Fraser Island

Reviews Fraser Island

8,9
8,8 Algemene ervaring
8,3 Locals
9,3 Interessant
9,8 Natuur
9,3 Stranden
8,3 Wildlife
8,5 Wandelingen en/of andere activiteiten
  • Aantal reviews: 8
  • Aantal waarderingen: 4

Fraser Island (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Wilma Pathuis op 22 november 2017

Wij hebben een dagexcursie gedaan om dit mooie eiland te bezoeken. Je ziet dan vele gevarieerde dingen. Zo gingen we met oude busjes door het regenwoud, stapten we uit en liepen nog een mooie route. Vervolgens over het mooie strand richting het bootwrak. Vanaf hier zie je in de verte net een beetje geluk orka's springen. Verderop ligt een prachtig meertje waar je lekker in kan lopen. Mensen krijgen de kans om vanaf hier met een helikoptervlucht Fraser te bekijken. Als de groep weer compleet is dan gaat de bustour weer verder naar een restaurant waar je geniet van een lopend buffet. Je hebt tijd om even rond te lopen en daarna stap je in de bus en rijd je naar Lake Mckenzie. Hier kun je heerlijk zwemmen maar bovenal is dit zand wat op de bodem is echt fijn. Smeer je hier lekker mee in en je huid is echt zijde zacht. Na een lange dag ga je weer richting de boot. Je ziet veel op zo'n dagexcursie. Maar als je de tijd hebt verblijf dan zeker wat langer hier. Met een auto is het amper te doen omdat er geen weg ligt. Je rijdt over zand en strand.

Pluspunten Fraser Island

  • Omgeving
  • Lake mckenzie
  • Regenwoud
  • Temperatuur

Minpunten Fraser Island

  • Met de auto is het niet in 1 dag te doen omdat je op zand rijdt
Ultieme tip: Als je de tijd hebt zou ik zeker langer dan 1 dag gaan. Je komt ogen te kort op dit mooie eiland.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Supermooi eiland! (bezocht in september 2010)

Review geschreven door I Hartzheim op 19 november 2017

Fraser Island is echt een must-see als je in Australië bent. De uitgestrekte stranden, lake mackenzie, kamperen in de duinen, allemaal onvergetelijk! Of je nu een backpacker bent van 18 of al wat ouder en reist met je lover, ik kan het iedereen aanraden

Ultieme tip: Boek een tour waarbij je zelf een 4wd over het eiland rijdt, dit is echt een belevenis!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Fraser Island: amazing (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Emma Kok op 15 november 2017

We hebben de tweedaagse bustour gedaan. Onwijs leuke chauffeur en toffe ervaring. Hij gaf wat achtergrondinformatie over het eiland en bracht je naar een mooiste plekken. Mijn favorieten waren Lake McKenzie en het Maheno Shipwreck.

9,0
8 Algemene ervaring
8 Locals
10 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
8 Wildlife
9 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Fraser Island

  • Uniek
  • Water in de natuur is drinkbaar
  • Hoge snelheid door de bossen en het zand is bijzonder en gaaf

Minpunten Fraser Island

  • Weer kan onvoorspelbaar zijn
Ultieme tip: Ga naar Fraser Island en neem de tweedaagse tour. Het eiland is te mooi om het in een dag te bezichtigen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Trip Fraser Island (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Tinne van der Veer op 06 november 2017

Een eiland wat je gezien moet hebben in je leven. Van allerlei soorten natuur is er iets. Van bossen tot strand tot rivieren. Prachtig, oogverblindend en vernieuwend zijn woorden die hierbij passen. In 3 dagen kan je het gehele eiland gezien hebben.

8,0
8 Algemene ervaring
7 Locals
9 Interessant
9 Natuur
9 Stranden
7 Wildlife
7 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Fraser Island

  • Aardig locals
  • Ervaring

Minpunten Fraser Island

  • Groepsreis
Ultieme tip: Gewoon doen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig eiland! (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Angelique van Loon op 23 juli 2017

Unieke ervaring op een uniek eiland! Drie dagen op Fraser Island geweest, de ultieme manier om het eiland te verkennen is per jeep! Er zijn geen verharde wegen, auto's rijden over het strand, die dient als hoofdweg en start/landingsbaan voor kleine vliegtuigen. Hele mooie plekken zijn er op het eiland, niet te vergeten met de mooie witten stranden. Vergeet ook zeker niet de champagne pools te bezoeken want zoals de naam al zegt; het lijkt net champagne!

9,1
9 Algemene ervaring
9 Locals
9 Interessant
10 Natuur
9 Stranden
9 Wildlife
9 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Fraser Island

  • ongerepte natuur
Ultieme tip: Met een gezellige groep mensen het eiland verkennen in een 4x4 auto
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een ervaring om niet te vergeten! (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Marja Bakker Philips op 07 mei 2017

Een geweldige ervaring op een heel bijzonder eiland, waar je van alles kunt doen van vissen tot zwemmen, van wandelen tot chillen. Ga je weer na huis denk dan om het tij, anders mis je je boot en je zal dan een stuk om moeten rijden.

Pluspunten Fraser Island

  • Het eindelose strand
  • de Natuur

Minpunten Fraser Island

  • Geen
Ultieme tip: Lake Mackenzie zeker bezoeken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fraser Island is de moeite zeker waard om te bezoeken (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Rob Bakker op 08 juli 2016

Fraser Island kun je collectief met truck of 4x4 over de stranden rijden en in de resort overnachten of met eigen gehuurde 4x4 het eiland verkennen . Alleen bij eb kun je over de stranden rijden en het binnenland verken je via enkele bospaden. Spectaculair is het, maar wel oppassen voor de dingo's in de paartijd en als er jongen zijn.
Champagne Pools moet je zeker geweest zijn: een mooi punt om uit te blazen en een frisse duik te nemen met een prachtig uitzicht.

Ultieme tip: Bezoek het Maheno Shipwreck. Een oudtransportschip dat daar als wrak vergaat.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldige periode aan de Oost kust van Australië (bezocht in oktober 2011)

Review geschreven door Minal Bielderman op 05 juli 2016

Geweldig om zo dicht bij en in de natuur te zitten. Twee nachten in een tent geslapen en echt praktisch geleefd. Mooie plekken, meren en natuur gezien met een geweldige tourguide die heel veel met passie vertelde over het eiland.

9,3
10 Algemene ervaring
9 Locals
9 Interessant
10 Natuur
9 Stranden
9 Wildlife
9 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Fraser Island

  • alles

Minpunten Fraser Island

  • je moet wel rekening houden met het feit dat er geen winkels zijn
Ultieme tip: De stranden
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors