourne naar Cairns te reizen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rust natuur (bezocht in november 2012)

Review geschreven door Alice Bos op 02 oktober 2016

Green eiland boven in Queensland zou je moeten bezoeken.Je kan er alleen met de boot heen.Er wordt rekening mee gehouden dat de bezoekers verspreid gaan om de natuur te beschermen.
Snorkels,brillen,flippers en snorkelpakken om je te beschermen tegen de zon zijn aanwezig.Zeer belangrijk een hoge bescherming factor zonnebrand. Het water is zeer helder en lekker warm.
Je moet niet schrikken het kan gebeuren dat hele kleine visjes naar je happen.Er lag een hele grote clam. Het mooiste was dat ik naast een grote schildpad kon snorkelen terwijl hij/zij aan het grazen was.
Verderop zwommen grote roggen en andere mooie vissen..Ik had wel uren door willen gaan met snorkelen.Warm helder water al deze prachtige onderwater wezens en de stilte.Kinderen kunnen zich heerlijk vermaken in het fijne zand en in het water. Er is weinig golfslag. Voor degene die niet durven is er ook een soort onderzeebootje waar uit je de vissen kan zien. Voordat je weer aan boord gaat kan je gebruik maken van de wc en douche. Bijna vergeten eten en drinken is te koop op het eiland.

Pluspunten Australie

  • Mensen zijn vriendelijk
Ultieme tip: Barramundi vis eten heerlijk. Kan een tong niet aan tippen.Let goed op je snelheid bij het auto rijden. Vooraf achtergrond informatie hoe te handelen bij beten insecten enz.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

St.kilda tram (bezocht in november 2012)

Review geschreven door Henny Dagelet van Us op 02 oktober 2016

Omdat mijn schoonzus in de jaren 50 naar Australië is geëmigreerd zijn wij heel wat keren naar Australië geweest. Wij vinden het een geweldig land, heerlijke temperatuur, veel bezienswaardigheden. Het is dat onze dochter, schoonzoon en kleindochter hier wonen anders waren wij allang daar naar toe verhuisd. Er zijn nog zoveel steden en bezienswaardigheden die wij graag willen zien.

Pluspunten Australie

  • behulpzaamheid

Minpunten Australie

  • niets
Ultieme tip: Gebruik veel het openbaar vervoer of neem de trein. Je ziet veel meer dan met de auto. In de meeste grote steden rijdt ook vaak een gratis tram.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Twee verschillende werelden in Australië (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Arina Klaus op 02 oktober 2016

Wisten jullie dat Melbourne de meest leefbare stad van de wereld is? Ben er nu voor het eerst geweest en ik geloof het graag. Zo relaxt. Heerlijk wandelen langs de Yarra river. Leuke restaurantjes en nog leukere mensen. Was helaas en kort bezoek want we gingen richting Kangaroo Island. Natuurlijk via de Great Ocean Road. Dat alles is een echte aanrader. Omdat wij ook van de zon wilden genieten zijn we nog naar Broome gevlogen. Broome heeft mij hart gestolen. Zeker Cable Beach. Maar als je daar toch bent en de gelegenheid hebt, zeer zeker Cape Leveque en de Horizontal Falls niet vergeten.

Pluspunten Australie

  • aardige bevolking
  • behulpzaam
  • mooi weer

Minpunten Australie

  • geen
Ultieme tip: Vergeet de outback niet
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

West Australië do it (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Elma Lankhaar op 02 oktober 2016

Verbazing bij de eerste beste Australiër die ik spreek als we vertellen dat we 3 weken langs de westkust trekken. All the tourists go to the east. Nou wij niet, voor het eerst Australië en gekozen voor het ruige westen.
Het is er zo prachtig. Met als hoogtepunt toch wel Karijini NP. Volgens de aussie niet te doen in januari (unbearable hot). Maar wij hadden geluk. "Maar" 28 graden en droog. Anders niet doen. Teveel kans op flash floods. Vanaf Dales Campground makkelijke hikes die je toch het wauw gevoel geven. Maar de mooiste bij Hancock and Weano Gorges. Niet bang zijn voor natte voeten.
Vanaf Perth kun je er voor kiezen om langs de kust omhoog te trekken. Maar wij vlogen ook weer terug van Perth en zijn dus via het binnenland naar Karijini gereden en van daaruit langs de kust. De westkust is een afwisseling van kloven, nationale parken, prachtige natuur, mooie stranden en vriendelijke mensen.
Ga niet naar het westen voor feesten want echte steden zijn er niet meer na Perth. Maar voor je camper uitkijkend over de oceaan met om je heen helemaal niemand is een droom. Dus wil je een sportieve vakantie met af en toe een relaxdag aan het strand om te snorkelen alsof je in een aquarium ligt. Ga dan zeker naar het westen van Australië.

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • ruimte
  • vrijheid
  • mooi weer
  • prachtige natuur

Minpunten Australie

  • vliegen
  • lange afstanden
Ultieme tip: Voor West Australië is een camper het vervoersmiddel. Je kunt zowel op de mooiste plekken overnachten en hebt een enorme vrijheid. Soms een luxere camping voor stroom en water
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Backpacken door Australië (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Esmee Wubben op 02 oktober 2016

Omdat ik 'maar'een maand had om te reizen heb ik gekozen voor het bovenste gedeelte van de Oostkust. Ik ben begonnen in Brisbane en ben met de bus omhoog gaan reizen. Australië is DE bestemming om je eerste backpack avontuur op te doen. Met één van de busmaatschappijen die van noord naar zuid reizen en andersom kan je stoppen waar je maar wilt. Het klopt dat iedereen stopt bij dezelfde plekjes, maar deze plekjes zijn zeker de moeite waard. Ik houd niet van massa toerisme, maar ik heb ook de kleine plekjes bezocht wat mij een unieke ervaring gaf.

8,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Stop ook eens in Mooloolaba. Er is een prachtig strand en je kan vanaf daar een bezoek brengen aan Australia Zoo.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers

Western Australia (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Annemarie de Vogel-Bosman op 02 oktober 2016

We hebben nog maar een postzegel gezien van Western Australia maar wat een prachtig land met zoveel vergezichten. Onze droom is nu van Darwin richting Margaret River te rijden met een camper. Paar dagen bij mijn nichtje te blijven en dan naar Perth. Australië is mooi en ruig en je kan er alle kanten op.

Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het prachtige afwisselende landschap in Australië (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door frank de jong op 02 oktober 2016

Ik ben een fan geworden van de Outback. De ruimte en toch het afwisselende landschap. En de bijzondere dieren die er leven. Sydney is ook een stad om zeker eens terug naar te gaan. Hele aardige mensen die altijd bereid zijn om te helpen!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Familiebezoek (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Iyanla Dieleman op 02 oktober 2016

Ik ben afgelopen zomer vier weken met mijn moeder naar Australië geweest: Melbourne en Phillip Island! Ik vond het er geweldig. Ik wil zo graag terug met mijn mama en papa want we hebben hier familie.

8,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Australie

  • de leuke dieren overal! er lopen gewoon papegaaien
Ultieme tip: Er zijn zulke leuke restaurantjes! Echt een aanrader. Vooral omdat je er echt Australisch eten krijgt.
Aangeraden voor: Gezinnen

Na je vakantie in Australië ga je houden van alles daar (bezocht in januari 2009)

Review geschreven door Anneke van der Biezen op 02 oktober 2016

De diversiteit van Noord-Oost-Zuid-West en het midden (de Outback) zorgen dat iedereen aan zijn trekken komt. De vriendelijke mensen in dit dunbevolkte werelddeel zorgen voor een relaxte sfeer. New Years Eve in Sydney was een onvoorstelbare belevenis, dat moet je meemaken.
Persoonlijk zijn wij naar de Outback gevlogen in plaats van de lange reis per auto en hebben daar een guided-tour gedaan met veertien mensen, zes liter water per dag, wandelschoenen en een zonnehoed. Naast Uluru vonden wij King Canon en Palm Valley zeker zo indrukwekkend. De rest hebben we individueel per huurauto's gedaan. We verbleven op drie plaatsen bij vrienden en de rest hebben we daar via een reserveringssite gedaan. De Australian Open Tennis in Melbourne was GEWELDIG.

Iets negatiefs kunnen we niet bedenken. Misschien het tolsysteem rondom de steden. Wat ingewikkeld!

We zijn er precies een maand geweest en hebben alles rondom Melbourne-Sydney-Adelaide-Alice Springs gezien. Alles heel ontspannen. Voor het oosten en noorden moeten we nog eens terugkomen. Een grote wens. Australië wat houden we toch van jullie!

Pluspunten Australie

  • relaxte mensen
  • veilig gevoel

Minpunten Australie

  • Weing tot geen negatieve dingen meegemaakt .Tolsysteem op autowegen wat onhandig voor toeristen.
Ultieme tip: Bo Jangles Saloon & Restaurant Alice Springs. Australian Open Tennis MELBOURNE. NYE Sydney. Ik kan niet kiezen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig land (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Yoni Van der Kraan op 02 oktober 2016

Wij gingen met de camper van Cairns naar Brisbane. Een geweldige route met mooie stranden, eilanden, regenwouden en nationale parken. Geweldig mooi en we gaan zeker (ooit...) terug om de route te vervolgen richting Melbourne!

Pluspunten Australie

  • natuur
  • vrijheid
  • mooi weer
Ultieme tip: Noosa National Park: werkelijk waar prachtig!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Sunrise bij Uluru, Outback van Australië (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Lotte van den Berg op 02 oktober 2016

Met op de achtergrond de muziek van de Lion King was deze zonsopkomst by far de mooiste die ik ooit heb gezien! Kippenvel over mijn hele lijf. Ga je naar Australië? Sla de Outback dan zeker niet over voor deze wellicht once-in-a-lifetime ervaring.

A manly man doing manly things in a manly manor in manly (bezocht in december 2013)

Review geschreven door Igor Verbeem op 02 oktober 2016

Manly is a nice beach town. Some might say that it is just a beach town but nothing is less true. Good hostels like Manly Backpackers. And boardriders make a nice stay with fun every night.

The night life is awesome with clubs like the Steyne Hotel with multiple bars and open room.

One of the many things to do after a morning run is surfing at Manly Beach, swimming and snorkeling at Shelly Beach, with a good chance to see dolphins along the way.

The big city of Sydney just a ferry away makes this a town one that has it all.

I stayed here for five months the first time and went back for another three. It is my home away from Amsterdam.

Pluspunten Australie

  • work

Minpunten Australie

  • duur
Ultieme tip: The east coast is an awesome place, with the Frazier and Magnetic Island. You can't forget the Whitesundays, a beautiful island group.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Super fijn strand in Bredene Belgium beleefd met schitterend strandweer! (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Rene Michels op 02 oktober 2016

Sydney is mijn favoriet! Prachtige stad en geweldige kust. Het reizen door Australië kan op zoveel geweldige manieren en de staten hebben zo'n verschillend klimaat. Zon, zee, strand en steden. En super fijne bevolking die je helpt en nieuwsgierig is naar je afkomst en er graag over hoort. Dus laat je zelf gaan en ook zij vertellen je trots over hun land.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • hi mate
Ultieme tip: Gewoon geweldig land te bereizen zowel met auto, trein, vliegtuig of boot en het is genieten all-over!
Aangeraden voor: Vriendengroep

Australië hoort thuis op iedere bucketlist (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Linda van Andel op 02 oktober 2016

Australië heeft jaren geleden mijn hart al gestolen. Het is een combinatie van afwisselende landschappen, de prachtige ongerepte natuur, de dieren en de prachtige stranden. Australië heeft het allemaal. Ik twijfel er dan ook niet aan dat een tijd doorbrengen in dit prachtige land iedereen goed zal doen.

Pluspunten Australie

  • natuur
  • dieren
  • het weer

Minpunten Australie

  • de reis duurt lang
  • het leven in Australië is niet goedkoop
  • giftige dieren
Ultieme tip: Wissel de grote steden af met prachtige natuur. Verblijf een weekendje in het gezellige Airlie Beach en breng een bezoek aan één of meerdere eilanden van The Whitsundays.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Great Australian Bight (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door Roz Todd op 02 oktober 2016

Een mooi gedeelte van de Australische kust. Beginnend in Victoria heet een deel van de kustlijn The Great Australian Bight. Je vindt hier de Twaalf Apostelen. Deze lijmstenen vormen veranderen ieder jaar dus wacht niet te lang met ze te bezoeken want misschien zijn ze weggespoeld in de toekomst.

Pluspunten Australie

  • natuur
  • vriendelijkheid
  • uitgestrektheid

Minpunten Australie

  • verre afstand tussen plaatsen
Ultieme tip: Ervaar de diverse cultuur die Australië heeft te delen. De uitgestrektheid, de robuustheid, de schoonheid.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Jumping around Australia (bezocht in februari 2010)

Review geschreven door Joost Smit op 02 oktober 2016

Van 2010 tot 2011 een jaar lang gereisd. Van dit jaar ongeveer 9 maanden in Australië. Een fantastische ervaring in een fantastisch land. Na samen met mijn maatje de oostkust te hebben ontdekt zijn we samen met nog drie anderen (na een tussenstop van 2 maanden in Darwin) de westkust gaan bewonderen. Een super trip met uitzonderlijke mooie plekken. Een aanrader voor iedereen!

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Australie

  • Mensen
  • klimaat
  • natuur
Ultieme tip: Blijf langere tijd in Perth. Leer de stad kennen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Ervaren is pas weten hoe mooi en rustgevend Australië is (bezocht in augustus 2004)

Review geschreven door Gerardus Smit op 02 oktober 2016

Maakt niet uit waar je bent in Australië, overal is wel wat te beleven. Zoek je minder warm weer, dan ga je naar zuiden, zoek je warmte of zelfs hitte dan ga je naar het noorden. Maar overal zijn de mensen aardig. Ben je in de uitgestrekte vlaktes met de auto of waarmee dan ook op de weg, dan zwaait men naar elkaar, omdat bij pech men op elkaar is aangewezen. Er zal altijd iemand stoppen om te helpen.
Maar ook in de miljoenensteden kan je altijd iemand aanspreken en altijd zul je antwoord of hulp krijgen.
Mijn eerste keer Australië was in 1961. Daarna ben ik er met mijn vrouw geweest. Daarna met de twee kinderen toen ze klein waren, 2 en 4 jaar. Toen zijn we er met de kinderen en hun opa en oma geweest.
En de laatste keer was in 2004, weer met de kinderen toen ze 16 en 18 jaar waren. Ga wel goed uitgerust weg!

Pluspunten Australie

  • je bent overal welkom

Minpunten Australie

  • De zon komt aan de andere kant op.
Ultieme tip: Maak een mooie treinreis. Maar doe dat niet in hun winter, dan zijn ook daar de dagen korter en heb je minder uren uitzicht. In hun hoogzomer kan het ook weer heel heet zijn.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

vriendelijke mensen (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door mattanja de graaff op 02 oktober 2016

Twee keer rond en in Melbourne geweest. Mooi stukje groen, heel veel bossen, veel te zien, vriendelijke mensen: ik ben er nog niet uitgekeken. Ook veel kunst en cultuur. Melbourne, een grote stad. Veel gratis musea en ook veel parken waar je goed kan picknicken.

Pluspunten Australie

  • goed bereikbaar
Ultieme tip: Hopetoun Tearoom: de oudste tearoom in Melbourne en heel lekker gebak.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Queensland (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Matthijs van den Brandt op 02 oktober 2016

Vlucht geboekt, auto gehuurd en de route uitgestippeld. Gewinkeld in Brisbane en naar de Koala Sanctuary om op de foto te gaan met koala's. In Noosa op het strand geweest. Dingo's en walvissen gespot op Fraiser Island. kangoeroes in de binnenlanden. Cassowaries en krokodillen in Daintree National Park. Gesnorkeld in het Great Barrier Reef. Papegaaien, vliegende honden en pelikanen in Cairns. oftewel: de moeite waard en een fantastische vakantie gehad!

Pluspunten Australie

  • Gezellig
  • vriendelijk

Minpunten Australie

  • geen
Ultieme tip: Daintree NP waar het regenwoud tot op het strand komt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetekijke ervaringen en indrukken; Australia (bezocht in oktober 2013)

Review geschreven door Angeline Geeraets op 02 oktober 2016

In de maand oktober is een bezoek aan the great Ocean road een aanrader, het is dan heerlijk om over de stranden en in de duinen te wandelen. Philip Island is ook een prachtig onderdeel van onze reis geweest, uitwaaien op z'n best! The Grampians zijn indrukwekkend en ook hier prachtige wandelingen gemaakt waarbij je jezelf de vraag stelt of je dit wel écht allemaal beleeft. Wij hebben fijne mensen onderweg ontmoet, uit de gehele wereld die samen met jou de tips en trucs graag bespreken. Wat mij opvalt is dat alles tijd nodig heeft en tijd krijgt, geen gejakker over honderden mijlen was onze insteek. De combinatie van lange wandelingen en prachtige uitzichten met heerlijk eten is beslist de moeite waard om te gaan ervaren. Melbourne hebben we kort bezocht, zéker de moeite waard al was ons doel werken en genieten in en van de natuur.

Pluspunten Australie

  • Cultuur
  • Natuur
  • Wijngebied
  • Gastvrijheid
  • Farmleven
  • Klimaat

Minpunten Australie

  • Reisduur
  • Verblijfskosten
Ultieme tip: Wij hebben het voorrecht gehad om enkele weken op een farm mee te werken én te reizen, deze combinatie laat je het land op een goede manier ervaren. Tip!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis australie (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Sharmayne Van krugten op 02 oktober 2016

In januari 2015 een rondreis gemaakt met de camper door Australie van Sydney naar Melbourne. Geweldig mooie dingen gezien. Een aanrader is natuurlijk het opera house in Sydney maar je mag ook zeker de Blue mountains niet overslaan en het hoogtepunt was toch wel The Great Ocean Road met als eindpunt the 12 apostles. Tip: neem goede wandelschoenen mee.

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Australie

  • aardige locals
  • mooie natuur
Ultieme tip: Mijn ultieme tip voor Australie is een bezoek aan de blue mountains je kunt hier prachtige wandelingen maken.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Wildlife (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Quinty Tissen op 02 oktober 2016

Australië is geweldig. De mensen zijn zo aardig, openminded, gastvrij en behulpzaam! De natuur is super mooi, in elke staat weer andere natuur. De wildlife is geweldig, Kangaroos die rond hoppen, koala's in de bomen. Het strand is geweldig mooi en blauw water. Kortom, alles is geweldig!

Ultieme tip: Ga de steden in en ook vooral de outback! Zoek de plekken die niet heel bekend zijn onder de toeristen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Australië het land van mijn dromen (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Ina Alberts de Visser op 02 oktober 2016

Australië is zo mooi dat is foto's en woorden niet te beschrijven daar moet jezelf geweest zijn. Een land met veel mogelijkheden voor toeristen. Behulpzame bevolking. Diversiteit van landschappen. Gewoon geweldig

Pluspunten Australie

  • Diversiteit van landschappen
  • vriendelijkheid van de bewoners
  • veel toeristische activiteiten
Ultieme tip: Bereidt je goed voor. Boek vanuit Nederland je tours. En let op 300 km is in Australië gemiddeld 4 uur rijden.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Australie land van rust (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door J.A. Booij op 02 oktober 2016

Wanneer je naar Australië gaat en uitstippelde kom je tot de ontdekking dat er zoveel is dat je wil zien dat je thuis al duidelijk een keuze moet maken, want als je daar bent is er nog zoveel meer als dat je hier in folders en op internet vindt.
Melbourne is een leuke stad maar(met de trein daar naar toe is erg saai, geen aanrader) Sydney overtreft het . Geweldig het opera house, eilanden waar je met de vele pondjes naar toe kan en dan vanuit Sydney met de trein naar de Blue Mountains.
Dan vanuit Darwin met de auto de Bush in geweldig wat je dan allemaal tegenkomt en beleefd is teveel om op te noemen
Vanuit Cairns te duiken in het Barrièrerif, overweldigend. Zou iedereen aanraden als de mogelijkheid zich voordoet om naar Australië te gaan op vakantie.

Pluspunten Australie

  • heel aardige mensen
  • behulpzaam
  • gastvrij
Ultieme tip: Als je in Sydney bent een treinkaart te kopen voor de tijd dat je er bent (een weekkaart). Bij mensen thuis slapen. Ze helpen je graag op weg en wijzen naar de voordelen.
Aangeraden voor: Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Superreis (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Marjolein van Dijk op 02 oktober 2016

Australië is sowieso super om zelfstandig te reizen. Hou je van natuur? Zoek dan het westen van Australië op! De reis van Perth naar Broome was top! Neem er wel de tijd voor, geniet van de NP door een paar dagen te blijven op een plek zodat je niet meteen op doorreis hoeft vanwege tijdgebrek.

Pluspunten Australie

  • vriendelijke mensen

Minpunten Australie

  • prijzig
Ultieme tip: Met de camper reizen en ontmoet veel west Australiërs in plaats van andere toeristen. Zo maak je kennis met het echte Australië
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Vijf weken Australië (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Pamela van Es op 02 oktober 2016

Australië is een land waar alles heel makkelijk ter plaatse te regelen is. Hierdoor zijn we op onverwachte plekken terecht gekomen. De mensen in Australië zijn erg gastvrij en behulpzaam. Zo kwam het dat we een vraag stelde aan een stel in een supermarkt in Warrnambool en dat we 's avonds bij hun op de boerderij koeien stonden te melken en werden uitgenodigd voor de bbq. Zo zijn we ook, midden in de natuur, tussen de vissende locals terecht gekomen in Kosciuzko NP. Wij zouden andere reizigers dan ook adviseren om zo min mogelijk van tevoren vast te zetten. Het reizen met een campervan is ons goed bevallen, het zorgt voor veel vrijheid en gemak. In Australië kan je erg veel mooie wandelingen maken. Ook deze zijn uitstekend aangegeven. Neem dus goede wandelschoenen en voldoende water mee. De Valley of the Winds walk in de Olga's vonden wij één van de mooiste. Als je er tijdens zonsopkomst heen gaat dan heb je de hele wandeling voor jezelf, want iedereen staat dan bij Ayers Rock. The Breakaways bij Cooper Pedy zijn het mooist aan het einde van de dag, tegen zonsondergang. Mungo NP was ook heel bijzonder. Parkeren in Melbourne kan makkelijk en goedkoop bij the Docklands. Voor een dollar of 8 kan je er de hele dag staan. Ook buiten, want met een hightop kan je niet de parkeergarage in. De gratis toeristentram stopt bij de parkeerplaats en kan je de hele stad door rijden. Australië is in allerlei opzichten een fantastisch land dat je zeker een keer moet bezoeken. Het heeft een vriendelijke bevolking, gezellige steden, adembenemende landschappen en wildlife dat je nergens anders op de wereld kunt zien. De beste tip die we kunnen geven is; praat met de locals. Zij zorgen voor unieke ervaringen en kennen de mooiste plekken. Het enige dat wij volgende keer anders zouden doen, is een 4x4 voertuig huren. In veel nationale parken en in de outback zou dit nog meer mogelijkheden bieden.

Pluspunten Australie

  • Hele leuk bevolking
  • Voor ieder wat wils

Minpunten Australie

  • Grote afstanden
  • Vaak een 4x4 nodig
Ultieme tip: Maak een kooiduik met witte haaien vanuit Port Lincoln. Een onvergetelijke ervaring! Wij adviseren Adventure Bay Charters.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Vier weken Zuid-West Australië (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Sylvia Stapelkamp-van Wijk op 02 oktober 2016

Perth 》Esperance 》Albany 》Augusta 》Margaret River 》Bunbury 》Scarborough. Eerst de Outback, daarna de ruige kusten, 't blauwe zeewater, super aardige Aussies, heerlijke ontbijtjes en diners. We verlangen altijd weer terug naar de sfeer die Australië uitademt en ons voor altijd heeft betoverd.

Ultieme tip: Scarborough bij Perth. Een geweldige plek waar we ons laatste weekje hebben doorgebracht in a sea-side appartment. Breakfast at The Wild Fig is a must.

Een fantastische reis (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Henk Mensen op 02 oktober 2016

We waren zes weken in Australië, voornamelijk in Perth. Een auto gehuurd en veel rondgetrokken door West Australië. Veel gezien en veel beleeft. Zijn al drie keer in Australië geweest maar er komt zeker een vierde keer.

Pluspunten Australie

  • De natuur
  • de bevolking
  • het weer

Minpunten Australie

  • minpunten ?
Ultieme tip: Huur in iedergeval een auto
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

The Outback (bezocht in november 2011)

Review geschreven door Jenny Hokke-Eurlings op 02 oktober 2016

Als je iets van het echte Australië wilt zien raad ik aan om naar The Outback te gaan. Dat is noordwest Australië. Immens grote oppervlaktes waar je pas ervaart hoe groot het continent is. Het beste is een rondreis met de tent, dan voel je wat de Aboriginals zeggen over een zijn met het land. Geweldig om 's nachts de immense sterrenhemel te bekijken.

Pluspunten Australie

  • voor elk wat wils
  • mensen zijn vriendelijk en behulpzaam

Minpunten Australie

  • sommige activiteiten kunnen prijzig zijn
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Two months Australia (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Sonja ten Hoonte op 02 oktober 2016

Australië, de bezienswaardigheden zijn eindeloos! Een van de echte musts is toch wel de Outback! Zes dagen vanaf Adelaide naar Alice Springs. Opals zoeken in Coober Pedy, wilde kangoeroes, Ayers Rock en de eindeloze woestijn. Loop in vier uur om de Ayers Rock en bekijk deze van dichtbij. Zie hem door de dag heen veranderen van kleur! Toppunt is ook Sydney met oud en nieuw. Zorg dat je op tijd je kaartje hebt. Rij de Great Ocean Road en stop bij mooie uitzichtpunten en spot wilde koala's. Op Philip Island kan je de pinguïnparade aanschouwen! Kortom genoeg te zien in het mooie Australië.

Pluspunten Australie

  • natuur
  • diversiteit
Ultieme tip: Ga naar de Ayers Rock en doe de hike eromheen!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Backpacken oostkust (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Anna Megens op 02 oktober 2016

Langs de oostkust gereisd. Een geweldige ervaring. Van Sydney naar Cairns. Super leuke stops, onderweg mooie dingen gezien. Zoals koala's en kangoeroes. Maar ook mooie stranden en de Whitesundays. Ook Fraser Island is een aanrader.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
7 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: In Sydney kun je op zondag met je opalkaart goedkoop met de trein naar bijvoorbeeld de Blue Mountains. Verder is de bus premier ook top.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Gorge-ous! (bezocht in april 2013)

Review geschreven door Dorit Lesterhuis-Vasbinder op 02 oktober 2016

De reis naar Karijini was onderdeel van een drie weken lange vakantie die ons 2400 kilometer liet rijden door rood stof, langs onwaarschijnlijk mooie kustlijn en door ongerepte natuur. Eerst reden we van Perth naar Ningaloo reef; een rit van twee dagen flink doorrijden. Kamperen op een strand, zonder welke faciliteit dan ook, aan het water. Zo uit de tent, snorkel aan en rif verkennen. Water als azuur, vissen genoeg om de voorraden aan te vullen, alles wat er genuttigd wordt moest mee in de auto gekomen zijn, inclusief water!
Vervolgens landinwaarts, langs kuddes emoes, kangoeroes en wiegstaartarenden. Rauwe kale landschappen, warm door de kleur van de aarde en de temperatuur, leidden naar een landschap dat eruit zag alsof die rauwe bergen en bosjes opengescheurd waren, met diepe ravijnen die vooral bij ochtendstond en avondlicht eruit zagen als diepe sneeën in de huid van de aarde. Het water dat die diepe kliffen heeft veroorzaakt door millennia heen, loopt er nog en verzamelt zich in poelen waarin gezwommen kan worden, of gedoucht! Er zijn ook veel watervallen. Echte avonturiers kunnen onder begeleiding abseilen en rotswand beklimmen.
De reis terug verloopt weer in twee etappes met een stop in een slaapstadje waar het " grand hotel" niet meer is dan een plaatselijke kroeg met een paar slaapkamers!
Wat een ervaring!

Pluspunten Australie

  • Warmte in mensen en omgeving
  • ruimte
Ultieme tip: Water mee, hoedje op, zonnebril en zonnebrand!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers