kamperen in australiewinkostenwild kamperenwist je datcolumnreisverhaal

Nieuwsbrief editie 33 : Kamperen in AustraliŽ


G'DAY
Het echte Australië ervaren? Ga back to basic en trek er met je tentje op uit en slaap middenin de Australische natuur! Door heel het land verspreid bevinden zich diverse kampeerspots. Variërend van holiday parks met veel faciliteiten tot afgelegen plekken zonder elektriciteit en stromend water. In deze Australie.nl nieuwsbrief lees je meer over kamperen Down Under.

 

 
KAMPEREN IN AUSTRALIë
Australië kent zeer veel en goede accommodatiemogelijkheden, maar de goedkoopste en wellicht leukste manier van overnachten is kamperen. Slapen in je tentje is dé manier om de prachtige Australische natuur te ervaren en een hoogtepunt van je reis. De avonden rond een kampuur met een overweldigende sterrenhemel boven je zijn onvergetelijk. In de outback en in het noorden heb je vaak niet eens een tent nodigt en slaap je enkel in een swag.

Campings voor zowel tenten als caravans liggen door het heel het land verspreid, al liggen de meeste aan de kust en in de National Parks. In sommige National Parks is kamperen zelfs de enige optie om er te overnachten. Sommige campings liggen op onververwachte plekken. Rijd je langs een tankstation, heb je kans dat erachter een camping verborgen ligt.

De meeste Aussie campings hebben de basisfaciliteiten zoals (warme) douches, toiletten, wasmachines en een bbq. Reserveren is doorgaans niet noodzakelijk maar in het hoogseizoen is het handig een dag van tevoren even te bellen.

Tip: voor een uitgebreid overzicht van alle kampeerplekken en rest areas koop je een Hema map (niet te verwarren met onze Hema!). Op deze kaart vind je alle kampeeropties, hun locatie, faciliteiten, prijs en een beoordeling.

naar boven
 

 
WIN EEN LONELY PLANET!
Ga je binnenkort naar Australië en wil je goed voorbereid op reis? Doe dan mee aan de Australie.nl prijsvraag! Want wij belonen het genie met het juiste antwoord op deze vraag met de ultieme Australië-reisbijbel: Lonely Planet Australia.

Pak je encyclopedie erbij, reis af naar Australië, gebruik een hulplijn of doorzoek gewoon Australie.nl om te winnen... succes!

Deze reisgids wordt je aangeboden reisboekhandel De Zwerver, dé webshop voor reisgidsen en landkaarten.

naar bovendoe mee en win!
 
HOE DUUR?
In Australië heb je verschillende kampeermogelijkheden en je betaalt meestal niet veel. De prijs hang af van het feit of de camping privé-domein is of van de gemeente. Dit laatste is goedkoper. Voor een plek met je tent en auto betaal je tussen de AUD 10-20, voor eentje met elektriciteit iets meer. Je kunt ook een cabin huren voor meer comfort. Dat kost je tussen de AUD 35-100. Een stuk minder betaal je voor een plek op een bushcamping in de National Parks: tussen de AUD 4-9.

Helemaal gratis kamperen kan ook! Er zijn reizigers die hun tent of camper zomaar langs de weg zetten bij bijvoorbeeld een parkeerplek. Echt aan te raden is dit niet want je veiligheid is niet gegarandeerd en het is vaak verboden als de avond valt. Maar er zijn in Australië wel genoeg andere plekken voor wildkamperen in de vrije natuur. Lees er hieronder meer over.

naar boven
 

 
WILDKAMPEREN
Echt back to nature? In Australië zijn er langs wegen, bossen, stranden en in veel National Parks speciale kampeerplekken waar je gratis of tegen een zeer laag tarief mag staan. Er zijn dan ook nauwelijks tot geen faciliteiten dus er worden wat Robinson Crusoe-vaardigheden van je verwacht. Avontuur gegarandeerd! Voordeel is niet alleen dat je vele dollars bespaart maar ook kun je je eigen plek uitzoeken en zit je middenin de natuur.

Let op: wildkamperen mag niet overal. Vooral in zeer beschermde gebieden is het streng verboden. Informeer bij de lokale Tourist Information Centres.

Op sommige plekken is er een soort van sanitair, oftwel een longdrop toilet. Deze wc is niet meer dan een enorm diep gat. Er is geen water om mee door te trekken en toch is het verrassend schoon en stinkt het haast niet. Er zijn soms kranen maar eruit drinken is geen goed plan. Wel kun je er je afwas mee doen. Douchen is zelden mogelijk. Tegen een kleine vergoeding kan dit wel bij een tankstation. Soms staan er bbq's die je gratis kunt gebruiken (pas op met brandgevaar!) of zijn er speciale vuurplaatsen waar je kunt koken.

Je vindt locaties om te wildkamperen in de Hema Road Atlas en in het boek 'Bush camps & rest areas around Australia'.

naar boven
 
WIST JE DAT...
... een tent kopen in Australië goedkoop kan zijn? In de grotere plaatsen zijn er kampeerwinkels met tweedehands campingspullen.

... een van de grootste ergernissen in Australië vliegen zijn? Je houdt ze op afstand door een spons te besprenkelen met lavendelolie en deze bij je tent te leggen.

... sluit je tent altijd af wanneer je weggaat. Dit schrikt niet alleen inbrekers af maar ook minder welkome vierpotigen en andere dieren. Vooral kangoeroes zijn bijzonder geïnteresseerd in jouw eten...

... de wat meer afgelegen camping gebruik maken van een honesty box? Hier vertrouwen ze op je eerlijkheid want de eigenaar is niet altijd aanwezig wanneer je wilt betalen. Dan stop je je geld in de zogenaamde honesty box.

naar boven
 
JOLIEKES COLUMN
Een jaar geleden vertrok Jolieke naar Australië, het land waar alles anders is en nu de lente begint! "Nu ik het zo opschrijf kan ik nog steeds niet geloven dat ik alweer een jaar weg ben. Zoveel gezien en gedaan, maar ook nog zoveel te zien en te doen… ik heb geen moment spijt gehad van deze sprong in het diepe."

Ga naar onze site en lees Joliekes nieuwste column 'Spring it on!'

naar boven
ga naar de columnsectie
 
REISVERHAAL VAN DE MAAND
Fenna de Boer vertelt in het reisverhaal van de maand over haar vakantie in Australië. Ze reisde met een camper langs de oostkust. Veel kamperen dus, en zo te lezen beviel dat goed. Vooral die ene avond in de openlucht...

"We hebben op een camping in de open lucht geslapen in een swag, dat is een soort hoes van dikke tentstof (wind- en waterdicht) die je over je slaapzak heen schuift. Was echt super lekker slapen, prachtig heldere sterrenhemel vlak boven je en bij het kampvuur."

Heb jij ook een mooi reisverhaal (max 4000 woorden, als tekstbestand, digitale foto's)? Mail het ons! Wordt je verhaal geplaatst, dan storten wij een beloning van 5 euro op je rekening.

naar bovenlees het reisverhaal v/d maand
mail je reisverhaal naar Australie.nl
 
Afmelden
 

Travel deals


Malaysia Airlines
Met Malaysia Airlines naar top steden in Australie va EUR 1106

Traveldeals
Camperreis Over de Great Ocean Road va EUR 1439

Djoser Reizen
29 dgs rondreis Sydney, Cairns, Darwin en Alice Springs

AustralieOnline
Crea campers, gek en goedkoop

Pacific Island Travel
27 dgs Flycamper met Cathay Pacific va EUR 1605

Kuoni
6 dgs kampeer-safari Desert and Outback Adventure

Baron Travel
17 dgs fly-drive van Sydney naar Brisbane va EUR 2490

Wereldcontact
7 dgs kampeerreis Cape York Overland & Air va EUR 974

Travelhome
Bekijk de Britz Spirit 2 camper op onze infodag 15 december!

Dutch Downunder
Rondreizen door Australie in je eigen campervan va EUR 24!

HAT-reizen
Voordelige fly & drives Australie boekt u bij HAT va EUR 1354

Boomerang Reizen
31 dgs Camping Adventure langs de highlights van Australie

Fivesenses
Australische regenwouden 'Once in a wildlifetime'

Masters of Downunder
13 dgs rondreis Kimberley Complete EUR 2895

Malaysia Airlines
Vlieg met de 'Best Cabin Crew' van Malaysia Airlines

Traveldeals
Fly & Drive Langs unieke flora en fauna va EUR 1519

Djoser Reizen
Vraag nu de gratis brochure aan!


Australie.nl  -  Indonesie.nl  -  Nieuw-Zeeland.nl  -  Zuid-Afrika.nl  -  Egypte.nl