Geschiedenis van Australie

door Getaway Travel

Australië kent een bewogen geschiedenis. Het tegenwoordige Australië is een moderne westerse natie, maar toch heeft dit land de langst doorlopende culturele geschiedenis ter wereld. Toen de Britten het land in 1788 koloniseerden, beschouwden ze hun nieuwe land als leeg dat aan niemand toebehoorde.

Echter, hier leefden al duizenden jaren het oudste volk ter wereld: de Aboriginals. De confrontatie tussen de oude en nieuwe bewoners van Australië was het begin van een nieuwe broeierige geschiedenis waarin voor alle bewoners veel veranderde.

De Aboriginals werden geconfronteerd met voor hen totaal vreemde normen en waarden van de Britten. De Britten en andere Europeanen kwamen in een nieuw land met een voor hen onbekende natuur en cultuur, die ze zich eigen probeerden te maken. Dit alles ging niet zonder slag of stoot.

Toch heeft Australië zich naar verloop van tijd ontwikkeld tot een modern kosmopolitisch land. Zeker na de Tweede Wereldoorlog toen er een nieuwe stroom van immigranten vanuit de hele wereld naar het land kwam. Tegenwoordig vind je in Australië een smeltkroes van zeer verschillende culturen die over het algemeen prima naast en met elkaar leven.

Deel dit artikel met je vrienden!

Volg Australie.nl voor de mooiste beelden, exclusieve aanbiedingen en leuk nieuws!

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Specialisten Australië
Reizen Australie
Meer Reizen
Sponsors
Meer Australie.nl
Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Australië kenner
Reis van de maand
B&B East Coast - va € 1712
reisvdmaand-Australie-Feb.jpg

Een autoreis langs de oostkust waar de bekende highlights, zoals Blue Mountains, Fraser Island & Whitsundays, worden afgewisseld met de meer verborgen plekjes, weg van de massa.

  • Bezoek Hunter Valley & Blue Mountains.
  • Breng een bezoek aan Fraser Island,  het grootste zandeiland ter wereld.
Bekijk reis