Australie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Australie
Alle bestemmingen Australie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Australie
Partners Australie.nlvolg ons ook op
Volg Australie.nl ook op Facebook!  Volg Australie.nl ook op Twitter!
liever naar...
tips Australie
win Australie
Australie.nl australie.nl  praktische informatie  emigreren australie 

Australie.nl - Emigreren

Meer praktische informatie...

Voor altijd in Australië blijven is geen onaantrekkelijke optie! Je kunt verschillende redenen hebben om te emigreren naar dit prachtige land. Veel mensen die naar Australië verhuizen, streven naar een ‘betere kwaliteit’ van leven. Natuurlijk is dit een relatief begrip en dus voor iedereen anders maar je kunt wel stellen dat Australië op verschillende punten een streepje voor heeft. 

Het landschap is schitterend en het klimaat heerlijk. Ook zijn momenteel de economische perspectieven redelijk goed en is het percentage werklozen laag.

Australië heeft verder een open sociaal leven, er heerst een ‘easy going’ mentaliteit waardoor Australiërs toegankelijk en makkelijk in de omgang zijn. Australië heeft de ideale omstandigheden wanneer je op zoek bent naar rust en ruimte in de natuur. Anderen redenen waarom mensen voor dit land kiezen zijn de democratie, veiligheid en het gevoel van vrijheid.

Visum

Om te emigreren naar Australië zul je je door een woud van bureaucratische regelgeving moeten worstelen. Hoe ‘easy going’ en vriendelijk de Ozzies ook zijn, emigreren naar Australië is een stuk lastiger. Er worden een stuk minder visa vrijgegeven, dan er vraag naar is. Je hebt een visum nodig om te kunnen wonen en werken. Van deze visa bestaan meer dan honderd verschillende soorten!

Het Australische immigratiebeleid is gebaseerd op het aantrekken van geschoolde migranten. Om in aanmerking te komen voor een visum, moet je aanwijsbare redenen hebben waarom jij een positieve invloed kunt hebben op de Australische economie. Dit kunnen specifieke vaardigheden zijn of een opleiding of investering. Een andere manier om kans te maken op een visum is wanneer je er een direct familielid of aanstaande partner in het land hebt wonen met wie je wilt gaan samenleven.

Procedure

Een visum wordt alleen uitgereikt aan diegene die aan alle voorwaarden van de Australische regering voldoet. Het beleid hiervoor is, zoals in zoveel landen, complex en bestaat uit veel regels. Om in aanmerking voor een visum te komen, moet je eerst een bedrag betalen aan de Australian Immigration Service.

Je moet allerlei documenten als diploma’s en referenties verzamelen die weer gecertificeerd en vertaald in het Engels moeten zijn. In de meeste gevallen moeten deze worden erkend in Australië. De immigratiedienst gaat bijna altijd na of je een strafblad hebt. Ook zal je medisch worden gekeurd.

Aangezien je door een hoop bureaucratische rompslomp heen zult gaan, moet je er rekening mee houden dat het regelen van een visum je al snel een jaar kan gaan kosten. Bovendien veranderen de regels omtrent visa regelmatig. Maar laat je hierdoor niet ontmoedigen, want het is het allemaal waard!

Hulp bij emigreren

Het verkrijgen van een visum voor Australië is geen gemakkelijk proces. Om je kans op een toewijzing te vergroten en het proces te versnellen is het raadzaam gebruik te maken van een emigratie consultant. Goede organisatie die je kan helpen bij de aanvraag van je visum is visa4you!

Voor de meest recente informatie over emigreren naar Australië kijk je op Australian-embassy.nl en Immi.gov.au.

Verhuizen naar Sydney

Het is een bekend feit dat een verhuizing naar de andere kant van de wereld een opwindende en stressvolle gebeurtenis kan zijn. De consultants van Exclusive Relocation of Relocation2Sydney kunnen je hierbij helpen. Zij zijn allemaal vanuit een ander land, vaak Nederland, naar Australië verhuisd en begrijpen als geen ander de uitdagingen en vraagstukken die hierbij komen kijken. 

Bagage

Als je gaat emigreren kun je er voor kiezen een hele container naar je nieuwe woonplaats te zenden, maar overweeg ook eens om gewoon verhuisdozen op het vliegtuig of de boot te zetten. Je kunt je verhuisdozen aan laten komen wanneer je wilt en het is relatief erg goedkoop. Je laat ze afhalen of levert ze op Schiphol in. Op de bestemming kun je ze weer laten bezorgen. Meer informatie over je spullen verhuizen naar Amerika? Kijk eens op de site van Worldwide Baggage Services!

Rough Guide AustraliëMeer lezen over Australië? Bestel dan hier de Nederlandstalige ROUGH GUIDE Australië.
terug | home
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Australie.nl leuk op Facebook.


Meer praktische informatie...

Ga je binnenkort op vakantie en heb je een visum nodig? Vraag deze met 15% korting aan via VisumCentrale!
Pacific Island Travel...dé specialist in op maat gemaakte reizen naar Australië.
Bekijk voor vertrek naar Australië de handige gezondheidstips en informatie over gezondheidsrisico’s op gezondopreis.nl
Australie ontdekken per camper? Travelhome is de nr.1 specialist in campervakanties.
Werken en reizen in het buitenland? Activity International helpt je bij het organiseren.
Bouw je eigen Australie reis samen met de reisspecialisten van Australieonline.nl.
Actieve groepsrondreizen naar Australie. Djoser, met oog voor de wereld.
Word lid van onze maandelijkse nieuwsbrief en profiteer van aantrekkelijke Australie.nl kortingen.
Op een leuke manier je reis vastleggen? Creëer een persoonlijk reisdagboek met verhalen, foto's en routekaarten!


reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Sjoerd
Monday, 09 November 2009 (15:54:36)
Ik denk erover om naar Australie te gaan met een working holiday visa. Vervolgens wil ik daar een baan vinden (ik heb een master diploma en 1,5 jaar relevante werk ervaring) en proberen vanuit daar een skilled (sponsored) visa te krijgen. Is dit een slimme strategie om te emigreren naar Australie? Is dit wel mogelijk?
erwin
Friday, 24 July 2009 (10:19:04)
hey tengteng,

als je voor een studie van meer dan 2 jaar gaat, kan je na die 2 jaar een Australian citizenship aanvragen. Dan heb je een grotere kans van slagen dan wanneer je eerst terug komt en dan een citizenship aanvraagt.
TengTeng
Monday, 16 March 2009 (16:16:17)
weet iemand wat je moet doen als je naar australie wilt verhuizen voor studie en werk? heb namelijk geen zin om na me studie weer terug te komen naar die kleine kikkerlandje..of is dat makkelijker? na me studie weer terug naar NL om dan pas te verhuizen naar australie?
Sonia
Sunday, 08 February 2009 (20:25:01)
Ik wil graag emigreren naar Australi, maar ik ben 46, is het nou een punt dat ik meer dan 45 jaar ben?
Iemand
Wednesday, 14 January 2009 (20:44:18)
Vivian... ben jij toevallig karen??
vivian
Sunday, 17 August 2008 (12:00:03)
weet iemand of een moeder met 3 jonge kinderen kans maakt?
ben 2 keer in australie geweest en heb er familie wonen.....
Trudy
Wednesday, 12 March 2008 (10:54:49)
Simone Franssen, Ik heb net mijn spouse (partner) visum voor Australie. Mijn nu (Australische) man en ik zijn naar de Aus ambassade in Berlijn gegaan en hadden direct mijn visum. Misschien kan ik je helpen met je vraagjes. TrudyMertens@Optusnet.com .au
marenke
Friday, 07 July 2006 (11:08:34)
Heeft iemand ervaring met het meenemen van huisdieren (2 katten)? Alvast bedankt!
Angelique
Tuesday, 04 July 2006 (14:31:54)
Weet iemand misschien hoe lang het proces qua tijd in beslag neemt, voordat je kan werkelijk kan emigreren, dus hoe lang het duurt voordat je een visum uberhaupt hebt?
Mijn vriend en ik komen waarschijnlijk in aanmerking voor een business-visum, omdat we daar een zaak gaan starten, zelfstandig of via franchise van het bedrijf waar we nu werkzaam zijn.
amol1970@gmail.com
Vast bedankt!
Simone Franssen
Wednesday, 08 February 2006 (21:19:10)
Wie kan me helpen met een paar (kleine) practische vraagjes rondom het aanvragen van mijn partner-visum? Mijn fiancee is in Australie en kan me dus niet helpen. Ik kom er niet helemaal uit :(....
Robert uit Frysln
Tuesday, 11 October 2005 (15:36:52)
Hallo, wij hebben de eerste stap gezet en een afspraak gemaakt met een migration consultant in Amsterdam. Op basis van een quick check op internet komen wij zeer waarschijnlijk in aanmerking voor een succesvolle emigratie (skilled visa). Er zitten echter nog heel veel apen en beren op de weg wat onze beslissing kan benvloeden. Zo zitten we met een eigen huis en een bijbehorende hypotheek; op dit moment zou verhuren de meest logische optie zijn. Wie heeft daar ervaring mee? En hoe zouden we daarmee om moeten gaan (verhuur uitbesteden enz.)?

greetz
Robert
Annelies
Saturday, 25 September 2004 (20:29:49)
Moet je heel snel zijn, Robert, want zoals ik het begrepen heb geeft Australie geen werkvisum meer af voor mensen vanaf 45 jaar. Ben je 45 jaar of daarboven, dan moet je wachten tot je 55 bent alvorens je voor een retirement visa in aanmerking kunt komen. Op dit visum mag je ook een aantal uren per week werken.
Veel succes, Annelies
specialisten Australie
pacific island travel - australie  
Pacific Island Travel
Specialist
info | website
tel nr (klik)
australie <i>online</i> - australie  
Australie online
Bouw je
(eigen) reis
info | website
tel nr (klik)
djoser - australie  
Djoser
Met oog voor
de wereld
info | website
tel nr (klik)
activity international - australie  
Activity International
Werkvakanties
info | website
tel nr (klik)
travelhome - australie  
Travelhome
Campers
info | website
tel nr (klik)
nbbs - australie  
NBBS
Maatwerk in
verre reizen
info | website
tel nr (klik)
snp natuurreizen - australie  
SNP Natuurreizen
Reizen, beleven,
ontdekken
info | website
tel nr (klik)
travel active - australie  
Travel Active
Werkvakanties
info | website
tel nr (klik)
travel essence - australie  
Travel Essence
Kennis van
de Locals
info | website
tel nr (klik)
kuoni - australie  
Kuoni
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
fivesenses - australie  
Fivesenses
Luxe reizen
info | website
tel nr (klik)
campers down under - australie  
Campers Down Under
Come and
Say G’day!
info | website
tel nr (klik)
cheap campers - australie  
Cheap Campers
Camper
specialist
info | website
tel nr (klik)
schipholtickets - australie  
SchipholTickets
Direct naar de
laagste prijs
info | website
tel nr (klik)
fox vakanties - australie  
FOX Vakanties
Verrereis
specialist
info | website
tel nr (klik)


Valuta omrekenen

EUR

AUD


liever naar...
Aussie Specialist


Partners Australie.nl:

© Australie.nl