Australie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Australie
Alle bestemmingen Australie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Australie
Partners Australie.nl
Reisartikelen.nl
Rough Guides
GWK Travelex
volg ons ook op
Volg Australie.nl ook op Facebook!  Volg Australie.nl ook op Twitter!
liever naar...
tips Australie
win Australie
Australie.nl australie.nl  praktische informatie  reisvoorbereiding  reisdocumenten / visum 

Australie.nl - Reisdocumenten / Visum Australie

Meer reisvoorbereiding...

Australië kom je niet zomaar in. Je hebt sowieso een visum nodig en een paspoort dat tot de dag na je vertrek geldig is. Er zijn verschillende soorten visa. Welke jij nodig hebt, hangt af van de reden en duur van jouw verblijf in Australië. Hier vind je de meest voorkomende visa en hoe en waar je deze kunt krijgen.

Om je visum aan te vragen kun je gebruik maken van de website van de Australische overheid of het Australian Visa Bureau. Deze aanvraag verloopt in het Engels. Let erop dat je hiervoor wel een creditcard nodig hebt.

 
Algemene info

Voor elk verblijf in Australië, hoe lang of kort ook, heb je een visum en een geldig paspoort nodig. Sinds 1996 hanteert de Australische regering een elektronisch visa systeem, genaamd Electronic Travel Authority (ETA). Je krijgt daarom geen stempel of sticker meer in je paspoort. Wanneer je via internet een visum aanvraagt, krijg je alleen een elektronische bevestiging hiervan.

Er zijn verschillende soorten visa, die allemaal aan te vragen zijn per post of via internet. Kijk voor de verschillende soorten op de site van het Australian Visa Bureau. Als je je reis via een reisbureau boekt zullen zij meestal een toeristenvisum voor je regelen. Voordeel is dat je geen formulieren hoeft in te vullen.

De meest voorkomende visa zijn het toeristenvisum (Visitor ETA) en het werkvisum (Working Holiday Maker Visa). Ook bestaat er een studentenvisum. Kijk via deze Visa wijzer welk visum jij nodig hebt.

Visitor ETA

Voor een kort verblijf tot maximaal 3 maanden is het toeristenvisum de meest voor de hand liggend optie. Iedereen kan dit visum krijgen, maar je bent niet gerechtigd om te werken in Australië. Aan het toeristenvisum zijn geen kosten verbonden.
 
Het toeristenvisum kun je gemakkelijk regelen via je reisbureau of de vliegtuigmaatschappij waarmee je vliegt. Vaak wordt deze automatisch bij je ticket/reis geregeld. Vraag er voor de zekerheid naar.
 
Je kunt het visum ook zelf online aanvragen via de eVisitor Online Application. Mocht je eenmaal in Australië bedenken dat je nog langer wilt blijven, dan kun je je visum verlengen via internet. Houd er rekening mee dat je het niet naar een werkvisum om mag zetten.
 
Wanneer je een jaar in Australië wilt verblijven en af en toe wilt werken, moet je een Working Holiday Visa aanvragen. Deze is maximaal één jaar geldig.

Kijk voor meer informatie over visa op de site van de Australische overheid.  

Working Holiday Visa


Voor jongeren van 18 tot en met 30 jaar is er de mogelijkheid het Working Holiday Visum aan te vragen. Dit visum biedt je de ideale mogelijkheid om een jaar lang rond te reizen en om dit te kunnen bekostigen mag je ook werken in Australië. Met dit visum mag je de kosten van je vakantie aanvullen met maximaal zes maanden werken of vier maanden studeren. Je mag niet langer dan zes maanden voor dezelfde werkgever werken. Het Working Holiday Visum kost ongeveer € 175. In uitzonderlijke gevallen kun je het na een jaar nog een keer verlengen.

Je kunt dit visum via internet via de Australische immigratiedienst. Wanneer je al dertig jaar bent maar toch nog van deze mogelijkheid gebruik wil maken, vraag dan voor je 31e verjaardag dit visum aan. Het visum is dan nog een tot twee jaar geldig.

Om het visum aan te vragen, moet je een uitgebreid formulier invullen over je persoonlijke situatie, gezondheid, eventueel crimineel verleden, enz. Houd er rekening mee dat er ook omstandigheden zijn die je aanvraag kunnen vertragen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je voor de aanvraag van je visum een röntgenfoto moet laten maken van je longen, wanneer je voor je vertrek naar Australië langer dan 3 maanden op reis bent geweest in landen waar tuberculose voorkomt. Als dit zo is zul je na het aanvragen van je visum het verzoek krijgen deze foto op te sturen.

Ook moet je dan aantonen dat je ruim A$ 5000 op je bankrekening hebt. Zo willen ze er voor zorgen dat je geld in Australië stopt en niet profiteert van het land. Neem deze gegevens en bewijzen ook mee naar Australië omdat hier soms bij de douane naar gevraagd kan worden. Wanneer je nog geen 21 jaar bent, mogen ook je ouders financieel garant voor je staan.

Let er wel op dat er per jaar een vastgesteld aantal visa wordt uitgegeven. Het nieuwe uitgiftejaar begint in augustus. Het kan dus zo zijn dat je in juli geen visum meer kunt krijgen (komt niet vaak voor). Het is dan ook aan te raden om je  visum ruim van tevoren aan te vragen, dan ben je zeker van je zaak.

De procedure voor aanvraag van het Working Holiday Visa verandert geregeld. Vraag je visum op tijd aan want het krijgen ervan kan soms lang duren! Check voor de laatste informatie op de sites van de Australische ambassades in Nederland en België.

Ben je al in Australië en wil je echt nog niet naar huis? Dan kun je via de site van de Australische overheid kijken of je in aanmerking komt voor een nieuw visum.

Studentenvisum

Alle buitenlandse studenten hebben een visum nodig om in Australië te kunnen studeren. Deze kun je alleen aanvragen wanneer je een voltijdstudie aan een geregistreerde opleiding volgt. Je moet eerst kunnen bewijzen dat je bent aangenomen voor je studie, je gezond bent, geen crimineel verleden hebt en voldoende geld op je rekening hebt.

Dit visum kun je via de website van de Australische ambassade regelen: Australian-embassy.nl of australia.visahq.com

Adressen

De Australische ambassades in Nederland en België verzorgen zelf geen visa meer. Ze bieden alleen informatie. Voor meer specifieke visa, zoals voor een permanent verblijf in Australië, zullen houders van een Nederlands paspoort zich moeten wenden tot de ambassade in Berlijn: Australian-embassy.de. Belgisch paspoorthouders kunnen bij de ambassade in Parijs terecht: www.france.embassy.gov.au

Australische ambassade in Nederland
Carnegielaan 4
2517 KH Den Haag
Tel.: 070-3108200
Fax: 070-3108250
www.netherlands.embassy.gov.au

Australische ambassade in België
Guimard Centrum
Rue Guimardstraat 6-8
1040 Brussel
tel.: 0032 (0)2 286 0500
fax:  0032 (0)2 231 0788
www.belgium.embassy.gov.au

Nederlandse ambassade in Australië
120 Empire Circuit
Yarralumla ACT 2600
Canberra
Tel.: 0061 (0)2 6220 9400
Fax: 0061 (0)2 6273 3206
http://australie.nlambassade.org/

Belgische ambassade in Australië
19, Arkana Street
Yarralumla ACT 2600
Canberra
Tel.: 0061 (0)2 6273 2501 of 0061 (0)2 6273 2502
Fax: 0061 (0)2 6273 3392
www.diplomatie.be/canberra

Australische ambassade in Berlijn
Australian Embassy
Visa Services Section
Wallstrasse 76-79
10179 Berlijn
Tel: +49 (0)30 22389181
Fax: +49 (0)30 880088210
www.germany.embassy.gov.au/Rough Guide AustraliëMeer lezen over Australië? Bestel dan hier de Nederlandstalige ROUGH GUIDE Australië.


terug | home
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Australie.nl leuk op Facebook.


Meer reisvoorbereiding...

Pacific Island Travel...dé specialist in op maat gemaakte reizen naar Australië.
Geen backpacker meer, maar wel naar Australie? Kijk eens op FOX.nl voor rondreizen en startpakketten.
Australie ontdekken per camper? Travelhome is de nr.1 specialist in campervakanties.
Werken en reizen in het buitenland? Activity International helpt je bij het organiseren.
Bouw je eigen Australie reis samen met de reisspecialisten van Australieonline.nl.
Actieve groepsrondreizen naar Australie. Djoser, met oog voor de wereld.
Word lid van onze maandelijkse nieuwsbrief en profiteer van aantrekkelijke Australie.nl kortingen.

reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Bastiaan
Monday, 11 January 2010 (13:39:32)
Ik heb een vraag over een 2e working holiday visum.

Als ik die voor mn 31e aanvraag. Kan ik hem dan inlaten gaan voor mn 32e? En als het goed is ie dan nog een jaar geldig toch? Want zodra ik vertrek dan gaat het jaar toch pas in?

En hoe controleren ze of je langer als zoveel maanden bij een boer hebt gewerkt? Ik heb dat wel gedaan maar vraag me af hoe ik dat aan moet gaan tonen.
Ben
Wednesday, 11 March 2009 (11:04:39)
Ik wilde even zeggen dat volgende niet (meer) klopt \\\"Je hebt sowieso een paspoort nodig dat tot minimaal zes maanden na vertrek geldig is\\\". Zoals bij aanvraag van een eVisitor is vermeld wordt dit ten strengste aangeraden, maar is niet verplicht. Mijn schoonzus is nu hier en haar paspoort verloopt over 3 maanden. Was geen enkel probleem.
specialisten Australie
pacific island travel - australie  
Pacific Island Travel
Specialist
info | website
tel nr (klik)
australie <i>online</i> - australie  
Australie online
Bouw je
(eigen) reis
info | website
tel nr (klik)
djoser - australie  
Djoser
Met oog voor
de wereld
info | website
tel nr (klik)
activity international - australie  
Activity International
Werkvakanties
info | website
tel nr (klik)
travelhome - australie  
Travelhome
Campers
info | website
tel nr (klik)
fivesenses - australie  
Fivesenses
Luxe reizen
info | website
tel nr (klik)
wrc reizen australie - australie  
WRC Reizen Australie
Reizen op maat
info | website
tel nr (klik)
nbbs - australie  
NBBS
Maatwerk in
verre reizen
info | website
tel nr (klik)
cheap campers - australie  
Cheap Campers
Camper
specialist
info | website
tel nr (klik)
travel essence - australie  
Travel Essence
Kennis van
de Locals
info | website
tel nr (klik)
kuoni - australie  
Kuoni
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
discovery - australie  
Discovery
Specialist
info | website
tel nr (klik)
schipholtickets - australie  
SchipholTickets
Direct naar de
laagste prijs
info | website
tel nr (klik)
fox vakanties - australie  
FOX Vakanties
Verrereis
specialist
info | website
tel nr (klik)


Valuta omrekenen

EUR

AUD


liever naar...
Aussie Specialist


Partners Australie.nl:

Reisartikelen.nl Rough Guides GWK Travelex
© Australie.nl